Esmée Ekel

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, IJsland, Mexico, Spanje, Portugal, Griekenland, Finland

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

De husky safari in Fins Lapland

Samen met mijn moeder heb ik in 2021 een onvergetelijke reis naar Fins Lapland gemaakt. Vanuit ons prachtige hotel in Iso Syote hebben we heel veel mooie excursies door de witte wondere wereld van Fins Lapland gemaakt. Echter het hoogtepunt van deze reis was toch wel de safari met husky’s. Zo bijzonder om een slee rit te maken met deze enthousiaste honden die niets liever willen dan rennen door de sneeuw. Wat heb ik samen met mijn moeder genoten van de rit en de prachtige omgeving. Onvergetelijk!

Magische ballonvaart boven Mexico stad

In Mexico stad kun je met een luchtballon over de stad vliegen. Het is een van de meest intrigerende excursies die ik ooit gedaan heb. Want de immense uitgestrektheid van de stad wordt vanuit de lucht pas echt goed zichtbaar. Mexico-Stad is bezig met een transformatie. Alle reizigers die de stad jaren hebben vermeden, moeten nu absoluut kennis maken met deze energieke stad met prachtige architectuur, enorme kerken, een geweldige ‘street food’ scene, hippe bars en gezellige pleinen.

Reisspecialist Esmée bij de piramides van Teotihuacan
Esmée bij Picos de Europa, het verlengde van de Pyreneeën

De ruta del cares wandelen in Nationaal Park Picos de Europa

Met rotsen aan de ene kant en de afgrond aan de andere kant loop je over een smal pad door dit gebergte. We genieten enorm van het ongelooflijke landschap van Picos de Europa. Als we omhoogkijken, zien we de majestueuze pieken van Picos de Europa. Beneden zien we de rivier de Cares woest stromen.

Mijn Bucketlist

Argentinië

Deze bestemming staat echt nummer één op mijn bucketlist. De mix van cultureel Buenos Aires en al het natuurschoon trekt mij enorm. Ik kan niet wachten om walvissen te spotten op Peninsula Valdes en de gigantische gletsjers bij El Calafate te aanschouwen! En dan het grote contrast: naar de halfwoestijnen rond de stad Salta en natuurlijk als sluitstuk de spectaculaire watervallen van Iguazú.

1

Peru

Nog een land in Zuid-Amerika die ik heel graag wil bezoeken. Met name de ruïnes van Machu Picchu bij zonsopgang lijken me echt prachtig. Of dwalen door de gezellige straatjes van de mooie steden Cuzco en Arequipa. En natuurlijk de indrukwekkende condor in de Colca Canyon spotten.

2

Japan

In mijn ogen een land met enorme tegenstellingen, welke ik graag met de trein wil doorkruisen. De hypermoderne steden afgewisseld door schilderachtige dorpjes, prachtige tempels en harmonieuze tuinen met kersenbloesem. En natuurlijk genieten van het overheerlijke verse eten, want ik ben dol op eten!

3

Mijn fotoalbum

Bellas Artes in Mexico City

Uitzicht op de Ruta del Cares, Picos de Europa

Het noorderlicht bewonderen in Fins Lapland

Santiago de Compostella, Spanje

Met mijn moeder in Fins Lapland

Snorkelen in de Silfra kloof in IJsland

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Esmée Ekel naar:

info@tenzingtravel.nl