Inge Stam

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, Aruba, Australië, Bonaire, Canada, Costa Rica, Curaçao, Maleisië, Nieuw-Zeeland, Thailand

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mooiste reismomenten

Doubtful Sound

Doubtful Sound, Nieuw-Zeeland

Tijdens mijn reis door Nieuw Zeeland verbleef ik twee nachten aan boord van een zeilboot waarmee we door de Doutful Sound voeren. Vroeg in de ochtend stond ik op het dek een beetje voor me uit te staren toen ik opeens zag dat er dolfijnen vlak voor me uit het water sprongen en een show gaven. Daar word je toch wel even stil van… De Doubtful Sound staat ook wel bekend om de “Sound of Silence”. Op een hele mooie plek werden de motoren uitgeschakeld en was iedereen stil aan boord. De stilte en spectaculaire omgeving zorgden echt voor een hele bijzondere ervaring.

Sukau, Borneo

Mijn verblijf in een lodge aan de Kinabatanganrivier heeft diepe indruk gemaakt. ’s Ochtends werd ik er gewekt door de geluiden van de vogels en apen en tijdens de boottochten zagen we veel bijzondere dieren zoals neusapen, langstaartmakaken, olifanten en krokodillen. Het hoogtepunt van mijn verblijf vond echter plaats tijdens een wandeling door de jungle. Terwijl de gids mij over de omgeving vertelde, slingerde er een orang-oetan boven ons van boom naar boom. Zo uniek!

Sukau
Skydiven, Mission Beach

Skydiven, Mission Beach, Australië

Aan mijn reis van Melbourne naar Cairns heb ik veel mooie herinneringen. Kangoeroes die langs de weg van de Great Ocean Road springen, met een 4WD over Fraser Island rijden, bij de Whitsundays zeilen, reefsharks zien zwemmen tijdens het snorkelen bij het Great Barrier Reef…Het spannendste avontuur was echter mijn sprong uit een vliegtuig!

Mijn bucketlist

Noorderlicht in Lapland

Het noorderlicht is een natuurfenomeen dat ik graag wil aanschouwen en dan het liefst in Lapland. Hier kun je dit spektakel namelijk combineren met vele andere bijzondere activiteiten in de sneeuw, zoals een huskysafari, sneeuwscootertocht, rendierentocht, sneeuwwandelingen en natuurlijk skiën.

1

Big Five in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika biedt een mix van cultuur, wilde dieren en prachtige landschappen. Het lijkt me dan ook fantastisch om met een eigen huurauto langs ruige kusten, stranden, savannen, regenwoud, bushland en bergketens te rijden. En op safari om de Big 5 te spotten lijkt me waanzinnig!

2

Iguazú Falls in Brazilië

De Iguazu-watervallen behoren tot de grootste watervallen op aarde. Het lijkt me heel indrukwekkend om ze van dichtbij te zien.

3

Mijn fotoalbum

Vliegen boven Lake Tekapo

Vlucht Lake Tekapo- Nieuw Zeeland

Abel Tasman National Park

Nieuw-Zeeland - Abel Tasman National Park

Reisspecialist Inge op de Pontjesbrug in Willemstad

Pontjesbrug Willemstad - Curacao

Bangkok

Bangkok - Thailand

Norris Geyser, Yellowstone

Yellowstone National Park - Amerika

Reisspecialist Inge in Wells Grey Provincial Park

Paardrijden Wells Gray Provincial Park - Canada

Twaalf Apostelen, Great Ocean Road

De Twaalf Apostelen - Australië

Bryce Canyon

Bryce Canyon - Amerika

Mijn reisblogartikelen

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Inge Stam naar:

info@tenzingtravel.nl