Kimberley van Ginkel

Reisspecialist

Bezocht:

Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, IJsland, Zweden

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Met gids in Te Urewera regenwoud Nieuw-Zeeland

Slapen in het Te Urewera regenwoud in Nieuw-Zeeland

Tijdens mijn reis door Nieuw-Zeeland werd ik echt verliefd op dit land (niet voor niets een cliché), want wat is dit een schitterend land met bijzondere natuur en gastvrije mensen! Wat ik een heel mooi moment vond was het slapen in een glampingtent, middenin het regenwoud. Overdag gingen we op pad met een Maori-gids en plantten we bomen in het woud, ’s avonds werden we naar onze tent gebracht en werden we helemaal alleen gelaten. Best spannend om in het pikkedonker alleen maar dieren om je heen te horen die slechts van je gescheiden worden door een tentdoek!

Duiken bij het Great Barrier Reef in Australië

In Australië heb ik zoveel mooie reismomenten mee mogen maken. Hoewel ik dacht dat het beklimmen van de Sydney Harbour Bridge by night en mijn bezoek aan Whitehaven Beach niet meer zouden worden overtroffen, was het absolute hoogtepunt mijn allereerste duikervaring bij het Great Barrier Reef. Die eerste keer ademen onder water was een beetje onwennig, maar daarna was ik verkocht. Het zen-gevoel van het onder water zijn, de mooie vissen en de natuurpracht van het koraalrif vond ik echt spectaculair.

Duiken bij het Great Barrier Reef

Noorderlicht en gletsjers in IJsland

Nog zo’n overweldigende natuurbestemming waar ik heel erg blij van werd was IJsland. We waren wat later in het seizoen op reis (eind oktober), en ik heb het dan ook best koud gehad, maar het voordeel is dat de kans op het spotten van het Noorderlicht groter is. En wat een geluk hadden we, vier avonden op rij werden we getrakteerd op dit kleurenspektakel aan de hemel! Een ander geweldig moment was toen we de Langjökull gletsjer van binnen mochten bewonderen. In een monstertruck reden we door een sprookjesachtige wereld van ijs en sneeuw, vervolgens trokken we sneeuwschoenen aan en gingen we met gids de ijzige tunnels van de gletsjer in, magisch…

Mijn bucketlist

Canada

Canada staat al heel lang met stip op nummer 1 op mijn bucketlist. Dat beeld van verlaten wildernis, diepblauwe meren omringd door hoge bergpieken en uitgestrekte bossen, wegen die door de mooiste landschappen slingeren… dit hoop ik ooit nog eens met eigen ogen te zien. En daarbij hoop ik dan natuurlijk ook te overnachten op zo’n droomlocatie waar je beren kunt spotten.

1

Afrika

Mijn kennismaking met het continent Afrika was tijdens een reis door Gambia. Ik zou heel graag meer van Afrika willen zien en vooral een keer op échte safari gaan. Landen als Zuid-Afrika, Kenia en Botswana staan daarom hoog op mijn verlanglijstje. Verblijven in mooie lodges, geweldig wildlife zien tijdens game drives en dat combineren met lekker eten en drinken. Ja graag!

2

Costa Rica

Ik ben nog nooit in Latijns-Amerika geweest en dat zou ik graag nog eens veranderen. Costa Rica lijkt me perfect voor een eerste kennismaking. Regenwouden, nationale parken, vulkanen, witte stranden en heel veel wildlife; Costa Rica heeft het allemaal. Het lijkt me geweldig om hier op actief avontuur te gaan en bijvoorbeeld door de bomen te slingeren langs een zipline.

3

Mijn fotoalbum

Sydney Bridge Climb Australië

Sydney Bridge Climb

Noorderlicht in IJsland

Noorderlicht in IJsland

Duiken

Duiken op de mooiste plekken

Longtail in Bangkok

Longtail in Bangkok

Reusachtige Kauribomen in Nieuw-Zeeland

Reusachtige Kauribomen in Nieuw-Zeeland

Abel Tasman National Park Nieuw-Zeeland

Abel Tasman National Park in Nieuw-Zeeland

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Kimberley van Ginkel naar:

info@tenzingtravel.nl