Mandy de Haas

Reisspecialist

Bezocht:

Amerika, Dubai, Ierland, Oman, Kroatië

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Plitvice National Park

Hiken door Plitvice National Park

Een van de mooiste wandelingen die ik heb gemaakt is die door het Plitvice National Park in Kroatië. De wandeling van twaalf kilometer lang bracht me langs de mooiste plekjes van het natuurgebied. Bij elke stap die ik zette werd het mooier en mooier. Lopende tussen de hoge rotsen, door de bossen, over de vlonders die boven de meren zijn aangelegd en langs de klaterende watervallen besefte ik me wat een geluksvogel ik was.

Bruisend New York ontdekken

Op de terugweg van mijn reis door Florida vloog ik via New York, helaas zonder tussenstop. Toen ik bij het opstijgen Central Park zag liggen zei ik meteen: “New York wordt mijn volgende bestemming!”. Een half jaar later was ik op weg naar The Big Apple. En wat was dat een toffe stedentrip! New York is alles wat je verwacht: drukte, lange straten en veel bezienswaardigheden. En toch voelt het ergens niet als een megagrote stad. De hoogtepunten vond ik het fietsen door Central Park, het uitzicht vanaf de Top of the Rock en het beklimmen van het Empire State Building midden in nacht. Het werd me toen echt duidelijk waarom deze stad ‘The City That Never Sleeps’ wordt genoemd.

Top of the Rock, New York City
Grand Canyon

Zonsondergang bij de Grand Canyon

Ik ben een liefhebber van zonsondergangen, ze vervelen nooit! Je kunt me waar dan ook ter wereld neerzetten om te zien hoe de zon achter de horizon verdwijnt en ik ben gelukkig. De meest adembenemende zonsondergang vond ik die bij de Grand Canyon. Deze kloof is sowieso prachtig en de grootte ervan maakt je al stil bij de eerste aanblik, maar op het moment van de zonsondergang zag je de kleuren van de Grand Canyon gewoon voor je ogen veranderen. Schitterend!

Mijn bucketlist

West-Canada

West-Canada staat al heel lang op mijn bucketlist. Het lijkt me fantastisch om de prachtige nationale parken (zoals Banff- en Jasper National Park), de hoge bergen rondom Whistler en de afwisselende natuur op Vancouver Island te ontdekken. Een bezoek aan de Knight Inlet Lodge mag dan natuurlijk niet ontbreken, hier kun je midden in de natuur beren spotten. Fantastisch!

1

Afrika

Een safari maken door het Afrikaanse landschap staat op op een gedeelde eerste plaats met West-Canada op mijn bucketlist. Oog in oog staan met olifanten, giraffen, leeuwen, zebra’s en luipaarden; dat wil ik wel! Als hobbyfotograaf zal ik met mijn camera in de aanslag klaar zitten om de prachtige natuur en waanzinnige dieren op de gevoelige plaat vast te leggen. Afrika is een droombestemming.

2

Japan

Tot nu toe heb ik vooral westerse bestemmingen bezocht, maar Japan (een land dat zo anders is dan alle andere landen) lijkt me fascinerend en sluit daarom deze top drie af. Het lijkt me een fantastisch land met vriendelijke mensen en een bijzonder mooie cultuur. Het liefst zou ik er in de lente naartoe gaan, wanneer de bloesembomen in bloei staan.

3

Mijn fotoalbum

Horseshoe Bend

Horseshoe Bend in West-Amerika

Reisspecialist Mandy in Disneyland

Als die-hard Disney-fan in Disneyland Parijs

Times Square, New York

Times Square, New York

Krka-watervallen

Krka-watervallen in Kroatië

Brooklyn Bridge in New York

Brooklyn Bridge in New York

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Mandy de Haas naar:

info@tenzingtravel.nl