Marlou Teeuwen

Reisspecialist

Bezocht:

Argentinië, Brazilië, Chili, Dubai, Finland, IJsland, Jordanië, Peru

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

De Inca-trail met als hoogtepunt Machu Picchu

In Peru heb ik mogen doen wat al lange tijd boven aan mijn bucketlist stond, namelijk de Inca-trail lopen en Machu Picchu bezoeken. Samen met de gidsen en mijn reisgezelschap liep ik 3 dagen dwars door het Andes-gebergte, genoot ik van adembenemende uitzichten en sliep ik in een tentenkamp onder de heldere sterrenhemel. Op het tentenkamp werd er steeds uitgebreid voor ons gekookt, ondanks de beperkte keukenapparatuur middenin de bergen. Op dag 4 werd ik per trein naar Machu Picchu gebracht, waar ik nog even geduld moest hebben voor de oude Inca-stad tevoorschijn kwam vanachter de mist. Een absoluut hoogtepunt van deze bijzondere ervaring!

Overnachten in de Wadi Rum woestijn

Een van de reiservaringen die ik niet snel zal vergeten is mijn verblijf in de Wadi Rum woestijn in Jordanië. We verbleven in een gezellig tentenkamp in the middle of nowhere, het leek wel een andere planeet! De gids nam ons een hele dag mee op een jeeptour, waarbij we de mooiste plekken van de woestijn konden ontdekken; we mochten klimmen op de rotsformaties om de gaafste foto’s te maken en sandboarden vanaf de hoge zandbergen. Het rijden in de jeep was al een ervaring op zich; verkeersregels bestaan namelijk niet in de woestijn en de lokale gidsen houden wel van een race! Het meest bijzondere van dit avontuur was toch wel hoe leuk de lokale bevolking het vond om ons mee op pad te nemen en ons hun leefomgeving te laten zien.

Boottocht door de Iguazu Falls

Tijdens mijn reis door Zuid-Amerika bracht ik een bezoek aan de Iguazu Falls, op de grens van Brazilië en Argentinië. Op het programma stond ook een boottocht door de watervallen. Niemand had echt een idee wat deze tocht precies inhield,  maar er werd wel getipt door de gids om gerust in je zwemkleding de boot op te gaan! Echter had niet iedereen op de boot deze memo gekregen, wat het moment waarop de boot een van de grootste watervallen trotseerde en hier dwars doorheen voer (met alle natte gevolgen van dien) des te grappiger maakte. Het was een ontzettend mooie tocht en onverwachts een van de leukste herinneringen van de reis!

Mijn 'Bucket List'

De Verenigde Staten

Bovenaan mijn bucketlist staat een rondreis door de Verenigde Staten. Ik vind de VS al enorm lang een ontzettend interessant land. Vanwege de politiek, maar vooral vanwege de gevarieerde en indrukwekkende natuur in combinatie met de imposante steden. Van New York City tot de Grand Canyon en van Las Vegas tot Death Valley, ik wil het allemaal meemaken!

1

Colombia

Colombia is een land dat ontzettend veel te bieden heeft. Vanaf dat ik het seizoen van Wie Is De Mol? zag dat zich hier afspeelde, droomde ik van het maken van een reis naar dit veelzijdige land. Tijdens mijn reis door Zuid-Amerika heb ik al mogen proeven van de vergelijkbare cultuur en sfeer. Graag zou ik Colombia ooit optimaal willen ontdekken door middel van een rondreis, want een kort bezoek is als je het mij vraagt niet genoeg.

2

Vietnam

Een andere bestemming die bovenaan mijn bucketlist pronkt is Zuidoost-Azië, en dan met name Vietnam. Ontzettend graag zou ik de gekte van Hanoi willen ervaren, langs de prachtige rijstvelden willen wandelen en door het iconische Ha Long Bay willen varen. Het lijkt mij heel interessant meer te leren over de cultuur en de geschiedenis van dit mooie land.

3

Mijn fotoalbum

Waterval in IJsland

Wandelen naar Iguazu

Venetië

Rome

Wadi Rum woestijn

Petra in Jordanië

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Marlou Teeuwen naar:

info@tenzingtravel.nl