Verre reizen met kinderen naar Afrika

Met Tenzing Travel Family is alles goed geregeld!

Misschien denk je niet direct aan Afrika als bestemming voor een reis met kinderen, maar juist dit continent is zo bijzonder dat je het iedereen gunt er eens een kijkje te nemen. Stap samen in een compleet andere wereld, waar wilde dieren je begroeten bij het ontbijt, safari’s dagelijkse kost zijn en de kinderen hun ogen uitkijken in eindeloze rode woestijnen. Afrika is overweldigend!
 • Zandwoestijn in Namibië

  Alleen zand op het strand? Zeker niet! Raas met een sandboard van de duinen of ga op zoek naar alle kleine diertjes die zich verstoppen in de woestijn.
  Lees meer
 • Oog in oog met de Big Five

  Hét hoogtepunt van een reis door Zuid-Afrika? Het spotten van de Big Five! Ga de uitdaging aan en zoek naar de leeuw, buffel, olifant, neushoorn en het luipaard.
  Lees meer
 • Tenzing Travel Family?

  Hotels met aansluitende kamers, een rustiger reistempo of activiteiten voor het hele gezin? Onze reisspecialisten zorgen dat alles goed geregeld is voor jullie verre reis!
  Lees meer

Onze familiereizen naar Afrika

Reizen met het gezin in een wat rustiger tempo, maar met ruimte voor avontuur!Waarom met je gezin naar Afrika?

Afrika is op zo veel vlakken een verrijkende vakantiebestemming. Met eigen ogen het natuurschoon zien, leren over de mensen, dieren en planten die hier leven en de locals horen vertellen over het belang van natuurbehoud; het zijn lessen voor het leven voor jong en oud. Wij selecteerden drie droomtours voor een gezinsvakantie in Zuid-Afrika, Namibië en Tanzania, perfecte landen voor een eerste kennismaking met Afrika, maar we garanderen: daar blijft het niet bij.
Waarom kiezen voor een gezinsreis naar Afrika?
Wilde dieren zien, waaronder de Big Five
Leren over natuurbehoud
Maximaal 2 uur tijdsverschil, dus geen jetlag
Overnachten midden in de natuur
Nederlands erfgoed in Zuid-Afrika
Traditionele stammen ontmoeten

Op zoek naar de Big Five Familiereis: Op zoek naar de Big Five Laten we eerlijk zijn, een reis naar Afrika zou mislukt zijn als jullie geen wilde dieren spotten. Het is lastig afspraken met ze maken, maar één ding is zeker: jullie gaan ze zien! Er staan uiteraard veel safari’s op het programma en de lokale rangers kennen de natuurparken met haar bewoners op hun duimpje, dus zij weten precies waar jullie moeten zijn. Zien jullie de gezichten van de kids al voor je als ze voor het eerst giraffen zien grazen op de savanne, talloze zebra’s in de Serengeti en nijlpaarden in de Ngorongorokrater zien, en – op veilige afstand – oog in oog staan met de Big Five (leeuw, olifant, buffel, luipaard, neushoorn)? De game drives vinden vaak ’s ochtends vroeg of bij zonsondergang plaats, wat het natuurlijk extra spannend maakt. Bedenk wel: kinderen zijn nooit meer onder de indruk van een Nederlandse dierentuin. Eén met de natuur Eén met de natuur in Afrika De Afrikaanse natuur is met recht ongerept te noemen. Er wonen weinig mensen en er komen weinig mensen! De uitgestrekte graslanden van de Serengeti, de groene Ngorongorokrater, de rode duinen van de Kalahari, de droge vlaktes van Etosha en de magische Namibwoestijn met de witte Dodevlei; ze lijken soms voor jullie alleen. In de Sossusvlei en Swakopmund (Namibië) kunnen kinderen zich uitleven in de zandduinen, door ze te beklimmen en vanaf te rennen/rollen, of met een sandboard vanaf te razen. Liever wat actie in het beschutte groen? In Zuid-Afrika is Tsitsikamma dé plek om samen te mountainbiken, kajakken, abseilen, paardrijden of tokkelen.

Waardevolle ontmoetingen en Nederlands erfgoed Waardevolle ontmoetingen met afrikaanse culturen Het is leuk om te zien dat kinderen meestal niet in verschillen denken, maar in overeenkomsten. Jullie ontmoeten mensen die op vrijwel alle vlakken anders leven dan wij, maar als er leeftijdsgenoten zijn, is het ijs al snel gebroken. Bezoek de Masai in Tanzania en de traditionele stammen van Namibië, zoals de Damara, de Herero en de Himba. De Kaapstatters in Zuid-Afrika laten vervolgens zien dat Afrika ook modern en trendy is. Bovendien maakt Kaapstad veel indruk omdat hier de Nederlandse roots van Zuid-Afrika overal te zien zijn en er veel Afrikaans gesproken wordt, wat grappig en leuk is om te horen. In Tanzania is de ‘Wieg van de Mensheid’ (de Olduvaikloof) interessant om aan de kinderen te laten zien. Dit is immers de plek waar het allemaal begon…
Slapen Overnachten in een semipermanent tentenkamp Zien jullie het al voor je? Overnachten in een semipermanent tentenkamp of lodge en ’s ochtends wakker worden met uitzicht over dat typisch Afrikaanse landschap waar jullie inmiddels verliefd op zijn geworden? Terwijl het dierenrijk al lang is ontwaakt, ontbijten jullie op de veranda en genieten jullie van het uitzicht en de geluiden om je heen en misschien komt er nog een aap of olifant jullie even ‘goedemorgen’ wensen. Na een dag vol game drives, eten jullie ’s avonds onder de sterrenhemel met op de achtergrond een brul of geritsel, maar geen zorgen: de rangers houden jullie natuurlijk veilig.
Reizen met kinderen? Wij denken met u mee!» Meer info
Accomodaties geschikt voor reizen met kinderen Accommodaties
De accommodaties zijn een belangrijk onderdeel van een geslaagde reis. Onze reisspecialisten weten precies welke hotels familiekamers bieden en waar een zwembad aanwezig is om in af te koelen.

Rustiger reizen met kinderen Onderweg
Iedere dag de koffer opnieuw in- en uitpakken is niet nodig. Jullie verblijven met de kids regelmatig meerdere nachten op één plek. Daarnaast hebben al onze reizen een kindvriendelijk reistempo.

Activiteiten voor reizen met kinderen Activiteiten
Onze familiereizen bevatten voor iedere leeftijd bijzondere activiteiten, waarbij inspanning en ontspanning worden afgewisseld. Zo beleeft iedereen een onvergetelijke reis.

Wat eet je op reis met kinderen Menu
Op zoek naar een hotel met een buffet waar de kinderen een lekker bord pasta kunnen eten? Of zoeken jullie juist naar adresjes voor het proeven van lokale gerechten? Onze reisspecialisten weten raad!

Comfortabele vliegreizen met kinderen Vliegen
Wij regelen zoveel mogelijk directe vluchten en houden rekening met vluchttijden en korte transfers. Zo hoeven jullie zo min mogelijk te wachten.


Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika