Verre reizen met kinderen naar Azië

Met Tenzing Travel Family is alles goed geregeld!

Een reis in Azië met het hele gezin is op alle vlakken een geweldige ontdekkingstocht. De prachtige tempels, bruisende steden, groene theeplantages en rijstvelden, de woeste jungle en gezellige avondmarkten prikkelen alle zintuigen en maken op iedereen indruk. Azië is een gevoel dat in je kruipt en dat zorgt voor herinneringen voor het leven.
 • Op jeepsafari in Sri Lanka

  Ga op jeepsafari in het Udawalawe National Park en zoek naar de grote kudde wilde olifanten. Zien jullie naast olifanten ook buffels, herten en luipaarden?
  Lees meer
 • De Boeddha in de boom

  Bezoek in Thailand de Wat Mahathat tempel. Deze tempel is ruim 600 jaar oud en staat bekend om het hoofd van Boeddha dat is vastgegroeid tussen de boomwortels!
  Lees meer
 • Tenzing Travel Family?

  Hotels met aansluitende kamers, een rustiger reistempo of activiteiten voor het hele gezin? Onze reisspecialisten zorgen dat alles goed geregeld is voor jullie verre reis!
  Lees meer

Onze familiereizen naar Azië

Reizen met het gezin in een wat rustiger tempo, maar met ruimte voor avontuur!Waarom met je gezin naar Azië?

Eigenlijk is alleen al de Aziatische keuken reden genoeg om met je gezin het vliegtuig naar het Oosten te pakken. De mooie stranden, perfecte service – toeristen worden doorgaans behandeld als koningen – en kindvriendelijke bevolking maken dit werelddeel extra geliefd als bestemming voor een verre familiereis. Wij selecteerden zes perfecte opties voor een eerste (of nieuwe) kennismaking met Azië: Thailand, Bali, Sri Lanka, Maleisië, Vietnam en Japan staan stuk voor stuk garant voor een droomvakantie met je kinderen.
Waarom kiezen voor een gezinsreis naar Azië?
Eeuwenoude regenwouden, thee- en rijstvelden
Hagelwitte zandstranden
Naast de auto, ook vervoer per boot, trein en fiets
Indrukwekkende tempels en koloniaal erfgoed
Veel activiteiten samen met de locals
Overheerlijke keuken

Hoeveel kleuren groen zijn er eigenlijk? Hoeveel kleuren groen zijn er eigenlijk? De Aziatische natuur is vooral heel erg groen. Van eeuwenoude regenwouden tot fotogenieke thee- en rijstvelden, hier groeit en bloeit van alles, en dat het hele jaar door. Kinderen vinden die jungle heerlijk, zeker als ze ook nog olifanten kunnen zien! Natuurlijk wordt er niet meer op ze gereden, maar in opvangcentra in onder andere Thailand en Sri Lanka kunnen jullie ze wel van dichtbij zien en mogen jullie zelfs meehelpen in de verzorging. In al dat groen zou je bijna de witte stranden vergeten; daar staat Azië natuurlijk óók bekend om. Op deze paradijselijke plekken wanen jullie je echte Robinsons. Leuk en leerzaam tegelijk Leuk en leerzaam tegelijk Een van de leukste aspecten van reizen is andere culturen leren kennen. Daarvoor zit je in Azië goed, want een andere cultuur treffen jullie zeker. Bewonder met elkaar de prachtig versierde Hindoeïstische, Boeddhistische en Shintoïstische tempels en laat de kinderen ook het koloniale erfgoed zien, waaronder enkele Nederlandse overblijfselen uit de tijd van de VOC. Indrukwekkende herinneringen uit moderne tijden zijn onder andere de brug over de Kwai-rivier (Thailand), het mausoleum van Ho Chi Minh (Vietnam) en Hiroshima (Japan). Zo wordt een vakantie tegelijkertijd een leerzame reis.

Do as the locals do Do as the locals do Azië ervaar je pas echt als je meedoet met de locals. Zij nemen jonge wereldreizigers maar wat graag bij de hand om ze wat te leren. Bereid je dus voor op een middagje weven, koken, boksen en drummen (Thailand), maar ook schilderen, lampionnen en vliegers maken (Hoi An, Vietnam), of taiko spelen (Tokyo, Japan). De boeren helpen op het land? Ook dat hoort bij een actieve vakantie in Azië. Niet alleen kijken en bewonderen, maar vooral veel zelf doen! Of op z’n minst proberen. Duik ook het heldere water in, want onder de warme zon is er geen betere plek voor een eerste surf- of kajakles. Ontspannen in het water kan ook, bijvoorbeeld in de Japanse warmwaterbaden. Maar let op, voor je het weet spring je in een bad vol groene thee!
Vervoer Do as the locals do In Azië trek je rond, want zo zie je het meest. Maar niet alleen met de auto, jullie gaan ook met de boot, de trein en de fiets. En deze vervoersmiddelen zijn in Azië nét iets leuker dan in Nederland. Denk aan boottochten over de Madu-rivier (Sri Lanka), in de Baai van Halong (Vietnam) en in het regenwoud van Taman Negara (Maleisië). En met de trein kronkelen jullie door het groene landschap van Thailand, Sri Lanka, Vietnam of Japan, waarbij jullie je ogen uitkijken. Al is dat in Japan wat lastig, want de hypermoderne Shinkansen gaat bijna te snel om lang van het uitzicht te genieten. Iets minder snel, maar wel het leukste vervoermiddel van Azië: de tuktuk (of cyclo, samlor of riksja). Wie liever zelf door smalle steegjes, groene landschappen en tempelcomplexen fietst, kan zich ook gaan verheugen, want dat hebben we in vrijwel alle Aziatische landen voor jullie geregeld.
Reizen met kinderen? Wij denken met u mee!» Meer info
Accomodaties geschikt voor reizen met kinderen Accommodaties
De accommodaties zijn een belangrijk onderdeel van een geslaagde reis. Onze reisspecialisten weten precies welke hotels familiekamers bieden en waar een zwembad aanwezig is om in af te koelen.

Rustiger reizen met kinderen Onderweg
Iedere dag de koffer opnieuw in- en uitpakken is niet nodig. Jullie verblijven met de kids regelmatig meerdere nachten op één plek. Daarnaast hebben al onze reizen een kindvriendelijk reistempo.

Activiteiten voor reizen met kinderen Activiteiten
Onze familiereizen bevatten voor iedere leeftijd bijzondere activiteiten, waarbij inspanning en ontspanning worden afgewisseld. Zo beleeft iedereen een onvergetelijke reis.

Wat eet je op reis met kinderen Menu
Op zoek naar een hotel met een buffet waar de kinderen een lekker bord pasta kunnen eten? Of zoeken jullie juist naar adresjes voor het proeven van lokale gerechten? Onze reisspecialisten weten raad!

Comfortabele vliegreizen met kinderen Vliegen
Wij regelen zoveel mogelijk directe vluchten en houden rekening met vluchttijden en korte transfers. Zo hoeven jullie zo min mogelijk te wachten.


Chat met ons Kies afdeling Azië Noord-Amerika Afrika Caribbean Down Under Latijns Amerika