Classic Botswana

15-daagse autoreis

Een mooie rondreis langs de hoogtepunten van Botswana in combinatie met de Caprivistrook in Namibië, dat is waar het deze reis om gaat. U bezoekt het Chobe National Park, bekend om de vele olifanten die er leven en vervolgens gaat u de grens over met Namibië waar u de Caprivistrook met een bezoek vereert. Vervolgens rijdt u Botswana weer in en bezoekt u de tot de verbeelding sprekende Okavango Delta.
lees verder

Reisfoto's

Olifant in Chobe National Park

Olifant in Chobe National Park

Een mokoro boot bij zonsondergang in de Okavango Delta

Een mokoro boot bij zonsondergang in de Okavango Delta

Kwando rivier in de Caprivistrook in Namibie

Kwando rivier in de Caprivistrook in Namibie

Baobab bomen Kubu Island Makgadikgadi Pans

Baobab bomen Kubu Island Makgadikgadi Pans

De Makgadikgadi Pans in Botswana

De Makgadikgadi Pans in Botswana

Highlights

 • Chobe National park
 • Caprivistrook
 • Beroemde Okavango Delta
 • Combinatie van Botswana met Namibië
+ +

Indicatieprijs

€ 3.899 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Een mooie rondreis langs de hoogtepunten van Botswana in combinatie met de Caprivistrook in Namibië, dat is waar het deze reis om gaat. U bezoekt het Chobe National Park, bekend om de vele olifanten die er leven en vervolgens gaat u de grens over met Namibië waar u de Caprivistrook met een bezoek vereert. Vervolgens rijdt u Botswana weer in en bezoekt u de tot de verbeelding sprekende Okavango Delta. In de Makgadikgadi Pans ervaart u de bijna onnatuurlijke vlaktes van deze zoutpannen, die in het regenseizoen onder water komen te staan wat enorme zwermen flamingo's aantrekt. Een onvergetelijke reis!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam

U vertrekt vandaag naar Kasane in Botswana.

Dag 2

Aankomst Kasane

Impala in Chobe National Park

Impala in Chobe National Park

Na aankomst op de luchthaven van Kasane wordt u opgehaald en naar uw lodge gebracht waar u de komende drie nachten zal verblijven. Tijdens uw verblijf in Kasane heeft u twee safari-activiteiten per etmaal. Laat u verrassen door de dierenwereld van Chobe! De vele olifanten, katachtigen en andere diersoorten zullen u van harte verwelkomen in hun leefomgeving. Voor de vogelaars is er ook veel te zien, dus neem uw verrekijker mee op reis.

U verblijft in Kubu Lodge - Kasane / Chobe National Park
Dag 3-4

Chobe National Park

Game drive in Chobe National Park

Game drive in Chobe National Park

De eerste ochtend gaat u al vroeg op safari met uw gids door het onmetelijke Chobe National Park. De vogels zijn net wakker en druk bezig hun voedsel te zoeken, een kleurrijk schouwspel. De roofdieren zijn nu ook nog actief en wie weet treft u net een luipaard dat zijn prooi hoog de boom in sleept. Aan het eind van de middag gaat u wederom op safari in het Chobe National Park, als de leeuwen zich gaan voorbereiden op hun jacht.

De tweede dag gaat u twee maal op safari. U kunt er voor kiezen om vanmiddag met een boottocht mee te gaan. Vanaf het water ziet het dierenrijk er heel anders uit. Olifanten komen aan het eind van de middag drinken bij de rivieren en nijlpaarden liggen in het water en laten soms van zich horen. Misschien ziet u een Afrikaanse visarend zijn maaltje zoeken in het water vanuit de lucht, een prachtig schouwspel.

U verblijft in Kubu Lodge - Kasane / Chobe National Park
Dag 5

Kasane - Kongola (Namibië)

Nijlpaard in de Caprivistrook

Nijlpaard in de Caprivistrook

Na uw ochtendsafari wordt u naar de luchthaven van Kasane gebracht, waar u uw auto ophaalt en uw reis vervolgt via de Ngoma Gate naar Namibië. De komende twee nachten verblijft u nabij Kongola.

U verblijft in Camp Kwando - Caprivistrook
Dag 6

Vrije dag Kongola

Varen in de Caprivistrook

Varen in de Caprivistrook

De gehele dag heeft u te vrije besteding. U kunt verschillende excursies ondernemen vanuit uw lodge zoals safari's, mokoro boottochten of een cruise over de rivier. Alle excursies zijn facultatief.

U verblijft in Camp Kwando - Caprivistrook
Dag 7

Kongola - Divundu

Nijlpaard in de Caprivistrook

Nijlpaard in de Caprivistrook

In een rustig tempo legt u het traject af naar Divundu, waar u de komende twee nachten verblijft. Vanuit Divundu kunt u het Bwabwata National Park bezoeken, een belangrijk park voor migrerende olifanten vanuit Angola. U kunt ook een mokoro tocht maken onder begeleiding van een gids. Dit is een traditionele boot, voortgestuwd door een 'poler' (tevens uw gids) die met een grote stok de boot voortduwt (alle excursies zijn facultatief).

U verblijft in Ngepi Camp - Divundu
Dag 8

Vrije dag Divundu

Vogel in de Caprivistrook

Vogel in de Caprivistrook

Vandaag kunt u een wandelsafari maken en samen met een lokale gids op zoek gaan naar vogels en genieten van alles wat de natuur er te bieden heeft (facultatief). Wilt u even genieten van de omgeving vanuit de lodge? Dat kan natuurlijk ook. Beeld u zich in dat u vanaf uw veranda uitkijkt over de rivier en geniet met een lekker drankje in uw hand, onvergetelijk!

U verblijft in Ngepi Camp - Divundu
Dag 9

Divundu - Maun (Botswana)

Een mokoro boot in de Okavango Delta

Een mokoro boot in de Okavango Delta

De grensovergang naar Botswana is niet ver deze ochtend en u rijdt vandaag verder langs de Okavango Delta, ook wel de Okavango Panhandle genoemd, naar uw volgende bestemming: Maun, de toegangspoort naar de Okavango Delta, waar u de komende drie nachten verblijft.

U verblijft in Audi Camp - Maun
Dag 10-11

Vrije dagen Maun

Vliegen boven de Okavango Delta

Vliegen boven de Okavango Delta

U kunt uw verblijf in Maun geheel naar eigen wens indelen. Wat denkt u van een dagtocht naar Moremi Game Reserve waar u samen met een gids op zoek gaat naar leeuwen, cheeta's, nijlpaarden en vele andere dieren die er leven. Wilt u de Okavango Delta vanuit de lucht zien? Dat kan met een rondvlucht van een uur over de delta waar u de olifanten vanuit de lucht kunt gadeslaan terwijl ze aan het fourageren zijn door de vele kanalenstelsels die de delta rijk is. Tegen het eind van de midag kunt u een boottocht maken, waar u de Okavango Delta tijdens zonsondergang vanaf het water bezoekt (alle excursies zijn facultatief).

U verblijft in Audi Camp - Maun
Dag 12

Maun - Nata

Lokale bevolking in Makgadikgadi Pans

Lokale bevolking in Makgadikgadi Pans

In de ochtend vervolgt u uw reis naar Nata, grenzend aan de Makgadikgadi Pan. De Makgadikgadi-pan is een grote zoutpan in het midden van de droge savanne van het noordoosten van Botswana. Het is een van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Het zijn eigenlijk meerdere pannen bij elkaar. Wilt u in de middag nog iets ondernemen? Het rijke vogelleven maakt het zeker de moeite waard om mee te gaan op excursie (facultatief).

U verblijft in Planet Baobab - Gweta / Makgadikgadi Pans
Dag 13

Vrije dag Nata

Game drive in Makgadikgadi Pans

Game drive in Makgadikgadi Pans

De landschappen die u tot nu toe heeft gezien zijn al zeer afwisselend, maar een trip naar de Makgadikgadi-pan (facultatief), voegt daar zeker weer een extra dimensie aan toe. U kunt 360 graden rond kijken en alleen maar een droge witte zoutvlakte zien, zonder enige stipjes aan de horizon. Heel indrukwekkend!

U verblijft in Planet Baobab - Gweta / Makgadikgadi Pans
Dag 14

Nata - Kasane

Krokodil in Chobe National Park

Krokodil in Chobe National Park

Vandaag rijdt u weer terug naar Kasane, waar u aan het eind van de middag  nog mee kunt met een safari door Chobe National Park of een sunset cruise over de Chobe-rivier (alle excursies zijn facultatief).

U verblijft in Kubu Lodge - Kasane / Chobe National Park
Dag 15

Vertrek Kasane

In de ochtend levert u de auto in op de luchthaven van Kasane en eindigt uw reis door het machtige Botswana en Namibië.

Dag 16

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige rondreis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Klimaat

Botswana is groot en er zijn dan ook behoorlijke regionale verschillen. Deze zijn afhankelijk van de breedtegraad waarop een plaats ligt, de hoogte boven de zeespiegel en de begroeiing. In grote lijnen geldt dat er het hele jaar overdag een heerlijk warm klimaat heerst, met alleen in de woestijnen soms echt hete dagen van hoog in de dertig graden in de maanden november t/m februari. De meeste regen valt in deze maanden maar er is zelden sprake van langdurig aanhoudende regen. Onderstaand vindt u een klimaattabel voor Kasane en Maun.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een retourticket of een ticket naar de volgende bestemming. Daarnaast dient u in het bezit te zijn van een geldig paspoort dat nog minstens zes maanden geldig is bij vertrek uit Botswana, met minimaal vier lege visumpagina's. Heeft u een Nederlands / Belgisch paspoort, dan heeft u geen visum nodig voor een verblijf van maximaal 90 dagen.
 
BELANGRIJK indien u via Zuid-Afrika reist:
Vanaf 01 juni 2015 bent u verplicht om voor minderjarige kinderen een geboorteakte of gecertificeerde kopie van de geboorteakte mee te nemen. Reist u als enige biologische ouder met uw kind dan komt er een ouderverklaring van de niet-meereizende ouder bij. Na reservering ontvangt u van ons de benodigde informatie.

Visum: Bij aankomst in Victoria Falls dient u een visum te kopen voor Zimbabwe, deze dient u contant te betalen (in dollars). De kosten voor een ‘single entry’ bedragen circa US,- per persoon.
 
Mocht u ook de watervallen aan de Zambiaanse kant willen bezoeken, dan raden we aan een KAZA visum te kopen. Dit is een gezamenlijk visum voor Zimbabwe en Zambia. Dit visum kunt u kopen op de luchthaven van Victoria Falls en de kosten zijn ca USD50 per persoon.

Inentingen

DTP, Hepatitis A en Gele Koorts wordt aangeraden. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Tijdsverschil

In de zomertijd bestaat er geen tijdsverschil, gedurende de wintertijd is het in Botswana 1 uur later dan bij ons.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 3.899,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Autohuur Britz SUV Super Cover
 • Excursies volgens beschrijving
 • Overnachtingen in middenklasse verblijven
 • Maaltijden zoals benoemd in de reis
 • Documentatiepakket met routebeschrijving en kaart (ontvangst ter plaatse)

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Benzine
 • Entreegelden nationale parken, conservation fees en eventuele grensoverschrijdingskosten
 • Visum
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Afhankelijk van het seizoen krijgt u te maken met andere weersomstandigheden. In september en oktober kunnen de temperaturen hoog zijn. In het regenseizoen (november t/m maart) zijn de wegen minder goed begaanbaar.
 • U kunt de route ook met een 4-WD auto afleggen. Dit is iets duurder, maar wel comfortabeler
 • Wilt u deze reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Vorkstaartscharrelaar

Waarom naar Botswana met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Advies uit eigen ervaring
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds