Vakantie Mexico

In Mexico vindt u de fantastische ruïnes van de Azteken en de Maya’s, superstranden aan beide oceanen en een bonte folklore. Dit samen maakt Mexico een perfecte bestemming voor een culturele autoreis gecombineerd met een strandvakantie.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Mexico met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Tulum

Waarom naar Mexico met Tenzing Travel?

  • Reizen op basis van uw wensen
  • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
  • Advies uit eigen ervaring
  • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
  • Flexibele voorwaarden
  • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Anouk Vial

Reisspecialist Mexico

Reisinformatie Mexico

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Een rondreis door Mexico is een bijzondere ervaring. In Mexico vindt u eeuwenoude culturen, tradities, folklore, afwisselend landschap én een heerlijke keuken die wereldwijd is erkend en overal wordt gewaardeerd. De bezienswaardigheden zijn zeer divers; van archeologische schatten naar superstranden, van antieke koloniale steden naar ultramoderne resorts.

Bezienswaardigheden en highlights van Mexico

Yucatan Stranden

Ziet u zichzelf al op het strand liggen met een Margarita in uw hand? In Yucatan vindt u dat typisch Mexicaanse sfeertje. Tussen Cancún en Playa del Carmen liggen parelwitte stranden, die uitnodigen tot de hele dag zonnen, ontspannen een boekje lezen en genieten van heerlijke drankjes en hapjes.

Cancun en Playa del Carmen

In de comfortabele badplaatsen Cancun en Playa del Carmen kunt u heerlijk uitrusten van de opgedane indrukken in de ‘Mundo Maya’. Een stop in een van deze badplaatsen is pure verwennerij. Er zijn talrijke strandhotels waar u van alle gemakken bent voorzien.

Riviera Maya

De Riviera Maya is een prachtige strook strand met parelwit strand en een turquoise zee. Langs het strand liggen verschillende all inclusive hotels, verscholen tussen de tropische bomen en planten. Het is hier het paradijs op aarde. In een typisch Mexicaans  sfeertje geniet u van rust, heerlijk eten en drinken en luxe. Als u wilt uitrusten na uw indrukwekkende rondreis Mexico moet u in de Riviera Maya zijn!

Yucatan Maya steden

De Mexicaanse provincie Yucatan staat bekend om de sporen van de oude Mayacultuur. Een rondreis Mexico is niet compleet zonder een bezoek aan de oude Mayasteden van Yucatan. Geniet van de mooie tempels, piramiden en kloosters.

Palenque

Diep verscholen in de ruige jungle ligt een prachtig monument van de Maya-beschaving. Palenque wordt door vele Mexico-fans bestempeld als de mooiste Maya-stad. Daar kunnen wij ons zeker bij aansluiten. Als u voldoende heeft gezien van de Maya-overblijfselen, kunt u hier ook prachtige wandelingen maken door de natuur. Loop bijvoorbeeld ook eens langs de watervallen van Misol Ha, waar u een verfrissende duik kunt nemen.

Chichen Itza

Chichen Itza is een van de bekendste Mayasteden. De stad kreeg in het Maya-tijdperk een heilige status vanwege de aanwezigheid van de vele tempels, waarvan de Piramide van Kukulkán het bekendst is. Ook een bezoekje waard zijn de Rode Jaguar en het balspeelveld waar de Maya’s het spel ‘juego de pelotes’ speelden, waarbij ballen door stenen ringen moeten worden gegooid.

Uxmal

Wilt u nog meer tempels zien? Dan is Uxmal een must om te bezoeken tijdens uw Mexico rondreis. Het dorp biedt namelijk maar liefst 150 tempels, waarvan er vele toegankelijk zijn ter bezichtiging. De mooiste zijn volgens ons de Piramide van de Tovenaar en het Nonnenklooster. Hier wordt iedere avond een indrukwekkende ‘Sound & Light show’ opgevoerd.

Tulum

Bijzonder aan Tulum is dat hier het enige bekende Maya-fort staat dat aan de kust is gebouwd. Het dateert uit de 10e eeuw. Visliefhebbers moeten tijdens hun rondreis Mexico zeker een bezoekje brengen aan Laguna Xel Ha, een prachtige visrijke lagune. Ook snorkelliefhebbers zullen zich hier niet vervelen, want ook onder water is de lagune prachtig.

Yucatan Koloniale steden

De steden in Yucatan hebben stuk voor stuk een rijke historie. Het bijzondere van het koloniale hart van Mexico, is dat iedere plaats weer zijn eigen typische sfeer en uitstraling heeft. De invloeden van Franse en Spaanse kolonisten zijn nog overal te zien. Zij vernielden veel van de oorspronkelijke, door de indianen gebouwde bebouwing en de resten werden gebruikt om nieuwe gebouwen te bouwen. De Spanjaarden hebben wel bijgedragen aan de opbouw van de lokale economie, door hier een landbouwcultuur te introduceren. Er zijn nog steeds haciënda’s, grote boerderijen die tegenwoordig sfeervol zijn omgetoverd tot museum of hotel.

Campeche

In Campeche, aan de Golf van Mexico,  ervaart u de sfeer van weleer, uit de tijd van de Spaanse kolonisten. Al lopend door de stad ervaart u de oude legendes. Vroeger was Campeche het centrum van de tarwe- en oliehandel, waardoor het vroeger een van de rijkste steden van Mexico was.  Het stadje is prachtig gelegen aan de Golf van Mexico. Ook geniet u van prachtige uitzichten in de haven van Campeche. In de oude stad kunt u prachtige wandelingen maken langs de boulevard Avenida Daarnaast is Campeche ook een echte culinaire hot spot. U kunt hier heerlijk genieten van verse zeevruchten en vis. Vanaf Campeche kunt u ook een uitstapje maken naar de archeologische plek Edzna. Hier vind u meerdere tempels en een grote Acropolis op een plein, Circuito Baluartes.

Mérida

Vanwege de vele witte gebouwen wordt Mérida ook wel ‘de witte stad’ genoemd. De stad werd gesticht door de Spanjaarden, waardoor er een typisch koloniale sfeer hangt.

Centraal Mexico

De omgeveing van Mexico City is bruisend. De stad zelf is een echte wereldstad, maar in de omgeving zijn er ook historische, lieflijke stadjes te vinden.

Mexico City

Mexico City wordt door sommigen bestempeld als grootste stad ter wereld. Op de zócalo, het op twee na grootste plein ter wereld, staan prachtige historische gebouwen. Even verderop staat de imposante Basiliek van Guadalupe. Ook biedt Mexico City een grote diversiteit aan musea, winkels en restaurants.

Oaxaca

Oaxaca is een koloniale stad met gezellige kronkelende steegjes en kleurrijke huizen.

Chiapas en Tabasco

De provincie Chiapas is als een openluchtmuseum. Veel mensen kleden zich nog altijd in traditionele klederdrachten van de Maya’s, en zijn nog altijd gehecht aan tradities van vroeger. Soms offeren zij bijvoorbeeld nog aan de goden.

San Cristóbal de las Casas

In San Cristóbal de las Casas ervaart u het échte Mexico. Hier leven de mensen nog op authentieke wijze, compleet met klederdracht en de tradities en gebruiken van vroeger.

Villahermosa

Naast de Mayacultuur zijn er in Chiapas ook sporen terug te vinden van de Olmeken, aan wie in Villahermosa een heus openluchtmuseum is gewijd. Hier is de stad nagebouwd waar het volk leefde van 1500voor Christus tot  400 voor Christus.

Chiapa de Corzo

Chiapa de Corzo is een lieflijk stadje met een koloniaal karakter. Het oude centrum staat vol met prachtige oude huizen, kerken en andere gebouwen. Hier wordt elk jaar in januari het Fiesta Grande de Enero gevierd, om de patroonheiligen van de stad te eren.

Tijdsverschillen

Het is in Mexico 7 uur vroeger vergeleken met Nederland; ook wanneer wij zomertijd hebben.

Uitzonderingen
Baja California Sur: 8 uur vroeger
Sonora: 8 uur vroeger
Sinaloa: 8 uur vroeger
Nayarit: 8 uur vroeger
Baja California Norte: 9 uur vroeger

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

Tijdens uw vakantie in Mexico kunt u zowel Spaans als Engels spreken. De officiële taal in Mexico is Spaans. Veel mensen spreken echter ook (enig) Engels.

Geldzaken

De munteenheid is de Nieuwe Mexicaanse Peso (N$). In- en uitvoer van de Nuevo Peso is geoorloofd (met maximale omrekening tot USD 10.000). Vreemde valuta mag u onbeperkt in- en uitvoeren, al zijn er restricties ten aanzien van het wisselen van contante Amerikaanse dollars in Mexicaanse Peso. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na uw terugkomst. Tevens heeft u een geldige toeristenkaart voor Mexico nodig. Deze wordt in het vliegtuig aan u verschaft.
Reist u via Amerika naar Mexico, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov voor meer informatie.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

In Mexico duurt het droge seizoen van november tot mei en het regenseizoen van mei tot november. Het zuiden en Yucatan zijn tropisch warm (waar ook kans is op orkanen en tropische stormen in het regenseizoen) met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 25 ºC. Guadalajara en Mexico Stad zijn gelegen in het centrale hooggebergte, waar het klimaat het hele jaar door redelijk stabiel is met een gemiddelde temperatuur die varieert tussen de 18 tot 22 ºC. In Noord-Mexico zijn bovendien droge steppen en woestijngebieden, in de zomer is het er zeer heet en in de winter kunnen de temperaturen enorm dalen, zelfs tot onder het vriespunt. Mexico is een bestemming die het gehele jaar kan worden bezocht.

Reisfoto's Mexico