Rondreis Cambodja

Naast de welbekende hoogtepunten Angkor Wat en Phnom Penh komt u tijdens een rondreis Cambodja ook door kleine dorpjes met huisjes op houten palen en kinderen die naar u zwaaien. Hier leert u Cambodja pas écht kennen!

Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel
Monniken bij Angkor Wat

Waarom naar Cambodja met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Advies uit eigen ervaring
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Jelmer Bergsma

Reisspecialist Cambodja

Reisinformatie Cambodja

 • Overzicht
 • Algemene info
 • Foto's

Het mysterieuze Cambodja herbergt indrukwekkende bezienswaardigheden als oude tempelcomplexen, dichte bossen en een overvloed aan historie en een inspirerende cultuur. De vriendelijke en charmante bevolking, de uitstekende keuken en de historische schatten maken dit land tot een onvergetelijke vakantiebestemming. Cambodja is niet alleen maar Angkor Wat; het heeft nog veel meer andere nalatenschappen! Ontdek het met ons.

Rondreizen Cambodja

Wilt u de reis verlengen of aanpassen naar uw eigen reiswensen? Onze reisspecialisten denken graag met u mee en maken een reisvoorstel op maat voor uw ideale rondreis door Cambodja.

Belangrijke steden en bezienswaardigheden tijdens uw rondreis Cambodja

Phnom Penh

Phnom Penh, de huidige hoofdstad van Cambodja, is onder meer bekend door de donkere periode van de burgeroorlog die uitbrak onder leiding van Pol Pot. In deze stad vindt u ook vele koloniale gebouwen, mooie tempels (vats) en Phnom Penh is prachtig gelegen aan de Mekong-rivier.

Siem Reap

Siem Reap is dé uitvalsbasis voor het Angkor tempelcomplex. Behalve het tempelcomplex vindt u in het oude centrum nog koloniale kleine winkeltjes en een met bomen omzoomde boulevard.

Angkor Tempelcomplex

Angkor Wat is ongetwijfeld uw hoogtepunt van uw Cambodja rondreis. Het indrukwekkende tempelcomplex Angkor is tussen de 9e en 13e eeuw gebouwd. Vanaf de 13e eeuw raakte het gigantische rijk in verval en het werd pas in 1850, geheel overwoekerd door de jungle, herontdekt. Hier vindt u talrijke tempels die zo van elkaar verschillen en allen zo prachtig zijn, dat u hier gemakkelijk drie dagen kunt ronddwalen.

Battambang

De op een na grootste stad van het land maar nog steeds met een fijne elegantie. Hier vindt u nog vele gebouwen die aan de Franse periode herinneren en de bevolking is enorm warm en vriendelijk. Hier vindt u ook nog prachtige tempels en vele hindoeïstische beelden. Nabij gelegen staat het beroemde Bamboo treinstation, waar u een ritje op de aparte ‘trein’ kunt maken.

Het binnenland van Cambodja

In het binnenland van Cambodja liggen ook diverse plaatsjes die interessant zijn tijdens uw rondreis door Cambodja:

 • Kratie: een gezellig rivierstadje waar u nog de Irrawaddy-dolfijnen kunt zien.
 • Rattanakiri-provincie: hier vindt u schitterende natuur en nog vele ‘etnische minderheden’.
 • Kampong Cham: hier beleeft u het echte Cambodja: pittoreske dorpjes en oude tempels.

Cambodja combineren met Thailand, Laos en Vietnam

Vanwege de ligging in de ‘Culturele Driehoek’ van Zuidoost-Azië, kunt u een rondreis Cambodja prima combineren met een rondreis door Thailand, Vietnam en Laos. Vanuit Siem Reap kunt u via de grensovergang bij Poipet naar Thailand. Of via een langere rit naar Veun Kham om daar de grens met Laos over te steken. Vanuit Phnom Penh kunt u over land of over de indrukwekkende Mekong-river naar Vietnam.

Tijdsverschillen

Het is in Cambodja tijdens onze zomertijd vijf uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zes uur later.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is het Khmer. In de hotels en bij de toeristische trekpleisters spreekt men Engels. Buiten deze plekken om kunt  u maar zeer mondjesmaat met Engels terecht.

Geldzaken

De munteenheid van Cambodja is de Riel (KHR). Verder kunt u overal contant met Amerikaanse dollars betalen, tenzij het om kleine bedragen gaat, dan is de Riel een beter betaalmiddel. Ook de Thaise Baht wordt vrijwel overal geaccepteerd. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

Voor een rondreis door Cambodja dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Tevens dient u in het bezit te zijn van een visum. Dit kan bij aankomst of online voor uw vertrek.

Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Cambodja aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega’s van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen. Visum aanvragen Cambodja.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

De periode tussen maart en mei is heet en droog. De temperatuur overdag schommelt deze maanden rond de 30°C. In de maanden mei en juni is Cambodja aan een moessonperiode onderhevig, maar men spreekt meer van de ‘Green Season’. Door de dagelijkse, maar korte, regenval, is het land weelderig begroeid en doen de tempelcomplexen nog mysterieuzer aan. De gemiddelde temperatuur is in de zomer ongeveer 32°C. In de koele tijd tussen december en februari waait een noordoostelijke wind die in het grootste deel van het land voor droog, mild en aangenaam weer zorgt. De gemiddelde temperatuur schommelt dan tussen de 25-30°C; de nachttemperatuur bedraagt ongeveer 22°C, maar kan af en toe tot 17°C zakken.

De beste periode om te reizen in Cambodja is van oktober tot mei, maar het kan in die maanden erg druk zijn, vooral bij Angkor Wat.

Reisfoto's Cambodja

Angkor Wat Siem Reap

Angkor Wat Siem Reap