• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Kenia

Ervaar Kenia op haar best tijdens onze rondreizen. Onze hotels en safarilodges zijn vaak op de prachtigste plekjes gelegen. Het is heerlijk om de reis af te sluiten aan een van de mooie stranden ten zuiden van Mombasa.
Manon Louw
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Masai Mara Eén van de bekendste wildreservaten van Kenia. Vooral de jaarlijkse migratie van een miljoen wildebeesten en zebra's is waanzinnig.
  Lees meer
 • Kenya in Style Ga op safari en geniet van extra comfort. Slaap in luxe lodges en overbrug grote afstanden per vliegtuig.
  Lees meer
 • Mombasa De witte, langgerekte stranden van Mombasa zijn zeer geschikt om tot rust te komen na uw safari.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Reisinformatie Kenia

Sleutelwoorden voor een vakantie Kenia zijn: safari’s, nationale parken met een ongekende rijkdom aan wild en fascinerende landschappen op een schaal die wij in Europa niet kennen.


Reizen in Kenia

Onze reizen naar Kenia zijn georganiseerde reizen in kleine groepjes of op privé- basis met uw eigen gezin of vrienden. Als u in een groep reist, bestaat deze uit maximaal 6 personen per busje, zodat iedereen een eigen raamplaats heeft (en er één stoel niet bezet is). De safarivoertuigen hebben een opklapbaar dak waarbij u van alle kanten goed uitzicht heeft en gemakkelijk kunt fotograferen.
Zelf rijden door Kenia raden wij af. Het wegdek is vaak zeer slecht en de rijstijl van de Kenianen is grillig. Door de slechte bewegwijzering, vooral in de nationale parken en wildreservaten, verdwaalt u snel. Het openbaar vervoer rijdt zeer onregelmatig en de busjes zijn klein en overvol.
Bekijk hier onze reizen naar Kenia >

De bevolking van Kenia

De bevolking van Kenia bestaat uit vele verschillende bevolkingsgroepen: De meest bekende stammen zijn de Kikuyu, de Luo, de Samburu en de Masai. De Masai is de bekendste stam, door hun uiterlijk, levenswijze en karakteristieke rode klederdracht. De Masai stam leeft in het noordelijke deel van Tanzania en zuidelijke deel van Kenia.

Highlights tijdens uw vakantie Kenia

Nairobi

Nairobi, de hoofdstad van Kenia, is met meer dan 3 miljoen inwoners een van de grootste steden van Afrika. Het is een levendige, drukke stad met lokale markten, moderne winkelcentra en ruime parken. De stad ligt op zo’n 160 kilometer ten zuiden van de evenaar en heeft een prettig klimaat.
Lees meer over Nairobi >Amboseli National Park

Met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Kilimanjaro (met 5.891 meter de hoogste berg van Afrika) biedt dit reservaat een grote verscheidenheid aan dieren. Het park is overwegend vlak met hier en daar een heuvel. Enkele moerassen en een klein meer zijn het leefgebied van nijlpaarden. Naast olifanten, giraffen, zebra’s en gnoes leven er ook antilopen, hyena’s, roofvogels en aaseters zoals gieren en marabou's.
Bekijk ons aanbod in het Amboseli National Park >Great Rift Valley

Deze vallei doorsnijdt Kenia van noord naar zuid. De vallei is aan de ene kant ruig met harde lavagrond, schroeiende temperaturen en heetwaterbronnen, en aan de andere kant vruchtbaar met rijke landbouwgronden die koffie, thee, fruit en vele andere landbouwproducten voortbrengen.Lake Nakuru National Park

Dit is een ondiep sodameer waar honderdduizenden flamingo’s aan de oever van het meer leven. Verder zijn er vele andere watervogels zoals pelikanen en lepelaars. Van de landdieren leven hier de witte neushoorns, waterbokken, bavianen en kleine antilopensoorten.
Bekijk ons aanbod in het Lake Nakuru Park >Lake Navaisha National Park

Lake Navaisha is het grootste zoetwatermeer van de Great Rift Valley. Het meer ligt op een hoogte van 200 meter en heeft een oppervlakte van 140 km2. Het is het mooiste meer van de ‘Rift Valley Lakes’ met zijn weelderig begroeide oevers, vederlichte papyrusplanten, afgesloten lagunes en blauwe waterlelies. Rond Lake Naivasha leven circa 300 vogelsoorten. In Lake Naivasha komen ook veel nijlpaarden voor.
Bekijk ons aanbod in het Lake Navaisha National Park >Masai Mara National Reserve

In de Masai Mara leeft groot wild en klein wild in enorme aantallen. De grootste populatie leeuwen van Kenia leeft hier. Ook is het een zeer vogelrijk gebied. Beroemd is de jaarlijkse migratie in de maanden november tot januari en omstreeks juli/augustus.
Lees meer over de Masai Mara >Mount Kenya National Park

Mount Kenya is met zijn 5.199 meter de hoogste berg van het land. De top van de berg is bedekt met gletsjers en sneeuw.
Lees meer over Mount Kenya National Park >Samburu National Park

In Noord-Kenia liggen de wildreservaten Samburu, Shaba en Buffalo Springs. Hier leven enkele diersoorten die juist in andere parken niet of nauwelijks voorkomen. Zo kunt u hier de Grevy-zebra en de prachtige oryxantilope zien. Ook de katachtigen zijn goed vertegenwoordigd. Zeer zeldzaam is de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn, die hier ook voorkomt. Landschappelijk is Samburu heel gevarieerd.
Bekijk ons aanbod in het Samburu National Park >Tsavo National Park

Tsavo is het grootste wildreservaat van Kenia. Dit park wordt verdeeld in oost en west door de weg Mombasa-Nairobi. Er is minder wild dan in de Masai Mara, maar het landschap is hier, ook door de oude lavagletsjers, indrukwekkend. Tsavo staat bekend om de 'rode' olifanten die hier in grote kuddes leven. In het park kunt u ook veel verschillende vogelsoorten zien.
Bekijk ons aanbod in Tsavo National Park >Mombasa

Mombasa, gelegen op een eiland van 13 km2, is de grootste havenstad aan de Oost-Afrikaanse kust. De witte, langgerekte stranden aan zowel de noordkust als de zuidkust zijn zeer geschikt om tot rust te komen na uw safari. Super relaxed om uw vakantie Kenia hier af te sluiten!
Lees meer over Mombasa >

Sleutelwoorden voor een vakantie Kenia zijn: safari’s, nationale parken met een ongekende rijkdom aan wild en fascinerende landschappen op een schaal die wij in Europa niet kennen.

Tijdsverschillen Kenia

Het is in Kenia tijdens onze zomertijd 1 uur later dan in Nederland en wanneer wij wintertijd hebben, 2 uur.

Feestdagen Kenia

Nationale feestdagen zijn de christelijke feestdagen zoals Pasen en Kerstmis en het Islamitische Suikerfeest. Men heeft ook een vrije dag op:
• Madaraka Day: 1 juni
• Nyayo of Moi Day:10 oktober
• Kenyatta Day: 20 oktober
• Independence Day: 12 december
Op deze dagen zijn musea, bedrijven, banken, postkantoren en sommige winkels, nachtclubs en restaurants gewoonlijk gesloten.
Ramadan:
In Kenia wordt tevens de Ramadan gevierd, de maand van het vasten van de Islamitische kalender. Ieder jaar valt de Ramadan op een andere dag. De Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender en is een maand van vasten. Aangezien de Islamitische kalender samenvalt met de maanstanden begint de Ramadan ieder jaar op een andere dag. Tijdens de Ramadan kan het zijn dat er aanpassingen zijn in de hotels, maar ook in openbare gelegenheden, restaurants en bars zal geen live entertainment zijn of luide muziek. Daarnaast wordt er geen alcohol gereserveerd in lokale restaurants/bars. Ook zijn er in deze periode veel winkels, musea en restaurants gesloten.

Taal Kenia

In Kenia zijn de officiële talen Kiswahili en Engels. Met Engels kunt u overal tijdens uw vakantie terecht, maar de bevolking vindt het altijd leuk als u een paar woorden Kiswahili spreekt.

Geldzaken Kenia

Tijdens uw vakantie Kenia betaalt u met de Kenyaanse Shilling (KES). Wij adviseren u geld te wisselen bij aankomst op de luchthaven. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- = ca. KES 116 (KES 100 = ca. € 0,83). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website van Oanda.
Creditcard: Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards. U kunt met uw creditcard ook in veel plaatsen geld pinnen. Dit kan bij de zogenaamde ATM, alsmede bij banken. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort.
Pinnen:
In de grote steden zoals Nairobi en Mombasa vindt u banken waar u kunt pinnen, mits deze zijn voorzien van de juiste logo's (cirrus en maestro).

Reisdocumenten

U dient in bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog zes maanden geldig is. Ook dient u te beschikken over een elektronisch visum. Dit visum dient u aan te vragen via de website www.ecitizen.go.ke

Dit visum moet ruim van te voren worden aangevraagd. De kosten bedragen USD 50,- voor één inreis. Het visum is drie maanden geldig. Dit visum kunt u ook via ons in samenwerking met VisumCentrale zelf online regelen op http://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#visumbemiddeling

Eten en drinken in Kenia

Kenia biedt u een ruime keuze aan internationale en lokale gerechten. De Keniaanse keuken is divers en heeft invloeden uit India en het Midden-Oosten. Een populair gerecht in Kenia is gegrild geitenvlees, wat daarnaast bestaat uit aardappelen of rijst en ugali (een soort havermout). Ook een westerse snack of vlees van bijv. zebra of krokodil behoren vaak tot de keuzemogelijkheden op de menukaart.

Klimaat Kenia

Kenia ligt vlakbij de evenaar en de temperatuur is het hele jaar door vrij constant. In het hoog gelegen binnenland – zoals in Nairobi – kan het ’s nachts flink afkoelen. Er is geen zomer of winter, maar wel een wel een lang en kort regenseizoen. Het regenseizoen is wel afhankelijk van de locatie, maar het korte regenseizoen is vanaf half oktober tot midden december, met vooral aan het einde van de dag en ’s nachts veel regen. Het lange regenseizoen, met zware regenval, is van medio maart tot en met mei. Aan de kust is het in januari en februari benauwd door de hoge luchtvochtigheid.

Plastic tassen verboden

Per 1 september 2017 is het verboden om met plastic tassen in uw bagage of handbagage het land in te komen. Hier zal streng op gecontroleerd worden. Let u dus op plastic tassen die u in uw bagage gebruikt voor opbergen van schoeisel of toiletspullen. Tevens zullen Duty-Free aankopen in het buitenland ingepakt worden in plastic tassen, dus hou daar rekening mee.

Entreegelden

De wildparken heffen entreegelden die u bij de ingang betaalt. Bij de à la carte reizen zijn de entreegelden niet inbegrepen, bij onze privé-reizen meestal wel.

Kompas
Het ministerie van Buitenlandse Zaken biedt een mogelijkheid aan alle Nederlanders, die tijdelijk of permanent verblijven in het buitenland, zich bij het ministerie aan te melden. De informatie die u daarbij verstrekt, helpt ambassades, consulaten en het ministerie van Buitenlandse Zaken om contact met u op te nemen en u te helpen in geval van nood, zoals bij een natuurramp of (dreigende) onrust in het land waar u (tijdelijk) verblijft. U kunt zich registreren op: https://informatieservice.nederlandwereldwijd.nl/Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

18-11-2017Tanzania
Aanvang: 11:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
18-11-2017Mauritius & Seychellen
Aanvang: 15:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Kenia

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Kenia met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.