Island Hopping Seychelles

16-daagse privéreis

Een reis op de Seychellen om te onthaasten, te genieten van het strand, vogelgeluiden en tropische ambiance. U bezoekt drie eilanden: Mahé, het hoofdeiland, La Digue en Praslin. Het kleinste eiland op uw reis is La Digue. U kunt echt in alle rust genieten van de 'laid back' sfeer: het leven kabbelt hier voort en auto's zijn een zeldzaamheid.
lees verder

Reisfoto's

Locals op de markt in de Seychellen

Locals op de markt in de Seychellen

Snorkelen in de Seychellen

Snorkelen in de Seychellen

Tropisch Seychellen

Tropisch Seychellen

Zonsondergang Seychellen

Zonsondergang Seychellen

Leeuwenvis in de Seychellen

Leeuwenvis in de Seychellen

Hoogtepunten
 • Combinatie van drie eilanden
 • Prachtige stranden en onderwaterwereld
 • Natuurpark 'Vallée de Mai' op Praslin
 • Landelijke sfeer en fietsen op La Digue
 • Varen tussen de eilanden
+ +

Prijs op aanvraag

 • Vliegtickets met Emirates vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Transfers volgens beschrijving
 • Ferries volgens beschrijving
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Een reis op de Seychellen om te onthaasten, te genieten van het strand, vogelgeluiden en tropische ambiance. U bezoekt drie eilanden: Mahé, het hoofdeiland, La Digue en Praslin. Het kleinste eiland op uw reis is La Digue. U kunt echt in alle rust genieten van de 'laid back' sfeer: het leven kabbelt hier voort en auto's zijn een zeldzaamheid. Praslin biedt behalve prachtige stranden ook een scala aan bezienswaardigheden.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar de eilanden van Seychellen.

Dag 2

Aankomst Mahé

Strand bij Mahe

Strand bij Mahe

Na aankomst op Mahé wordt u naar uw hotel naar keuze gebracht waar u de komende vier nachten verblijft. U heeft alle tijd om te onthaasten en u aan te passen aan het relaxte tempo van de tropen. U kunt uitrusten onder de palmen, langs het strand wandelen of ontspannen bij het zwembad. Of u kunt er zelf op uittrekken; in één dag kunt u vele belangrijke bezienswaardigheden bekijken.

U verblijft in Valmer Resort
Dag 3-5

Vrije dagen Mahé

Tropische cocktails op de Seychellen

Tropische cocktails op de Seychellen

Voor de komende dagen geven wij u graag enkele suggesties om uw vrije dagen in te vullen.

U kunt uw vrije dag besteden om op het strand even bij te komen van de dagelijkse hectiek.

U kunt er op uit om het grootste eiland van de Seychellen te ontdekken. Breng een bezoek aan Victoria, de hoofdstad, en zie hoe de lokale bevolking zijn weg baant door het dagelijkse leven. Het is maar een klein stadje, gelegen aan een brede baai en aan de voet van de berg Morne Seychellois.

U kunt een auto huren zodat u zelf op ontdekkingstocht kan gaan over het eiland. Zo kunt u een aantal van de in totaal 68 schitterende witte palmenstranden verkennen en een duik nemen in de helderblauwe oceaan. Neem uw snorkelspullen mee om een indruk te krijgen van de kleurrijke onderwaterwereld. Bekende stranden op Mahé zijn Beau Vallon in het noordwesten en Baie Lazare in het zuidwesten.

U verblijft in Valmer Resort
Dag 6

Mahé - La Digue

Fietsen op La Digue Island

Fietsen op La Digue Island

In de ochtend gaat u per transferbus naar de haven van Mahé vanwaar u met de ferry naar het eiland Praslin vaart. Daar vandaan vaart u door naar La Digue waar u drie nachten zult verblijven.

U verblijft in Patatran Village Hotel - La Digue
Dag 7-8

Vrije dagen La Digue

Onderwaterwereld Seychellen

Onderwaterwereld Seychellen

Verken het kleinste eiland per ossenkar of huur een fiets (facultatief)! Zowel de lokale bevolking die uit ongeveer 3000 zielen bestaat als de toeristen verplaatsen zich op deze manier. U kunt in alle rust genieten: het leven kabbelt voort en auto's zijn een zeldzaamheid. De tijd lijkt hier te hebben stilgestaan.

Op La Digue vindt u nog verlaten strandjes op de meest idyllische plekjes, helemaal voor u alleen. De wonderlijke onderwaterwereld bij La Digue is bijzonder mooi; snorkelen en duiken is hier fantastisch en de onderwaterbeelden zullen u lang bijblijven.

U verblijft in Patatran Village Hotel - La Digue
Dag 9

La Digue - Praslin

Vallee de Mai

Vallee de Mai

In de ochtend wordt u naar de kleine haven gebracht voor de boottocht naar Praslin. Daar wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht, waar u de komende vijf nachten verblijft.

U verblijft in Le Duc de Praslin - Praslín
Dag 10-13

Vrije dagen Praslin

Lokale visser, Seychellen

Lokale visser, Seychellen

Er is volop te zien en te beleven op dit eiland. Wij geven u graag enkele tips op de dagen te vullen.

Praslin is het één na grootste eiland en biedt behalve prachtige stranden ook een scala aan bezienswaardigheden. Het natuurpark 'Valleé de Mai' is eigenlijk een must. Hier groeit de bijzondere Coco de Mer-palm en u kunt schitterende wandelingen maken door het natuurgebied. Bent u een vogelliefhebber, dan kunt u hier enkele mooie inheemse vogels spotten.

Wat denkt u van een dagexcursie naar de eilanden Cousin en Curieuse (facultatief); het laatste eiland staat bekend om de reuzenschildpadden die er leven. Tot 1965 was hier een lepra kolonie gevestigd en er zijn wandelexcursies waar u een bezoek brengt aan de mangrove's.

Van september tot mei kunt u het eiland Aride bezoeken, deze ligt ongeveer tien kilometer ten noorden van Praslin. Hier is de grootste concentratie zeevogels te bezichtigen inclusief grote zwermen fregatvogels.

De laatste dag op Praslin kunt u lekker ontspannen bij uw hotel of op een van de bekendste stranden als Anse Lazio in het noorden en Grande Anse in het zuidwesten.

U verblijft in Le Duc de Praslin - Praslín
Dag 14

Praslin - Mahé

Cruisen rondom de Seychellen

Cruisen rondom de Seychellen

U vaart met de ferry terug naar Mahé voor uw laatste nacht op de Seychellen. Dan kunt u alle ervaringen van afgelopen weken weer de revue laten passeren en genieten van alle bijzondere momenten.

U verblijft in Valmer Resort
Dag 15

Vertrek Mahé

Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar huis of naar uw volgende bestemming.

Dag 16

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

Inentingen voor de Seychellen zijn niet verplicht, echter worden inentingen tegen Hepatitis A en B en DTP aanbevolen. Wanneer u vanuit een gebied reist waar de gele koorts voorkomt dient u een bewijs bij zich te dragen voor vaccinatie hiertegen. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Verder werkt Travelnauts samen met de organisatie Thuisvaccinatie, uiteraard voor vaccinatie bij u thuis: https://www.thuisvaccinatie.nl/

Klimaat

Vanwege de ligging van de Seychellen ten zuiden van de evenaar, zijn de seizoenen omgekeerd ten opzichte van de seizoenen in Nederland. Op de eilandengroep heerst een tropisch klimaat. De Seychellen liggen buiten het gebied waar orkanen kunnen voorkomen. Wel kan er in te periode december tot en met mei meer neerslag vallen als gevolg van de orkaanactiviteit ten zuiden van de eilanden. Het gehele jaar heerst er een heerlijke temperatuur waardoor de Seychellen geschikt zijn om het hele jaar te bezoeken. In de zomermaanden ligt de temperatuur vaak rond de 30 graden, in de wintermaanden rond de 24 maanden. Lager dan 20 graden komt vrijwel nooit voor.  In de maanden april, mei en oktober staat de minste wind wat deze perioden de meest geschikte reisperioden maakt. Deze perioden zijn tevens het meest geschikt om te duiken.

Reisdocumenten

Op het moment van het samenstellen van het programma was voor alle opgenomen bestemmingen een geldig paspoort tot en met 6 maanden na terugkomst vereist. Houdt u er rekening mee dat bij aankomst in en vertrek uit de Seychellen verscherpte veiligheidsmaatregelen gelden. Uw kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Tijdsverschil

Op de Seychellen is het in de zomer 2 uur later dan in België/Nederland. In de winter is er een tijdsverschil van 3 uur.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met Emirates vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Transfers volgens beschrijving
 • Ferries volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Bijzonderheden

 • U kunt ook vliegen tussen Mahé en Praslin, hiervoor geldt een toeslag. Van mei t/m september raden wij u zelfs aan om te vliegen vanwege de meestal ruige oceaan
 • U kunt ook andere hotels toevoegen aan dit pakket. Vraagt u ons naar de mogelijkheden en voorwaarden
 • De transfers van en naar de hotels zijn in internationaal gezelschap
 • U kunt tegen een meerprijs een dinerpakket bijboeken.
+ +

Prijs op aanvraag

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar de Seychellen met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Onderwaterwereld Seychellen