• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Kaapstad

Kaapstad is een veelzijdige stad met diverse wijken met ieder hun charme: Victoriaanse huizen in The Gardens, rust en strand in Camps Bay en allerlei restaurantjes en terrasjes in The Waterfront. Op zoek naar souvenirs? Bezoek dan beslist Green Market Square.
Lody Mijnheer
Reisspecialist Tenzing Travel



Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.




Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd




Reisinformatie Kaapstad

De mooiste stad van Afrika is prachtig gelegen aan de Tafelbaai. Geniet van de kleurrijke wijken, restaurants en bars, de Victoria & Alfred Waterfront, ga de Tafelberg op en wandel langs het strand in Camps Bay. Kaapstad is de ideale stad om het schiereiland en de wijnlanden te bezoeken. Neemt u voldoende de tijd, want er is zoveel te zien!


Bezienswaardigheden in Kaapstad

Tafelberg en kabelbaan

Kaapstad en de Tafelberg zijn met elkaar verweven, de platte bovenkant is ongeveer drie kilometer breed met Devil's Peak in het oosten en Lion's Head in het westen. Bent u in goede conditie en houdt u van een sportieve uitdaging? Dan is het mogelijk om de Tafelberg te voet te beklimmen. Toch nemen de meeste bezoekers de kabelbaan. Vanaf het plateau heeft u een adembenemend uitzicht over Kaapstad.

Slave lodge

De pijnlijke geschiedenis van de slavernij komt tot leven in de Slave Lodge. Het museum over de slaven van Kaapstad vindt u naast de historische Groote Kerk aan de Adderley Street. Vroeger verbleven de slaven van de Vereenigde Oostindische Compagnie (VOC) in het gebouw, maar ook misdadigers en geestelijk gestoorden. Op het plein voor de kerk wachtten de slaven terwijl de eigenaren een dienst in deze kerk bezochten.

Robbeneiland

Robbeneiland werd bekend door het gevangenschap van Nelson Mandela, maar tegenwoordig is het eiland een museum en houden zij de herinnering aan de overwinning op het apartheidsregime levend.

Sinds 1999 is Robbeneiland ook uitgeroepen tot Wereld Erfgoed. Vanaf Mandela-gate aan het Victoria en Alfred Waterfront in Kaapstad vertrekken de boten richting Kaapstad.

Kirstenbosch botanische tuin

De Kirstenbosch botanische tuin is de grootste van Zuid-Afrika en een van de mooiste botanische tuinen ter wereld. Fynbos, karoo en savanne, palmvarens en protea’s, u vindt het hier allemaal. Ook het 'Vogelbad' en de 'Geurentuin' mag u zeker niet missen. Bent u er in de zomerperiode? Bezoek dan de tuin op de zondag en geniet van de openlichtconcerten!


Ons aanbod in Kaapstad

Wij bieden diverse hotels voor een aangenaam verblijf in Kaapstad. Wilt u Kaapstad combineren tijdens een reis door Zuid-Afrika? Bekijk dan ons aanbod van reizen in Zuid-Afrika of laat u adviseren door onze reisspecialisten voor een onvergetelijke vakantie in Zuid-Afrika.
Bekijk ons aanbod van hotels in Kaapstad >


Veelzijdig Kaapstad

Een gezellige haven, de majestueuze tafelberg, prachtige stranden, sfeervolle markten... Bekijk de beelden en ontdek waarom Kaapstad absoluut niet aan uw reis mag ontbreken.




Reisblog Zuid-Afrika

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Zuid-Afrika met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me