Java & Bali No Hurries

21-daagse privéreis

Java heeft de bezoeker zeer veel te bieden, maar ook Bali is meer dan alleen een strandbestemming. Deze reis combineert in 21 dagen de hoogtepunten van beide eilanden, inclusief enkele dagen aan het heerlijke strand van Bali. Op Java maakt u kennis met steden zoals Jakarta, Bandung en Yogyakarta, bewondert u de wereldberoemde Borobudur en ziet u de veelzijdige kunstnijverheid.
lees verder

Reisfoto's

Bromo vulkaan, Java

Bromo vulkaan, Java

Ubud, Bali

Ubud, Bali

Borobudur tempel, Java

Borobudur tempel, Java

Rijstterrassen Sidemen

Rijstterrassen Sidemen

Jakarta, Java

Jakarta, Java

Highlights

 • De hoofdstad Jakarta
 • Het gezellige Yogyakarta
 • De onvergetelijke Borobudur
 • Het koloniale Malang
 • De rokende Bromo-vulkaan
 • Cultureel Ubud
 • Een heerlijk strandverblijf op Bali
+ +

Indicatieprijs

€ 2.999 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Java heeft de bezoeker zeer veel te bieden, maar ook Bali is meer dan alleen een strandbestemming. Deze reis combineert in 21 dagen de hoogtepunten van beide eilanden, inclusief enkele dagen aan het heerlijke strand van Bali. Op Java maakt u kennis met steden zoals Jakarta, Bandung en Yogyakarta, bewondert u de wereldberoemde Borobudur en ziet u de veelzijdige kunstnijverheid. Op Bali ziet u onder meer Tanah Lot, indrukwekkende rijstterrassen, watervallen en kratermeren. U reist in een redelijk rustig tempo zodat u ook tijd heeft voor uzelf en niet iedere dag uw koffer hoeft in en uit te pakken. Een echte aanrader!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Jakarta op Java.

Dag 2

Aankomst Jakarta

Straatbeeld Jakarta, Java

Straatbeeld Jakarta, Java

Op de luchthaven van Jakarta wordt u opgewacht door de vertegenwoordiger van ons kantoor in Indonesië die u naar uw hotel brengt.

U verblijft in Kosenda Hotel - Jakarta
Dag 3

Vrije dag Jakarta

Uitzicht op de grote moskee, Jakarta

Uitzicht op de grote moskee, Jakarta

U maakt een stadsrondrit van een halve dag en bezoekt onder meer de historische wijk Batavia met de oude haven Sunda Kelapa. Ook het National Museum (gesloten op maandag) en Monas, het nationale monument, staan op het programma.

U verblijft in Kosenda Hotel - Jakarta
Dag 4

Jakarta - Bogor - Bandung

Botanische tuinen Bogor, Java

Botanische tuinen Bogor, Java

De eerste stop vandaag is bij het openluchtpark Taman Mini Indonesia Indah, waar replica's van traditionele huizen uit alle delen van het land te zien zijn. Daarna bereikt u Bogor met de wereldberoemde botanische tuin. U vervolgt de weg (als het verkeer het toelaat) via de Puncak en bereikt laat in de middag Bandung.

U verblijft in Sukajadi Hotel - Bandung
Dag 5

Vrije dag Bandung

Theeplantage op Java

Theeplantage op Java

Na een vroeg ontbijt gaat u de omgeving van Bandung verkennen. U rijdt door een prachtig landschap en langs (aardbeien)plantages naar de krater Kawah Putih. De rit gaat vergezeld met een wandeling van circa 30 minuten door het regenwoud. In Padasuka bent u getuige van een Angklung-uitvoering, waarbij er wordt gespeeld op traditionele bamboe-instrumenten.

U verblijft in Sukajadi Hotel - Bandung
Dag 6

Bandung - Baturaden

Ceremonie op Bali

Ceremonie op Bali

Op weg naar Baturaden stopt u bij het authentieke dorpje Kampung Naga en bij Tasikmalaya. Op het laatste traject naar Baturaden passeert u vele rubberplantages.

U verblijft in Queen Garden Hotel - Baturaden
Dag 7

Vrije dag Baturaden

Jawa Tengah Baturaden

Jawa Tengah Baturaden

In de ochtend maakt u een prachtige wandeling naar een dorpje en kunt u genieten van de weelderige sawa’s (rijstvelden). U loopt naar een schitterende waterval en heeft nog de mogelijkheid om in een natuurlijke bron te duiken.

U verblijft in Queen Garden Hotel - Baturaden
Dag 8

Baturaden - Wonosobo

Mount Prau Wonosobo

Mount Prau Wonosobo

Vandaag staat een rit van circa vier uur naar Wonosobo op het programma. In de verte ziet u de meest symmetrische vulkaan van het land, Sundoro, alsmede de vulkaan Sumbing. Onderweg geniet u van weidse panorama's.

U verblijft in Villa Sindoro Village - Wonosobo
Dag 9

Wonosobo - Yogyakarta

Prambanan Tempel, Yogjakarta

Prambanan Tempel, Yogjakarta

In de ochtend maakt u een fraaie bergrit naar het indrukwekkende, hooggelegen Diengplateau. U ziet het wonderlijke, gekleurde meer Telaga Warna met turkooise kleurschakeringen van het omhoog bubbelende zwavel. Indrukwekkend is ook de vulkanische Sikidang-krater, compleet met mini-geisers en borrelende modderpoelen. In de middag arriveert u in Yogyakarta.

U verblijft in Prime Plaza Hotel - Yogyakarta
Dag 10

Vrije dagen Yogyakarta

Lokaal gezin, Yogyakarta

Lokaal gezin, Yogyakarta

Op uw eerste vrije dag bezoekt u het fameuze boeddhistische tempelcomplex Borobudur uit de 8e eeuw. U bezoekt ook de nabijgelegen tempels Pawon en Mendut alvorens u terug rijdt naar uw hotel.

De tweede ochtend gaat u naar het paleis van de Sultan (de Kraton, gesloten op maandag) en in een batikwerkplaats ziet u hoe de batik wordt gemaakt, waar deze stad zo beroemd om is. Ook een bezoek aan een zilversmid staat op het programma. In de middag is het tijd voor het Prambanan-tempelcomplex.

U verblijft in Prime Plaza Hotel - Yogyakarta
Dag 11

Yogyakarta - Malang

Moskee Malang, Java

Moskee Malang, Java

Vertrek richting Malang, een fantastisch maar lang traject (circa 11 uur inclusief stops) door het Lawu-gebergte. Onderweg bezoekt u in Solo het paleis van Mangkunegaran, waar nog vele historische kunstschatten te bezichtigen zijn. In de avond arriveert u in Malang, ooit een Nederlandse nederzetting.

U verblijft in Hotel Santika Premiere Malang - Malang
Dag 12

Malang - Bromo

Zonsopgang Bromo-vulkaan, Java

Zonsopgang Bromo-vulkaan, Java

Vandaag maakt u een korte stadstour door Malang. Vervolgens rijdt u door een afwisselend landschap naar het plaatsje Tosari aan de voet van de Bromo-vulkaan. Vanavond op tijd naar bed, want morgen moet u zeer vroeg uit de veren.

U verblijft in Jiwa Jawa Resort - Bromo
Dag 13

Bromo - Kalibaru

Kalibaru, Oost Java

Kalibaru, Oost Java

Een vroege ochtendexcursie brengt u in een jeep naar een uitzichtpunt tegenover de Bromo-vulkaan om te genieten van de spectaculaire zonsopgang. Over een zandvlakte rijdt u naar de voet van de Bromo zelf. Terug in het hotel geniet u van een welverdiend ontbijt, waarna het tijd is om via Jember naar Kalibaru te rijden.

U verblijft in Kalibaru Cottages- Kalibaru
Dag 14

Kalibaru - Lovina (ferry)

Strand bij Lovina, Bali

Strand bij Lovina, Bali

In de ochtend bezoekt u een voormalige Nederlandse plantage, waar u kunt zien waar rubber, koffie en cacao nu eigenlijk vandaan komen. Na een kop verse koffie wordt u naar de haven van Ketapang gebracht, waar u op de veerboot stapt naar Gilimanuk op Bali. Hier eindigt de dag te Lovina, in het noorden van Bali.

U verblijft in Aneka Lovina Villas & Spa - Lovina
Dag 15

Lovina - Ubud

Aapjes bij Ubud, Bali

Aapjes bij Ubud, Bali

Via een prachtige weg bereikt u de waterval van Gitgit en de tempel Ulun Danu, aan het Bratan Lake. U reist door het bergachtige, koelere hoogland van Bedugul en bezoekt een fruit- en bloemenmarkt, waar u ook typische Balinese kruiden vindt. Aan het eind van de middag bereikt u Ubud.

U verblijft in Sri Ratih Cottages - Ubud
Dag 16

Vrije dag Ubud

Tempelcomplex bij Ubud, Bali

Tempelcomplex bij Ubud, Bali

De dagexcursie neemt u mee naar de vulkaan Kintamani, vanaf waar u een prachtig uitzicht heeft. Een ander hoogtepunt is de Besakih-tempel, die als de 'moedertempel' van Bali geldt. Tenslotte bezoekt u de tempel Pura Kehen te Bangli.

U verblijft in Sri Ratih Cottages - Ubud
Dag 17

Ubud - Zuid-Bali

Strand bij Tanah Lot, Bali

Strand bij Tanah Lot, Bali

Vanuit Ubud wordt u naar uw resort gereden aan het strand van zuidelijk Bali. Onderweg stopt u bij Pura Taman Ayun, een prachtige tempel uit de 17e eeuw. U bezoekt ook het 'apenbos', waar u vele apen ziet ronddartelen. Tenslotte ziet u de beroemde tempel Tanah Lot, die bij vloed geheel door zee is omgeven.

U verblijft in ARTOTEL Sanur - Sanur
Dag 18-19

Vrije dagen Zuid-Bali

Strand bij Nusa Dua, Bali

Strand bij Nusa Dua, Bali

Op uw eerste vrije dag maakt u de beroemde Barong-dansvoorstelling mee en rijdt u naar Celuk (een zilvercentrum), Batuan en Mas (belangrijke houtsnijwerkdorpen). De middag is geheel ter vrije besteding om heerlijk te ontspannen.

De volgende dag is volledig vrij. Geniet van de faciliteiten van het resort en geniet van alle opgedane indrukken. Nog niet uitgereisd? U kunt bijvoorbeeld Nusa Lembongan bezoeken, dat hier voor de kust ligt. Hier worden ook duiktochten naartoe uitgevoerd. Een andere optie is een fietsexcursie maken nabij het lokale dorpje Sangeh. U ziet traditionele marktjes, mooie rijstterrassen en typische huisjes op het platteland.

U verblijft in ARTOTEL Sanur - Sanur
Dag 20

Vertrek Sanur - Denpasar - Amsterdam

In de loop van de dag wordt u naar de luchthaven gebracht, tenzij u hier natuurlijk nog langer wilt verblijven.

Dag 21

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige rondreis.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP, Hepatitis A en Buiktyfus
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Klimaat

Indonesië heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van 27 graden.
 
Regenperiode
Bali: december/januari
 
Over het algemeen kan gesteld worden: hoe westelijker u zich bevindt, des te meer neerslag er valt. Neerslag valt er vrijwel het gehele jaar. Daardoor is het in Indonesië erg groen. Tussen mei en oktober waait de droge moesson. Daarom wordt een flinke bui vaak eerder verfrissend dan vervelend ervaren.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden na aankomst in Indonesië geldig is. Bij aankomst in Bali krijgt u kosteloos een visum voor 30 dagen. Wanneer u langer dan 30 dagen in Indonesië verblijft dient u voor vertrek uit Nederland een visum aan te vragen.

Tijdsverschil

Op Java en Bali is het in de zomer 6 uur – en in de winter 7 uur –  later dan in Nederland/België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Ferry van Java naar Bali
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Het is tevens mogelijk om per trein van Yogyakarta naar Malang te reizen, neemt u contact met ons op voor meer informatie
 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en (lokale) feestdagen
 • Het National Museum in Jakarta is gesloten op maandag
 • Het paleis van de sultan in Yogyakarta is gesloten op maandag.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Ubud, Bali

Waarom naar Indonesië met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds