Best of Japan

14-daagse treinreis

Alleen al de gedachte aan Japan roept bij menigeen direct beelden op van Mount Fuji, kogeltreinen, verse sushi, netjes geharkte kiezeltuinen, vuurrode tempels en geisha's. Als u op reis gaat in het Land van de Rijzende Zon zullen uw verwachtingen worden overtroffen. Eeuwenoude tradities gaan hand in hand met een snelle modernisering,
lees verder

Reisfoto's

Uitzicht op Mount Fuji

Uitzicht op Mount Fuji

Uitzicht, Tokyo

Uitzicht, Tokyo

Shibuya Crossing, Tokyo

Shibuya Crossing, Tokyo

Nikko National Park

Nikko National Park

Narabi-jizo, Nikko

Narabi-jizo, Nikko

Hoogtepunten
 • Contrastrijke hoofdstad Tokyo
 • Mount Fuji, de 'Godin van Japan'
 • Keizerlijke tempelstad Kyoto
 • Indrukwekkend Hiroshima
 • Ryokan-verblijf in Hakone
 • Culinaire hoofdstad Osaka
+ +

Indicatieprijs

€ 3.499 p.p.
 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Alleen al de gedachte aan Japan roept bij menigeen direct beelden op van Mount Fuji, kogeltreinen, verse sushi, netjes geharkte kiezeltuinen, vuurrode tempels en geisha's. Als u op reis gaat in het Land van de Rijzende Zon zullen uw verwachtingen worden overtroffen. Eeuwenoude tradities gaan hand in hand met een snelle modernisering, de charme zit hem vaak in de kleine details en de ingetogen waardering voor de eigen cultuur. Een reis door Japan is genieten, ervaren en beleven. Het moderne Tokyo, de oneindige cultuurwonderen van Kyoto en de beroemde rode toegangspoort van Miyajima passeren allemaal de revue. Enkele overnachtingen in lokale ryokans maken het plaatje compleet. U ziet het beste van Japan tijdens deze individuele reis!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Tokyo in Japan.

Dag 2

Aankomst Tokyo

Stadsbeeld, Tokyo

Stadsbeeld, Tokyo

Na aankomst in Tokyo wordt u met een shuttlebus naar uw hotel gebracht.

Tokyo is een unieke 21e-eeuwse metropool. De tegenstellingen binnen deze ruim 12 miljoen inwoners tellende hoofdstad zijn enorm: het is een bruisende, drukke stad waarin vele traditionele, rustige parken en tempels schuilen. Het uitgebreide metronetwerk sluit uitstekend aan op de treinlijnen, waardoor Tokyo de belangrijkste toegangspoort is tot de rest van Japan.

U verblijft in Shiba Park Hotel - Tokyo
Dag 3-4

Vrije dagen Tokyo

Lokale dames in Tokyo

Lokale dames in Tokyo

Metropool Tokyo is een stad van interessante contrasten en gemakkelijk te verkennen met het openbaar vervoer. Wandel over de iconische Shibuya Crossing of bewonder de vele lichtjes in de drukke wijk Shinjuku. Ervaar de rust in Hamarikyu Gardens, een prachtig park dat omringd wordt door moderne wolkenkrabbers, maar toch aandoenlijk aandoet vanwege de traditionele Japanse bruggetjes en vele bloemen. Het theehuis in het hart van het park is dan ook de perfecte plek om tot rust te komen onder het genot van een kop groene thee en wat lekkers.

Haal het optimale uit uw verblijf door een dag(deel) met een privé-gids op pad te gaan. U kunt deze tijd gebruiken om Tokyo op eigen gelegenheid verder te verkennen of om een van de nabijgelegen plaatsen (zoals Nikko, Kamakura of Yokohama) te bezoeken.

U verblijft in Shiba Park Hotel - Tokyo
Dag 5

Tokyo - Hakone National Park

Lake Ashi met Mount Fuji op de achtergrond

Lake Ashi met Mount Fuji op de achtergrond

Vandaag verlaat u de grote stad en vertrekt u naar de mooie omgeving van Hakone. Het duurt wel even voordat u de stad echt achter u heeft gelaten, want de trein rijdt eerst nog een tijdje door diverse woonwijken. Langzamerhand verandert het aan u voorbijglijdende landschapsbeeld en komt u in een groenere en bergachtige omgeving.

Als u aan de rechterkant van de trein zit, kunt u bij helder weer onderweg een glimp van Mount Fuji opvangen.

U verblijft in Ichinoyu Honkan - Hakone
Inclusief ontbijt en diner
Dag 6

Vrije dag Hakone National Park

Kabelbaan, Hakone National Park

Kabelbaan, Hakone National Park

Hakone is een groot, bergachtig gebied waar verschillende plaatsjes toebehoren. Het leuke van deze regio is dat u met een meerdaagse Hakone Free Pass diverse vervoermiddelen kunt gebruiken om de omgeving te verkennen. U kunt in een dag een rondje maken door het gebied waarbij u zowel de bus, de tandradbaan, de lange kabelbaan en de bijzondere boot (in de vorm van een piratenschip) over Lake Ashi gebruikt. Onderweg kunt u op diverse plekken uitstappen om iets te bezoeken, ergens wat te eten of te drinken of een activiteit te ondernemen. Zo is er een mooi openluchtmuseum waar u een kijkje kunt nemen, zijn er leuke wandelingen te maken en als het helder weer is, is er hier en daar een fraaie blik op Mount Fuji.

U verblijft in Ichinoyu Honkan - Hakone
Inclusief ontbijt en diner
Dag 7

Hakone National Park - Kyoto

Fushimi-Inari Taisha, hét symbool van Japan

Fushimi-Inari Taisha, hét symbool van Japan

Vanuit Hakone National Park reist u naar het treinstation van Odawara, waarna u met de Shinkansen verder zuidwaarts reist naar het culturele hart van Japan, Kyoto.

In de tempelstad Kyoto kunt u makkelijk een week verblijven. De stad is bijzonder veelzijdig en heeft een aangename sfeer. Ondanks de grootte kunt u er heerlijk wandelen, want iedere straat biedt vele bezienswaardigheden in de vorm van tempels, parkjes of lokale eetgelegenheden. Wij bieden hier ook een uniek verblijf in een ryokan en enkele bijzondere excursies.

U verblijft in Hotel Vista Premio Kyoto - Kyoto
Dag 8-9

Vrije dagen Kyoto

Maiko's in Kyoto

Maiko's in Kyoto

Kyoto is een erg aantrekkelijke stad met veel bezienswaardigheden en wordt ook wel de culturele hoofdstad van Japan genoemd. Een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets. Het is mogelijk om een begeleide fietstour te maken maar u kunt ook zelf een fiets huren en zelfstandig op pad gaan. Er zijn geen fietspaden, er wordt hier op het trottoir gefietst. Ook is er een goede fietsroute langs de rivier.

U kunt ervoor kiezen om meer van Kyoto te zien of u kunt een bezoek brengen aan een nabijgelegen plaats, zoals het schilderachtige stadje Nara.

U verblijft in Hotel Vista Premio Kyoto - Kyoto
Dag 10

Kyoto - Hiroshima

Hiroshima

Hiroshima

U raast met de Shinkansen-trein verder zuidwaarts naar de beroemde stad Hiroshima.

De grootste stad van het westen van Honshu heeft geen uitgebreide introductie nodig. De naam Hiroshima staat synoniem aan de atoombomaanval tijdens de Tweede Wereldoorlog. Destijds werd bijna alles binnen een straal van twee kilometer verwoest, maar tegenwoordig is Hiroshima weer een levendige stad die internationaal aanvoelt.

U verblijft in Hotel Sunroute Hiroshima - Hiroshima
Dag 11

Vrije dag Hiroshima

Kleurrijk Japan

Kleurrijk Japan

U heeft de tijd om (de omgeving van) Hiroshima verder te verkennen, of u kunt ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan het verderop gelegen eiland Miyajima. Miyajima is vooral bekend vanwege de iconische torii, de heilige toegangspoort van de Itsukushima-schrijn.

U verblijft in Hotel Sunroute Hiroshima - Hiroshima
Dag 12

Hiroshima - Osaka

Tempel in Osaka

Tempel in Osaka

Met de Shinkansen reist u door heuvelachtige omgevingen, waarin mooie, traditionele huisjes tussen de rijstvelden staan. Het traject bevat een aantal stops en lange tunnels die door de bergen heen gaan.

Stap onderweg uit bij Himeji, waar u Himeji Castle kunt bezoeken. Dit is een van de bekendste kastelen van Japan en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook de tuinen rond het kasteel zijn mooi. Hier kunt u een wandeling maken, voordat u weer verder reist naar Osaka.

Osaka is een geweldig leuke stad om uw reis mee te beginnen of eindigen. Deze hippe bestemming, ook wel de culinaire hoofdstad van Japan genoemd,  komt vooral 's avonds tot leven wanneer de vele barretjes en restaurants hun deuren openen. Daarnaast vormt de stad een perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de cultuurrijke steden Kyoto en Nara.

U verblijft in Cross Hotel Osaka - Osaka
Inclusief ontbijt
Dag 13

Vrije dag Osaka

Tsutenkaku Tower, Osaka

Tsutenkaku Tower, Osaka

Osaka is een van de grotere moderne steden van Japan en staat bekend om zijn drukte, grote winkelcentra, karaokebars, restaurants en clubs. Het mag dan wel druk op straat zijn, in Japan heeft men respect voor elkaars ruimte en u kunt dus ook gerust op verkenning gaan. 

Sla een bezoek aan de 173 meter hoge Umeda Sky Building niet over. Dit gebouw bestaat uit twee torens die met bruggen en een roltrap met elkaar zijn verbonden via de Floating Garden Observatory. Vanaf hier heeft u een waanzinnig uitzicht over de stad!

U verblijft in Cross Hotel Osaka - Osaka
Inclusief ontbijt
Dag 14

Vertrek Osaka - Amsterdam

U reist per trein vanaf het station in Osaka naar de luchthaven. Hier maakt u zich klaar voor de vlucht naar huis. Dit is het einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Tijdsverschil

In Japan is het in de zomer 7 uur – en in de winter 8 uur – later dan in Nederland/België.

Klimaat

Japan kent net als Nederland vier jaargetijden. Het voorjaar (maart tot en met mei) is een van de beste reisperioden voor Japan. April is de maand van de kersenbloemsemperiode. De bomen staan dan prachtig in bloei en de Japanners vieren dit uitbundig. De zomer is warm en vochtig, maar droog. Het najaar van september tot en met november is wederom een droge, koelere tijd met vele heldere dagen. In de winter kan het met name in het noorden zeer koud worden met hier en daar kans op sneeuwval. Gedurende het voor- en najaar is er kans op neerslag.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u voor Japan geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Reisdocumenten

Bij aankomst in Japan krijgt u kosteloos een visum waarmee u 90 dagen aaneengesloten in Japan mag verblijven.
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 1 dag geldig is bij vertrek uit Japan.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 3.499,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Treinreizen volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en (nationale) feestdagen
 • De transfer vanaf de luchthaven op dag 1 is in groepsverband.
+ +

Indicatieprijs

€ 3.499 p.p.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Japan met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Fushimi Inari-tempel, Kyoto