Beautiful Borneo

14-daagse privéreis

Wilt u naar Maleisië om het overweldigende natuurschoon te ervaren? Om trekkings te maken door de jungle, bijzondere dieren te spotten en boottochtjes te maken door ongerepte, uitgestreke regenwouden? Dan is Borneo de bestemming voor u! Tijdens deze reis maakt u kennis met het Maleisische deel van een van de grootste eilanden ter wereld.
lees verder

Reisfoto's

Slang in Bako National Park

Slang in Bako National Park

Neushoornvogel op Borneo

Neushoornvogel op Borneo

Kust Sabah

Kust Sabah

Bako National Park

Bako National Park

Kuching

Kuching

Hoogtepunten
 • Fietsen bij historisch Kuching
 • Ongerepte natuur van Bako N.P.
 • Prachtig natuurschoon van het Mount Kinabalu N.P.
 • Neusapen spotten bij Sukau
 • Sepilok orang-oetan opvang
+ +

Vanafprijs

€ 3.999 p.p.
 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Wilt u naar Maleisië om het overweldigende natuurschoon te ervaren? Om trekkings te maken door de jungle, bijzondere dieren te spotten en boottochtjes te maken door ongerepte, uitgestreke regenwouden? Dan is Borneo de bestemming voor u! Tijdens deze reis maakt u kennis met het Maleisische deel van een van de grootste eilanden ter wereld. In het hart wonen nog inheemse stammen op traditionele wijze en de grillige kust biedt afwisselend rotspartijen, mangroven en uitgestrekte zandstranden. Na afloop van de leuke excursies en activiteiten kunt u hopelijk alle unieke diersoorten van uw lijstje strepen!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Kuala Lumpur.

Dag 2

Amsterdam - Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Kuala Lumpur

Na aankomst in Kuala Lumpur wordt u naar het hotel gebracht. De rest van de dag is vrij om deze metropool op eigen gelegenheid te verkennen. U kunt ook (optioneel) mee op een hele leuke excursie naar de Pasar Malam met een gids. Tijdens de Kuala Lumpur Street Food Walking Tour kunt u meteen goed de benen strekken na uw vlucht en allerlei overheerlijke lokale snacks proeven. Echt een aanrader!

U verblijft in Hilton Garden Inn - Kuala Lumpur
Dag 3

Vrije dag Kuala Lumpur

Nachtmarkt in Kuala Lumpur

Nachtmarkt in Kuala Lumpur

De ochtend staat in het teken van een gevarieerde stadsrondrit, waarbij u de contrasten tussen de charmante oude delen van de hoofdstad en het moderne centrum ziet. U maakt uiteraard een fotostop bij de beroemde Petronas Twin Towers en wandelt langs enkele van de opvallendste historische gebouwen.

U verblijft in Hilton Garden Inn - Kuala Lumpur
Dag 4

Kuala Lumpur - Kuching

Gambier Street, Kuching

Gambier Street, Kuching

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Kuching, de hoofdstad van de deelstaat Sarawak. Op dag vier gaat u uitgebreid kennismaken met deze stad en haar omgeving. Vanmiddag kunt u uw eigen plan trekken. Wandel bijvoorbeeld langs de rivier en bezoek een van de vele 'food courts'.

U verblijft in The Lime Tree Hotel - Kuching
Dag 5

Vrije dag Kuching

Fort Margeritha, Kuching

Fort Margeritha, Kuching

Een leuke excursie vanochtend: u gaat per fiets de 'hidden gems' van Kuching verkennen! U fietst langs de rivier en bezoekt kleine dorpjes die zich langs deze belangrijke waterweg bevinden. U leert meer over de gebruiken en levenswijze in deze 'kampongs' en de lokale huisjes op palen. Er staat ook een kleurrijke markt op het programma, waar u kennismaakt met exotische lokale ingrediënten als varens en sommige orchideeënplanten. Vooral in het weekend een drukte van jewelste. Na een vrije middag gaat u wederom met een gids op pad. Treed in de voetsporen van de Britse 'koningen' en wandel door de oude wijken van de stad. Met een lokale watertaxi steekt u de rivier over om van een typisch lokaal diner te genieten bij een Maleisische familie.

U verblijft in The Lime Tree Hotel - Kuching
Dag 6

Kuching - Bako National Park

Neusaapje in Bako National Park

Neusaapje in Bako National Park

Het schitterende nationale park Bako grenst direct aan zee en heeft steile rotsen, prachtige baaien en unieke mangroven. Met een beetje geluk ziet u tijdens een trektocht door de jungle neusapen, baardzwijnen, slangen en enorme varanen. Na overleg met uw gids kiest u voor een eenvoudige of pittige wandelroute. Uw accommodatie is eenvoudig.

U verblijft in Bako Park Resthouse - Bako National Park
Inclusief ontbijt
Dag 7

Bako National Park - Kuching

Zonsondergang, Kuching

Zonsondergang, Kuching

Na nog een wandeling door dit unieke natuurgebied rijdt u weer terug naar Kuching.

U verblijft in The Lime Tree Hotel - Kuching
Dag 8

Kuching - Semenggoh - Kota Kinabalu

Tunku Abdul Rahman Marine Park, Kota Kinabalu

Tunku Abdul Rahman Marine Park, Kota Kinabalu

Vroeg op vandaag! Na een stop bij het Semenggoh orang-oetan opvangcentrum rijdt u naar de luchthaven van Kuching voor de vlucht naar Kota Kinabalu, de toegangspoort tot de wonderschone natuur van de deelstaat Sabah. U wordt naar uw hotel gebracht, waar u de rest van de middag vrij heeft.

U verblijft in Hotel Shangri-La - Kota Kinabalu
Dag 9

Vrije dag Kota Kinabalu

Mount Kinabalu, Borneo

Mount Kinabalu, Borneo

Vandaag staat het magnifieke Mount Kinabalu N.P. op het programma, een uitgestrekt gebied rondom de gelijknamige berg. Na een rit van ongeveer twee uur maakt u een prachtige wandeling in het park, aan de voet van de berg. Een park ranger vertelt u over de flora, zoals orchideeën en bekerplanten.

U verblijft in Hotel Shangri-La - Kota Kinabalu
Dag 10

Kota Kinabalu - Sandakan

Orang Oetang in Borneo

Orang Oetang in Borneo

U heeft een vroege vlucht vandaag en krijgt een ontbijtpakketje mee van uw hotel. Na aankomst in Sandakan wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en rijdt u naar het beroemde Sepilok Orang Utan rehabilitation Centre. Na een korte wandeling door het regenwoud bent u getuige van het voeden van de bijzondere orang oetans die hier worden opgevangen en verzorgd. Een erg leuke ervaring! Hierna bezoekt u het ernaast gelegen Sun Bear Conservation Centre, waar u meer te weten komt over 's werelds kleinste berensoort. Na een lunch in een lokaal restaurant wordt u naar uw hotel in Sandakan gebracht.

U verblijft in S'kan Styles Hotel - Sandakan
Inclusief ontbijt
Dag 11

Sandakan - Sukau

Olifanten, Kinabatangan rivier, Sukau

Olifanten, Kinabatangan rivier, Sukau

Op naar Sukau in het hart van Sabah. Vanuit uw sfeervolle ecolodge maakt u boottochtjes over de langste rivier van Sabah en kleinere riviertjes in de omgeving. U gaat op zoek naar de unieke diersoorten die in dit gebied te vinden zijn: neusapen, olifanten, orang oetans en neushoornvogels. Ook wandelt u onder leiding van een gids over de Hornbill Boardwalk achter de lodge, waarbij u meer leert over de ecologie in dit gebied. U sluit elke dag af met een diner bij kaarslicht terwijl u uitkijkt over de rivier.

U verblijft in Kinabatangan Riverside Lodge - Sukau
Dag 12

Vrije dag Sukau

Aapje in Sukau, Borneo

Aapje in Sukau, Borneo

Vandaag staat in het teken van dieren, dieren en nog eens dieren. Veel plezier!

U verblijft in Kinabatangan Riverside Lodge - Sukau
Dag 13

Sukau - Sandakan - Amsterdam

Na het ontbijt reist u over land terug naar Sandakan. Na de lunch wordt u naar het vliegveld gebracht waar deze reis eindigt.

Dag 14

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u DTP en Hepatitis nodig. In sommige gebieden bevindt zich Malaria.
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Klimaat

Maleisië heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 28 graden. De regenperiode is van november tot en met maart. In de binnenlanden van West-Maleisië (bijvoorbeeld de Cameron Highlands) kan het in de nachten en ochtenden vrij koel zijn. In de overige gebieden is het warm en vochtig.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste 6 maanden geldig is. Een visum voor een reis die niet langer dan 3 maanden duurt is niet vereist.
 

Tijdsverschil

Het is in Maleisië en Borneo tijdens onze zomertijd 6 uur later dan in Nederland en wanneer wij wintertijd hebben 7 uur.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Bijzonderheden

 • De meeste boottransfers en -excursies zijn in internationaal gezelschap.
+ +

Vanafprijs

€ 3.999 p.p.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Maleisië met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Kuala Lumpur

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.