Best of Vietnam

17-daagse privéreis

Deze geweldige reis biedt u met recht het beste van Vietnam. Vanuit hoofdstad Hanoi reist u ruim tweeduizend kilometer naar het zuiden, waar uw reis eindigt in Ho Chi Minh-Stad. Door de grote landschappelijke contrasten staat u een zeer afwisselende reiservaring te wachten. U struint langs overblijfselen van oude beschavingen, ontmoet traditionele bergstammen,
lees verder

Reisfoto's

Halong Bay

Halong Bay

Fietstour in Hoi An

Fietstour in Hoi An

Hien Nhon ingang van de citadel in Hue

Hien Nhon ingang van de citadel in Hue

Lokale verkoper in Hoi An

Lokale verkoper in Hoi An

Monniken in Vietnam

Monniken in Vietnam

Hoogtepunten
 • Fascinerend Hanoi
 • Ninh Binh, de Droge Baai van Halong
 • Twee nachten aan boord van een junk in Halong Bay
 • Historisch Hue en Hoi An
 • Cruise in de Mekong Delta
 • De indrukwekkende tunnels van Cu Chi
 • Kosmopolitisch Ho Chi Minh-Stad
+ +

Vanafprijs

€ 2.999 p.p.
 • Vliegtickets met Singapore Airlines vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze geweldige reis biedt u met recht het beste van Vietnam. Vanuit hoofdstad Hanoi reist u ruim tweeduizend kilometer naar het zuiden, waar uw reis eindigt in Ho Chi Minh-Stad. Door de grote landschappelijke contrasten staat u een zeer afwisselende reiservaring te wachten. U struint langs overblijfselen van oude beschavingen, ontmoet traditionele bergstammen, heeft twee bijzondere overnachtingen aan boord van een junk in de beroemde Halong Bay en maakt een cruise door de Mekong Delta. De uitgestrekte kustlijn vormt de rode draad waarlangs u historische steden en mooie stranden leert kennen. Ook de twee grote steden met hun koloniale sporen komen aan bod.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Hanoi in Vietnam.

Dag 2

Aankomst Hanoi

De vele motors bepalen het straatbeeld van Hanoi

De vele motors bepalen het straatbeeld van Hanoi

Na aankomst in Hanoi volgt de transfer naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding.

U verblijft in Silk Path Boutique Hanoi - Hanoi
Dag 3

Vrije dag Hanoi

Streetfood in Hanoi

Streetfood in Hanoi

Tijdens een stadsrondrit bezoekt u onder meer het mausoleum (gesloten op maandag, vrijdag en in oktober en november) en het huis van Ho Chi Minh. Ook bezoekt u de One-Pillar Pagoda en de Quan Thanh Temple. In de middag staan onder andere de Literatuurtempel, een ritje per cylco en een bezoek aan de Ngoc Son-tempel in het Hoan Kiem-meer op het programma. Ook bezoekt u een typische waterpoppenshow. U eindigt de dag met een zoektocht naar het lekkerste streetfood van de stad. Van noedelsoep en dumplings tot Vietnamees stokbrood en gedroogd fruit. Smullen.

U verblijft in Silk Path Boutique Hanoi - Hanoi
Dag 4

Hanoi - Mai Chau

De terrassen in Mai Chau

De terrassen in Mai Chau

Uw volgende bestemming is Mai Chau. De rit duurt zo'n drieënhalf uur en is werkelijk prachtig! Vanmiddag kunt u de omgeving al wandelend of fietsend verkennen. Het is de leukste manier om kennis te maken met de etnische minderheden van Vietnam en hun manier van leven.

U verblijft in Mai Chau Ecolodge - Mai Chau
Dag 5

Mai Chau - Ninh Binh

De Droge Baai van Halong Bay in Ninh Binh

De Droge Baai van Halong Bay in Ninh Binh

Vandaag rijdt u naar Ninh Binh. Onderweg bezoekt u Hoa Lu, de oude keizerlijke hoofdstad waar nog altijd de tempels van de Dinh- en de Le-dynastieën te vinden zijn. In Ninh Binh stapt u aan boord van een boot die u door de zogenaamde Droge Baai van Halong voert. U vindt er kalkstenen rotsformaties die oprijzen uit de groene rijstvelden, een heel mooi plaatje.

U verblijft in Tam Coc Nature Lodge - Ninh Bình
Dag 6

Ninh Binh - Halong

De baai van Halong Bay

De baai van Halong Bay

U verlaat Ninh Binh en reist af naar Halong, waar u aan boord stapt van een traditionele junk. De pittoreske Baai van Halong is, met meer dan 3.000 kalkstenen rotspartijen die loodrecht uit het water omhoog rijzen, een van de mooiste landschappen van Vietnam. Tijdens een unieke cruise bezoekt u diverse eilandjes en grotten en heeft u de gelegenheid tot zwemmen en kajakken. Daarnaast is de zonsondergang hier wonderschoon!

U verblijft in Halong Bay Cruise (Jasmine)
Dag 7

Vrije dag Halong Bay

Schip in Halong Bay

Schip in Halong Bay

U start de ochtenden met Tai Chi op het zonnedek, heerlijk wakker worden.

U verblijft in Halong Bay Cruise (Jasmine)
Dag 8

Halong - Hanoi

Neergestorte bommenwerper in Hanoi

Neergestorte bommenwerper in Hanoi

Na een schitterende zonsopkomst over de baai bezoekt u nog enkele eilanden voor u aan tafel gaat voor een afsluitende brunch. Eenmaal weer terug aan land reist u terug naar Hanoi.

U verblijft in Silk Path Boutique Hanoi - Hanoi
Dag 9

Hanoi - Hue

Trang Tien Bridge in Hue

Trang Tien Bridge in Hue

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven van Hanoi gebracht voor de vlucht naar Hue in Centraal-Vietnam.

U verblijft in The Scarlett Boutique Hotel - Hue
Dag 10

Vrije dag Hue

Gekleurde wierrook stokjes in Hue

Gekleurde wierrook stokjes in Hue

Hue is een pareltje met veel historie. U maakt een fietstocht waarbij u diverse monumenten aandoet. U bezoekt onder meer het bronsgieten dorp en de arena waar mensen vroeger gevechten tussen tijgers en olifanten konden aanschouwen. U maakt een boottocht over de Perfume River en fietst langs groene boomgaarden en over schaduwrijke weggetjes. Ook maakt u kennis met de lokale bevolking en als u geluk heeft kunt u nog genieten van een heerlijk kruidenbadje voor uw voeten. Een dag vol nieuwe indrukken.

U verblijft in The Scarlett Boutique Hotel - Hue
Dag 11

Hue › Danang - Hoi An

Lampionnen in Hoi An

Lampionnen in Hoi An

Via de Hai Van-pas rijdt u vandaag naar Hoi An. Onderweg stopt u in Danang, waar u het Cham Museum en de Marble Mountains bezoekt. Na aankomst in Hoi An heeft u de rest van de dag ter vrije besteding. Gaat u vanavond de stad in op zoek naar een fijne maaltijd. De keuken van Hoi An is verrukkelijk en bevat weer hele andere specialiteiten dan u in andere delen van het land terugvindt.

U verblijft in G Boutique Resort - Hoi An
Dag 12

Vrije dag Hoi An

Japanse brug in Hoi An

Japanse brug in Hoi An

U gaat vanochtend naar My Son, de hoofdstad van het vroegere Champa-rijk. My Son is door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed. Het is gelegen in een groene vallei en u vindt er oude torens en ruïnes uit de 7e tot 13e eeuw. U rijdt terug naar Hoi An waar u de historische binnenstad bezoekt. De stad was in de 16e-18e eeuw een handelshaven voor China en Japan. Dit heeft ertoe geleid dat de oude binnenstad een unieke mengelmoes van architectonische stijlen laat zien. U brengt onder meer een bezoek aan de lokale markt, de 400 jaar oude Japanse brug en het Tan Ky-huis.

U verblijft in G Boutique Resort - Hoi An
Dag 13

Hoi An - Danang - Ho Chi Minh-Stad

De Notre Dame basiliek in Ho Chi Minh Stad

De Notre Dame basiliek in Ho Chi Minh Stad

U vliegt vanochtend van Danang naar Ho Chi Minh-Stad, waar u na aankomst direct doorrijdt naar de beroemde tunnels van Cu Chi, die buiten de stad zijn gelegen. In 1948 verborg de lokale bevolking hier al wapenvoorraden voor de Fransen, maar tijdens de oorlog met de Amerikanen werden de tunnels verder uitgebreid. Eenmaal terug in Ho Chi Minh-Stad maakt u fotostops bij het Reunification Palace, Notre Dame Cathedral en de General Post Office.

U verblijft in Fusion Suites Sai Gon - Ho Chi Minh
Dag 14

Ho Chi Minh-Stad - Mekong Delta

Vietnamese verkoopsters in de Mekong Delta

Vietnamese verkoopsters in de Mekong Delta

U reist af naar de Mekong Delta, de rijstschuur van Azië en een labyrint van rivieren en kanalen. Hier maakt u een unieke cruise over de Mekong River en ervaart u de enorme diversiteit in deze omgeving.

U verblijft in Mekong Lodge - Mekong Delta
Inclusief ontbijt
Dag 15

Mekong Delta - Ho Chi Minh-Stad

Het beeld van de president Ho Chi Minh

Het beeld van de president Ho Chi Minh

U bezoekt vandaag de drijvende markt van Cai Rang, voordat uw cruise ten einde komt. Eenmaal van boord reist u terug naar Ho Chi Minh-Stad.

U verblijft in Fusion Suites Sai Gon - Ho Chi Minh
Dag 16

Ho Chi Minh-stad - Amsterdam

De reis eindigt met een transfer terug naar de luchthaven.

Dag 17

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP, hepatitis A en buiktyfus. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Klimaat

Vietnam kunt u het gehele jaar bezoeken. Het is een “uitgerekt” land, waardoor er nogal klimaat verschillen zijn. Alleen het noorden kent van december tot ongeveer maart perioden waarin het koud en mistig kan zijn. Tegelijkertijd is het in het zuiden dan nog steeds warm en tropisch. Op grotere hoogten kan het eveneens fris zijn. De regentijd kent, zoals in alle landen, een flinke tropische bui in de namiddag. De neerslag is dan wel heftig, maar vervolgens klaart het weer op. In de maanden juli en augustus is de kans op een tyfoon het grootst. 

Vietnam heeft een tropisch regenklimaat met een gemiddelde jaartemperatuur van rond de 30 graden. Het klimaat is onder te verdelen in twee regio’s:
Zuiden: tropisch, gemiddelde jaartemperatuur van 28 graden. De regentijd is van mei tot november.
Noorden: de regenperiode is van april tot oktober (dus korter). De gemiddelde temperatuur is ongeveer 25 graden. April tot september zijn de warmste maanden. In de hoger gelegen gebieden kan het in de winter vriezen en er kan sneeuw liggen.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden na vertrek uit Vietnam geldig is. Verder dient u in het bezit te zijn van een visum. Dit moet u voor vertrek laten verzorgen. Dit kan online (Nederlandse nationaliteit) of door middel van een autorisatie brief (Belgische nationaliteit), die u na reservering zult ontvangen. Hiermee kunt u naar de Ambassade om het visum te laten verzorgen. Bij boeking zullen we u uiteraard nader informeren.

Tijdsverschil

In onze zomer is het in Vietnam 5 uur, en in onze wintertijd 6 uur, vroeger dan in Nederland/België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 2.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met Singapore Airlines vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van weersomstandigheden en (lokale) feestdagen
 • De cruises in Halong Bay en de Mekong Delta vinden plaats in internationaal groepsverband
 • Het mausoleum van Ho Chi Minh is gesloten op maandag, vrijdag en in de maanden oktober & november
 • U kunt deze reis ook boeken in omgekeerde richting, van Ho Chi Minh-Stad naar Hanoi.
+ +

Vanafprijs

€ 2.999 p.p.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Vietnam met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Hon Khoi zoutvelden, Nha Trang

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.