• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Aruba vakantie

Het leuke aan een Aruba vakantie is de enorme diversiteit. Er is van alles op Aruba: veel witte stranden met intens blauw zeewater maar ook kun je er vele excursies maken en genieten van de gezellige sfeer op het gehele eiland.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Ontdek de wereld vanuit huis Reizen kan nu niet. Alvast wegdromen gelukkig wel! Wij hebben daarom al onze reisinspiratie voor u verzameld.
  Lees meer
 • Suriname & Aruba Het beste van twee werelden! Tropisch regenwoud, eeuwenoude culturen, bruisende steden, azuurblauwe zee en parelwitte stranden.
  Lees meer
 • Florida & Aruba Een combinatie van 'Shopping' in het bruisende Miami met 'Beach' op het Heerlijke Aruba waar misschien wel de mooiste stranden van de Caribbean te vinden zijn.
  Lees meer


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd
Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Reisinformatie Aruba

Voor een vakantie Aruba behoren vele mogelijkheden: brede witte zandstranden, het kalme, intens blauwe zeewater en de uitgebreide watersportmogelijkheden; de stranden van Aruba behoren tot de mooiste van de wereld.


Hotels Aruba

De hotels op Aruba kunnen zich meten met de beste hotels ter wereld. Aruba verdeelt hotels in 'highrise' (hoogbouw) en 'low rise' (laagbouw) hotels. Ons aanbod hotels op Aruba is zeer divers en voor ieder wat wils. Uiteraard is de keuze van uw hotel afhankelijk van de ligging. Op basis van uw budget kunnen wij aangeven welke luxe, comfort en faciliteiten u mag verwachten.
Bekijk alle hotels op Aruba >


Autohuur Aruba

Aruba is weliswaar niet zo groot en het leven speelt zich voornamelijk in Oranjestad en op Palm Beach af, maar om het eiland te leren kennen raden wij u aan om een auto te huren op Aruba. Voor het ophalen en inleveren van de huurauto kunt u kiezen wat het handigst is voor u: direct op de luchthaven bij aankomst of bij enkele hotels. Ook kunt u de huurauto ophalen bij het autoverhuurbedrijf. Op Aruba werken wij samen met autoverhuurder Avis.


Waar te verblijven op Aruba?

Oranjestad

De hoofdstad van Aruba heeft een kleine haven en staat bekend om haar koloniale panden en toch hippe uitstraling door luxe winkels, vele restaurants en clubs. Ondanks dat Aruba de meeste hotels aan het strand gelegen heeft, zijn er ook enkele hotels in de hoofdstad.
Bekijk ons aanbod in Oranjestad >

Eagle Beach & Druif Beach

Twee van de mooiste stranden van Aruba zijn Eagle Beach & Druif Beach.
Lees meer en bekijk ons aanbod >

Palm Beach

Het bekendste en langste strand van Aruba waar een groot aantal, vooral luxe hotels naast elkaar liggen.
Lees meer en bekijk ons aanbod >


Waarom een vakantie Aruba?

Natuurlijk kent u de schitterende stranden van Aruba, zoals Eagle Beach en Druif Beach, maar het eiland biedt meer voor een veelzijdige vakantie:

Huwelijksreis Aruba

Trouwplannen of bent u pas getrouwd? Kies dan voor een huwelijksreis op Aruba. Hier kunt u romantisch met uw geliefde bijkomen aan een van de schitterende stranden van Aruba. Bij de resorts wordt u als pasgetrouwd stel getrakteerd op vele extra's.
Lees meer over een huwelijksreis Aruba >

Culinair Aruba

Op Aruba is het culinair genieten geblazen. Met meer dan 200 restaurants biedt het eiland een variatie aan mogelijkheden. Van hotel-restaurants met internationale menukaarten tot hippe restaurants op sterrenniveau. Op Aruba vindt u keukens uit de hele wereld: Italiaans, Frans, Nederlands, Argentijns, Indiaas, Japans, Caraïbisch, Chinees en Amerikaans.


Excursies en activiteiten op Aruba

Aruba Sightseeing

In een luxueuze touringcar, voorzien van airco, bezoekt u de beroemdste plaatsen van het eiland en maakt u zodoende kennis met de rijke historie en natuurlijke pracht van Aruba.

Jeep Safari

In een jeep met vierwielaandrijving rijdt u langs de meest fascinerende bezienswaardigheden van Aruba. U rijdt langs prachtige stranden, maar ook langs de ruige kust aan de noordkant van Aruba.

Zeiltocht

Maak een tocht bij zonsondergang en vaar mee op een luxe catamaran of klassiek zeilschip langs Aruba’s fenomenale kustlijn. Geniet van deze adembenemende zonsondergang onder het toeziend oog van de volschijnende maan.

Palm Island

Bezoek Paradijs eiland, ‘De Palm Island’ en geniet van een fantastische tijd. De keuze uit een scala van activiteiten zorgt ervoor dat met name jongeren en kinderen zich hier geen moment hoeven te vervelen.

Aloëfarm

Een rondleiding op de boerderij waar de Aloë plant verbouwd wordt.

Spa en Wellness

De meeste hotels & resorts beschikken over faciliteiten om uw lichaam en geest tot rust te laten komen met diverse therapieën en behandelingen als hydrotherapie, hot stone therapie, aromatherapie, moddertherapie, massages, gezichtsbehandelingen en stoombaden.

California Lighthouse

Deze vuurtoren ligt in het noordwesten van Aruba en is een ware attractie.

San Nicolas

Een gezellige plaats in het zuiden van Aruba met een levendige sfeer.


Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen voor deze excursie.

Voor een vakantie Aruba behoren vele mogelijkheden: brede witte zandstranden, het kalme, intens blauwe zeewater en de uitgebreide watersportmogelijkheden; de stranden van Aruba behoren tot de mooiste van de wereld.

Tijdsverschillen op Aruba

Het is op Aruba 5 uur vroeger dan in Nederland; wanneer wij zomertijd hebben 6 uur.

Feestdagen op Aruba

• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Betico Croes Dag: 25 januari
• Carnaval: 14-16 februari
• Aruba Dag: 18 maart
• Koningsdag: 27 april
• Dag van de Arbeid: 1 mei

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de  datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden op Aruba op dezelfde dag gevierd als bij ons.
Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. 

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
Voor verdere mogelijkheden, zie onze website:
https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties 
Of neem een kijkje op
www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Dengue, Chikungunya en Zika op Aruba
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook op Aruba. Dit zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.
Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Taal op Aruba

De officiële taal is Nederlands, maar de voertaal is Papiaments. De meeste bewoners spreken ook Engels of Spaans.

Geldzaken op Aruba

De munteenheid is de Arubaanse gulden. De munt heeft een vaste omrekenkoers met de Amerikaanse dollar. Wij adviseren u echter om (ook) Amerikaanse dollars in contant mee te nemen, omdat dit het meest gangbare betaalmiddel is. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: 1 Arubaanse gulden = EUR 0,50 en EUR 1 = 1,97 Arubaanse gulden.

Creditcard: Met creditcards kunt u in de hotels en grote restaurants en winkels terecht. Ook kunt u pinnen met uw creditcard of met uw creditcard contant geld opnemen bij de bank; u dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Indien u een auto wilt huren neemt u het beste een creditcard mee. Zie ook de website: www.eurocard.nl 

Pinnen: Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden. Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met uw terugkomst. Tevens dient u zich uiterlijk 48 uur voor vertrek naar Aruba online te registreren voor de immigratiekaart (de zogeheten Emkarkation and Disembarkation kaart) via
www.edcardaruba.aw 
Reist u via Amerika naar Aruba, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

 

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodaties op Aruba

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
•  Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
•  Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.
 

Eten en drinken op Aruba

Er zijn diverse restaurants met een internationale keuken en natuurlijk de Antilliaanse keuken. Het eiland telt vele uitstekende restaurants. In deze gelegenheden kost een lunch of diner zo’n USD 15-30. In eenvoudiger etablissementen moet u op USD 10/15 rekenen. Frisdrank kost gemiddeld USD 1,50-2, een biertje ca. USD 2-3,50 en een alcoholisch drankje ongeveer USD 4. Het leidingwater kunt u gewoon drinken, mineraalwater is overal te koop. Genoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

All-In formule: In sommige hotels is de All-In formule van kracht. Dit houdt in dat vrijwel alles bij de reissom is inbegrepen: van uw maaltijden tot de (water)sportfaciliteiten, van uw drankjes bij het eten tot de snacks en verfrissingen die u aan de bars nuttigt. Over het algemeen zijn de eet- en drinkgelegenheden niet 24 uur per dag geopend. Meestal geldt dat het gebruik van (sport) faciliteiten niet ongelimiteerd is (tenzij anders vermeld).

Klimaat op Aruba

Aruba kent tropische temperaturen, gemiddeld tussen de 28-30°C. De passaatwind, kenmerkend voor de benedenwindse eilanden, zorgt voor een aangename, verkoelende bries. Aruba valt buiten de zogenaamde ‘hurricane-belt’, de orkaanzone. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 27-30°C. De meeste regen valt in de periode juni tot en met november, het ‘natte seizoen’. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen.

Binnenlands vervoer op Aruba

De taxi’s hebben geen meter, maar de prijzen naar de meeste bestemmingen zijn van tevoren min of meer vastgesteld. Voor het huren van een auto heeft u een geldig nationaal rijbewijs nodig. De huurder/bestuurder dient tenminste 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en minimaal 25 jaar oud te zijn. Afhankelijk van het type moet u per dag op USD 30/40 of per week op USD 200/250 rekenen. Er worden ook brommers en scooters verhuurd. Genoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Reisblog Aruba

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Aruba met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me