• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Bonaire vakantie

Wij zijn erg enthousiast over een Bonaire vakantie, want dit is 'the place to be' om te duiken. Het eiland heeft diverse duikplekken en ze zijn allemaal schitterend. Het is aan te raden om een auto te huren om zelf het eiland te ontdekken.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd
Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Reisinformatie Bonaire

Tijdens uw vakantie Bonaire zijn vele mogelijkheden: u kunt er heerlijk genieten van een ontspannen strandvakantie, maar ook kunt u heel goed duiken en snorkelen op Bonaire (Bonaire Marine Park). De natuur is eveneens prachtig en u kunt dan ook prima een auto huren op Bonaire om het eiland te verkennen.


Hotels Bonaire

Op Bonaire zult u geen grote hotels aantreffen. De sfeer van de hotels op Bonaire is rustiek en de hotels liggen vrijwel allemaal aan het strand. Bonaire heeft ook een ruime keus aan appartementen, geschikt voor duikers, maar er zijn ook diverse hotels met diverse faciliteiten op Bonaire. Nieuw in ons aanbod zijn de luxe vakantiewoningen op Bonaire.
Bekijk alle hotels op Bonaire >


Autohuur Bonaire

Bonaire is misschien niet zo groot, maar de bezienswaardigheden liggen wel over het gehele eiland verspreid. Een huurauto op Bonaire kan daarom een uitkomst bieden. Op Bonaire werken wij samen met autoverhuurder Avis.


Waar te verblijven op Bonaire?

Kralendijk

De hoofdstad van Bonaire, Kralendijk, ligt aan de westkust van Bonaire. Hier liggen tevens de meeste hotels voor uw vakantie Bonaire en zijn niet ver verwijderd van Kralendijk. Kralendijk is het politieke, culturele en zakelijke centrum van Bonaire, maar is verder niet echt een bruisende plaats.

Hotels met een privé-strand

Bonaire heeft niet veel lange witte zandstranden, maar een resort met een prive-strand is zeker wel te vinden. Laat u adviseren door onze reisspecialisten welk hotel het beste bij u past

Hotels aan de kust

Vrijwel alle hotels op Bonaire liggen direct aan de kust, maar zonder eigen strand. Vaak is er wel een steiger waar boten kunnen aanmeren, en hier kunt u natuurlijk prima zwemmen en snorkelen. Voor kleine kinderen is dit niet echt ideaal. Neemt u contact met ons op voor een reisadvies op maat voor uw keuze voor een hotel op Bonaire.

Luxe villa's / vakantiewoningen op Bonaire

Kies voor onze luxe villa's als u met een grotere groep een vakantie Bonaire overweegt. Deze liggen gelegen in de luxe woonwijken van Bonaire, zoals Sabadeco, ten noorden van Kralendijk, en Punt Vierkant en Belnem, ten zuiden van Kralendijk. Bonaire beschikt over prachtige villa's met een adembenemend uitzicht op de Caribische zee.


Excursies en activiteiten op Bonaire

Duiken en snorkelen op Bonaire:

Bonaire is een ideale duiklocatie voor zowel ervaren duikers als beginners. Maar snorkelen kan ook, op een paar meter diepte is er al veel moois te zien!

Vogels spotten

Naast duizenden flamingo's zijn er op Bonaire nog meer dan 200 andere vogelsoorten te bewonderen

Watersporten op Bonaire

De constante passaatwind maakt Bonaire ideaal voor wind- en kitesurfen. Bonaire is al een paar keer uitgeroepen tot de beste plek om te leren windsurfen

Fietsen en mountainbiken

Bonaire verkennen op de fiets of mountainbike is echt een aanrader. Op deze manier kom je op plaatsen die voor auto's onbereikbaar zijn. Bonaire kent niet echt fietspaden, maar met een mountainbike kunt u hier prima uit de voeten: Bonaire kent ruim 500 kilometer aan natuurpaden, ideaal voor de mountainbike

Zoutpannen

Deze liggen rondom het Pekelmeer, in het zuidwesten an Bonaire. De zoutwinning op Bonaire is historisch en één van de eerste en belangrijkste bronnen van inkomsten op het eiland. De zoutbergen zijn niet te missen omdat ze al vanuit de verte te zien zijn!

Slavenhuisjes

De slaven werkten in de 17e en 18e eeuw in de en brachten hier doordeweeks de nacht door na hun arbeid in de zoutpannen.

Kajakken

U kunt onder begeleiding kajaktochten maken, maar ook individueel genieten van de prachtige natuur

Klein Bonaire

Voor de westkust van Bonaire ligt Klein Bonaire, vlakbij Kralendijk. Tegenwoordig is Klein Bonaire een onbewoond beschermd natuurgebied. Het is een fantastische plaats om te snorkelen of duiken en te genieten van het unieke ecosysteem. Met een beetje geluk ziet u zelfs zeeschildpadden!


Vraag ons naar de mogelijkheden en prijzen voor deze excursies.

Tijdens uw vakantie Bonaire zijn vele mogelijkheden: u kunt er heerlijk genieten van een ontspannen strandvakantie, maar ook kunt u heel goed duiken en snorkelen op Bonaire (Bonaire Marine Park). De natuur is eveneens prachtig en u kunt dan ook prima een auto huren op Bonaire om het eiland te verkennen.

Tijdsverschillen op Bonaire

Het is op Bonaire 5 uur vroeger; wanneer wij zomertijd hebben 6 uur.

Feestdagen op Bonaire

• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Koningsdag: 27 april
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Bonaire Dag: 6 september
• Dag van de Vlag: 11 november
• Kerstmis: 25 en 26 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden op Bonaire op dezelfde dag gevierd als bij ons.
Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten 

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
Voor verdere mogelijkheden, zie onze website:
https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties 
Of neem een kijkje op
www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Dengue, Chikungunya en Zika
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook op Bonaire. Dit zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.
Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Taal op Bonaire

De officiële taal is Nederlands, maar de voertaal is Papiaments. De meeste bewoners spreken ook Engels of Spaans.

Geldzaken Bonaire

De munteenheid is de Amerikaanse Dollar (USD). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: USD 1 = EUR 0,90.

Creditcard: Met creditcards kunt u in de hotels en grote restaurants en winkels terecht. Ook kunt u ‘pinnen’ met uw creditcard of met uw creditcard contant geld opnemen bij de bank; u dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Indien u een auto wilt huren is het noodzakelijk om over een creditcard te beschikken.

Pinnen: Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in de grotere steden terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met uw terugkeer in Nederland.
Reist u via Amerika naar Bonaire, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/  voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodaties op Bonaire

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
 Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
 Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken op Bonaire

Er zijn diverse restaurants met een internationale keuken en natuurlijk de Antilliaanse keuken. Bonaire telt een aantal uitstekende restaurants. Het leidingwater kunt u gewoon drinken, mineraalwater is overal te koop.

All-In formule: In sommige hotels is de All-In formule van kracht. Dit houdt in dat vrijwel alles bij de reissom is inbegrepen: van uw maaltijden tot de (water)sportfaciliteiten, van uw drankjes bij het eten tot de snacks en verfrissingen die u aan de bars nuttigt. Over het algemeen zijn de eet- en drinkgelegenheden niet 24 uur per dag geopend. Meestal geldt dat het gebruik van (sport) faciliteiten niet ongelimiteerd is (tenzij anders vermeld).

Klimaat op Bonaire

Bonaire kent tropische temperaturen, gemiddeld tussen de 28-30°C. De passaatwind, kenmerkend voor de benedenwindse eilanden, zorgt voor een aangename, verkoelende bries. Bonaire valt buiten de zogenaamde ‘hurricane-belt’, de orkaanzone. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 27-30°C. De meeste regen valt in de periode juni tot en met november, het ‘natte seizoen’. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen.

Binnenlands vervoer op Bonaire

De taxi’s hebben geen meter, maar de prijzen naar de meeste bestemmingen zijn van tevoren min of meer vastgesteld. Voor het huren van een auto heeft u een geldig Nederlands rijbewijs nodig. De huurder/bestuurder dient tenminste 2 jaar in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en minimaal 23 jaar oud te zijn. Afhankelijk van het type moet u per dag op USD 30-40 of per week op USD 200-250 rekenen. Er worden ook brommers en scooters verhuurd. Genoemde bedragen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Reisblog Bonaire

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Bonaire met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me