• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Jamaica vakantie

Jamaica! Het land van strand, rum, suikerriet, rasta, reggae en Bob Marley. Vanaf het begin van uw vakantie op Jamaica wordt u ondergedompeld in de relaxte vibe die er hangt. Bezoek Kingston, de geboorteplek van Bob Marley, of het actieve Montego Bay.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Reisinformatie Jamaica

Dit veelbezongen ‘Island in the Sun’ is absoluut een van de mooiste eilanden van het Caraïbisch gebied. Wat natuurschoon betreft is Jamaica moeilijk naar de kroon te steken: pittoreske vissersdorpjes aan de oostkust, een groen berglandschap aan de zuidkust, tropische regenwouden met palmen, orchideeën en heldere beekjes, klaterende watervallen en exotische vogels. Dit alles afgewisseld met enorme suikerrietplantages, rustieke plantagehuizen, levendige markten, kleurrijke stadjes die nog de sporen dragen van een rijk en romantisch  verleden en niet te vergeten Bob Marley. Eeuwenlang was het eiland een belangrijke post langs de grote handels- en scheepsroutes. Het eiland is dan ook een smeltkroes van vele, vooral Afrikaanse, Spaanse en Engelse culturen. De Engelssprekende bevolking is exotisch,  kleurrijk, gastvrij en leidt een levenslustig bestaan op het ritme van de reggae.


Onze reizen op Jamaica

Omdat Jamaica meer is dan alleen geschikt als strandvakantie, is het zeer zeker aan te raden om een rondreis te maken. Kies dan ook een rondreis uit ons aanbod en laat u verrassen door de veelzijdigheid van Jamaica.
Bekijk onze reizen op Jamaica >


Belangrijkste plaatsen tijdens uw vakantie Jamaica

Wij zetten de belangrijkste toeristische regio's van Jamaica voor u op een rijtje:Kingston

Kingston is de hoofdstad van Jamaica en is het politieke, economische en financiële centrum van Jamaica. Kingston is onder meer de woonplaats van Bob Marley.
Lees meer over Kingston >Montego Bay

Montego Bay is een belangrijke plaats voor Jamaica en u kunt er talrijke activiteiten ondernemen, zoals golfen, tennissen, diverse watersporten en ook zijn er uitstekende winkelmogelijkheden.
Lees meer over Montego Bay >Negril

Negril heeft mooie stranden met zacht, wit zand, palmbomen en kleinschalige hotels en gezellige eettentjes.
Lees meer over Negril >Ocho Rios

Ocho Rios is een gezellige drukke badplaats en staat bekend om de spectaculaire watervallen, plantages, stranden en prachtige tropische tuinen. Een absolute aanrader tijdens uw vakantie op Jamaica.
Lees meer over Ocho Rios >Port Antonio & Blue Mountains

Port Antonio, aan de oostkust van Jamaica, is het ideale vakantieoord voor de liefhebber van een rustige en romantische omgeving. Bezoek tijdens uw vakantie ook de Blue Mountains; geniet hier van adembenemende uitzichten over valleien en pijnbomen, de geur van koffie en het geluid van vogels.
Lees meer over Port Antonio & Blue Mountains >Treasure Beach

Aan de zuidkust van Jamaica liggen golvende heuvels, oude stadjes en ongerepte stranden. Bij Treasure Beach treft u golven die tegen de rotskust beuken en uitgestrekte en verlaten stranden.Lees meer over de Zuidkust van Jamaica >

Dit veelbezongen ‘Island in the Sun’ is absoluut een van de mooiste eilanden van het Caraïbisch gebied. Wat natuurschoon betreft is Jamaica moeilijk naar de kroon te steken: pittoreske vissersdorpjes aan de oostkust, een groen berglandschap aan de zuidkust, tropische regenwouden met palmen, orchideeën en heldere beekjes, klaterende watervallen en exotische vogels. Dit alles afgewisseld met enorme suikerrietplantages, rustieke plantagehuizen, levendige markten, kleurrijke stadjes die nog de sporen dragen van een rijk en romantisch  verleden en niet te vergeten Bob Marley. Eeuwenlang was het eiland een belangrijke post langs de grote handels- en scheepsroutes. Het eiland is dan ook een smeltkroes van vele, vooral Afrikaanse, Spaanse en Engelse culturen. De Engelssprekende bevolking is exotisch,  kleurrijk, gastvrij en leidt een levenslustig bestaan op het ritme van de reggae.

Tijdsverschillen op Jamaica

Het is op Jamaica 5 uur vroeger dan in Nederland; wanneer wij zomertijd hebben 6 uur.

Feestdagen op Jamaica

• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Dag van de Arbeid: 23 mei
• Emancipaton Day: 1 augustus
• Onafhankelijkheidsdag: 6 augustus
• Dag van de Nationale Helden: 18 oktober
• Kerstmis: 25 en 26 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden op Jamaica op dezelfde dag gevierd als bij ons.

Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
Voor verdere mogelijkheden, zie onze website:
https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties 
Of neem een kijkje op
www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Dengue, Chikungunya en Zika
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook op Jamaica. Dit zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.
Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Taal op Jamaica

De officiële taal is Engels. Vele bewoners van Jamaica bedienen zich in het dagelijks spraakgebruik echter van het Patios, een op het Engels gebaseerde mengtaal.

Geldzaken Jamaica

De lokale munteenheid is de Jamaican Dollar (JMD), die u niet mag in- of uitvoeren. Buitenlandse valuta mag u daarentegen onbeperkt binnenbrengen en mee terug nemen. Bij aankomst kan het voorkomen dat u het ingevoerde bedrag moet opgeven. Wij adviseren u uitsluitend Amerikaanse dollars in travellers cheques of contant mee te nemen. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: JMD 100 = EUR 0,70.

Creditcard: In hotels, grote restaurants en winkels met een uitgebreid assortiment worden de bekende internationale creditcards geaccepteerd. Bij een bank kunt u ook contant geld opnemen. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Zie ook de website: www.eurocard.nl.

Pinnen: Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in de grotere steden terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden. Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkomst. U heeft geen visum nodig.
Reist u via Amerika naar Jamaica, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op
https://esta.cbp.dhs.gov/esta voor meer informatie.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Sinds 20 augustus 2019 biedt Jamaica een online versie van het immigratie- en douaneaangifteformulier (C5) voor aankomende reizigers op de internationale luchthavens van het eiland. Door het online formulier kunt u op een efficiëntere wijze door het aankomstproces komen. Het formulier staat online: https://c5online.pica.gov.jm/apply/ en u kunt deze voorafgaand aan uw reis invullen. Dit in plaats van het invullen van de papieren bij aankomst op de luchthaven. Na aankomst wordt u met het ingevulde formulier naar speciaal aangewezen functionarissen doorgestuurd voor een snellere verwerking.

Hotels op Jamaica

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken op Jamaica

Tijdens uw vakantie Jamaica kunt u in lokale supermarkten of markten goedkoper eten en drinken dan in de hotels. Het leidingwater kunt u op Jamaica gewoon drinken.

All Inclusive formule: In sommige hotels op Jamaica is de All Inclusive formule van kracht. Dit houdt in dat vrijwel alles bij de reissom is inbegrepen: van uw maaltijden tot de (water)sportfaciliteiten, van uw drankjes bij het eten tot de snacks en verfrissingen die u aan de bars nuttigt. Over het algemeen zijn de eet- en drinkgelegenheden niet 24 uur per dag geopend. Meestal geldt dat het gebruik van (sport) faciliteiten niet ongelimiteerd is (tenzij anders vermeld).

Klimaat op Jamaica

Jamaica ligt in een tropische klimaatzone. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 26-32°C; de nachttemperatuur bedraagt ongeveer 23°C. De maanden juli tot en met september zijn de warmste maanden. In de berggebieden, de ‘Blue Mountains’ is het beduidend koeler, met name in de avond. De meeste regen in het Caribisch gebied valt in de periode juni tot en met november, het ‘natte seizoen’. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen. Dezelfde periode staat tevens bekend als ‘orkaan-seizoen’; de statistieken geven echter aan dat de meeste Caribische eilanden gemiddeld slechts twee tot drie keer per eeuw worden getroffen door een zogenaamde ‘hurricane’.
Reisblog Jamaica

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Jamaica met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me