Best of Finnish Lapland

6-daagse winterreis

Deze rondreis neemt u mee naar de meest prachtige winterbestemmingen in Fins Lapland. De levendige hoofdstad Helsinki is het startpunt van de reis. Direct gelegen aan zee, omringd door honderden kleine eilandjes en prachtige natuur. Waar architectuur, design en verfijnde restaurants de hoofdrol spelen. Daarna reist u per trein naar het hart van Lapland en tevens officiële thuisbasis van de kerstman: Rovaniemi.
lees verder

Reisfoto's

Honden in Helsinki

Honden in Helsinki

IJsvissen, Fins Lapland

IJsvissen, Fins Lapland

Zonsondergang, Fins Lapland

Zonsondergang, Fins Lapland

Noorderlicht, Fins Lapland

Noorderlicht, Fins Lapland

Husky tocht, Fins Lapland

Husky tocht, Fins Lapland

Highlights

 • Hoofdstad Helsinki
 • Nachttrein door winter wonderland
 • IJsbreker cruise
 • Kerstman in Rovaniemi
 • Husky safari
+ +

Indicatieprijs

€ 2.899 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze rondreis neemt u mee naar de meest prachtige winterbestemmingen in Fins Lapland. De levendige hoofdstad Helsinki is het startpunt van de reis. Direct gelegen aan zee, omringd door honderden kleine eilandjes en prachtige natuur. Waar architectuur, design en verfijnde restaurants de hoofdrol spelen. Daarna reist u per trein naar het hart van Lapland en tevens officiële thuisbasis van de kerstman: Rovaniemi. U verblijft hier in het luxe Arctic Treehouse hotel ten midden van de ongerepte Finse natuur. Een belevenis op zich waar u kunt genieten van een tocht op de sneeuwscooter, een sleerit begeleid door husky’s en rendieren van dichtbij kunt bewonderen. Een unieke ervaring is de boottocht met een imposante ijsbreker door de bevroren Botnische zee. De laatste magische nacht brengt u door in een glazen villa vlakbij Kemi.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Helsinki

Kerstmarkt Helsinki

Kerstmarkt Helsinki

Na aankomst op de luchthaven van Helsinki wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw hotel in het hart van Helsinki gebracht. De rit naar het centrum duurt ongeveer een half uur.

U verblijft in Hotel Haven - Helsinki
Dag 2

Helsinki - Rovaniemi

U heeft nog een volle dag om Helsinki te verkennen want de nachttrein vertrekt pas aan het eind van de middag. Op het aangewezen tijdstip brengt een transfer u naar het treinstation waar u plaats neemt in een van de comfortabele privé slaapcoupes.

U verblijft in Nachttrein Helsinki - Rovaniemi
Dag 3

Aankomst Rovaniemi

Rendier Slede in Rovaniemi, Fins Lapland

Rendier Slede in Rovaniemi, Fins Lapland

In de ochtend arriveert de nachttrein in Rovaniemi. Na hopelijk een goede nachtrust wordt u van het treinstation opgehaald en naar uw verblijf, het Arctic Treehouse Hotel gebracht voor de komende twee nachten. U verblijft hier op basis van halfpension. Al rijdend richting het noorden heeft u het landschap steeds meer in een winterwonderland zien veranderen.

U verblijft in Arctic Treehouse Hotel - Rovaniemi
Dag 4

Vrije dag Rovaniemi

U heeft vandaag een ruime keuze uit spannende winteractiviteiten die mogelijk zijn aan de rand van de poolcirkel. Een winterwonderland wat magisch groen kleurt door het noorderlicht, sleetochten vergezeld door een groep husky’s, besneeuwde sparren, dampende chocolademelk en twinkelende lichtjes maken de magie compleet.

U verblijft in Arctic Treehouse Hotel - Rovaniemi
Dag 5

Rovaniemi – Kemi

Vandaag staat er een spannende activiteit op het programma. U maakt met een indrukwekkende ijsbreker een prachtige 3-uur durende tocht over de bevroren winterzee. Deze omgeving is een van de weinige plaatsen ter wereld waar de zee bevriest en er ijsbrekers nodig zijn om de haven operationeel te kunnen houden. Na het ontbijt wordt u opgehaald bij het Arctic Treehouse Hotel en naar de haven net over de grens in Zweden gebracht vanwaar het schip vertrekt.

 
Na afloop wordt u per transfer naar de laatste accommodatie tijdens de rondreis gebracht in Kemi.

U verblijft in Seaside Glass Villa - Kemi
Dag 6

Kemi - Rovaniemi - Amsterdam

Einde van deze bijzondere winterreis. U wordt per transfer teruggebracht naar de luchthaven van Rovaniemi voor de terugvlucht naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Beste Reistijd

Finland kent een gematigd landklimaat. De zomers zijn droger en warmer, evenals korter, dan in Nederland en België. Dit is dan ook de beste reisperiode. De lente en de herfst zijn kort. In de wintermaanden kan het erg koud worden, zeker boven de Noordpoolcirkel.

Het winterwonderland van Fins Lapland is voor een groot deel van het jaar met sneeuw bedekt. De beste reisperiode voor Fins Lapland is vanaf december t/m april, waarbij het in de maanden januari en februari vaak rustiger is. In december en januari komt de zon net niet boven de horizon, wat resulteert in de koudste maanden. Tijdens deze maanden is het dus eigenlijk de hele dag donker, maar de zogeheten ‘Kaamos’ zorgt voor een magische blauw licht dat in de lucht hangt. In januari valt over het algemeen de meeste sneeuw en de dagen worden weer langer. De zon komt iets meer boven de horizon uit en de temperaturen stijgen weer licht. In februari en maart kan er ook nog goed van de sneeuw genoten worden. Er zijn in deze maanden overigens meer uren daglicht in Fins Lapland dan in Nederland. De maanden januari t/m maart zijn perfect voor het spotten van het noorderlicht, maar het blijft natuurlijk een natuurverschijnsel dus het geluk moet aan uw zijde staan.

Inentingen

Voor Finland zijn geen inentingen nodig.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Finland heeft u geen visum nodig.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.899,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met Finnair, inclusief hand- en ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Alle overnachtingen in de aangegeven verblijven op basis van logies en ontbijt
 • Vervoer van de luchthaven naar het verblijf en v.v.
 • Slaapcoupé in de nachttrein Helsinki - Rovaniemi (Gedeelde sanitaire voorzieningen)
 • 3-uur durende IJsbreker tour in de bevroren Botnische Golf
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen Finnair
 • Wintersport bagage
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Helsinki

Waarom naar Finland met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Flexibele voorwaarden
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds