Highlights of Finnish Lapland

6-daagse winterreis

Welkom in het winterse paradijs van Fins Lapland! Met sneeuw bedekte bossen, het adembenemende noorderlicht, unieke winterse activiteiten en natuurlijk de kerstman zijn een paar van de hoogtepunten die bezoekers over de hele wereld aantrekt. U verblijft tijdens deze reis op twee verschillende locaties, zodat u de bestemming in zijn geheel kunt ervaren.
lees verder

Starend naar de donkere lucht en ineens het noorderlicht zien dansen aan de hemel, is een ervaring die ik nooit ga vergeten

- reisspecialist Henrike van Zuijlekom

Reisfoto's

Besneeuwde bomen, Fins Lapland

Besneeuwde bomen, Fins Lapland

Sneeuwscooter slede, Fins Lapland

Sneeuwscooter slede, Fins Lapland

Fins Lapland

Fins Lapland

Slee plezier, Fins Lapland

Slee plezier, Fins Lapland

Rendier, Fins Lapland

Rendier, Fins Lapland

Highlights

 • Skiën in Saariselkä
 • Wakker worden in de wildernis
 • Kennis maken met de Sámi bevolking
 • Knus bij een kampvuur
 • Zelf een sneeuwscooter besturen
 • Wandeling op sneeuwschoenen
+ +

Indicatieprijs

€ 1.999 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Welkom in het winterse paradijs van Fins Lapland! Met sneeuw bedekte bossen, het adembenemende noorderlicht, unieke winterse activiteiten en natuurlijk de kerstman zijn een paar van de hoogtepunten die bezoekers over de hele wereld aantrekt. U verblijft tijdens deze reis op twee verschillende locaties, zodat u de bestemming in zijn geheel kunt ervaren. De omgeving verkennen met de sneeuwscooter, met een slee getrokken door schattige husky’s al zoevend door een pak sneeuw en ijsvissen op een bevroren meer, zijn een van de fantastische excursies die u kunt ondernemen. En u verblijft ook nog eens in twee prachtige lodges midden in de wildernis. Wat een avontuur!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Ivalo - Saariselkä

Husky safari, Fins Lapland

Husky safari, Fins Lapland

Na aankomst op de luchthaven van Ivalo wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw verblijf ten zuiden van Saariselkä gebracht. De rit van de luchthaven naar Wilderness Hotel Muotka duurt ongeveer 45 minuten.

U verblijft in Wilderness Hotel Muotka - Muotka
Dag 2-3

Vrije dagen Saariselkä

Finland, Lapland

Finland, Lapland

Er zijn tal van excursies mogelijk in de omgeving van Wilderness Hotel Muotka. Wij raden u aan om vooraf een van de excursies te boeken. Kies voor een spannende trip met de sneeuwscooter, spring op een slee die wordt getrokken door husky’s of ga ijsvissen op een bevroren meer. Een Noorderlicht excursie is inbegrepen tijdens het verblijf in Saariselkä.

U verblijft in Wilderness Hotel Muotka - Muotka
Dag 4

Saariselkä – Rovaniemi

Rendier, Fins Lapland

Rendier, Fins Lapland

Na het ontbijt vertrekt u per bus naar de volgende locatie tijdens uw reis. De rit van Saariselkä naar Rovaniemi is een belevenis op zich en geeft u een goede blik hoe het leven in Fins Lapland eruit ziet. Wie weet spot u wel een rendier onderweg! Eenmaal aangekomen in Rovaniemi staat er een transfer voor u klaar die u van het busstation naar de Arctic Circle Wilderness Lodge brengt, uw volgende accommodatie voor de komende twee nachten.

U verblijft in Arctic Circle Wilderness Lodge - Rovaniemi
Dag 5

Vrije dag Rovaniemi

Sneeuwscooter tocht, Fins Lapland

Sneeuwscooter tocht, Fins Lapland

‘Vaattunki’, de naam van het gebouw waar de Arctic Circle Wilderness Lodge in is gevestigd, is de toegangspoort tot het wandelgebied van de poolcirkel en ideaal voor een groot scala aan activiteiten. Geniet van de pure natuur omgeven door stroomversnellingen en het winterse sparrenbos. Een huskysafari is inbegrepen tijdens uw verblijf in Rovaniemi.

U verblijft in Arctic Circle Wilderness Lodge - Rovaniemi
Dag 6

Rovaniemi - Amsterdam

Dit is het einde van deze bijzondere winterreis. U wordt met privévervoer teruggebracht naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Tijdsverschil

In Finland is het één uur later dan in Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

In Finland worden zowel het Fins als Zweeds als officiële talen gezien.

Geldzaken

De munteenheid in Finland is de Euro. Zowel bankpassen als creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Finland heeft u geen visum nodig.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders.
Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

Finland kent een gematigd landklimaat. De zomers zijn droger en warmer, evenals korter, dan in Nederland. De lente en de herfst zijn kort. In de wintermaanden kan het erg koud worden, zeker boven de Noordpoolcirkel. Lapland is voor een groot deel van het jaar met sneeuw bedekt.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 1.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met Finnair, inclusief hand- en ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Alle overnachtingen in de aangegeven verblijven op basis van halfpension
 • Vervoer van de luchthaven naar het verblijf en v.v.
 • Vervoer per bus van Saariselka naar Rovaniemi
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen Finnair
 • Wintersport bagage
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Helsinki

Waarom naar Finland met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Flexibele voorwaarden
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds