Highlights of Finnish Lapland

6-daagse winterreis

Welkom in het winterse paradijs van Fins Lapland! Met sneeuw bedekte bossen, het adembenemende noorderlicht, unieke winterse activiteiten en natuurlijk de kerstman zijn een paar van de hoogtepunten die bezoekers over de hele wereld aantrekt. U verblijft tijdens deze reis op twee verschillende locaties, zodat u de bestemming in zijn geheel kunt ervaren.
lees verder

Reisfoto's

Sneeuwscooter slede, Fins Lapland

Sneeuwscooter slede, Fins Lapland

Fins Lapland

Fins Lapland

Slee plezier, Fins Lapland

Slee plezier, Fins Lapland

Besneeuwde bomen, Fins Lapland

Besneeuwde bomen, Fins Lapland

Rendier, Fins Lapland

Rendier, Fins Lapland

Highlights

 • Overnacht in de wildernis
 • Skiën in Saariselkä
 • Husky Safari
 • Wandeling op sneeuwschoenen
 • Sneeuwscooter tochten
+ +

Indicatieprijs

€ 1.999 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Welkom in het winterse paradijs van Fins Lapland! Met sneeuw bedekte bossen, het adembenemende noorderlicht, unieke winterse activiteiten en natuurlijk de kerstman zijn een paar van de hoogtepunten die bezoekers over de hele wereld aantrekt. U verblijft tijdens deze reis op twee verschillende locaties, zodat u de bestemming in zijn geheel kunt ervaren. De omgeving verkennen met de sneeuwscooter, met een slee getrokken door schattige husky’s al zoevend door een pak sneeuw en ijsvissen op een bevroren meer, zijn een van de fantastische excursies die u kunt ondernemen. En u verblijft ook nog eens in twee prachtige lodges midden in de wildernis. Wat een avontuur!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Ivalo - Saariselkä

Husky safari, Fins Lapland

Husky safari, Fins Lapland

Na aankomst op de luchthaven van Ivalo wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiger en naar uw verblijf ten zuiden van Saariselkä gebracht. De rit van de luchthaven naar Wilderness Hotel Muotka duurt ongeveer 45 minuten.

U verblijft in Wilderness Hotel Muotka - Muotka
Dag 2-3

Vrije dagen Saariselkä

Finland, Lapland

Finland, Lapland

Er zijn tal van excursies mogelijk in de omgeving van Wilderness Hotel Muotka. Wij raden u aan om vooraf een van de excursies te boeken. Kies voor een spannende trip met de sneeuwscooter, spring op een slee die wordt getrokken door husky’s of ga ijsvissen op een bevroren meer. Een Noorderlicht excursie is inbegrepen tijdens het verblijf in Saariselkä.

U verblijft in Wilderness Hotel Muotka - Muotka
Dag 4

Saariselkä – Rovaniemi

Rendier, Fins Lapland

Rendier, Fins Lapland

Na het ontbijt vertrekt u per bus naar de volgende locatie tijdens uw reis. De rit van Saariselkä naar Rovaniemi is een belevenis op zich en geeft u een goede blik hoe het leven in Fins Lapland eruit ziet. Wie weet spot u wel een rendier onderweg! Eenmaal aangekomen in Rovaniemi staat er een transfer voor u klaar die u van het busstation naar de Arctic Circle Wilderness Lodge brengt, uw volgende accommodatie voor de komende twee nachten.

U verblijft in Arctic Circle Wilderness Lodge - Rovaniemi
Dag 5

Vrije dag Rovaniemi

Sneeuwscooter tocht, Fins Lapland

Sneeuwscooter tocht, Fins Lapland

‘Vaattunki’, de naam van het gebouw waar de Arctic Circle Wilderness Lodge in is gevestigd, is de toegangspoort tot het wandelgebied van de poolcirkel en ideaal voor een groot scala aan activiteiten. Geniet van de pure natuur omgeven door stroomversnellingen en het winterse sparrenbos. Een huskysafari is inbegrepen tijdens uw verblijf in Rovaniemi.

U verblijft in Arctic Circle Wilderness Lodge - Rovaniemi
Dag 6

Rovaniemi - Amsterdam

Dit is het einde van deze bijzondere winterreis. U wordt met privévervoer teruggebracht naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Beste Reistijd

Finland kent een gematigd landklimaat. De zomers zijn droger en warmer, evenals korter, dan in Nederland en België. Dit is dan ook de beste reisperiode. De lente en de herfst zijn kort. In de wintermaanden kan het erg koud worden, zeker boven de Noordpoolcirkel.

Het winterwonderland van Fins Lapland is voor een groot deel van het jaar met sneeuw bedekt. De beste reisperiode voor Fins Lapland is vanaf december t/m april, waarbij het in de maanden januari en februari vaak rustiger is. In december en januari komt de zon net niet boven de horizon, wat resulteert in de koudste maanden. Tijdens deze maanden is het dus eigenlijk de hele dag donker, maar de zogeheten ‘Kaamos’ zorgt voor een magische blauw licht dat in de lucht hangt. In januari valt over het algemeen de meeste sneeuw en de dagen worden weer langer. De zon komt iets meer boven de horizon uit en de temperaturen stijgen weer licht. In februari en maart kan er ook nog goed van de sneeuw genoten worden. Er zijn in deze maanden overigens meer uren daglicht in Fins Lapland dan in Nederland. De maanden januari t/m maart zijn perfect voor het spotten van het noorderlicht, maar het blijft natuurlijk een natuurverschijnsel dus het geluk moet aan uw zijde staan.

Inentingen

Voor Finland zijn geen inentingen nodig.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Finland heeft u geen visum nodig.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 1.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met Finnair, inclusief hand- en ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Alle overnachtingen in de aangegeven verblijven op basis van halfpension
 • Vervoer van de luchthaven naar het verblijf en v.v.
 • Vervoer per bus van Saariselka naar Rovaniemi
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen Finnair
 • Wintersport bagage
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Helsinki

Waarom naar Finland met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Flexibele voorwaarden
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds