Rondreis Suriname

Maak een prachtige kanotocht door de Peperpot plantage of ga vogels spotten in het Commewijne district tijdens uw rondreis door Suriname. Iets minder avontuurlijk aangelegd? Suriname heeft een prachtige kustlijn waar een mengelmoes van culturen u het échte Surinaamse leven laten zien.

Liesbeth Verbrugge
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Suriname met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een rondreis naar Suriname met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Privévervoer tussen luchthaven en verblijven
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Brownsberg

Sfeerimpressie rondreis Suriname

Hiken door de Brownsberg in Suriname

Hiken door de Brownsberg in Suriname

Doodshoofdaapje in Suriname

Doodshoofdaapje in Suriname

Plantage Frederiksdorp

Plantage Frederiksdorp

Kikker bij Kabalebo

Kikker bij Kabalebo

Danpaati

Danpaati

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Liesbeth Verbrugge

Reisspecialist Suriname

Reisinformatie Suriname

 • Overzicht
 • Algemene info
 • Foto's
 • Video's

Het Surinaamse landschap kan overweldigend zijn door de rustgevende combinatie van alle tinten groen, ruisend water in de brede en op sommige plekken snel stromende rivieren, kleine gebergten en een diepblauwe lucht met helder witte wolken. Ook de uitgestrekte rijstvelden, verblindende witte zandvlakten en idyllische rivierstrandjes zullen een blijvende indruk op u achterlaten. Kortom: Suriname is een land met veel landschappelijke gezichten die tal van mooie plekjes en bijzondere culturen herbergt. Waar gaat uw reis naar toe?

Rondreizen Suriname

Reizen door Suriname is een waar avontuur! De kustvlakte en het savannegebied, welke in het noorden van het land zijn gelegen, kunnen over de weg worden aangedaan. Trekt u de binnenlanden in, dan is de korjaal (een uit boomstam gesneden kano) het voornaamste middel van vervoer. Sommige plekken liggen echter zo diep in de binnenlanden en zijn enkel met een klein vliegtuigje te bereiken. Tijdens onze reizen door Suriname ervaart u alle mogelijkheden.

Regio’s en highlights van Suriname

Amazone Regenwoud

Tijdens uw rondreis Suriname reist u naar één van de meest bosrijke landen ter wereld. Maar liefst 80% van het land bestaat uit tropisch regenwoud. Het is dan ook niet gek dat Suriname vooral bekend staat om het Amazonegebied.

Boven Coesewijne Natuurreservaat

Als u van zowel natuur als avontuur houdt én graag de handen uit de mouwen steekt, dan is een bezoek aan het Boven Coesewijne Natuurreservaat zeker iets voor u!

Brownsberg & Omgeving

In de omgeving van Brownsberg komen veel verschillende dieren voor, zoals de brulaap, maar ook verschillende vogelsoorten zoals de trompetvogel en de agoeti.

Commewijne District

Wie zich goed wil onderdompelen in het koloniale verleden van Suriname, brengt een bezoek aan het plantage district Commewijne.

Galibi Natuurreservaat

Het Galibi Natuurreservaat is de kraamkamer van de bijzondere reuzenschildpadden.

Nickerie

Als u geïnteresseerd bent in de historie van Suriname, en tevens van de mooie natuur wilt genieten, reis dan naar het district Nickerie tijdens uw rondreis Suriname.

Paramaribo

In Paramaribo, de multiculturele hoofdstad van Suriname, heeft een dorpskarakter; de mensen zijn open, vrolijk en bovenal geïnteresseerd. U voelt zich hier op uw gemak.

Bewoners van de binnenlanden

Een ontmoeting met een van de bijzondere, authentieke culturen in de binnenlanden is uniek!

Inheemsen

Toen Columbus eind 15e eeuw op dit continent stuitte dacht hij India te hebben ontdekt. Hij noemde de bewoner van het gebied daarom indianen. De huidige Surinaamse indianen noemen zichzelf echter liever inheemsen en kunnen worden onderverdeeld in verschillende stammen:

 • Trio-, Akurio- en Wajana inheemsen: Zij wonen diep in de jungle, in het Amazonebekken.
 • Afstammelingen van de Arowakken en Caraiben: Zij wonen langs de Atlantische kust, bij de monding van de Marowijnerivier.
 • Dorpen Christiaankondre en Langamankondre: Hier leven de Caraïben. U kunt hen ontmoeten tijdens de tour naar het Galibi natuurreservaat.

Marrons

In de Surinaamse jungle leven ook de marrons, afstammelingen van de weggevluchte slaven die nu in de jungle wonen. Deze mensen zijn luidruchtig, vrolijk en hartelijk. Een ontmoeting met deze gastvrije mensen wordt werkelijkheid bij een bezoek aan het Anaula Nature Resort, de Danpaati River Lodge of Awarradam.

 

 

Tijdsverschillen

Het is in Suriname 4 uur vroeger; wanneer wij in Nederland zomertijd hebben, dan is het verschil 5 uur.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.

Taal

De officiële voertaal in Suriname is Nederlands. Bijna iedereen spreekt dan ook wel een mondje Nederlands. Wilt u zich ook in de binnenlanden verstaanbaar kunnen maken? Verdiep u dan in het Sranantongo. Dit is de andere gemeenschappelijke taal die door vrijwel iedereen in Suriname gesproken wordt.

Geldzaken

De munteenheid is de Surinaamse dollar. De Surinaamse dollar heeft een vaste omrekenkoers met de Amerikaanse dollar. Amerikaanse dollars en euro’s worden op veel plaatsen als betaalmiddel geaccepteerd.

Reisdocumenten

Voor een bezoek aan Suriname dient men te beschikken over een geldig paspoort (tenminste nog 6 maanden geldig bij aankomst) en een retourticket (of ticket(s) van de doorreis).

Daarnaast dient vooraf een Entry Fee voldaan te worden. Deze ‘toegangsprijs’ voldoet u digitaal via VFS Global. U dient hier een account voor aan te maken.

Reist u via de Verenigde Staten naar Suriname, dan zijn afwijkende regels van toepassing. Alle reizigers naar of via de Verenigde Staten zijn verplicht ESTA toestemming te verkrijgen alvorens visum-vrij te mogen reizen. De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden via https://esta.cbp.dhs.gov. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat

Door de ligging nabij de evenaar heeft Suriname een tropisch klimaat met een relatief hoge luchtvochtigheid. Het jaar kan worden onderverdeeld in vier seizoenen:
Kleine regentijd: december t/m januari
Kleine droge tijd: februari t/m april
Grote regentijd: mei t/m half augustus
Grote droge tijd: half augustus t/m november
Gedurende de regentijd regent het zeker niet de hele dag maar meestal zijn er in de middag enkele heftige korte tropische buien. De minimale temperatuur schommelt het hele jaar zo rond de 23 graden. Meestal is het echter zo’n graad of 30.

Reisfoto's Suriname

Commewijne District - Plantage Frederiksdorp

Breng een bezoek aan het Commewijne District als u meer wilt weten over het koloniale verleden. Verblijf bijvoorbeeld op Plantage Frederiksdorp, een voormalige koffie- en cacaoplantage.

Danpaati

Reis mee naar Danpaati, in het Amazone Regenwoud, en maak er kennis met de Marroncultuur.

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.