Rondreis Suriname

Maak een prachtige kanotocht door de Peperpot plantage of ga vogels spotten in het Commewijne district tijdens uw rondreis door Suriname. Iets minder avontuurlijk aangelegd? Suriname heeft een prachtige kustlijn waar een mengelmoes van culturen u het échte Surinaamse leven laten zien.

Liesbeth Verbrugge
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een rondreis naar Suriname met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Privévervoer tussen luchthaven en verblijven
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Brownsberg

Onze bestemmingen voor een rondreis door Suriname

Bent u op zoek naar een onvergetelijke excursie door het Amazone regenwoud? Dan is Suriname uw ideale bestemming. Het Amazone regenwoud is een bron van exotische planten en dieren. In de hoofdstad Paramaribo zijn verschillende musea waar u meer kunt leren over de geschiedenis van het land. Hier is ook de Nederlandse koloniale architectuur van de 17e en 18e eeuw nog goed terug te zien. Omarm de gastvrijheid en ontdek de heerlijke gerechten uit de Surinaamse keuken.

Wilt u uw reis naar Suriname combineren met een ander Latijns Amerikaans land? Bekijk hier al onze rondreizen door Latijns Amerika.

Rondreis door Suriname op maat

Ondanks dat Suriname het kleinste land van Zuid-Amerika is, valt er heel veel te zien en beleven. Om ervoor te zorgen dat uw reis naar Suriname volledig aansluit bij uw wensen, gaan we graag met u in gesprek, zodat onze reisspecialisten een unieke rondreis door Suriname voor u kunnen samenstellen. We denken graag met u mee over unieke belevingen en geven advies op basis van onze kennis en ervaringen.

Wilt u meer reisinspiratie opdoen? Lees onze blogs over Latijns Amerika (waaronder Suriname)

In de spotlights

Sfeerimpressie rondreis Suriname

Hiken door de Brownsberg in Suriname

Hiken door de Brownsberg in Suriname

Doodshoofdaapje in Suriname

Doodshoofdaapje in Suriname

Plantage Frederiksdorp

Plantage Frederiksdorp

Kikker bij Kabalebo

Kikker bij Kabalebo

Danpaati

Danpaati

Wat vinden onze reizigers?

Bekijk alle reviews op Trustpilot en Google

Reisinformatie Suriname

  • Over onze reizen
  • FAQ

De basis van een op maat gemaakte reis door Suriname

Om ervoor te zorgen dat uw reis door Suriname een onvergetelijke reis wordt, staat een van onze reisspecialisten voor u klaar om een unieke reis voor u te realiseren. Om onze kwaliteit te kunnen waarborgen hebben we daarbij ook een aantal pijlers die we aanhouden. Daarnaast houden we ook rekening met uw persoonlijke voorkeuren en wensen.

Overnachtingen in bijzondere verblijven

Elke rondreis door Suriname bevat minstens één overnachting in een bijzonder verblijf. Deze verblijven zijn zorgvuldig geselecteerd door onze reisspecialisten en dragen bij aan een onvergetelijke ervaring. Zo kunt u bijvoorbeeld overnachten in een voormalig plantagehuis en de historie van dichtbij ervaren.

Verblijven in of nabij natuurparken

Het Amazone regenwoud is een belangrijk onderdeel van een rondreis door Suriname. Om deze prachtige natuur van dichtbij te kunnen ervaren zorgen onze reisspecialisten ervoor dat u in of nabij een van de natuurparken in het regenwoud zult verblijven, bijvoorbeeld in een luxe junglelodge.

Altijd een unieke beleving inbegrepen

Bij al onze rondreizen door Suriname is in ieder geval één unieke beleving inbegrepen. Uw reis is namelijk niet compleet zonder een onvergetelijke activiteit. Zo kunt u dolfijnen spotten op de Commewijnerivier of varen in een traditionele korjaal op rivieren in de jungle.

Tours en vervoer in groepsverband

Bij Tenzing Travel zorgen we ervoor dat uw reis door Suriname probleemloos en comfortabel verloopt. We nemen graag alle zorgen uit handen. De tours en het vervoer in Suriname zijn allemaal in groepsverband. Alleen uw vervoer bij aankomst en vertrek, tussen het hotel en de luchthaven Paramaribo, zijn op privé basis. Privé vervoer tijdens de tours is mogelijk, maar niet effectief.

Het perfecte reistempo voor een optimale ervaring

Bij Tenzing Travel houden we rekening met uw persoonlijke voorkeuren en behoeften. We begrijpen dat het juiste reistempo essentieel is om te kunnen genieten van alle prachtige bezienswaardigheden die u wilt ontdekken. Daarom zorgen we ervoor dat u voldoende tijd heeft om elke bestemming te verkennen, zonder dat u te veel tijd kwijt bent aan het reizen zelf. Daarnaast geven we u de vrijheid om zelf te bepalen hoe lang u op elke locatie wilt verblijven, zodat u het maximale uit uw reis kunt halen. Op deze manier kunt u met volle teugen genieten van uw reiservaring.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste tijd om naar Suriname te reizen?

Door de ligging nabij de evenaar heeft Suriname een tropisch klimaat met een relatief hoge luchtvochtigheid. U kunt het beste tijdens de droge tijden naar Suriname reizen. Deze vallen van februari t/m april en van augustus t/m november. Tijdens de andere maanden valt het regenseizoen. Gedurende de regentijd regent het zeker niet de hele dag maar meestal zijn er in de middag enkele heftige korte tropische buien. De minimale temperatuur schommelt het hele jaar zo rond de 23 graden. Meestal is het echter zo’n graad of 30.

Welke reisdocumenten heb ik nodig om naar Suriname te reizen?

Voor een bezoek aan Suriname dient men te beschikken over een geldig paspoort (tenminste nog 6 maanden geldig bij aankomst) en een retourticket (of ticket(s) van de doorreis).

Daarnaast dient vooraf een Entry Fee voldaan te worden. Deze ‘toegangsprijs’ voldoet u digitaal via VFS Global. U dient hier een account voor aan te maken.

Reist u via de Verenigde Staten naar Suriname, dan zijn afwijkende regels van toepassing. Alle reizigers naar of via de Verenigde Staten zijn verplicht ESTA toestemming te verkrijgen alvorens visum-vrij te mogen reizen. De aanvraag hiervoor zal online gedaan moeten worden via https://esta.cbp.dhs.gov. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Welke taal wordt er gesproken in Suriname?

De officiële voertaal in Suriname is Nederlands. Bijna iedereen spreekt dan ook wel een mondje Nederlands. Wilt u zich ook in de binnenlanden verstaanbaar kunnen maken? Verdiep u dan in het Sranantongo. Dit is de andere gemeenschappelijke taal die door vrijwel iedereen in Suriname gesproken wordt.

Heb ik vaccinaties nodig voor een reis naar Suriname?

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven. U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services.