• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Mexico City

Mexico City is een van de grote steden van de wereld en niet te missen. Er is veel te doen, te beleven en te zien. Historische gebouwen, grote diversiteit aan musea, boulevards en parken om te flaneren. Voor winkelliefhebbers is er een groot winkelaanbod en restaurants voor allerlei smaken.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReisinformatie Mexico City

Mexico City is een van de grote steden van de wereld en niet te missen. Er is veel te doen, te beleven en te zien. Historische gebouwen, grote diversiteit aan musea, boulevards en parken om te flaneren. Voor winkelliefhebbers is er een  groot winkelaanbod en restaurants voor allerlei smaken. De stad is ook chaotisch en druk en er is veel smog. Toch is het de moeite waard om een paar dagen op te gaan in het stadsleven van de 20 miljoen bewoners. Ontdek  de stad te voet, per metro, taxi of trolleybus.


De belangrijkste bezienswaardigheden van Mexico City

El Zocalo; dit is een van de grootste stadspleinen ter wereld en het kloppend hart van de stad. Hier vinden grote culturele evenementen plaats Aan dit plein ligt de kathedraal van de stad, de Basiliek van Guadalupe, een zeer belangrijk bedevaartsoord die door miljoenen mensen per jaar bezocht wordt. De basiliek trekt vele toeristen en pelgrims sinds er in 1953 de Maagd van Guadalupe is verschenen.

Hét park van de stad is Bosque de Chapultepec met terrasjes, speeltuinen, kraampjes en heel veel Mexicanen. In het park bevinden zich onder meer het Nationaal Antropologisch museum, het presidentiële paleis en een dierentuin.

Het Nationaal Antropologisch museum is gewijd aan de precolumbiaanse geschiedenis en cultuur en probeert met thema-tentoonstellingen te informeren over gebruiken en tradities die nog voortleven in de bevolking.

het beroemde kanalengebied à la Giethoorn is Xochimilco, met drijvende tuinen en die leuke fleurige bootjes waarmee je als bezoeker wordt rondgevaren tussen de drijvende tuinen. Wegens landgebrek ontwikkelden de Azteken drijvende tuineilanden, het waren gevlochten vlotten gevuld met aarde. Het is een zeer geliefd weekenduitje. Er varen ook boten met ‘mariachis ‘ (typisch Mexicaans orkestje) en er zijn varende kraampjes met lekkers.

Coyoacan is een mooie woonwijk met goede restaurants en veel winkeltjes en er is een overdekte markt voor handwerkproducten. Bezoek hier het Museum van Frida Kahlo, het blauwe huis waar deze kunstenares van het surrealisme is geboren.

Teotihuacán is één van de belangrijkste en best bewaarde tempelcomplexen van de Azteken. Teotihuacán was 1500 jaar geleden één van de grootste steden ter wereld en het machtigste Mexicaanse rijk in de precolumbiaanse tijd. De piramides van de zon en de maan kun je beklimmen en bieden een prachtig uitzicht over het gehele complex.

Tula ligt op circa 80 km buiten de stad. Deze archeologische vindplaats is beroemd geworden door de enorme grote stenen mannenfiguren van bijna  5 meter hoog.Reisblog Mexico

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Mexico met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me