• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

San Cristóbal de las Casas

Deze stad was vooral in het verleden belangrijk. Het was namelijk de hoofdstad van de provincie Chiapas. Tegenwoordig is het een levendige stad met een historisch tintje.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReisinformatie San Cristóbal de las Casas

Deze stad was vooral in het verleden belangrijk. Het was namelijk de hoofdstad van de provincie Chiapas. Tegenwoordig is het een levendige stad met een historisch tintje.

Veel inwoners kleden zich in traditionele klederdracht en houden vast aan tradities van vervlogen tijden. Zo offeren veel inwoners van San Cristóbal de las Casas nog altijd aan de goden, zoals zij dat al deden voordat Columbus dit gebied ontdekte. Ook zijn er invloeden uit de Mestizo-cultuur terug te vinden. Wanneer u een échte Mexico-ervaring wilt hebben, dan moet u San Cristóbal de las Casas echt aandoen tijdens uw Mexico rondreis.

Aangename omgeving

De stad ligt op 2200 meter hoogte waardoor het er ’s avonds prettig afkoelt.

In de omgeving liggen traditionele indianendorpjes zoals San Juan Chamula, Zinacantan en Tenejapa. Ook hier veel mooie traditionele drachten. Het maken van foto’s wordt niet toegestaan: de indianen geloven dat ze hun ziel kwijtraken als er een foto van hun gemaakt wordt. De kerk van San Juan Chamula is belangrijk voor de indiaanse bevolking: er worden rituelen gebruikt die deels teruggaan op hun eigen traditionele religie, met veel offergaven en zang. Het interieur is prachtig beschilderd.Reisblog Mexico

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Mexico met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me