• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Uxmal

Een bestuurlijk belangrijke Mayastad was Uxmal. Vanuit hier werd het Mayarijk bestuurd door de gouverneur die zetelde in het Gouveneurspaleis.
Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing TravelReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie Uxmal

Een bestuurlijk belangrijke Mayastad was Uxmal. Vanuit hier werd het Mayarijk bestuurd door de gouverneur die zetelde in het Gouveneurspaleis.

Ook de Piramide van de Tovenaar is een bezoek waard. Wij vinden dit een van de mooiste piramides van Mexico. Met zijn veertig meter hoogte is het ook een van de hoogste piramides van Mexico. De piramide valt op door zijn ovale vorm, de meeste piramides zijn vierkant. De tempel is gewijd aan Chaac, de Mayagod van de regen. De Piramide van de Tovenaar is gebouwd over twee oudere tempels, waarvan de resten ook nog binnenin de piramde te zien zijn. Zelfs onder de stad is er iets bijzonders te zien. Hier hebben de Maya’s een ingenieus systeem van reservoirs en ondergrondse tunnels gebouwd, om regenwater op te vangen. Op deze manier kwamen de inwoners van Uxmal de droge tijd door.Reisblog Mexico

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Mexico met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me