Rondreis Zuidereiland

Een rondreis door Nieuw-Zeeland is niet compleet zonder het Zuidereiland. Wandel bij de Mount Cook, spot dolfijnen in het prachtige Milford en Doubtful Sound, ga op zoek naar walvissen bij Kaikoura of zelfs bungee jumpen in Queenstown. Een veelzijdig land!

Inge Stam
Reisspecialist Tenzing Travel

Daarom een kwaliteitsreis naar Nieuw-Zeeland met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Fiordland National Park

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98
Inge Stam

Reisspecialist Nieuw-Zeeland

Reisinformatie Zuidereiland

  • Over onze reizen
  • Video's

Het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland staat bekend om het spectaculaire bergachtige gebied. de diepe fjorden en de heldere meren. Op het Zuidereiland ligt de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, Mount Cook. Vanwege de bergen en de zuidelijke ligging zijn de temperaturen zeer wisselend. In de zomermaanden (november tot februari) kunnen temperaturen behaald worden tot 25 ºC, terwijl de winters (juni tot september) erg streng kunnen zijn. Het landschap is zeer divers en er zijn talrijke interessante reisdoelen tijdens uw rondreis door het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland.

Christchurch

Het centrum van Christchurch is wederopgebouwd en is een interessante mix geworden van oude architectuur met moderne bouwstijlen, met daarnaast ook veel groen. Er zijn tal van creatieve oplossingen bedacht om de stad weer op te bouwen. Zo is de kathedraal opnieuw gebouwd met karton en is er street art en moderne kunst te vinden verspreid in de stad. Deze afwisseling maakt dat Christchurch inmiddels weer een aangename plek is om uw reis in Nieuw-Zeeland te starten of te eindigen.

Marlborough Sounds

De Marlborough Sounds bevinden zich in het noordoosten van het Zuidereiland en zijn met name bekend om de vele wijngaarden, vooral rondom de plaats Blenheim, waar u de heerlijkste wijnen kunt proeven.

Abel Tasman National Park

Abel Tasman is een bijzonder nationaal park waar witte stranden in sterk contrast staan met de blauwe zee en het groene regenwoud. U kunt hier talrijke prachtige wandelingen maken.

Franz Josef Glacier & Fox Glacier

Franz Josef en Fox Glacier zijn beide uniek, want nergens elders ter wereld naderen gletsjers op deze breedtegraad zo dicht de zee. Op beide gletsjers kunt u wandelingen maken of een helikoptervlucht maken boven een van de gletsjers.

Milford & Doubtful Sound

Twee fjorden met diverse watervallen langs de steile wanden van de fjorden. Beide fjorden zijn zeer geschikt om een (meerdaagse) cruise op te maken.

Kaikoura

Kaikoura is een pittoresk plaatsje en voornamelijk een aanrader vanwege de vele walvissen die hier het gehele jaar voor de kust zijn te zien.

Dunedin

Dunedin is de oudste stad van Nieuw-Zeeland en kent een prachtige architectuur, een mooie universiteit en vele kleine kunstnijverheidswinkeltjes.

Stewart Island

Ten zuiden van het Zuidereiland ligt een klein eiland voor de kust: Stewart Island. U bereikt dit eiland met de ferry vanuit het plaatsje Bluff op het Zuidereiland. U arriveert na ongeveer een half uur in de Halfmoon Bay op Stewart Island. Dit derde eiland van Nieuw-Zeeland is de meest ideale plek om de kiwi vogels in hun natuurlijke omgeving te spotten. Aangezien de vogel vooral ’s nachts te voorschijn komt, blijft het lastig hem te vinden. De kiwi vogel is de nationale trots van Nieuw-Zeeland, maar behalve op Stewart Island vrijwel nergens in het wild te zien.

Queenstown

Het plaatsje Queenstown wordt omgeven door de bergketen The Remarkables en heeft een gezellig centrum.

Doubtful Sound Overnight Cruise

U ontdekt pas echt de magische natuur van de indrukwekkende Doubtful Sound tijdens de Overnight Cruise.

Franz Josef Glacier Heli Hike

Beleef de gletsjer op z’n best door mee te gaan op deze spectaculaire heli hike. Geniet van een prachtig uitzicht vanuit de helikopter en maak vervolgens een wandeling over het ijs. Een onvergetelijke ervaring!