Femke Wensveen

Reisspecialist

Bezocht:

Argentinië, Canada, Chili, Costa Rica, Finland, Ierland, Kroatië, Thailand

Travel is like knowledge. The more you see, the more you know you haven't seen.

Mijn mooiste reismomenten

Sterren kijken in de Atacamawoestijn

Bijzondere momenten in de Atacamawoestijn

Tijdens mijn reis door Argentinië en Chili bezocht ik ook de Atacamawoestijn. Vroeg in de ochtend werden we opgehaald door onze gids, waarna we bij geisers op 4200 meter hoogte stopten. We waren hier tijdens zonsopgang en het uitzicht was fenomenaal. Het was erg fris, maar we konden we onszelf opwarmen in de natuurlijke warmwaterbronnen. Heerlijk! Daarna reden we langs vele prachtige uitzichtpunten, zoals de Guatin Canyon en de zoutvlaktes vlakbij San Pedro. Na het avondeten stond er nog één activiteit op de planning: de sterrenhemel in droogste woestijn ter wereld bewonderen. Nog nooit heb ik de Melkweg zo helder gezien. Wauw!

Klimmen naar de top van de Villarica-vulkaan

De klim naar de top van de Villarica-vulkaan in Pucón in Chili staat op twee in mijn lijst met mooiste reismomenten. De tocht naar de krater was enorm zwaar, maar het fantastische uitzicht over het Andes-gebergte tijdens de klim en vervolgens over de smeulende krater waren het meer dan waard. De terugweg naar beneden was gelukkig een stuk minder zwaar en minstens zo leuk. Een groot gedeelte legden we namelijk per slee af, over de sneeuw naar beneden.

De Villarica-vulkaan beklimmen in Pucón
Kaaimannen spotten in Tortuguero

Dieren spotten in het regenwoud van Tortuguero

Mijn reis naar Costa Rica was mijn eerste kennismaking met het tropische regenwoud. Wat een bijzondere dieren komen hier voor! Tijdens een boottocht door het Tortuguero National Park (mijn eerste bestemming) spotte ik onder meer brulapen, kapucijnapen, kaaimannen, schildpadden, kikkers en luiaards…  Het was een fantastische kennismaking met het land!

Mijn bucketlist

Wildlife spotten in Tanzania

Ik wil ontzettend graag een rondreis maken door Tanzania. Uiteraard wil ik de Big Five spotten tijdens een jeepsafari en de bijzondere Ngorongoro-krater ontdekken. De kers op de taart lijkt me een luchtballonvaart tijdens zonsopkomst in de Serengeti. En verblijven in prachtige lodges en tented camps met uitzicht op uitgestrekte vlaktes vol wildlife lijkt mij ook fantastisch.

1

Mysterieus Japan

Japan kun je volgens mij met geen enkel ander land vergelijken en daarom ben ik enorm nieuwsgierig naar de bijzondere cultuur én natuur van het land. De schilderachtige dorpjes, de prachtige tempels, de mysterieuze geisha’s, maar ook de bijzondere natuur (denk aan Mount Fuji) en de hysterische steden (zoals Tokyo en Osaka) spreken tot de verbeelding.

2

Kleurrijk Cuba ontdekken

Ook wil ik graag naar het gezellige en kleurrijke Cuba reizen. Bij Cuba denk ik aan salsa dansen, oldtimers, historische steden, witte stranden, prachtige valleien en een vriendelijke bevolking. Dat klinkt toch als dé succesformule voor een heerlijke vakantie?

3

Mijn fotoalbum

Reisspecialist Femke in Fins Lapland

Fins Lapland

Reisspecialist Femke in Monteverde Cloud Forest

Monteverde Cloud Forest, Costa Rica

Pinguïns bij Puerto Madryn

Pinguïns bij Puerto Madryn, Argentinië

Reisspecialist Femke bij La Fortuna

Bij La Fortuna

Huskysafari in Lapland

Huskysafari in Lapland

Cinque Terre

Cinque Terre, Italië

Kajakken bij Meares Island

Kajakken bij Meares Island, Canada

Reisspecialist Femke bij El Chalten

In Argentinië

Reisspecialist Femke aan het ziplinen in Whistler

Ziplinen in Whistler, Canada

Perito Moreno Gletsjer, Patagonië

Perito Moreno gletsjer in Argentinië

Reisspecialist Femke bij de Icefields Parkway

Icefields Parkway, Canada

Parque Nacional Volcán Tenorio

Parque Nacional Volcán Tenorio in Costa Rica

Femke duikt bij Koh Tao in Thailand

Duiken bij Koh Tao, Thailand

Olifanten in Khao Sok

Olifanten in Khao Sok

Mijn reisblogartikelen

Kan ik u helpen met uw volgende reis?

Stuur een e-mail t.a.v. Femke Wensveen naar:

info@tenzingtravel.nl