Highlights of Kenya

9-daagse privéreis met gids/chauffeur

Deze individuele reis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio, dan reist u via Samburu naar Lake Nakuru en tot slot staat het Masai Mara National Reserve, het bekendste wildpark van Kenia, op het programma.
lees verder

Reisfoto's

Giraf in Kenia

Giraf in Kenia

Locals in Kenia

Locals in Kenia

Landingsstrip bij Masai Mara National Park

Landingsstrip bij Masai Mara National Park

Zebra in Kenia

Zebra in Kenia

Leeuw met welpje in Kenia

Leeuw met welpje in Kenia

Hoogtepunten
 • Game drives in het Aberdare National Park
 • Neushoorns bij Lake Nakuru
 • Het wildrijke Masai Mara
+ +

Indicatieprijs

€ 2.999 p.p.
 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Transfers volgens beschrijving
 • Genoemde excursies safari-activiteiten inclusief parkentreegelden
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze individuele reis door Kenia omvat het beste dat het land te bieden heeft. U bezoekt alle bekende, maar ook de minder bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is. U begint met de Aberdares/Mount Kenya-regio, dan reist u via Samburu naar Lake Nakuru en tot slot staat het Masai Mara National Reserve, het bekendste wildpark van Kenia, op het programma. Hier heeft u bovendien de mogelijkheid om een onvergetelijke ballonvaart bij te boeken, een absolute aanrader. U overnacht in goede accommodaties op de beste locaties.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Nairobi

Op safari in Kenia

Op safari in Kenia

U reist per rechtstreekse KLM vlucht naar Nairobi. Na aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw comfortabele hotel in Nairobi gebracht.

U verblijft in Eka Hotel - Nairobi
Dag 2

Nairobi - Aberdares/Mount Kenya Region

Aberdare National Park

Aberdare National Park

Na de lunch vertrekt u vanuit Nairobi en wordt u door uw chauffeur naar het Aberdare National Park gereden, waar u aan het eind van de middag aankomt. Vanmiddag maakt u een natuurwandeling onder begeleiding van een gids vanaf uw lodge. Vanuit Aberdares kunt u bij mooi weer de hoogste berg van Kenia zien liggen: Mount Kenya, een uitgedoofde vulkaan van maar liefst bijna 5200 meter hoog. Het is de op één na hoogste berg van Afrika, na Mount Kilimanjaro in Tanzania.

U verblijft in Aberdare Country Club - Aberdares National Park
Dag 3

Aberdares/Mount Kenya Region - Samburu National Reserve

Samburu National Reserve

Samburu National Reserve

Na het ontbijt reist u verder naar het Samburu National Reserve waar u na aankomst een game drive heeft met picknicklunch onderweg.

U verblijft in Samburu Intrepids Tented Camp - Samburu National Park
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 4

Vrije dag Samburu National Reserve

Jonge olifant in Samburu National Park

Jonge olifant in Samburu National Park

Landschappelijk is Samburu heel gevarieerd. In het noorden is het droog en wordt de savanne onderbroken door lage berghellingen. Zelfs het 'taaie' Samburu-volk vindt hier moeilijk een bestaan. Het gebied rond de oevers van de rivier de Ewaso Nyiro (Samburu-naam voor 'bruin water') is daarentegen veel groener en hier zult u dan ook vele verschillende vogelsoorten aantreffen. Samburu National Reserve bestrijkt samen met het Buffalo Springs National Reserve een oppervlakte van 300 vierkante kilometer. Vandaag maakt u diverse game drives in het park. Samburu staat bekend om een aantal diersoorten die elders niet of nauwelijks voorkomen, zoals de netgiraffe en de Grevy-zebra. U treft hier ook veel verschillende vogelsoorten waaronder de Somalië-struisvogel (met blauwe nek). Ook heeft u kans leeuwen, cheeta's, luipaarden en olifanten te zien. De plaatselijke Samburu-bevolking is verwant aan het Masai-volk. Ze kleden zich vergelijkbaar en leven evenals de Masai van de veeteelt. Vandaag kunt u een bezoek brengen aan een Samburu dorpje (facultatief).

U verblijft in Samburu Intrepids Tented Camp - Samburu National Park
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 5

Samburu National Reserve - Lake Nakuru

Nijlpaarden in Lake Nakuru

Nijlpaarden in Lake Nakuru

Na het ontbijt gaat u op pad richting Lake Nakuru, waarbij u onderweg een stop maakt bij Nyahururu waar u een waterval bezoekt. 's Middags maakt u een game drive langs de oever van dit bekende flamingo-meer. In het seizoen treft u hier wel honderden flamingo's aan. Zij fourageren hier omdat hun voedsel, kleine garnaalachtige diertjes, massaal voorkomt in het sodarijke meer. Naast de flamingo's leven hier pelikanen, ooievaars, reigers en lepelaars en u kunt witte neushoorns en leeuwen tegenkomen. Ook het luipaard komt hier in relatief grote aantallen voor, maar dit schuwe dier laat zich niet zo gemakkelijk zien.

U verblijft in Lake Nakuru Lodge - Lake Nakuru
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 6

Lake Nakuru - Masai Mara

Dansende Masai mannen

Dansende Masai mannen

Na het ontbijt verlaat u Lake Nakuru. U rijdt over de bodem van de Great Rift Valley langs de uitgewerkte vulkanen Longonot en Suswa naar het plaatsje Narok. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan een Masai dorp (facultatief) en daarna rijdt u weer verder naar het bekendste wildpark van Kenia, de Masai Mara. In de namiddag maakt u uw eerste game drive over de golvende groene grasvlakten van de Mara. U gaat op zoek naar de Big Five: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Dit wildpark is vooral bekend door de jaarlijkse trek van gnoes en zebra's. De migratie van de 1,5 miljoen gnoes en zebra's in het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia is een van de meest unieke spektakels op het Afrikaanse continent. Naast de gnoes leven er in de Masai Mara grote aantallen gazellen, topi's en buffels. Door de aanwezigheid van zoveel prooidieren is ook het roofwild rijk vertegenwoordigd. Zo leeft de grootste populatie leeuwen van Kenia in dit park. De Masai Mara is tevens een paradijs voor de vogelliefhebber.

U verblijft in Masai Mara Sopa Lodge - Masai Mara
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 7

Vrije dag Masai Mara

Leeuw in Masai Mara National Reserve

Leeuw in Masai Mara National Reserve

Vandaag gaat u twee maal op game drive over de Mara Plains of naar de Mara River. De Mara is beroemd vanwege de grote aantallen wilde dieren, maar is tegelijkertijd het leefgebied van het trotse herdersvolk de Masai. U ziet ongetwijfeld herders in hun kleurrijke (voornamelijk rode) kleding bij de eindeloze vlaktes lopen, speer of lange stok in de hand. In de vroege ochtend is er de mogelijkheid om een ballonvaart over de Mara te maken als facultatieve excursie (vooraf reserveren). Dit wordt een onvergetelijke ervaring.

U verblijft in Masai Mara Sopa Lodge - Masai Mara
Inclusief ontbijt, lunch, diner en activiteiten
Dag 8

Masai Mara - Nairobi - Amsterdam

Na het ontbijt rijdt u in ongeveer vijf uur terug naar Nairobi waar uw safari eindigt. U wordt later op de avond naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht naar huis.

Dag 9

Aankomst Amsterdam

Einde van deze fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

DTP, Hepatitis A en Gele Koorts wordt aangeraden. In Kenia komt ook Malaria voor. Wij adviseren u contact op te nemen met de GGD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Kenia heeft tropisch regenklimaat, wat neerkomt op droge perioden en regenperioden. De regenperioden zijn in april tot en met mei en in de maand november. In de regenperiode kunnen de wegen modderig en moeilijk begaanbaar zijn. De gemiddelde temperaturen liggen rond de 25 graden. In de ochtenden (met name in de hoger gelegen gebieden) kan het ’s nachts flink afkoelen, tot ca. 10 graden. Dit is met name bij Mount Kenia en de Usambara Mountains. Uiteraard is dit in de wintermaanden (onze zomer). “Het binnenland” is veel warmer en kent minder neerslag.

Reisdocumenten

Iedereen heeft een (internationaal) paspoort nodig dat na vertrek uit Kenia nog zes maanden geldig is na terugkomst. Verder dient uw paspoort nog ten minste twee lege pagina's te bevatten voor de visa-stempels. Het visum voor Kenia kunt u bij aankomst op de luchthaven of bij de grensovergang van Tanzania naar Kenia ter plekke aanschaffen tegen een betaling van USD 50,- (contant!). We adviseren u hierover bij boeking. Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade. Kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Tijdsverschil

In de winter is het 2 uur later, in de zomer is het 1 uur later dan in België en Nederland.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Transfers volgens beschrijving
 • Genoemde excursies safari-activiteiten inclusief parkentreegelden
 • Minibus/auto met Engelssprekende gids/chauffeur
 • Documentatiepakket

Bijzonderheden

 • Het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden
 • U dient te reizen met plooibare tassen/koffers i.v.m. de beperkte laadruimte in de minibus
 • Tijdens de safari heeft u een gegarandeerde raamplaats

+ +

Indicatieprijs

€ 2.999 p.p.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Kenia met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Giraffen in de Masai Mara