Kenya Explorer

10-daagse privéreis met gids/chauffeur

Tijdens deze rondreis door Kenia bezoekt u vele bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is en u uitgebreid kennis maakt met Kenia. U begint met Lake Nakuru om vervolgens via het Masai Mara National Reserve en Amboseli door te reizen naar Tsavo. De reis eindigt in Mombasa, een goede gelegenheid om uw reis aan het strand te verlengen.
lees verder

Reisfoto's

Zonsondergang in Kenia

Zonsondergang in Kenia

Masai kinderen in Kenia

Masai kinderen in Kenia

Buffel Masai Mara

Buffel Masai Mara

Ballonvaart in Kenia

Ballonvaart in Kenia

Leeuwen in Masai Mara

Leeuwen in Masai Mara

Highlights

 • Game drives in het Amboseli
 • De wildrijke Masai Mara
 • Tsavo East en West
 • Lake Naivasha
+ +

Indicatieprijs

€ 3.799 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Tijdens deze rondreis door Kenia bezoekt u vele bekende nationale parken, zodat uw kans op het spotten van de Big Five optimaal is en u uitgebreid kennis maakt met Kenia. U begint met Lake Nakuru om vervolgens via het Masai Mara National Reserve en Amboseli door te reizen naar Tsavo. De reis eindigt in Mombasa, een goede gelegenheid om uw reis aan het strand te verlengen. U overnacht naar keuze in goede middenklasse of eersteklasse accommodaties op de beste locaties.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Nairobi

Straatbeeld Nairobi

Straatbeeld Nairobi

U reist per rechtstreekse KLM vlucht naar Nairobi. Na aankomst op de luchthaven wordt u welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw comfortabele hotel in Nairobi gebracht.

U verblijft in Eka Hotel - Nairobi
Dag 2

Nairobi - Lake Nakuru

Pelikanen in Lake Nakuru

Pelikanen in Lake Nakuru

Na het ontbijt gaat u op pad richting Lake Nakuru. 's Middags maakt u een game drive langs de oever van dit bekende meer. Meestal kunt u door het jaar heen flamingo's aantreffen. Zij fourageren hier omdat hun voedsel, kleine garnaalachtige diertjes, veel voorkomt in het sodarijke meer. Naast flamingo's kunt u hier pelikanen, ooievaars, reigers en lepelaars tegenkomen. Naast deze wonderschone vogels kunt u natuurlijk ook het grote wild als witte neushoorns en leeuwen spotten. Ook het luipaard komt hier in relatief grote aantallen voor, maar dit schuwe dier laat zich niet zo gemakkelijk zien.

U verblijft in Lake Nakuru Lodge - Lake Nakuru
Dag 3

Lake Nakuru - Masai Mara

Masai vrouwen bij Masai Mara National Park

Masai vrouwen bij Masai Mara National Park

Na het ontbijt en een laatste safari verlaat u Lake Nakuru en gaat u op weg naar het bekendste wildpark van Kenia; de Masai Mara waar u een game drive heeft en u het eind van de middag aankomt in uw lodge.

U verblijft in Masai Mara Sopa Lodge - Masai Mara
Dag 4

Vrije dag Masai Mara

Migratie van gnoes in Masai Mara

Migratie van gnoes in Masai Mara

U gaat op zoek naar de Big Five: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Dit wildpark is vooral bekend door de jaarlijkse trek van gnoes en zebra's. De migratie van de 1,5 miljoen gnoes en zebra's in het noorden van Tanzania en het zuiden van Kenia is een van de meest unieke spektakels op het Afrikaanse continent. Naast de gnoes leven er in de Masai Mara grote aantallen gazellen, topi's en buffels. Door de aanwezigheid van zoveel prooidieren is ook het roofwild rijk vertegenwoordigd. Zo leeft de grootste populatie leeuwen van Kenia in dit park. De Masai Mara is tevens een paradijs voor de vogelliefhebber. Tegelijkertijd is dit het leefgebied van het trotse herdersvolk de Masai. U ziet ongetwijfeld herders in hun kleurrijke (voornamelijk rode) kleding over de eindeloze vlaktes lopen met een speer of lange stok in de hand.

U verblijft in Masai Mara Sopa Lodge - Masai Mara
Dag 5

Masai Mara - Lake Naivasha

Flamingo's in Lake Naivasha

Flamingo's in Lake Naivasha

U verlaat de Masai Mara en vertrekt naar Lake Naivasha waar bij aankomst de lunch wordt geserveerd. In de middag gaat u mee op een bootsafari; wie weet ziet u nijlpaarden in het water rusten of spot u een kleurige ijsvogel.

U verblijft in Naivasha Simba Lodge - Lake Naivasha
Dag 6

Lake Naivasha - Amboseli

Mount Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro

Na het ontbijt reist u verder naar het Amboseli National Park waar de rest van de middag in het teken staat van safari's. Amboseli staat bekend om de kuddes olifanten die vanwege het vlakke landschap goed te zien zijn. Daarnaast leven de buffel, gnoe, giraffe en gazelle broederlijk naast elkaar. Aan het eind van de dag komt u vol van indrukken aan in uw hotel in Amboseli. Bij mooi weer kunt u een glimp opvangen van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika.

U verblijft in Kibo Safari Camp - Amboseli National Park
Dag 7

Amboseli - Tsavo West

Neushoorn in Tsavo National Park

Neushoorn in Tsavo National Park

U kunt nog even een blik werpen op Mount Kilimanjaro tijdens het ontbijt voordat u verder reist naar het volgende park in Kenia: Tsavo West. U gaat op zoek naar onder andere olifanten, leeuwen en buffels. Het savanne ecosysteem in dit park bestaat uit weidse graslanden, struikgewassen en acacia-bomen waarin vele wilde dieren leven als olifanten, neushoorns, nijlpaarden, leeuwen, cheeta's en luipaarden.

U verblijft in Voyager Ziwani Tented Camp - Tsavo National Park West
Dag 8

Tsavo West - Tsavo East

Dirt road door Tsavo National Park

Dirt road door Tsavo National Park

Vanuit Tsavo West rijdt u verder naar Tsavo East en deze rit is al een safari op zich. Na de lunch heeft u tijd om even te ontspannen voordat u aan het eind van de middag weer op zoek gaat naar wilde dieren.

U verblijft in Voi Wildlife Lodge - Tsavo National Park East
Dag 9

Tsavo East - Mombasa - Amsterdam

Vanmorgen heeft u na het ontbijt nog een laatste safari voordat u richting Mombasa reist waar uw enerverende reis ten einde komt. U wordt op de luchthaven van Mombasa afgezet voor uw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 10

Aankomst Amsterdam

Einde van deze fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

DTP, Hepatitis A en Gele Koorts wordt aangeraden. In Kenia komt ook Malaria voor. Wij adviseren u contact op te nemen met de GGD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Kenia heeft tropisch regenklimaat, wat neerkomt op droge perioden en regenperioden. De regenperioden zijn in april tot en met mei en in de maand november. In de regenperiode kunnen de wegen modderig en moeilijk begaanbaar zijn. De gemiddelde temperaturen liggen rond de 25 graden. In de ochtenden (met name in de hoger gelegen gebieden) kan het ’s nachts flink afkoelen, tot ca. 10 graden. Dit is met name bij Mount Kenia en de Usambara Mountains. Uiteraard is dit in de wintermaanden (onze zomer). “Het binnenland” is veel warmer en kent minder neerslag.

Reisdocumenten

Iedereen heeft een (internationaal) paspoort nodig dat na vertrek uit Kenia nog zes maanden geldig is na terugkomst. Verder dient uw paspoort nog ten minste twee lege pagina's te bevatten voor de visa-stempels. Het visum voor Kenia kunt u bij aankomst op de luchthaven of bij de grensovergang van Tanzania naar Kenia ter plekke aanschaffen tegen een betaling van USD 50,- (contant!). We adviseren u hierover bij boeking. Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Tijdsverschil

In de winter is het 2 uur later, in de zomer is het 1 uur later dan in België en Nederland.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 3.799,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Transfers volgens beschrijving
 • Genoemde excursies en safari-activiteiten inclusief parkentreegelden
 • Safari-minibus met Engelssprekende gids/chauffeur
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Visum
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • U dient te reizen met plooibare tassen/koffers i.v.m. de beperkte laadruimte in de minibus.
 • Tijdens de safari heeft u een gegarandeerde raamplaats.
 • U kunt onderweg een mooie ballonsafari maken in de Masai Mara, niet inbegrepen in de prijs.
 • Het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Giraffen in de Masai Mara

Waarom naar Kenia met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Advies uit eigen ervaring
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds