Highlights of Namibia

20-daagse autoreis

Namibië, geen enkel ander land in Afrika is met dit land te vergelijken. U vindt hier fascinerende natuurverschijnselen in uitgestrekte landschappen. Avontuurlijk rijdt u zelfstandig langs al het moois dat Namibië te bieden heeft. Eindeloze onverharde wegen, weinig andere auto's, de zon die bijna altijd schijnt en het landschap dat op magische wijze continu drastisch verandert.
lees verder

Reisfoto's

Zonsondergang, Fish River Canyon

Zonsondergang, Fish River Canyon

Kalahari Desert

Kalahari Desert

Oryx, Namib Naukluft National Park

Oryx, Namib Naukluft National Park

Wildlife Namibië

Wildlife Namibië

Kameleon in de woestijn bij Swakopmund

Kameleon in de woestijn bij Swakopmund

Highlights

 • Kalahari
 • Fish River Canyon
 • Rode duinen van de Sossusvlei en Namiib Naukluftpark
 • Gezellig Swakopmund
 • Wildlife in Etosha N.P.
 • Erindi Game Reserve
+ +

Indicatieprijs

€ 3.199 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Namibië, geen enkel ander land in Afrika is met dit land te vergelijken. U vindt hier fascinerende natuurverschijnselen in uitgestrekte landschappen. Avontuurlijk rijdt u zelfstandig langs al het moois dat Namibië te bieden heeft. Eindeloze onverharde wegen, weinig andere auto's, de zon die bijna altijd schijnt en het landschap dat op magische wijze continu drastisch verandert. Dat is Namibië! U doorkruist het land van zuid naar noord, een reis vol contrasten. En indien u andere wensen heeft met betrekking tot de door ons samengestelde route passen wij dit graag samen met u aan!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Windhoek in Namibië.

Dag 2

Aankomst Windhoek

Christ Church in Windhoek

Christ Church in Windhoek

Bij aankomst op de luchthaven wacht onze vertegenwoordiging u op. U neemt uw huurauto en routebeschrijving in ontvangst en rijdt naar Windhoek, met kenmerkende gebouwen in Duits-koloniale stijl.

U verblijft in Vondelhof Guesthouse - Windhoek
Dag 3

Windhoek - Kalahari

Oryx in de Kalahari Desert

Oryx in de Kalahari Desert

Na het ontbijt rijdt u richting Rehoboth, waar vele nakomelingen van Nederlanders van de Kaapkolonie en vrouwen van de inlandse Afrikaanse stammen leven, ook wel de 'Rehoboth Basters' genoemd. De rode zandvlaktes doemen al snel op aan de horizon. U bent in de Kalahari.

U verblijft in Kalahari Anib Lodge - Kalahari Desert
Dag 4

Vrije dag Kalahari

Struisvogeleieren in de Kalahari Desert

Struisvogeleieren in de Kalahari Desert

Vandaag heeft u de gehele dag de tijd om de omgeving van uw verblijf te verkennen. Mooie wandelroutes waarbij u de tracks soms deelt met een zebra of een springbok, per mountainbike de Kalahari ontdekken of met een gids een begeleide duinwandeling maken. Alle activiteiten zijn facultatief.

U verblijft in Kalahari Anib Lodge - Kalahari Desert
Dag 5

Kalahari - Fish River Canyon

Fish River Canyon

Fish River Canyon

Langs de plaatsen Mariental, Keetmanshoop en Seeheim komt u aan bij één van de langste kloven ter wereld, de Fish River Canyon.

U verblijft in Canyon Roadhouse - Fish River Canyon
Dag 6

Vrije dag Fish River Canyon

Volle maan in Fish River Canyon

Volle maan in Fish River Canyon

Opvallend is de stilte bij zo'n machtig natuurwonder. U heeft alle tijd om de kloof te bewonderen, massa-toerisme kennen ze in Namibië niet. Tevens een ideale plek om actief te wandelen.

U verblijft in Canyon Roadhouse - Fish River Canyon
Dag 7

Fish River Canyon - Aus

Wilde paarden in Aus

Wilde paarden in Aus

In de ochtend vervolgt u uw reis en rijdt u richting Aus, wat grenst aan het bekende Namib-Naukluft National Park. Hier heeft u de mogelijkheid om wilde woestijnpaarden te zien die leven aan de voet van het Aus gebergte bij Garub.

U verblijft in Bahnhof Hotel - Aus
Dag 8

Aus - Namtib Biosphere Reserve

Oryx in Namibië

Oryx in Namibië

Na een vroeg ontbijt rijdt u naar uw accommodatie; rust, ruimte en stilte in een kleurrijke omgeving. Het onbekendere Namtib Biosphere Reservaat is gelegen in het Tiras gebergte dat grenst aan de Namib woestijn met uitgestrekte vlaktes, ongerepte natuur en absolute stilte.

U verblijft in Namtib Desert Lodge - Tiras Mountain Conservancy
Dag 9

Namtib Biosphere Reserve - Namib Desert

Landschap Sossusvlei

Landschap Sossusvlei

Een dag om naar uit te kijken, want u reist vandaag richting de Sossusvlei, gelegen in de Namib woestijn en is één van de hoogtepunten van deze reis. De intens rode zandduinen zijn namelijk hetgeen dat Namibië zo bijzonder en eigen maakt. De omgeving zal u daadwerkelijk betoveren.

U verblijft in Desert Camp - Sossusvlei
Dag 10

Vrije dag Namib Desert

De zandduinen van Sossusvlei

De zandduinen van Sossusvlei

Vroeg op, want u wilt absoluut niks missen. Sossusvlei is bereikbaar via Sesriem, de toegang van het nationale park. U kunt zelfstandig door het park rijden of meegaan op excursie (facultatief). Interessante hoogtepunten zijn de Dead Vlei en de veelbesproken Dune 45 die op u ligt te wachten om beklommen te worden. U maakt hier ongetwijfeld fantastische foto's.

U verblijft in Desert Camp - Sossusvlei
Dag 11

Namib Desert - Swakopmund

Zeehonden in Swakopmund

Zeehonden in Swakopmund

De reis krijgt vandaag een hele andere wending, want van de imposante zandduinen komt u nu in een gezellig kustplaatsje, genaamd Swakopmund. In deze stad proeft u het uitgesproken Duitse karakter vanwege het feit dat Namibië voorheen een Duitse kolonie is geweest. U bent weer terug in de bewoonde wereld.

U verblijft in Cornerstone Guesthouse - Swakopmund
Dag 12

Vrije dag Swakopmund

Vuurtoren in Swakopmund

Vuurtoren in Swakopmund

Ga mee op een boottocht voor het spotten van dolfijnen en zeehonden, of kies voor een bezoek aan de aangrenzende woestijn en laat u verrassen door het bijzondere 'kleine' leven dat zich in de zandduinen afspeelt tijdens de Living Desert excursie. Of wat dacht u van een 'scenic flight' over de Skeleton Coast? Een onherbergzaam gebied dat zich uitstrekt langs de kust. Grote kans dat u zelfs vanuit de lucht verschillende scheepswrakken ziet liggen. Alle excursies zijn facultatief.

U verblijft in Cornerstone Guesthouse - Swakopmund
Dag 13

Swakopmund - Brandberg

Olifant bij Brandberg

Olifant bij Brandberg

De route gaat verder richting Henties Bay en Cape Cross, hier kunt u een enorme pelsrobben kolonie bezoeken. Daarna rijdt u door naar Brandberg Natuur Reservaat, een bergmassief met de hoogste bergtop van Namibië. Hier leven ook de woestijnolifanten. Deze zijn kleiner van formaat en hebben zich volledig aangepast aan de barre omstandigheden in de woestijn. U kunt hier samen met de locale bewoners een wandeling maken door de kloof naar eeuwenoude rotstekeningen.

U verblijft in Brandberg White Lady Lodge - Brandberg
Dag 14

Brandberg - Damaraland

Zonsondergang in Damaraland

Zonsondergang in Damaraland

Vandaag rijdt u verder via Twyfelfontein naar het uitgestrekte gebied van Damaraland. U kunt hier het interessante Damara Living Museum bezoeken (facultatief), waar u meer kennis vergaart over de cultuur van de Damara. Of neemt u een kijkje bij de bekende rotstekeningen van Twyfelfontein, ook deze tekeningen zijn zeker de moeite waard voor een bezoek.

U verblijft in Palmwag Lodge - Damaraland
Dag 15

Damaraland - Etosha N.P.

Onderweg in Etosha National Park

Onderweg in Etosha National Park

U rijdt vandaag naar Etosha, waar u de komende twee nachten aan de zuidkant van het nationale park zult verblijven. Met een beetje geluk kunt u in de middag mee op uw eerste game drive in Etosha (facultatief) en anders heeft u daar de volgende dag gelegenheid voor.

U verblijft in Toshari Lodge - Etosha National Park
Dag 16

Vrije dag Etosha

Leeuwen in Etosha National Park

Leeuwen in Etosha National Park

Vandaag heeft u een vrije dag in Etosha om met uw eigen auto het park in te gaan op zoek naar wilde dieren en te genieten van de uitgestrektheid van dit nationale park. U kunt ook bij uw accommodatie een georganiseerde game drive boeken en met een gids/chauffeur het park verkennen.

U verblijft in Toshari Lodge - Etosha National Park
Dag 17

Etosha Zuidwest - Etosha Oost

Gazelle in Etosha National Park

Gazelle in Etosha National Park

Een 'gratis' game drive door het Etosha National Park vandaag, want u reist van Zuid- naar Oost-Etosha voor uw volgende overnachting. Ongetwijfeld dat u onderweg wilde dieren gaat zien.

U verblijft in Etosha Aoba Lodge - Etosha National Park oost
Dag 18

Etosha N.P. - Erindi

Giraffen, Namibië

Giraffen, Namibië

U laat Etosha achter u en maakt een stop bij Tsumeb en Grootfontein om een bezoek te brengen aan de Hoba meteoriet. U vervolgt uw weg via Otjiwarongo naar het Erindi Private Game Reserve dat 'plaats van water' betekent. U heeft keuze uit een flink aantal activiteiten (facultatief).

U verblijft in Camp Elephant - Erindi Private Game Reserve
Dag 19

Erindi - Windhoek - Amsterdam

Tuin in Windhoek

Tuin in Windhoek

Tijd om terug te keren naar Windhoek. Afhankelijk van het tijdstip van uw vlucht kunt u nog een kort bezoek brengen aan Windhoek. Op de luchthaven levert u de huurauto in. Het kan nog wel even duren voor u echt beseft wat deze reis u allemaal gebracht heeft.

Dag 20

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige rondreis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

DTP, Hepatitis A en Gele Koorts wordt aangeraden. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Namibië is het gehele jaar te bezoeken. Het ligt beneden de evenaar, wat betekent dat het zomer is gedurende onze winter en andersom. In onze zomer kunnen de temperaturen gedurende de avond flink dalen, tot net boven het vriespunt. In onze winter kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40 graden. Namibië heeft een droog klimaat. Aan de kust kan het mistig zijn en wat vaker regenen dan in het binnenland. Kustplaatsen als Swakopmund, Walvisbaai en Lüderitz, zijn wat koeler.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Namibië. Voor een verblijf van langer dan 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een visum.

Tijdsverschil

In onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger en in onze wintertijd is het 1 uur later dan in Nederland & België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 3.199,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur met basisverzekering
 • Excursies volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • Aanvullende verzekeringen en GPS bij de huurauto
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • U heeft een Meet & Greet bij aankomst, waar u een op maat gemaakte routebeschrijving ontvangt
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar bezienswaardigheden
 • U kunt de route ook met een 4-WD auto afleggen. Dit is iets duurder, maar zeker comfortabeler

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Oryx in de Kalahari Desert

Waarom naar Namibië met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Advies uit eigen ervaring
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds