Impressions of Namibia

15-daagse autoreis

Heeft u niet langer dan twee weken de tijd en wilt u toch zoveel mogelijk van Namibië zien? Wij hebben voor u de ideale route uitgestippeld. Tijdens deze autoreis bezoekt u de landschappelijke hoogtepunten van Namibië. U maakt kennis met de rijke dierenwereld van Etosha en de bevolking van dit nauwelijks gecultiveerde land. Namibië is een land van onmetelijke ruimte.
lees verder

Reisfoto's

Leeuwen in Etosha National Park

Leeuwen in Etosha National Park

Deadvlei

Deadvlei

Quad biken bij Swakopmund

Quad biken bij Swakopmund

Rotstekeningen in Twyfelfontein

Rotstekeningen in Twyfelfontein

Giraffen, Namibië

Giraffen, Namibië

Highlights

 • Sossusvlei
 • Swakopmund
 • Damaraland
 • Etosha N.P.
 • Erindi Game Reserve
+ +

Indicatieprijs

€ 2.499 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Heeft u niet langer dan twee weken de tijd en wilt u toch zoveel mogelijk van Namibië zien? Wij hebben voor u de ideale route uitgestippeld. Tijdens deze autoreis bezoekt u de landschappelijke hoogtepunten van Namibië. U maakt kennis met de rijke dierenwereld van Etosha en de bevolking van dit nauwelijks gecultiveerde land. Namibië is een land van onmetelijke ruimte. U rijdt lange afstanden door afgelegen gebieden en zult soms urenlang geen andere auto tegenkomen. Wilt u tips over hoe u deze reis kunt uitbreiden, dan zijn onze Namibië-reisspecialisten u graag van dienst.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Windhoek in Namibië.

Dag 2

Aankomst Windhoek

Windhoek

Windhoek

Bij aankomst op de luchthaven wacht onze vertegenwoordiging u op voor het overhandigen van uw uitgebreide routebeschrijving. U neemt uw huurauto in ontvangst en rijdt naar uw gezellige guesthouse in Windhoek.

U verblijft in Vondelhof Guesthouse - Windhoek
Dag 3

Windhoek - Namib Desert

Duin in Sossusvlei

Duin in Sossusvlei

U valt gelijk met uw neus in de boter, want vanuit Windhoek reist u rechtstreeks naar de meest indrukwekkende zandduinen in Namibië. In de namiddag komt u aan bij de Sossusvlei, gelegen in de Namib Desert. Uw accommodatie ligt nabij de toegangsweg tot dit nationale park.

U verblijft in Desert Camp - Sossusvlei
Dag 4

Vrije dag Namib Desert/Sossusvlei

Deadvlei

Deadvlei

Op eigen gelegenheid kunt u gemakkelijk de Sossusvlei binnen rijden (afstand van ongeveer 60 kilometer). U zult zich erg nietig voelen tussen de immens hoge zandduinen. Door de enorme stilte lijkt het alsof u deze omgeving nog beter in u op neemt. U hoort slechts de wind suizen die het zand en hiermee de duinen laat bewegen. De Dead Vlei zorgt voor een groot contrast met zijn kurkdroge grond en dode bomen, met op de achtergrond de felrode duinen.

U verblijft in Desert Camp - Sossusvlei
Dag 5

Namib Desert - Swakopmund

Pelikanen op de kade bij Swakopmund

Pelikanen op de kade bij Swakopmund

Rond het middaguur rijdt u Swakopmund binnen, een gezellig plaatsje aan de kust. Fijn om even bij te komen in uw hotel of in het stadje zelf.

U verblijft in Cornerstone Guesthouse - Swakopmund
Dag 6

Vrije dag Swakopmund

Historisch huis in Swakopmund

Historisch huis in Swakopmund

Het is lastig kiezen, de dag is eigenlijk te kort. Gaat u vandaag mee met de Living Desert-excursie om erachter te komen welke kleine beestjes zich allemaal schuil houden in de woestijn? Of bent u in voor iets meer adrenaline? Dan is er een mogelijkheid om te gaan 'sandboarden' en 'quad biken'. Als u reist met een 4-WD dan kunt u ook het imponerende 'moon landscape' verkennen. Dit ligt net achter Swakopmund meer het binnenland in. Een totaal ander landschap wat u niet verwacht als u in Swakopmund bent. Alle excursies zijn facultatief.

U verblijft in Cornerstone Guesthouse - Swakopmund
Dag 7

Swakopmund - Brandberg/Damaraland

Landschap Twyfelfontein

Landschap Twyfelfontein

Vandaag vervolgt u uw weg naar de binnenlanden van Namibië waar de locale cultuur verweven is met de eeuwenoude rotstekeningen van Brandberg en Damaraland. Bij Twyfelfontein kunt u een bezoek brengen aan het Versteende Woud en de 'Verbrande Berg'.

U verblijft in Brandberg White Lady Lodge - Brandberg
Dag 8

Vrije dag Brandberg/Damaraland

Damaraland

Damaraland

Niks moet, alles mag vandaag. U kunt ontspannen bij uw lodge aan de rand van het zwembad, maar het is ook zeker de moeite waard om mee te gaan op safari om de woestijnolifanten te vinden (facultatief). 's Avonds is het tijd voor ontspanning. Er zijn maar weinig plekken waar u de sterren zo helder kunt zien als hier.

U verblijft in Brandberg White Lady Lodge - Brandberg
Dag 9

Brandberg/Damaraland - Etosha

Onderweg in Etosha National Park

Onderweg in Etosha National Park

Na een goed ontbijt rijdt u nog noordelijker richting Etosha National Park. U slaapt één nacht ten zuiden van Etosha en vervolgens nog twee nachten ten oosten van Etosha. Zo ziet u zoveel mogelijk van dit wildrijke park.

U verblijft in Toshari Lodge - Etosha National Park
Dag 10

Etosha Zuidwest - Etosha Oost

Olifanten in Etosha National Park

Olifanten in Etosha National Park

Dit is het grootste beschermde natuurgebied van Namibië. Bij de onafzienbare vlakte van de Etosha Pan treft u zebra’s, olifanten, giraffen, gnoes, roofwild en allerlei bokken aan. U kunt met eigen auto op safari gaan of met een safarivoertuig (facultatief). U rijdt vandaag naar Oost-Etosha waar u de komende twee nachten zal verblijven.

U verblijft in Etosha Aoba Lodge - Etosha National Park oost
Dag 11

Vrije dag Etosha

Oryx in Etosha National Park

Oryx in Etosha National Park

Wat zult u vandaag gaan zien? Misschien wel een leeuw die zijn prooi aan het oppeuzelen is, een kudde olifanten die vlak langs de auto voorbij loopt of een cheeta met haar welpjes.

U verblijft in Etosha Aoba Lodge - Etosha National Park oost
Dag 12

Etosha - Erindi Game Reserve

Giraffen, Namibië

Giraffen, Namibië

U rijdt via Outjo en Otjiwarango richting het Erindi Game Reserve. In de middag heeft u de tijd om dit bijzondere park met verschillende zeldzame diersoorten te bezoeken. Tegen betaling kunt u mee op game drive in een safarivoertuig onder begeleiding van een gids. Het park leent zich ook uitstekend voor mooie begeleide wandelingen.

U verblijft in Camp Elephant - Erindi Private Game Reserve
Dag 13

Erindi Game Reserve - Windhoek - Amsterdam

Tuinen en Christ Church in Windhoek

Tuinen en Christ Church in Windhoek

Vereer onderweg het plaatsje Okahandja met een bezoek. Hier vindt u een grote kunstnijverheidsmarkt waar u vooral houtsnijwerk kunt kopen. De reis eindigt in Windhoek, waar u de huurauto inlevert op de luchthaven en u afscheid neemt van Namibië.

Dag 14

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

DTP, Hepatitis A en Gele Koorts wordt aangeraden. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Namibië is het gehele jaar te bezoeken. Het ligt beneden de evenaar, wat betekent dat het zomer is gedurende onze winter en andersom. In onze zomer kunnen de temperaturen gedurende de avond flink dalen, tot net boven het vriespunt. In onze winter kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40 graden. Namibië heeft een droog klimaat. Aan de kust kan het mistig zijn en wat vaker regenen dan in het binnenland. Kustplaatsen als Swakopmund, Walvisbaai en Lüderitz, zijn wat koeler.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Namibië. Voor een verblijf van langer dan 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een visum.

Tijdsverschil

In onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger en in onze wintertijd is het 1 uur later dan in Nederland & België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.499,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur met basisverzekering
 • Excursies volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • Aanvullende verzekeringen en GPS bij de huurauto
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • U heeft een Meet & Greet bij aankomst, waar u een op maat gemaakte routebeschrijving ontvangt
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar bezienswaardigheden
 • U kunt de route ook met een 4-WD auto afleggen. Dit is iets duurder, maar wel comfortabeler

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Oryx in de Kalahari Desert

Waarom naar Namibië met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Advies uit eigen ervaring
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds