Impressions of Namibia

15-daagse autoreis

Heeft u niet langer dan twee weken de tijd en wilt u toch zoveel mogelijk van Namibië zien? Wij hebben voor u de ideale route uitgestippeld. Tijdens deze autoreis bezoekt u de landschappelijke hoogtepunten van Namibië. U maakt kennis met de rijke dierenwereld van Etosha en de bevolking van dit nauwelijks gecultiveerde land. Namibië is een land van onmetelijke ruimte.
lees verder

De avonden in de bush zijn onvergetelijk. Stilte, donker en duizenden sterren aan de hemel. En op de achtergrond geluiden van hyena's en olifanten.

- reisspecialist Ilona Blom

Reisfoto's

Leeuwen in Etosha National Park

Leeuwen in Etosha National Park

Deadvlei

Deadvlei

Quad biken bij Swakopmund

Quad biken bij Swakopmund

Rotstekeningen in Twyfelfontein

Rotstekeningen in Twyfelfontein

Giraffen, Namibië

Giraffen, Namibië

Highlights

 • Overnachten in Etosha National Park
 • Aangenaam reistempo met volle dagen in Etosha en Sossusvlei
 • Ga op safari in het minder bekende Omaruru
 • Verblijf in kleinschalige guesthouses
 • Op kayaksafari naar de zeeleeuwen en dolfijnen
+ +

Indicatieprijs

€ 2.899 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Geen enkel ander land in Afrika is met Namibië te vergelijken. U vindt hier fascinerende natuurverschijnselen in uitgestrekte landschappen. Avontuurlijk rijdt u zelfstandig langs al het moois dat Namibië te bieden heeft. Eindeloze onverharde wegen, weinig andere auto's, de zon die bijna altijd schijnt en het landschap dat op magische wijze continu drastisch verandert. Dat is Namibië! Deze kortere reis is ideaal wanneer u niet veel tijd heeft en toch vele hoogtepunten wil zien. Een van die hoogtepunten zijn de beroemde zandduinen van de Sossusvlei. Maar u kunt ook de eeuwenoude rotstekeningen zien in Damaraland. En in Etosha National Park gaat u op safari, hier kunt u onder andere olifanten, leeuwen en neushoorns zien.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Johannesburg

Na aankomst in Johannesburg wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging en gaat u met de shuttle service van het hotel naar Garden Court O.R. Tambo Airport Hotel.

U verblijft in Garden Court O.R. Tambo Airport
Dag 2

Johannesburg - Windhoek

Windhoek

Windhoek

Deze ochtend gaat u met de shuttle service van het hotel naar de luchthaven. Daar aangekomen maakt u zich klaar voor de vlucht naar Windhoek. Bij aankomst op de luchthaven wordt u ontvangen door onze lokale vertegenwoordiging. U neemt uw huurauto en routebeschrijving in ontvangst en rijdt naar uw hotel in Windhoek. Dit is een rit van ca 45  minuten.

U verblijft in Vondelhof Guesthouse - Windhoek
Dag 3

Windhoek - Sesriem

Duin in Sossusvlei

Duin in Sossusvlei

Na het ontbijt rijdt u richting Rehoboth, waar vele nakomelingen van Nederlanders van de Kaapkolonie en vrouwen van de inlandse Afrikaanse stammen leven, ook wel de 'Rehoboth Basters' genoemd. Hier neemt u de onverharde D1261 naar Solitaire en vervolgens de C14 naar Sesriem.
Avontuurlijke reizigers met een voorliefde voor spectaculaire bergpassen kunnen via de D1275 naar Solitaire rijden. De onverharde D1275 gaat namelijk over een van de steilste passen van Namibië; de Spreethoog Pass. De stijgingspercentages van 23% leveren dan ook erg mooie uitzichten op.
Aan het eind van de dag komt u aan in de omgeving van Sesriem, waar u de bekende zandduinen van Namibië gaat bezoeken.

U verblijft in Desert Camp - Sossusvlei
Dag 4

Vrije dag Sossusvlei

Deadvlei

Deadvlei

Vroeg op, want u wilt absoluut niks missen in de grootste zandbak van de wereld. Sossusvlei is bereikbaar via Sesriem, de toegang van het nationale park. U kunt zelfstandig door het park rijden of meegaan op een excursie. Interessante hoogtepunten zijn de Deadvlei, een kurkdroge, gebarsten witte vlakte met slechts een paar verdwaalde dode bomen en een achtergrond van felgekleurde duinen en de veelbesproken Duin 45 die op u ligt te wachten om beklommen te worden. U maakt hier ongetwijfeld fantastische foto's.

U verblijft in Desert Camp - Sossusvlei
Dag 5

Sesriem - Swakopmund

Pelikanen op de kade bij Swakopmund

Pelikanen op de kade bij Swakopmund

De reis krijgt vandaag een hele andere wending, want van de imposante zandduinen komt u nu in een gezellig kustplaatsje, genaamd Swakopmund. In deze stad proeft u het uitgesproken Duitse karakter vanwege het feit dat Namibië voorheen een Duitse kolonie is geweest. U bent weer terug in de bewoonde wereld na een mooie rit.

 

U verblijft in Cornerstone Guesthouse - Swakopmund
Dag 6

Vrije dag Swakopmund

Historisch huis in Swakopmund

Historisch huis in Swakopmund

Het gezellige Swakopmund is de belangrijkste badplaats in Namibië. In het centrum zijn vele boetiekjes waar u lekker kunt winkelen. Ook zijn er een paar goede restaurants, konditoreien, barretjes, een minigolfbaan, een zwembad en een aquarium te vinden. Voor de actieve bezoeker biedt het kuststadje tal van mogelijkheden, zoals zandboarden en quad rijden in de duinen rondom de stad. Verder kunt u skydiven en parasailen. Ook in de omgeving van Swakopmund vindt u tal van interessante plekken, die u georganiseerd of op eigen gelegenheid kunt bezoeken, zoals Walvisbaai, Cape Cross, Welwitschia Valley en de droge Swakop-rivier.

U verblijft in Cornerstone Guesthouse - Swakopmund
Dag 7

Swakopmund - Damaraland / Uis

Landschap Twyfelfontein

Landschap Twyfelfontein

Vandaag kunt u kiezen uit twee routes naar uw volgende bestemming. U kunt er voor kiezen om via de kust te rijden of via het binnenland. Vanuit Swakopmund gaat u verder in de richting van Henties Bay. Hier rijdt u noordelijk voor een stop bij Cape Cross waar u een enorme pelsrobben kolonie kunt bezoeken. Na uw bezoek aan deze kolonie rijdt u terug naar Henties Bay en rijdt u via de C35 naar Uis. Links van u ziet u dan het Brandbergmassief opdoemen met de hoogste bergtop van Namibië; de 2573 meter hoge Königstein. In deze regio leven de woestijnolifanten. Deze zijn kleiner van formaat en hebben zich volledig aangepast aan de barre omstandigheden in de woestijn.
 

U verblijft in Uis Guesthouse - Uis
Dag 8

Damaraland / Uis - Damaraland / Khorixas

We raden aan om vroeg op pad te gaan, want er is een hoop te zien in de omgeving. Vandaag rijdt u verder via Twyfelfontein naar het uitgestrekte gebied van Damaraland. U kunt hier het interessante Damara Living Museum bezoeken, waar u meer kennis vergaart over de cultuur van de Damara. Of neemt u een kijkje bij de bekende rotstekeningen van Twyfelfontein.

U verblijft in Vingerklip Lodge - Damaraland / Khorixas
Dag 9

Damaraland / Khorixas - Etosha N.P.

Onderweg in Etosha National Park

Onderweg in Etosha National Park

U rijdt vandaag naar Etosha, waar u de komende twee nachten aan de zuidkant van het nationale park zult verblijven.  Onderweg kunt u een stop maken om te lunchen en te tanken in het dorpje Outjo. Onze tip: Outjo’s Bakkery waar u terecht kunt voor een kop koffie en een broodje of iets anders lekkers.

U verblijft in Toshari Lodge - Etosha National Park
Dag 10

Vrije dagen Etosha National Park

Tussen zonsopgang en zonsondergang kunt u de gehele dag op safari in Etosha National Park. Dit kan met uw eigen huurauto, maar ook met een gids. Bij de ingang van het park ontvangt u een kaart waarop alle drinkplaatsen staan, het is een aanrader om deze op uw gemak te bezoeken, want elke keer laten andere dieren zich zien. In de restcamps die in het park gelegen zijn kunt u benzine tanken of lunchen in de restaurants. Wanneer u met een gids op pad (vaak in de ochtend of middag) gaat krijgt u ook uitleg over de dieren en planten die hier voorkomen. Hij of zij wijst u op sporen en vertelt interessante feitjes. De dieren zijn het meest actief net na zonsopgang en voor zonsondergang. Maar ook in de tussenliggende uren is veel te zien, neem een verrekijker mee!

U verblijft in Toshari Lodge - Etosha National Park
Dag 11

Etosha N.P. - Etosha Oost

Olifanten in Etosha National Park

Olifanten in Etosha National Park

Wederom een gehele dag die in het teken staat van safari. In uw eigen tempo rijdt u door het park, uw enige zorg is vandaag om voor zonsondergang bij uw volgende hotel te zijn. Ongetwijfeld dat u onderweg wilde dieren gaat zien. Aan olifanten geen gebrek in het grootse wildpark van Namibië. Het park is anders dan andere parken, waarbij in droge periode survival of the fittest een realiteit is voor de dieren die hier leven. Een bezoek aan het Etosha-park zal gegarandeerd staan voor een fantastische ervaring. Een leuke stop zijn de zoutpannen van Etosha. Wanneer het veel geregend heeft in de zomermaanden vindt u hier vele flamingo’s. In de wintermaanden is het hier kurkdroog en kunt u hier leuke foto’s maken.

U verblijft in Etosha Aoba Lodge - Etosha National Park oost
Dag 12

Etosha Oost - Omaruru

Giraffen, Namibië

Giraffen, Namibië

Via Tsumeb en Otjiwarongo rijdt u richting Omaruru. Maak hier een stop om even door het dorpje te wandelen en rijdt daarna door naar de lodge aan de droge Khan rivier.  Hier verblijft u in de middle of nowhere, in een gebied dat nog niet veel wordt bezocht.

U verblijft in Ozongwindi Lodge - Omaruru
Dag 13

Vrije dagen Omaruru

Wordt wakker en neemt plaats met een kopje koffie of thee en neem plaats op uw patio. Geniet van de rust en de geluiden uit de natuur. Ritselt er daar iets in de bosjes?  Maak een wandeling in de droge rivierbedding of ga mee op een game drive. Het is bij de lodge ook heerlijk genieten van alles wat u heeft meegemaakt tijdens uw reis door Namibië.

U verblijft in Ozongwindi Lodge - Omaruru
Dag 14

Omaruru - Windhoek - Amsterdam

Tuinen en Christ Church in Windhoek

Tuinen en Christ Church in Windhoek

Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven van Windhoek. Rijdt u via de D2110 dan heeft u nog kans om wild te spotten. Rijdt u via deze weg? Dan raden we aan om meer tijd te nemen, want u weet nooit wat u tegen kunt komen. De andere optie is om terug te rijden naar de C36 en via Wilhemstal naar Windhoek te rijden.

Maak onderweg een stop in het dorpje Okahandja. Dit dorpje staat bekend om de grote houtsnijwerkmarkt, altijd leuk om nog een laatste souvenir te kopen.  Daarna rijdt u door naar de luchthaven waar u de auto inlevert en u zich klaar maakt voor de vlucht via Johannesburg of Kaapstad naar Amsterdam.

Dag 15

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

DTP, Hepatitis A en Gele Koorts wordt aangeraden. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Namibië is het gehele jaar te bezoeken. Het ligt beneden de evenaar, wat betekent dat het zomer is gedurende onze winter en andersom. In onze zomer kunnen de temperaturen gedurende de avond flink dalen, tot net boven het vriespunt. In onze winter kunnen de temperaturen oplopen tot wel 40 graden. Namibië heeft een droog klimaat. Aan de kust kan het mistig zijn en wat vaker regenen dan in het binnenland. Kustplaatsen als Swakopmund, Walvisbaai en Lüderitz, zijn wat koeler.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Namibië. Voor een verblijf van langer dan 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een visum.

Tijdsverschil

In onze zomertijd is het in Namibië 1 uur vroeger en in onze wintertijd is het 1 uur later dan in Nederland & België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.899,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur met basisverzekering
 • Excursies volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • Aanvullende verzekeringen en GPS bij de huurauto
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • U heeft een Meet & Greet bij aankomst, waar u een op maat gemaakte routebeschrijving ontvangt
 • De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar bezienswaardigheden
 • U kunt de route ook met een 4-WD auto afleggen. Dit is iets duurder, maar wel comfortabeler

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Oryx in de Kalahari Desert

Waarom naar Namibië met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Advies uit eigen ervaring
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds