Best of Tanzania

9-daagse privéreis met gids/chauffeur

Tijdens deze safari-reis door Tanzania bezoekt u vier parken in het noorden van het land. Vanuit Arusha gaat u naar Lake Manyara met haar watervogels en tal van wilde dieren. Daarna bezoekt u de uitgestrekte savannen van het magische park Serengeti. Het volgende park herbergt het achtste wereldwonder, de Ngorongoro-krater. Tot slot staat het waterrijke en ruige Tarangire National Park op het programma.
lees verder

Reisfoto's

Cheeta in Tanzania

Cheeta in Tanzania

Masai uitkijkend op de Kilimanjaro

Masai uitkijkend op de Kilimanjaro

Ngorongoro krater

Ngorongoro krater

Safari in Tanzania

Safari in Tanzania

Olifanten in Tanzania

Olifanten in Tanzania

Highlights

 • Lake Manyara National Park met haar flamingo's
 • Een hele dag game drives in Serengeti National Park
 • Ngorongoro-krater, een wereldwonder van formaat
 • Game drives in Tarangire National Park
 • Bezoek aan een Masai-dorp
+ +

Indicatieprijs

€ 4.299 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Tijdens deze safari-reis door Tanzania bezoekt u vier parken in het noorden van het land. Vanuit Arusha gaat u naar Lake Manyara met haar watervogels en tal van wilde dieren. Daarna bezoekt u de uitgestrekte savannen van het magische park Serengeti. Het volgende park herbergt het achtste wereldwonder, de Ngorongoro-krater. Tot slot staat het waterrijke en ruige Tarangire National Park op het programma. U overnacht naar keuze in middenklasse of eersteklasse lodges en reist per 4-WD safarivoertuig. Bij deze privé-reis hebben wij de mogelijkheid de route aan te passen aan uw reiswensen. Vraagt u ons gerust naar verlengingsmogelijkheden of aanpassingen aan het programma.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Kilimanjaro

Koffie in Arusha Coffee Lodge

Koffie in Arusha Coffee Lodge

U reist per rechtstreekse KLM vlucht naar Kilimanjaro. Na aankomst op het vliegveld van Kilimanjaro wordt u welkom geheten en naar uw accommodatie gebracht in Arusha. Deze stad heeft door zijn hoge ligging op circa 1.350 meter een aangenaam klimaat. Arusha staat ook wel bekend als de safarihoofdstad van Tanzania, omdat het veelal als basis gebruikt wordt voor een reis langs de noordelijke parken van Tanzania. Er is een Afrikaanse markt en het is de moeite waard de kunstnijverheidscentra binnen te stappen. Koop hier uitstekend Makonde houtsnijwerk als souvenir.

U verblijft in Arusha Coffee Lodge - Arusha
Dag 2

Kilimanjaro - Lake Manyara National Park

Flamingo's in Lake Manyara

Flamingo's in Lake Manyara

De ochtend heeft u vrij om rustig te acclimatiseren. Na de lunch in Arusha vertrekt u naar het Lake Manyara National Park. Het grootste gedeelte van het park bestaat uit het meer met een enorme rijkdom aan vogels. Het park zelf heeft een redelijk dichte vegetatie wat meer lijkt op een regenwoud. Het zijn echter grondwaterbossen die gevoed worden door de doordrenkte bodem van het park. In het droge seizoen treft u hier vaak enorme kuddes gnoes aan, op weg naar de Serengeti.

U verblijft in Kilimamoja Lodge - Lake Manyara
Dag 3

Lake Manyara National Park - Serengeti National Park

Gnoes en zebra's in Serengeti National Park

Gnoes en zebra's in Serengeti National Park

In de ochtend maakt u een game drive door het gevarieerde gebied van Lake Manyara. Deze oever is vlak en zanderig en grenst in het noorden aan een tropisch bos met enorm hoge bomen en acaciasoorten. Er leeft een grote populatie giraffen, olifanten en andere grazers. Behalve de flamingo's zijn er vele andere vogelsoorten te spotten, zoals de zeldzame zwarte adelaar. Na de lunch rijdt u door naar de uitgestrekte grasvlakten van de Serengeti.

U verblijft in Serengeti Sopa Lodge - Serengeti National Park
Dag 4

Vrije dag Serengeti

Leeuw in Serengeti National Park

Leeuw in Serengeti National Park

Verdeeld over de dag maakt u diverse game drives in dit fascinerende uitgestrekte gebied, dat op de Werelderfgoedlijst staat van UNESCO. Serengeti bestaat voornamelijk uit savannen en hier en daar granieten rotsformaties; de hoogte varieert van 900 tot 1.800 meter en er heerst een aangename droge warmte. Dit wildpark behoort tot de mooiste van de wereld, niet alleen vanwege zijn bijzondere variatie aan wilde dieren die in grote kuddes over de vlakten trekken, maar ook om zijn spectaculaire landschap en weidse vergezichten. Tijdens de game drives gaat u op zoek naar onder meer de zwart gemaande leeuwen, gestreepte hyena's, jakhalzen, buffels en gnoes.

U verblijft in Serengeti Sopa Lodge - Serengeti National Park
Dag 5

Serengeti National Park - Ngorongoro Conservation Area

Masai bevolking, Tanzania

Masai bevolking, Tanzania

U neemt afscheid van de Serengeti en rijdt richting de wereldberoemde Ngorongoro-krater. De krater van de oude vulkaan met een diameter van 19 kilometer is door de UNESCO uitgeroepen tot een World Heritage Site, een uniek natuurgebied dat bescherming geniet als 'erfgoed van de aarde'. Tussendoor wordt er gestopt voor een picknicklunch. U brengt 's middags een bezoek aan een Masai-dorp, waar u uitleg krijgt over hun leefgewoontes en tradities. U bezoekt onder andere hun huizen, de lokale markt en een kerk.

U verblijft in Ngorongoro Sopa Lodge - Ngorongoro
Dag 6

Vrije dag Ngorongoro Conservation Area

Onderweg in Ngorongoro Conservation Area

Onderweg in Ngorongoro Conservation Area

In de ochtend daalt u met een sterke terreinwagen af naar de bodem van de Ngorongoro-krater. Hier is een biotoop ontstaan waar veel diersoorten zich thuisvoelen. Er zijn bossen, moerassen, een zouthoudend meer en savannen en dit alles op een relatief kleine oppervlakte. Er leven permanent leeuwen, antilopen, nijlpaarden en neushoorns. Met iets meer geluk ziet u hyena's, cheeta's, elandantilopen en luipaarden. Onderweg gebruikt u een picknicklunch bij een meer en wie weet liggen de nijlpaarden rustig in het water en zijn ze van dichtbij te zien.

U verblijft in Ngorongoro Sopa Lodge - Ngorongoro
Dag 7

Ngorongoro Conservation Area - Tarangire National Park

Sundowner Tarangire National Park

Sundowner Tarangire National Park

Het laatste park tijdens uw reis is het Tarangire National Park. Dit parkachtige natuurgebied kenmerkt zich door het heuvelachtige terrein en de diepgelegen Tarangire-rivier, de belangrijkste waterbron van dit ruige gebied vol baobab-bomen, palmbomen, gele acacia's en kleine moerassen. Hier kunt u een grote verscheidenheid aan wild tegenkomen, zoals leeuwen, cheeta's, luipaarden en de prachtige elandantilopen.

U verblijft in Tarangire Sopa Lodge - Tarangire National Park
Dag 8

Tarangire National Park - Kilimanjaro - Amsterdam

Op weg naar de uitgang van het park maakt u, als de tijd het toelaat, een laatste safari. U keert terug naar Arusha, waar de lunch wordt geserveerd. Na de lunch bezoekt u Arusha-stad (een dagkamer en/of het diner kunt u naar wens bijboeken). ‘s Avonds wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 9

Aankomst Amsterdam

Vandaag komt u in de ochtend aan in Amsterdam. Einde van deze fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Klimaat

Tanzania heeft een tropisch klimaat, vanwege de ligging vlak bij de evenaar. Over het algemeen is het kustgebied bijna het hele jaar warm en vochtig. De temperaturen variëren tussen de 22 en 30 graden en de gemiddelde luchtvochtigheid ligt tussen 75 en 80 procent. Over het gehele land bezien valt er 750 millimeter regen per jaar. Er zijn echter gebieden waar meer dan 1250 millimeter regen per jaar valt, terwijl het in de droge gebieden in het binnenland bij 500 millimeter stopt.

Zanzibar heeft een tropisch moessonklimaat, waarbij gedurende het hele jaar veel neerslag voorkomt. In Zanzibar zijn er twee regenperiodes, de eerste periode duurt van maart tot en met juni en de tweede periode van oktober tot en met januari. Desondanks liggen de temperaturen gedurende het hele jaar rond de 30 graden. Door de hoge temperaturen en vele neerslag is er een hoge luchtvochtigheid in Zanzibar.

Inentingen

We willen u alvast even informeren over de juiste inentingen. Officieel mogen wij geen medisch advies geven uiteraard, maar willen u erop attenderen op het tijdig regelen van de juiste vaccinaties. U kunt bij de huisarts of GGD nagaan of alle info volgens hen correct is, maar ons contactpersoon bij KLM Travel Clinic geeft aan dat u nodig heeft:
 
– DTP
– Hepatitis A
– Malaria recept
– Gele koorts
 
Neemt u de vaccinatieboekjes dus zeker ook mee op reis. Soms wordt er gevraagd naar het gele vaccinatieboekje met het bewijs dat u bent ingeënt tegen gele koorts. Zorg dat u het vaccinatieboekje bij de hand houdt! Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken.
 
Verder werken wij samen met de organisatie Thuisvaccinatie, uiteraard voor vaccinatie bij u thuis: https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Kenia en Tanzania en een visum. Verder dient uw paspoort per land nog ten minste twee lege pagina's te bevatten voor de visa-stempels. Het visum voor Tanzania kunt u bij aankomst op de luchthaven van Arusha of bij de grensovergang van Kenia naar Tanzania ter plekke aanschaffen tegen een betaling van USD 50,- (contant!). Het is ook mogelijk het visum vooraf aan te vragen online. We adviseren u hierover bij boeking.
 
Als reiziger bent u zelf verantwoordelijk om over de juiste reisdocumenten te beschikken. Bovenstaande richtlijnen gelden voor reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit. Reizigers met een andere nationaliteit dienen zelf contact op te nemen met de ambassade. Alle kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort.

Tijdsverschil

Tijdens onze zomer is er 1 uur tijdsverschil. 's Winters is het 2 uur later dan in Nederland.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 4.299,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Transfers volgens beschrijving
 • Genoemde excursies en safari-activiteiten inclusief parkentreegelden
 • Safari-minibus met Engelssprekende gids/chauffeur
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Visum
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • U dient te reizen met plooibare tassen/koffers i.v.m. de beperkte laadruimte in de minibus.
 • U heeft tijdens de safari gegarandeerde raamplaatsen
 • Het programma is afhankelijk van de weersomstandigheden.
 • U kunt deze reis verlengen met bijvoorbeeld een verblijf aan het strand op Zanzibar.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Leeuwen in een boom in Serengeti NP

Waarom naar Tanzania met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds