Highlights of South Africa

22-daagse autoreis

Zuid-Afrika wordt ook wel eens omschreven als ‘De wereld in één land’. Om zoveel mogelijk van dit gevarieerde land te zien, hebben wij een route samengesteld waarbij u geen hoogtepunt hoeft te missen. Tijdens deze reis is geen dag hetzelfde. U zult wilde dieren zien, het natuurschoon van Zuid-Afrika bewonderen, maar ook de bruisende stad Kaapstad bezoeken.
lees verder

Reisfoto's

Overzicht van Kaapstad

Overzicht van Kaapstad

Olifanten in Kruger National Park

Olifanten in Kruger National Park

Wijngaarden in Stellenbosch

Wijngaarden in Stellenbosch

Bourke's Luck Potholes op de Panorama Route

Bourke's Luck Potholes op de Panorama Route

Nijlpaard in St Lucia

Nijlpaard in St Lucia

Highlights

 • Panorama-route, veelzijdige natuur
 • Krugerpark, rijk aan wilde dieren
 • Eswatini, klein authentiek koninkrijk
 • Tuinroute, ruige kusten en leuke plaatsjes
 • Kaapstad: excursies, cultuur en ontspanning
+ +

Prijs op aanvraag

Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Zuid-Afrika wordt ook wel eens omschreven als ‘De wereld in één land’. Om zoveel mogelijk van dit gevarieerde land te zien, hebben wij een route samengesteld waarbij u geen hoogtepunt hoeft te missen. Tijdens deze reis is geen dag hetzelfde. U zult wilde dieren zien, het natuurschoon van Zuid-Afrika bewonderen, maar ook de bruisende stad Kaapstad bezoeken. Tijdens deze reis vliegt u van Durban naar Port Elizabeth om een lange afstand te overbruggen. Zo behoudt u een rustig tempo gedurende uw vakantie. De wegen in Zuid-Afrika lenen zich uitstekend om met een huurauto op pad te gaan, u blijft zo bovendien lekker zelfstandig.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Johannesburg

De skyline van Johannesburg

De skyline van Johannesburg

De eerste overnachting is nabij de luchthaven. U kunt bij aankomst op de luchthaven een gratis shuttle transfer nemen naar uw hotel.

U verblijft in Garden Court O.R. Tambo Airport
Dag 2

Johannesburg - Krugerpark

Een buffel met vogel in Krugerpark

Een buffel met vogel in Krugerpark

Vroeg vertrek naar het Krugerpark! Afhankelijk vanhet verblijf dat u kiest slaapt u in het Krugerpark of er net buiten. Indien u kiest voor een luxe verblijf, dan overnacht u in een wildrijk privé-reservaat, tegen het Krugerpark aan gelegen, waar u op zoek kunt gaan naar de Big Five!

U verblijft in Nkambeni Safari Camp - Krugerpark
Dag 3-4

Vrije dagen Krugerpark

Giraf in Krugerpark

Giraf in Krugerpark

U kunt ervoor kiezen om op eigen gelegenheid erop uit te gaan om het wild te spotten. Bij de midden- en eersteklasse hotels zijn de safari's niet inbegrepen en kunt u ervoor kiezen om deze vooraf bij te boeken of zelf door het prachtige Krugerpark te rijden. In het privé-wildreservaat maakt u per etmaal twee safari’s in een open terreinwagen (inbegrepen). De tracker zit voorop, zoekt naar de sporen in het zand en geeft de ranger route-aanwijzingen. In het Krugerpark komen een grote verscheidenheid aan dieren voor zoals olifanten, neushoorns, buffels, zebra’s, impala’s, leeuwen, luipaarden, cheeta’s en verschillende antilopensoorten. Tussen de game drives door geniet u van het zwembad of op uw eigen veranda van de geluiden in de bush. In de privé-wildreservaten zijn ook alle maaltijden inbegrepen.

U verblijft in Nkambeni Safari Camp - Krugerpark
Dag 5

Krugerpark - Hazyview/Nelspruit

Blyde River Canyon uitzicht op de Panorama Route

Blyde River Canyon uitzicht op de Panorama Route

Vandaag rijdt u naar het plaatsje Hazyview, uitvalsbasis voor de Panorama-route. Indien u voor de middenklasse variant heeft gekozen, dan verblijft u iets zuidelijker in het plaatsje Nelspruit.

U verblijft in Gecko Lodge - Hazyview
Dag 6

Vrije dag Hazyview/Nelspruit

Graskop Gorge Lift aan de Panorama Route

Graskop Gorge Lift aan de Panorama Route

Tijd om de prachtige natuur van de Drakensbergen te gaan ontdekken. De Panorama-route loopt langs de westelijke kant van de bergketen en de Blyde-rivier. Deze leidt u langs de vele watervallen en langs de beroemde God's Window en de Bourke's Luck Potholes.

U verblijft in Gecko Lodge - Hazyview
Dag 7

Hazyview/Nelspruit - Eswatini

Lokale bevolking in eSwatini

Lokale bevolking in eSwatini

U gaat vandaag vroeg uit de veren voor een lange reisdag. U verlaat Zuid-Afrika en rijdt naar het koninkrijk Eswatini. Dit is een onafhankelijk land, voorheen bekend als Swaziland, dat is ingesloten door Zuid-Afrika en Mozambique. Onderweg ziet u tal van stalletjes met allerlei handwerk. U 'proeft' hier echt een andere cultuur.

U verblijft in Mlilwane Rest Camp - eSwatini/Swaziland
Dag 8

Eswatini - St. Lucia

Krokodillenpoot in St Lucia

Krokodillenpoot in St Lucia

Na het ontbijt rijdt u verder door Eswatini, met nog vele traditionele gebruiken. U komt Zuid-Afrika weer binnen en rijdt naar St. Lucia, gelegen in het iSimangaliso Wetland Park. Dit is een moerasgebied waar u 's middags een boottocht kunt maken (niet inbegrepen). U vindt hier krokodillen, nijlpaarden en er leven bijzondere vogels.

U verblijft in Avalone Guest House - St Lucia
Dag 9

Vrije dag St. Lucia/Hluhluwe Umfolozi Game Reserve

Nijlpaard in St Lucia

Nijlpaard in St Lucia

Hluhluwe ligt op ongeveer een uur rijden ten westen van St. Lucia. Het Hluhluwe Umfolozi Game Reserve staat bekend om zijn populatie neushoorns en doet weer heel anders aan dan het Krugerpark door het heuvelachtige landschap.

U verblijft in Avalone Guest House - St Lucia
Dag 10

St. Lucia - Umhlanga

De haven van Durban

De haven van Durban

Langs de kust van de Indische Oceaan vervolgt u de reis naar de Dolphin Coast. Als u heel vroeg vertrekt, heeft u tijd om onderweg een laatste bezoek te brengen aan het Hluhluwe Umfolozi National Park. U verblijft in kustplaats Ballito, Salt Rock of in Umhlanga, dat net iets dichter bij Durban ligt.

U verblijft in Garden Court Umhlanga - Durban
Dag 11

Umhlanga - Durban ( - Addo Elephant N.P.

De entree van Addo Elephant National Park

De entree van Addo Elephant National Park

Op de luchthaven van Durban levert u de huurauto in. U vliegt naar Port Elizabeth, waar de volgende huurauto voor u klaar staat en u rijdt naar het Addo Elephant National Park, dat bekend is vanwege de grote populatie olifanten.

U verblijft in Hopefield Country House - Addo Elephant Park
Dag 12

Vrije dag Addo Elephant National Park

Een speels olifantje in Addo Elephant National Park

Een speels olifantje in Addo Elephant National Park

Vandaag staat de gehele dag in het teken van het Addo Elephant National Park. U kunt van zonsopkomst tot zonsondergang in het park verblijven en op zoek gaan naar de kuddes olifanten die er verblijven.

U verblijft in Hopefield Country House - Addo Elephant Park
Dag 13

Addo Elephant N.P. - Knysna

De lagune van Knysna

De lagune van Knysna

Iets voorbij Port Elizabeth begint de ruim 700 kilometer lange Tuinroute. Maakt u vooral een stop in het Tsitsikamma National Park en wandel langs de ruige rotskust. Daarna rijdt u via de mondaine badplaats Plettenberg Bay naar het gezellige Knysna.

U verblijft in The Graywood Hotel - Knysna
Dag 14

Vrije dag Knysna

Uitzicht over Knysna

Uitzicht over Knysna

Een dag om te genieten van het stadje Knysna of om bijvoorbeeld over de lagune te varen en het natuurgebied Knysna Heads te bezoeken.

U verblijft in The Graywood Hotel - Knysna
Dag 15

Knysna - Oudtshoorn

Struisvogels in Oudtshoorn

Struisvogels in Oudtshoorn

Door het merengebied van Wilderness reist u naar George. Vanaf daar rijdt u over de Outeniqua-pas richting Oudtshoorn. Tijdens uw verblijf kunt u een bezoek brengen aan een struisvogelboerderij waar de regio rondom Oudtshoorn bekend om is. Ook de Cango-grotten zijn de moeite waard.

U verblijft in La Plume Boutique Guest House - Oudtshoorn
Dag 16

Oudtshoorn - Hermanus

Springende walvis in Hermanus

Springende walvis in Hermanus

Via Route 62 legt u de afstand af naar Hermanus. Deze weg brengt u via het binnenland langs vruchtbare valleien van de Kleine Karoo en langs ruige rotsformaties. Het is een van de mooiste routes door Zuid-Afrika. Wanneer u tussen juni en november reist, heeft u in Hermanus de kans om walvissen te spotten. In het dorp wordt er nauwlettend in de gaten gehouden of deze machtige dieren in de buurt zijn. Het geluid van een grote hoorn klinkt in het dorp zodra er walvissen zijn gezien.

U verblijft in Windsor Hotel and Self-Catering Apartments - Hermanus
Dag 17

Hermanus - Stellenbosch

Wijnglas op een wijngaard in Stellenbosch

Wijnglas op een wijngaard in Stellenbosch

Vroeg in de ochtend varen kleine boten uit om met u op zoek te gaan naar walvissen (facultatief). Met enig geluk komen ze heel dicht bij de boot, een unieke ervaring! In de middag staat Stellenbosch op het programma, een universiteitsstad met een interessant centrum waar nog veel gebouwen te vinden zijn uit de tijd van de VOC. Rondom Stellenbosch liggen verschillende wijngaarden waar u van harte welkom bent voor een proeverij.

U verblijft in Rivierbos Guest House - Stellenbosch
Dag 18

Stellenbosch - Kaapstad

Bo-Kaap in Kaapstad

Bo-Kaap in Kaapstad

Na ongeveer een uur rijden, arriveert u in Kaapstad.

U verblijft in La Splendida Hotel - Kaapstad
Dag 19-20

Vrije dagen Kaapstad

Pinguins in Kaapstad

Pinguins in Kaapstad

U heeft alle tijd om deze wereldstad en omgeving te verkennen. Maak een stadswandeling langs Greenmarket Square, bezoek het Kasteel de Goede Hoop om een beeld te krijgen van de historie van de stad of strijk neer op een terras bij het Victoria & Alfred Waterfront. De immense Tafelberg is niet weg te denken bij deze stad. Het aanhouden van de huurauto is erg handig, dan kunt u een tocht maken richting Kaap de Goede Hoop, met onderweg een leuke stop in Simon's Town waar pinguïns met duizenden bij elkaar leven op het strand van Boulders Beach.

U verblijft in La Splendida Hotel - Kaapstad
Dag 21

Vertrek Kaapstad

U rijdt aan het eind van dag naar de luchthaven, waar u de huurauto inlevert. U stapt ongetwijfeld met ontzettend veel mooie nieuwe  herinneringen het vliegtuig in.

Dag 22

Aankomst Amsterdam

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

DTP en Hepatitis A en B worden aangeraden. Voor Swaziland, het Krugerpark en de natuurparken in Kwazulu Natal wordt het wel aangeraden om malaria tabletten in te nemen. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig voor uw gezin? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Zuid-Afrika heeft een gematigd klimaat met milde winters en warme zomers. Toch zijn er per provincie wel verschillen. De temperatuur langs de kust kan oplopen tot boven de 40°C en in de hooggelegen gebieden juist dalen tot ver beneden het vriespunt (-15°C).  De regen die zomers valt zijn vaak korte, heftige buien. Daarna komt de zon weer tevoorschijn.

Reisdocumenten

Op het moment van het samenstellen van het programma was voor alle opgenomen bestemmingen een geldig paspoort tot en met 30 dagen na terugkomst vereist. Doet u tijdens uw reis ook Swaziland aan? Dan moet uw paspoort minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst. Houdt u er rekening mee dat bij aankomst in en vertrek uit Afrika verscherpte veiligheidsmaatregelen gelden. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen paspoort!
 
BELANGRIJK:
Vanaf 01 juni 2015 bent u verplicht om voor minderjarige kinderen een geboorteakte of gecertificeerde kopie van de geboorteakte mee te nemen. Reist u als enige biologische ouder met uw kind dan komt er een ouderverklaring van de niet-meereizende ouder bij. Na reservering ontvangt u van ons de benodigde informatie.

 

Tijdsverschil

In onze zomer is er geen tijdverschil met Zuid-Afrika, in onze winter is het 1 uur vroeger dan in Nederland/België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in middenklasse verblijven inclusief ontbijt
 • Autohuur Compact Classic Plus EBB
 • Binnenlandse vlucht Durban - Port Elizabeth
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Overige maaltijden
 • Benzine
 • Entreegelden nationale parken & Conservation Fees
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

De aangegeven afstanden zijn globaal en exclusief het aantal te rijden kilometers naar nabijgelegen bezienswaardigheden.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Cheetah, Krugerpark

Waarom naar Zuid-Afrika met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Advies uit eigen ervaring
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds