• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis India

India is een enorm veelzijdige, kleurrijke, contrastrijke bestemming. Er is veel te zien, een schat aan cultuur en historie. Uw rondreis India laat een onuitwisbare indruk achter. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van dit sprookjesachtige land.
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Ontdek de wereld vanuit huis Reizen kan nu niet. Alvast wegdromen gelukkig wel! Wij hebben daarom al onze reisinspiratie voor u verzameld.
  Lees meer
 • Kleurrijk India Ontdek de kleuren van India met deze reis die Noord-India en Kerala combineert. Bezoek 'roze stad' Jaipur en verken het groene zuiden.
  Lees meer
 • Backwaters & Stranden Overnacht op een houseboat op de lagunen en eindig uw reis op het strand.
  Lees meer
 • Taj Mahal & Ganges Misschien wel de twee meest bijzondere bezienswaardigheden van de Gouden Driehoek van India. Ontdek het veelzijdige noorden van dit betoverende land.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Bijzondere excursies

Tips om uw reis naar India compleet te maken.

Beyond the Taj Mahal - Agra

"De ziel van India ligt in haar dorpen", aldus Mahatma Ghandi. Te fiets verkent u daarom het platteland ten oosten van de Taj Mahal en maakt u kennis met de bevolking in de kleine omliggende dorpjes. Een tour vol lokala tradities, plaatselijke delicatessen, traditionele muziek en mysterieuze legendes.

Indicatieprijs 36,- p.p. | Meer info >

Anglo Indian Cooking Lesson

De Indiase keuken met een Europese twist. Dat is hoe zogenaamde Anglo-Indian Cuisine omschreven dient te worden. Onder leiding van een lokale familie leert u vandaag een aantal smaakvolle gerechten koken, waaronder klassiekers als Saffron Coconut Rice en Mince Ball Curry. Handen uit de mouwen en koken maar! En wees niet bang, een uitgebreide proeverij staat natuurlijk ook op het programma.

Walk the City - Jaipur on Foot

Deze unieke wandelexcursie door de oude stad van Jaipur geeft u een inkijkje in het echte leven van de stad. Wandel door smalle straatjes, over marktjes, langs kleurrijke tempels en ontmoet de lokale inwoners van Jaipur terwijl u geniet van een kopje thee met lokale lekkernij bij hen thuis. U ontdekt de fascinerende architectuur van de gebouwen binnen de ommuurde stad, bekijkt traditionele winkeltjes en ziet de handelaren en kunstenaars aan het werk.

Indicatieprijs 35,- p.p. | Meer info >

Jaisalmer - Golden Sweets in the Golden City

Het eeuwenoude handelscentrum Jaisalmer staat niet alleen bekend om de indrukwekkende forten, maar ook om de Ghotua Ladoos. Deze zoete deegballetjes zijn een traditionele snack en dé streetfood-delicatesse van de regio. Vanadag ziet u hoe deze zoete lekkernij gemaakt wordt en natuurlijk wordt het proeven ervan niet overgeslagen.

Indicatieprijs 9,- p.p. | Meer info >

Puppet Show Jaisalmer

Een leuke manier om de dag mee af te sluiten. In het Desert Culture Centre & Museum woont u een traditionele poppenshow bij. Een levendige show die garant staat voor een vermakelijke avond.

Indicatieprijs 5,- p.p. | Meer info >

Jodhpur - Zipline at Mehrangarh Fort

Een klassieke tour gecombineerd met een unieke activiteit! Ervaar India's natuurlijke en culturele schoonheid vanuit de lucht, terwijl u per zipline over het indrukwekkende Mehrangarh Fort zoeft. Alle benodigde veiligheidsapparatuur is inbegrepen en de activiteit wordt onder leiding van ervaren instructeurs uitgevoerd.

Indicatieprijs 55,- p.p. | Meer info >

Bekijk alle excursies
Reisinformatie India

Ontdek tijdens uw rondreis door India de prachtige cultuur en maak kennis met de vriendelijke bevolking. India heeft u veel te bieden. Het land beschikt over een prachtig landschap en indrukwekkende steden. Neem een kijkje in het dagelijkse leven van de Indiase bevolking en geniet van de natuur om u heen. India bestaat uit verschillende deelstaten die ieder iets interessants te bieden hebben.


Onze aanbod in India

Ons aanbod voor een rondreis India is zeer uitgebreid. We bieden complete rondreizen aan, alsmede kortere arrangementen die u kunt combineren met onze rondreizen door India of kunt gebruiken om uw eigen rondreis samen te stellen.
Bekijk hier onze reizen naar India >


Hoogtepunten tijdens uw rondreis India

Delhi

Delhi is de hoofdstad van India. Delhi is een drukke stad en een echte 'cultuurschok' als u vanuit Nederland in de hoofdstad arriveert: fietsers, voetgangers, paarden, koeien, ezels, honden, bussen, tuktuk's, riksja's, auto's, paard en wagen, werkelijk alles rijdt en loopt door elkaar heen.
Lees meer over Delhi en bekijk ons aanbod >

Goa

Goa, een voormalige Portugese kolonie, is dé strandbestemming van India. De meeste stranden zijn kilometers lang, breed en zo goed als ongerept. Goa is een heerlijke afsluiter van uw rondreis door India.
Lees meer over Goa en bekijk ons aanbod >

Jaipur

Jaipur is de derde stad naast Delhi en Agra die in de zogenoemde Gouden Driehoek ligt van Noord-India. Jaipur staat bekend als 'roze stad' vanwege de kleur waarin de gebouwen in de stad geschilderd zijn. Een interessant reisdoel tijdens uw rondreis Noord-India.
Lees meer over Jaipur en bekijk ons aanbod >

Kanha National Park

Met een oppervlakte van maar liefst 1945 km2 is dit veruit het grootste nationale park van India. Dit nationale park was de grote inspiratiebron voor het boek Jungle Book van Rudyard Kipling.

Kerala

Kerala is de zuidwestelijk gelegen deelstaat van India en is zeer fotogeniek. Denkt u aan de unieke visnetten die worden gebruikt door de vissers in de backwaters, de knaloranje tijgers die zich verschuilen in de tropische begroeiing en de mooie zonsondergangen.
Lees meer over Kerala en bekijk ons aanbod >

Mumbai

Mumbai, de moderne naam van Bombay, ligt in het midden van India aan de westkust. Het is een stad met superlatieven met 19 miljoen inwoners, de belangrijkste haven van India en het commerciele en entertainment centrum (Bollywood) van India.
Lees meer over Mumbai en bekijk ons aanbod >

Nepal

Het Himalayarijk Nepal is een uitstekende verlengingsmogelijkheid op een reis door India. U vindt er prachtig berglandschap en talrijke religieuze cultuurmonumenten.
Lees meer over Nepal en bekijk ons aanbod >

Rajasthan

Rajasthan is de deelstaat in het noordwesten van India. Deze deelstaat is een populair reisdoel tijdens uw reis door India vanwege de sprookjesachtige paleizen en forten en vanwege de uitgestrekte woestijnvlakten. U vindt hier fraai beschilderde koopmanshuizen (haveli's), diverse forten en prachtige oude paleizen die momenteel als hotel dienen. Hier bevindt u zich letterlijk in een 'sprookje van 1001 nacht'.
Lees meer over Rajasthan en bekijk ons aanbod >

Ranthambore National Park

Het populairste en meest bezochte nationale park is Ranthambore. Het spotten van tijgers is vaak de voornaamste reden om dit park te bezoeken.
Lees meer over Ranthambore National Park en bekijk ons aanbod >

Udaipur

In Rajasthan ligt ook de stad Udaipur; ongetwijfeld een van de interessantste steden van Noord-India met vele fraaie paleizen, meren en tempels. Het is een belevenis om in Udaipur rond te wandelen.
Lees meer over Udaipur en bekijk ons aanbod >

Taj Mahal

Misschien wel een van de meest bekende bezienswaardigheden van India: de Taj Mahal. De Taj Mahal bevindt zich in Agra staat dit wereldwonder welke gebouwd is door keizer Sjah Jahan die het liet bouwen als grafmonument voor zijn overleden vrouw. Hét ultieme symbool van de liefde! Absoluut oogverblindend en een absoluut hoogtepunt van uw reis door het noorden van India.

Ontdek tijdens uw rondreis door India de prachtige cultuur en maak kennis met de vriendelijke bevolking. India heeft u veel te bieden. Het land beschikt over een prachtig landschap en indrukwekkende steden. Neem een kijkje in het dagelijkse leven van de Indiase bevolking en geniet van de natuur om u heen. India bestaat uit verschillende deelstaten die ieder iets interessants te bieden hebben.

Tijdsverschil

Het is in India tijdens onze zomertijd 3½ uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het 4½ uur later.

Feestdagen in India

Feestdagen die altijd op dezelfde dag van het jaar vallen, zijn:
• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Dag van de Republiek: 26 januari
• Dag van de Onafhankelijkheid: 15 augustus
• Hindi Dag: 14 september
• Gedenkdag Mahatma Gandhi: 2 oktober
• Kerstmis: 25 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt en bijna elke dag in India wordt er een festival gevierd. Dit is niet al te verwonderlijk, gezien de duizenden goden, heiligen, profeten en goeroes van de religies die in India wortel hebben geschoten. De meeste festivals zijn hindoeïstisch. Zij hebben niet alleen een religieus karakter, maar zijn ook vaak sociale gebeurtenissen met jaarmarkten en trouwpartijen. De traditionele Indiase feestdagen en festivals zijn gebaseerd op de maankalender, hetgeen inhoudt dat zij niet elk jaar op dezelfde datum van onze kalender plaatsvinden. Veel Hindoefestivals zijn verbonden aan de oogsttijd. De seizoensveranderingen worden gevierd met zang en dans. Andere feestdagen zijn opgedragen aan specifieke goden.
Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal in India

In India worden 18 officiële talen gesproken, waarvan bij het Hindi 13 verschillende dialecten bestaan. Engels is voor het zakelijke verkeer ook een officiële taal, maar voor westerlingen is het even een paar dagen wennen aan de specifieke intonatie van de Indiërs. In de diverse staten gelden vaak vele andere officieuze talen.

Geldzaken India

De munteenheid van India is de Indiase Rupee (INR). Het is verboden rupees in en uit te voeren. Buitenlands geld mag u wel het land in en uit brengen, maar invoer van meer dan USD 2.500 moet worden opgegeven. Het beste kunt u een beperkt aantal Amerikaanse dollars of euro’s in contanten meenemen. Voor veel Indiërs is 500 rupees een groot bedrag, meer dan een maandinkomen. Verkopers in kleine winkeltjes en obers in eethuisjes kunnen vaak niet teruggeven van een biljet van 500 rupees of meer. Wanneer u in dergelijke gelegenheden komt, is het dan ook handig veel klein geld bij u te hebben. Op de luchthavens kunt u vaak ook euro’s wisselen, maar niet altijd tegen een gunstige koers. Het is aan te raden om voor uw vertrek uit India te zorgen dat u zo weinig mogelijk contante Rupees over heeft, want in de meeste tax free winkels op de luchthavens worden vaak uitsluitend dollars geaccepteerd.
Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. 77,33 INR (100 INR = ca. € 1,29).De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/

Creditcard: De betere hotels, restaurants en winkels in de grote steden accepteren creditcards. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of ATM-automaat.
Pinpas: Met uw bank-/pinpas kunt u geld pinnen bij de zogenaamde ATM-automaten, mits deze zijn voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro). Houdt u er rekening mee, dat deze vooral in de grotere plaatsen te vinden zijn. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort, dat bij aankomst in India nog tenminste zes maanden geldig is. Daarnaast is een elektronisch visum noodzakelijk. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor India aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega's van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen.
Visum aanvragen India.
Bij aankomst op de luchthaven in India is het daarnaast verplicht om biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en een gezichtsscan, af te laten nemen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in India

• Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
• Verblijf: Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
• Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in India

De Indiase keuken is relatief goedkoop, enorm gevarieerd en kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan specialiteiten. Vlees van de heilige koe is natuurlijk taboe en in de moslimstreken geldt hetzelfde voor varkensvlees. Over het algemeen kosten vegetarische gerechten ongeveer de helft van de prijs van niet-vegetarische schotels. Curry is eigenlijk de basis van de Indiase keuken; de gerechten kunnen variëren van mild tot zeer heet (vindaloo). Ook tandoori-gerechten zijn zeer populair in India, over het algemeen zijn deze gerechten erg smaakvol en minder pittig. Bij vrijwel iedere maaltijd wordt brood geserveerd, de drie bekendste vormen zijn roti (Indiaas brood), pata (gevuld brood, meestal met vruchten en noten) en chappati (gemaakt van meel en water). Buiten de hotels om dient u in India het eten van rauwe groente en ongewassen en ongeschild fruit zoveel mogelijk te vermijden en dit geldt eveneens voor ijsklontjes (in goedkopere gelegenheden) en drinken uit open kranen moet u absoluut mijden.
Het beste en veiligste middel tegen dorst is thee of chai (meestal geserveerd met suiker) alhoewel men vooral water drinkt. Wilt u frisdrank of water? Accepteer dan alleen blikjes of gecapsuleerde flesjes, die pas in uw bijzijn worden geopend. Lokale wijnen, bieren en rum zijn over het algemeen zeer goed te noemen.

Het weer in India

In de periode november tot en met maart treft u in India de beste weersomstandigheden, met een prettige temperatuur overdag en heerlijk koele nachten. Vanaf februari wordt het steeds warmer, waarbij het in de periode april tot juli extreem warm kan zijn met temperaturen boven de 40 graden. Het weer slaat in juni om en dan begint het regenseizoen (de moesson) in een groot deel van India. De moessontijd kenmerkt zich in het noordwesten door korte en (zeer) krachtige regenbuien, waardoor de neerslag in mm weliswaar hoog is, maar het gewoonlijk een groot deel van de dag droog is.In de maanden september tot december kan het in Kerala behoorlijk regenen.

Binnenlands vervoer
Lokaal: In de grotere steden rijden vele taxi's. Sommige taxi's beschikken over een meter, maar dit geldt niet voor alle taxi's. Spreekt u hoe dan ook altijd van tevoren de ritprijs af, daar u de meters in de taxi's niet altijd kunt vertrouwen. Betaal altijd pas wanneer u op de plaats van bestemming bent gearriveerd. Ook driewieler-scooterriksja's vindt u vrijwel overal. Zij kosten gewoonlijk ongeveer de helft van de taxi. Fietsriksja's kosten op hun beurt weer de helft van een scooterriksja.
Tip: Vraag bij de receptie van het hotel of ze het adres van het hotel en het adres van de plaats van uw bestemming kunnen opschrijven, dit kunt u dan aan de taxichauffeur overhandigen.

Interlokaal: Er is een uitgebreid spoorwegennet. Hoewel het comfort van de treinen soms gering is, is het reizen per trein altijd een belevenis. Daarnaast is er een uitgebreid net van frequente busverbindingen (ook dit is niet altijd even comfortabel, vanwege de staat van de bussen en de wegen). Daarnaast zijn er tal van binnenlandse vluchten mogelijk. Houdt er rekening mee dat u 15 kilo per persoon aan ruimbagage mee kunt nemen tijdens de binnenlandse vluchten, voor elke extra kilo betaalt u ca. INR 300.
Reisblog India

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor India met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me