• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis India

India is een enorm veelzijdige, kleurrijke, contrastrijke bestemming. Er is veel te zien, een schat aan cultuur en historie. Uw rondreis India laat een onuitwisbare indruk achter. Laat u verrassen door de veelzijdigheid van dit sprookjesachtige land.
Suus Dekker
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

v.a. 7 nachten
inclusief vluchten
v.a.
Meer info

Reisinformatie India

Ontdek tijdens uw rondreis door India de prachtige cultuur en maak kennis met de vriendelijke bevolking. India heeft u veel te bieden. Het land beschikt over een prachtig landschap en indrukwekkende steden. Neem een kijkje in het dagelijkse leven van de Indiase bevolking en geniet van de natuur om u heen. India bestaat uit verschillende deelstaten die ieder iets interessants te bieden hebben.


Onze aanbod in India

Ons aanbod voor een rondreis India is zeer uitgebreid. We bieden complete rondreizen aan, alsmede kortere arrangementen die u kunt combineren met onze rondreizen door India of kunt gebruiken om uw eigen rondreis samen te stellen.
Bekijk hier onze reizen naar India >


Hoogtepunten tijdens uw rondreis India

Delhi

Delhi is de hoofdstad van India. Delhi is een drukke stad en een echte 'cultuurschok' als u vanuit Nederland in de hoofdstad arriveert: fietsers, voetgangers, paarden, koeien, ezels, honden, bussen, tuktuk's, riksja's, auto's, paard en wagen, werkelijk alles rijdt en loopt door elkaar heen.
Lees meer over Delhi en bekijk ons aanbod >

Goa

Goa, een voormalige Portugese kolonie, is dé strandbestemming van India. De meeste stranden zijn kilometers lang, breed en zo goed als ongerept. Goa is een heerlijke afsluiter van uw rondreis door India.
Lees meer over Goa en bekijk ons aanbod >

Jaipur

Jaipur is de derde stad naast Delhi en Agra die in de zogenoemde Gouden Driehoek ligt van Noord-India. Jaipur staat bekend als 'roze stad' vanwege de kleur waarin de gebouwen in de stad geschilderd zijn. Een interessant reisdoel tijdens uw rondreis Noord-India.
Lees meer over Jaipur en bekijk ons aanbod >

Kanha National Park

Met een oppervlakte van maar liefst 1945 km2 is dit veruit het grootste nationale park van India. Dit nationale park was de grote inspiratiebron voor het boek Jungle Book van Rudyard Kipling.

Kerala

Kerala is de zuidwestelijk gelegen deelstaat van India en is zeer fotogeniek. Denkt u aan de unieke visnetten die worden gebruikt door de vissers in de backwaters, de knaloranje tijgers die zich verschuilen in de tropische begroeiing en de mooie zonsondergangen.
Lees meer over Kerala en bekijk ons aanbod >

Mumbai

Mumbai, de moderne naam van Bombay, ligt in het midden van India aan de westkust. Het is een stad met superlatieven met 19 miljoen inwoners, de belangrijkste haven van India en het commerciele en entertainment centrum (Bollywood) van India.
Lees meer over Mumbai en bekijk ons aanbod >

Nepal

Het Himalayarijk Nepal is een uitstekende verlengingsmogelijkheid op een reis door India. U vindt er prachtig berglandschap en talrijke religieuze cultuurmonumenten.
Lees meer over Nepal en bekijk ons aanbod >

Rajasthan

Rajasthan is de deelstaat in het noordwesten van India. Deze deelstaat is een populair reisdoel tijdens uw reis door India vanwege de sprookjesachtige paleizen en forten en vanwege de uitgestrekte woestijnvlakten. U vindt hier fraai beschilderde koopmanshuizen (haveli's), diverse forten en prachtige oude paleizen die momenteel als hotel dienen. Hier bevindt u zich letterlijk in een 'sprookje van 1001 nacht'.
Lees meer over Rajasthan en bekijk ons aanbod >

Ranthambore National Park

Het populairste en meest bezochte nationale park is Ranthambore. Het spotten van tijgers is vaak de voornaamste reden om dit park te bezoeken.
Lees meer over Ranthambore National Park en bekijk ons aanbod >

Udaipur

In Rajasthan ligt ook de stad Udaipur; ongetwijfeld een van de interessantste steden van Noord-India met vele fraaie paleizen, meren en tempels. Het is een belevenis om in Udaipur rond te wandelen.
Lees meer over Udaipur en bekijk ons aanbod >

Taj Mahal

Misschien wel een van de meest bekende bezienswaardigheden van India: de Taj Mahal. De Taj Mahal bevindt zich in Agra staat dit wereldwonder welke gebouwd is door keizer Sjah Jahan die het liet bouwen als grafmonument voor zijn overleden vrouw. Hét ultieme symbool van de liefde! Absoluut oogverblindend en een absoluut hoogtepunt van uw reis door het noorden van India.

Ontdek tijdens uw rondreis door India de prachtige cultuur en maak kennis met de vriendelijke bevolking. India heeft u veel te bieden. Het land beschikt over een prachtig landschap en indrukwekkende steden. Neem een kijkje in het dagelijkse leven van de Indiase bevolking en geniet van de natuur om u heen. India bestaat uit verschillende deelstaten die ieder iets interessants te bieden hebben.

Tijdsverschillen India

Het is in India, tijdens onze zomertijd, 3½ uur later en tijdens onze wintertijd is het 4½ uur later.

Feestdagen in India

Bijna elke dag is er wel ergens in India een festival. Dit is niet al te verwonderlijk, gezien de duizenden goden, heiligen, profeten en goeroes van de religies die in India wortel hebben geschoten. De meeste festivals zijn hindoeïstisch. Zij hebben niet alleen een religieus karakter, maar zijn ook vaak sociale gebeurtenissen met jaarmarkten en trouwpartijen.
De traditionele Indiase feestdagen en festivals zijn gebaseerd op de maankalender, hetgeen inhoudt dat zij niet elk jaar op dezelfde datum van onze kalender plaatsvinden. Veel Hindoefestivals zijn verbonden aan de oogsttijd. De seizoensveranderingen worden gevierd met zang en dans. Andere feestdagen zijn opgedragen aan specifieke goden.

Vaste feestdagen zijn o.a.:
Nieuwjaarsdag: 1 januari
Dag van de Republiek: 26 januari
Dag van het Kind: 1 juni
Dag van de Onafhankelijkheid: 15 augustus
Gedenkdag Mahatma Gandhi: 2 oktober
Kerstmis:  25 december

Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten.

Een handige website met alle (nationale) feestdagen is: http://publicholidays.in/

Taal in India

In India worden 18 officiële talen gesproken, waarvan bij het Hindi 13 verschillende dialecten bestaan. Engels is voor het zakelijke verkeer ook een officiële taal, maar voor westerlingen is het even een paar dagen wennen aan de specifieke intonatie van de Indiërs. In de diverse staten gelden vaak vele andere officieuze talen.

Geldzaken India

De munteenheid van India is de Indiase Rupee (INR). Het is verboden rupees in en uit te voeren. Buitenlands geld mag u wel het land in en uit brengen, maar invoer van meer dan USD 2.500 moet worden opgegeven. Het beste kunt u een beperkt aantal Amerikaanse dollars of euro’s in contanten meenemen.
Voor veel Indiërs is 500 rupees een groot bedrag, meer dan een maandinkomen. Verkopers in kleine winkeltjes en obers in eethuisjes kunnen vaak niet teruggeven van een biljet van 500 rupees of meer. Wanneer u in dergelijke gelegenheden komt, is het dan ook handig veel klein geld bij u te hebben. Op de luchthavens kunt u vaak ook euro’s wisselen, maar niet altijd tegen een gunstige koers. Het is aan te raden om voor uw vertrek uit India te zorgen dat u zo weinig mogelijk contante Rupees over heeft, want in de meeste tax free winkels op de luchthavens worden vaak uitsluitend dollars geaccepteerd. In vrijwel alle grote hotels kunt u geld wisselen. De koers die wordt gehanteerd is min of meer gelijk aan die van de banken.
Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: €1,- = ca. 73,20 INR (1 INR = ca. €0,01366).
Creditcard: De betere hotels, restaurants en winkels in de grote steden accepteren creditcards. Bij een bank kunt u in een aantal gevallen ook contant geld opnemen. U dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort.
Pinnen: Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in de grotere steden terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden. Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Paspoort en visa

U dient in het bezit te zijn van een paspoort, dat bij aankomst in India nog tenminste zes maanden geldig is. Daarnaast is een visum noodzakelijk. U dient het visum reeds voor vertrek te kopen, het is maximaal drie maanden geldig en kost circa €85,-. Tijdens de aanvraag dient u tevens een kleurenpasfoto mee te sturen. Het visum kunt u via ons in samenwerking met VisumPro regelen op: www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#visumbemiddeling
Bij aankomst op de luchthaven in India is het daarnaast verplicht om biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken en een gezichtsscan, af te laten nemen.

Hotels in India

• Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.

• Verblijf: Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
• Uitchecken:
De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in India

De Indiase keuken is relatief goedkoop, enorm gevarieerd en kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan specialiteiten. Vlees van de heilige koe is natuurlijk taboe en in moslimstreken geldt hetzelfde voor varkensvlees. Over het algemeen kosten vegetarische gerechten ongeveer de helft van de prijs van niet-vegetarische schotels. Curry is eigenlijk de basis van de Indiase keuken; de gerechten kunnen variëren van mild tot zeer heet (vindaloo). Ook tandoori-gerechten zijn zeer populair in India, over het algemeen zijn deze gerechten erg smaakvol en minder pittig. Bij vrijwel iedere maaltijd wordt brood geserveerd, de drie bekendste vormen zijn roti (Indiaas brood), pata (gevuld brood, meestal met vruchten en noten) en chappati (gemaakt van meel en water).
Het beste en veiligste middel tegen dorst is thee of chai (meestal geserveerd met suiker). Wilt u frisdrank of water, accepteer dan alleen blikjes of gecapsuleerde flesjes, die pas in uw bijzijn worden geopend. Buiten de hotels om dient u in India uiterst voorzichtig te zijn met het eten van rauwe groente en ongewassen en ongeschild fruit. Ook ijsklontjes in goedkopere gelegenheden en drinken uit open kranen moet u absoluut mijden.

Het weer in India

Dit immense land heeft drie hoofdseizoenen: winter, zomer en de moessonperiode. De wintermaanden van november tot en met maart zijn aangenaam en droog met zonnige dagen en temperaturen overdag van ca. 30°C. De zomermaanden van april tot en met juni zijn vaak erg warm. In april en mei is het overdag vaak 35°C of hoger.
De moesson ontstaat gewoonlijk begin juni in het zuidoosten en verspreidt zich daarna over de rest van het land. De moessontijd kenmerkt zich in het noordwesten door korte en (zeer) krachtige regenbuien, waardoor de neerslag in mm weliswaar hoog is, maar het gewoonlijk een groot deel van de dag droog is. In het (zuid)oosten van India valt de meeste neerslag en kunt u in deze periode zelfs te maken krijgen met overstromingen. In Goa kan het vooral in de maanden juli en augustus soms een flink deel van de dag hevig regenen. Tegen eind september is de moesson in de meeste gebieden voorbij, behalve in het zuidoosten (hier valt de meeste regen in oktober en november).

Lokaal vervoer in India

Lokaal: In de grotere steden rijden vele taxi's. Sommige taxi's beschikken over een meter, maar dit geldt niet voor alle taxi's. Spreekt u hoe dan ook altijd van tevoren de ritprijs af, daar u de meters in de taxi's niet altijd kunt vertrouwen. Betaal altijd pas wanneer u op de plaats van bestemming bent gearriveerd. Ook driewieler-scooterriksja's vindt u vrijwel overal. Zij kosten gewoonlijk ongeveer de helft van de taxi. Fietsriksja's kosten op hun beurt weer de helft van een scooterriksja.
Tip: Vraag bij de receptie van het hotel of ze het adres van het hotel en het adres van de plaats van uw bestemming kunnen opschrijven, dit kunt u dan aan de taxichauffeur overhandigen.

Interlokaal: Er is een uitgebreid spoorwegennet. Hoewel het comfort van de treinen soms gering is, is het reizen per trein altijd een belevenis. Daarnaast is er een uitgebreid net van frequente busverbindingen (ook dit is niet altijd even comfortabel, vanwege de staat van de bussen en de wegen). Daarnaast zijn er tal van binnenlandse vluchten mogelijk. Houdt u er rekening mee dat in India de binnenlandse vluchten regelmatig met vertraging vertrekken, soms pas de volgende dag.Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

28-10-2017Japan
Aanvang: 10:30 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -
28-10-2017Indonesië
Aanvang: 15:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 211
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 412 0400
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog India

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor India met u.


Bekijk alle berichten


Verre Reizen Nieuwsbrief?

Aanmelden nieuwsbrief

Mevr.     Dhr.


  *
Volg Tenzing Travel ...en blijf op de hoogte van onze reizen, acties en andere leuke weetjes.