• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Chennai & Omgeving

Het voormalige Madras, nu Chennai geheten, is één van de belangrijkste steden van Zuid-India. Daarom mag u de stad ook niet overslaan, als u een India rondreis gaat maken. De stad speelde ten tijde van het Engelse koloniale tijdperk een belangrijke rol.
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel



Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Reisinformatie Chennai & Omgeving

Het voormalige Madras, nu Chennai geheten, is één van de belangrijkste steden van Zuid-India. Daarom mag u de stad ook niet overslaan, als u een India rondreis gaat maken. De stad speelde ten tijde van het Engelse koloniale tijdperk een belangrijke rol. De stad is dan ook gebouwd rondom fort Saint George, een Brits fort uit de 18e eeuw. De Britse Oostindische Compagnie had hier in die tijd een basis. Ook op cultureel gebied speelt de stad van oudsher een grote rol: er zijn hier verschillende dans- en muziekacademies gevestigd. Daarnaast is de stad het centrum van de Tamil-talige filmindustrie. Daarom wordt de stad ook vaak 'Kollywood' genoemd.


Omgeving van Chennai

Pondicherry

Alhoewel Chennai hét centrum van de omgeving vormt, heeft dit gebied veel meer te bieden. De stad Pondicherry bijvoorbeeld ademt nog de Franse koloniale sfeer van weleer. Veel meer over dit koloniale verleden kunt u te weten komen in het Pondicherry Museum. Deze mystieke stad trekt veel gelovigen aan. Er zijn hier dan ook verschillende gebedshuizen te vinden, behorend bij verschillende geloven.

Madurai

Voor wie zich wil verdiepen in de religieuze geschiedenis van Chennai en omgeving is Madurai een bezoekje waard. Hier vindt u het grootste religieus centrum van het land, de Sri Meenakshi. In dit religieus verschillende tempelcomplex, waar u een bezoekje kunt brengen aan de monniken, en kunt u zien hoe zij leven in de serene rust die er in het centrum heerst.

Golf van Bengalen

Na alle culturele bezienswaardigheden is het heerlijk afkoelen aan de Golf van Bengalen. Mahabalipuram bijvoorbeeld beschikt over een prachtig strand en ook hier zijn verschillende tempels te bezoeken.



Reisblog India

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor India met u.


Bekijk alle berichten

 
please chat with me