• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Indonesië

Het leukste aan een rondreis Indonesië is de diversiteit en dat ieder eiland uniek is: regenwouden, vulkanen, indrukwekkende tempels, rijstterrassen, prachtige stranden en de zeer vriendelijke bevolking.
Angela van Buuren
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Onze nr. 1 rondreis! Combineer Java en Bali in een rustig tempo. U ziet alle hoogtepunten op Java, maar ook tempels, watervallen en kratermeren op Bali.
  Lees meer
 • Highlights of Bali Bali is méér dan strand alleen. Het heeft een rijke cultuur en natuur, historische tempels en heerlijk eten.
  Lees meer
 • Spectacular Sulawesi Traditionele dorpen, ongerept regenwoud, Nederlandse historie en een unieke cultuur; dat vindt u allemaal in deze Sulawesi rondreis.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Reisinformatie Indonesië

Tijdens uw rondreis Indonesië is altijd één overkoepelende factor: de altijd vriendelijke en geïnteresseerde bevolking. Maar uiteraard is er meer: Indonesië bestaat uit ruim 17.000 eilanden waarvan ca. tweederde is bewoond. De grotere eilanden zijn toeristisch zeer interessant. Met een grote verscheidenheid aan culturen, een enorme diversiteit in natuur, vele talen en de meest magnifieke bezienswaardigheden.


Onze reizen naar Indonesië

Ons aanbod voor een reis naar Indonesië is zeer uitgebreid. We bieden complete rondreizen aan, alsmede kortere arrangementen die u kunt combineren met onze rondreizen door Indonesië of kunt gebruiken om uw eigen rondreis samen te stellen.
Bekijk onze reizen Indonesië >


De eilanden van Indonesië

Welk eiland kiest u voor uw vakantie Indonesië? Ieder eiland van Indonesië heeft zijn eigen charme. Wij lichten ze hier kort aan u toe.

Bali

Bali is bekend als dé strandbestemming van Indonesië. Een vakantie Indonesië op zich. U vindt hier een keur aan stranden, winkelcentra, restaurants, bars en een enorme hoeveelheid resorts, van zeer eenvoudig tot topluxe. Het eiland Bali heeft echter ook zeer veel bezienswaardigheden, zoals prachtige hindoeïstische tempels, bergen, intens groene rijstvelden en gezellige dorpjes.
Lees meer over Bali >

Java

Java is het kloppende hart van Indonesië en daarmee ook het dichtst bevolkt, met circa 120 miljoen inwoners. De hoofdstad Jakarta en de cultuur-hoofdstad Yogyakarta vindt u hier, evenals vele slapende vulkanen, plantages en rijstvelden. Op dit eiland vindt u ook enkele van de meest imposante boeddhistische en hindoeïstische bouwwerken van Indonesië.
Lees meer over Java >

Sumatra

Sumatra is één van de grotere en ruigere eilanden van Indonesië met ongerepte regenwouden, vele vulkanen met kraters en kratermeren, een diversiteit aan bevolkingsgroepen en stammen en natuurlijk de orang-oetangs die helaas alleen nog in de reservaten voorkomen. Het eiland is nog niet zo luxe en compleet toeristisch ontwikkeld als Java en Bali en dat is nu juist de charme ervan.
Lees meer over Sumatra >

Lombok

Lombok heeft mooie stranden en een idyllisch binnenland, variërend van vulkaanlandschap tot rijstvelden. Het eiland is in het algemeen rustiger dan Bali.
Lees meer over Lombok >

Gili Trawangan en Gili Meno

U kunt met de boot vanaf Bali en Lombok naar de prachtige, met koraal omzoomde Gilli-eilanden varen of vliegen vanaf Bali. Deze eilanden zijn auto- en motorvrij, het vervoer vindt nog met paard en wagen plaats! Geniet hier van prachtige bounty-stranden tijdens uw vakantie Indonesië.
Lees meer over Gili >

Sulawesi

Op Sulawesi treft u vulkanen, regenwoud en prachtige rijstterrassen, afgewisseld door berggebieden en misschien wel de mooiste koraalriffen ter wereld.
Lees meer over Sulawesi >

Tijdens uw rondreis Indonesië is altijd één overkoepelende factor: de altijd vriendelijke en geïnteresseerde bevolking. Maar uiteraard is er meer: Indonesië bestaat uit ruim 17.000 eilanden waarvan ca. tweederde is bewoond. De grotere eilanden zijn toeristisch zeer interessant. Met een grote verscheidenheid aan culturen, een enorme diversiteit in natuur, vele talen en de meest magnifieke bezienswaardigheden.

Tijdsverschillen in Indonesië

Indonesië kent verschillende tijdzones:
• Op Java en Sumatra is het vijf uur later ('s winters zes uur)
• Op Kalimantan, Sulawesi en de Kleine Soenda-eilanden (o.a. Bali, Lombok en Flores) zes uur ('s winters zeven uur)

Feestdagen Indonesië

Feestdagen die elk jaar op dezelfde datum plaatsvinden zijn:
• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Onafhankelijkheidsdag: 17 augustus
• Kerstmis: 25 december
Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt. Veel openbare voorzieningen zijn op deze en op bovengenoemde feestdagen gesloten.

• Op Java wordt het Mudik festival of Idul Fitri gevierd.
Dit is de uittocht van de grote steden naar de dorpen (het geboortedorp of het dorp waar het ouderlijke huis staat) in het binnenland; gewoonlijk 1 week voor het einde van de Ramadan. Hierdoor zal Java ongeveer 10 dagen voor en 10 dagen na deze datum vol zijn. In 2019 valt Idul Fitri op 5 juni.
• Op Bali wordt in maart het Balinese Nieuwjaar gevierd (Nyepi Dag). Dit is een ‘stilte dag’, het leven op Bali ligt dan compleet stil. Op deze dag worden er geen binnenlandse vluchten, excursies en/of transfers uitgevoerd en alle winkels, banken en andere instellingen zijn gesloten. We adviseren u om deze dag uw hotel niet te verlaten. In 2019 valt Nypei Dag op 7 maart.

Op vakantie in Indonesië tijdens de Ramadan:
De Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender en is een maand van vasten. Aangezien de Islamitische kalender samenvalt met de maanstanden begint de Ramadan ieder jaar op een andere dag. In 2019 start de Ramadan op 5 mei en eindigt het op 4 juni.
Houdt u rekening met het feit dat ten tijde van de Ramadan in de hotels aanpassingen zullen worden gemaakt, opdat de lokale bevolking de etende westerlingen (de gasten) niet kunnen zien. Dit kan resulteren in het bijvoorbeeld ophangen van grote scheidingsgordijnen in de coffeeshop. Er zal er in openbare gelegenheden, restaurants en bars geen live entertainment zijn of luide muziek.
Daarnaast wordt er vaak alleen alcohol geserveerd in het hotel, maar niet in lokale restaurants/bars. Het wordt door moslims zeer gewaardeerd als klanten zich conservatiever kleden in deze periode. Gedurende deze periode zijn ook veel winkels, musea en restaurants gesloten.

In de periode na de Ramadan en in de maanden juli en augustus is het zeer druk op (met name) Java en (in mindere mate) Bali, onder meer omdat de lokale bevolking in deze periode vrij heeft en op reis gaat in eigen land. Vanwege de grote drukte op de wegen, stations en luchthavens en bij de belangrijkste bezienswaardigheden is uw reisschema ter plaatse onderhevig aan wijzigingen. Wilt u toch graag in de maanden juli en augustus reizen, raden wij u aan om extra rustmomenten in uw reisschema op te nemen en geruime tijd van tevoren uw reis te reserveren.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal in Indonesië

In Indonesië wordt Bahasa Indonesia gesproken, dat verwant is aan het Maleis. Oudere mensen spreken soms nog Nederlands. Over het algemeen kunt u met Engels redelijk tot goed terecht.

Geldzaken Indonesië

De munteenheid van Indonesië is de Indonesische Rupiah (IDR). U mag maximaal IDR 100.000.000 in- en uitvoeren. Buitenlandse valuta mag u onbeperkt in en uit het land brengen. Contant geld in euro’s kunt u gemakkelijk bij een bank of een hotel omwisselen naar rupiah. Overgebleven rupiah kunt u, mits u een wisselbewijs van de bank kunt tonen, op de luchthaven terugwisselen. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. IDR 15.902, IDR 1.000 = ca. € 0,06. De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/
Creditcard: Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of ATM-automaat.
Pinpas: Met uw bank-/pinpas kunt u geld pinnen bij de zogenaamde ATM-automaten, mits deze zijn voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro). We raden u aan om rupiah's of dollars vanuit Nederland mee te nemen. Het gebeurt geregeld dat de pinautomaten buiten werking zijn. Bovendien zijn er geen pinautomaten aanwezig in de kleinere plaatsen en op sommige eilanden.

N.B.
Betalen met de chip op de Maestro en MasterCard kaarten is in Nederland en veel andere landen ingevoerd om het betalingsverkeer te beveiligen. Geldautomaten in sommige niet-Europese landen ondersteunen deze chiptechnologie nog niet altijd en zijn daarom gevoeliger voor frauduleuze transacties. Banken in Indonesië hebben daarom extra voorzorgsmaatregelen genomen: Kaarthouders van Maestro betaalpassen en MasterCard creditcards kunnen als gevolg hiervan geen geld opnemen bij de volgende 3 banken namelijk: Bank Central Asia (BCA), Bank Negara Indonesia en Bank Permata. De betreffende kaarthouders kunnen wel terecht aan het loket of bij één van de andere banken. Dit zijn: Commonwealth Bank of Australia, Bank Mandiri (Persero), Bank Rakyat Indonesia (Persero), Bank International Indonesia, Bank CIMB Niaga, Bank Danamon Indonesia, Pan Indonesia Bank (Bank Panin), Citishare Corporation, HSBC - The Hongkong and Shanghai, Banking Corporation Limited en Bank ANZ Indonesia.
Deze informatie is bijgewerkt in februari 2019

Paspoort en visum Indonesië

Voor uw vakantie naar Indonesië dient u  in het bezit te zijn van een geldig paspoort, dat na afloop van de reis nog tenminste zeven maanden geldig is. Ook is een geldig visum voor Indonesië vereist. Voor een verblijf van maximaal 30 dagen dagen en aankomst op één van de hieronder genoemde luchthavens is het visum gratis:
• Ngurah-Rai International Airport, Denpasar (Bali)
• Soekarno-Hatta International Airport, Jakarta (Java)
• Juanda International Airport, Surabaya (Java)
• Adisucipto International Airport, Yogyakarta (Java)
• Bandara International Airport, Mataram (Lombok)
• Sultan Hasanuddin International Airport, Makassar (Sulawesi)
• Sam Ratulangi International Airport, Manado (Sulawesi)
• Kualanamu International Airport, Medan (Sumatra)
• Minangkabau International Airport, Padang (Sumatra)

Indien u aankomt op of vertrekt van een andere luchthaven komt u niet in aanmerking voor een gratis visum. U dient dan alsnog te betalen voor het visum. Ten tijde van het samenstellen van deze informatie was de prijs USD 35 voor een verblijf van maximaal 30 dagen. Dit kan ter plaatse alleen in USD betaald worden. Indien u van het ene eiland naar het andere eiland van Indonesië vliegt en u passeert hierbij een ander land, dient u bij uw tweede aankomst in Indonesië wederom een visum aan te schaffen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels Indonesië

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
Verblijf: Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden. In de meeste Aziatische hotels zijn geen echte 3-persoonskamers; het zijn over het algemeen 2-persoonskamers waarbij een extra bed wordt bijgeplaatst.
Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten & drinken in Indonesië

De Indonesische keuken is rijk en gevarieerd en weerspiegelt de diverse invloeden die het land en zijn geschiedenis hebben gevormd. Veel eilanden hebben hun eigen gerechten die met specifieke kruiden worden bereid.

Zo is eten op Sumatra pittiger dan op Java. Het hoofdingrediënt is rijst, met daarbij verschillende schaaltjes met vlees, vis, groenten en sausjes. Een echte aanrader zijn de Pisang Goreng: zoete, kleine, gebakken banaantjes. Om uw vingers bij af te likken!
Water uit de kraan kunt u beter niet drinken. Alle hotels hebben flessen water of thermoskannen met drinkwater staan. Tandenpoetsen kan wel met kraanwater. Drink buiten de hotels alleen het water uit voorverpakte flessen mineraalwater.

Onze tips:
• Mocht u op Java zijn en het plaatsje Malang bezoeken: ga dan naar het restaurantje 'Toko Oen'. Dit restaurant is in 1910 opgericht door de Nederlandse familie 'Oen' en is een waar begrip in Indonesië. Tot op de dag van vandaag staan er gerechten op de kaart uit de Nederlandse koloniale tijd, zoals een uitsmijter, huzarensalade en kaasstengels.
• Een geweldige plek om te eten op Bali is bij D'Roemah in Kerobokan, van de bekende Nederlands-Indonesische chef-kok Marlon 'Lonny' Gerungan. Een avond tafelen bij D'Roemah wordt als volgt omschreven: 'Lekker koken is een kunst, je maakt het overheerlijk door kennis en ervaring te mengen met plezier en dan zachtjes roeren met liefde'.

Het weer in Indonesië

Indonesië ligt in de tropen en heeft dus een warm klimaat en het hele jaar door ongeveer even lange dagen en nachten.
• De warmste en droge tijd valt tussen mei en september, met dagtemperaturen rond de 30°C.
• Tussen oktober en april is het wat koeler (tussen 25°C en 30°C) en heerst de moesson, met vooral in december, januari en februari kans op hevige, maar kortstondige stortbuien tussen de zonneschijn door.
De beste reistijd voor alle eilanden is van mei tot en met september m.u.v. Sulawesi. Sulawesi is onderhevig aan verschillende moessonperioden, maar in het algemeen is de beste reistijd van augustus tot oktober.Reisspecialisten op Java en Bali

Onze reisspecialisten Angela en Marion bezochten Indonesië en legden hun reis van Java naar Bali vast op film. Benieuwd hoe zij de Borobudur op Java en de rijstvelden op Bali hebben gezien?Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

02 november 2019Japan Dag
Aanvang: 11:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:
Persoonlijk adviesgesprek:
Ja, ik wil graag ook een persoonlijk adviesgesprek.

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Indonesië

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Indonesië ID met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me