Japan Explorer

16-daagse treinreis

Deze 'Golden Route' van Japan is al jaren een van onze favoriete reizen. U bezoekt alle klassieke bestemmingen, gecombineerd met vele natuurwonderen en historische steden. Vanuit Tokyo zakt u steeds verder naar het zuiden af, verkent u de culturele topattracties van Kyoto en bezoekt u tenslotte het fascinerende Nagasaki, waar zelfs een stukje Nederlandse geschiedenis is.
lees verder

Reisfoto's

Sushi, Japan

Sushi, Japan

Eikando tempel, Kyoto

Eikando tempel, Kyoto

Kleurrijk Hiroshima

Kleurrijk Hiroshima

Shibuya Crossing, Tokyo

Shibuya Crossing, Tokyo

Shinkansen trein, Japan

Shinkansen trein, Japan

Highlights

 • 'Golden Route' van Japan
 • Moderne wereldstad Tokyo
 • Historische tempelstad Kyoto
 • Charmant Takayama met fietstocht
 • Europees-aandoende stad Nagasaki
 • Vele parken en steden om te verkennen
+ +

Indicatieprijs

€ 3.999 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze 'Golden Route' van Japan is al jaren een van onze favoriete reizen. U bezoekt alle klassieke bestemmingen, gecombineerd met vele natuurwonderen en historische steden. Vanuit Tokyo zakt u steeds verder naar het zuiden af, verkent u de culturele topattracties van Kyoto en bezoekt u tenslotte het fascinerende Nagasaki, waar zelfs een stukje Nederlandse geschiedenis is. Met de Japan Rail Pass op zak, vooraf gereserveerde accommodaties en een zeer uitgebreid reisbescheidenpakket met tips en informatie, heeft u ter plaatse volledig de vrijheid om dit geweldige land te verkennen. En tijdens enkele bijzondere overnachtingen in een Japanse ryokan ervaart u de nog altijd in ere gehouden tradities. Laat u betoveren door het unieke Japan!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vliegt u naar Tokyo, Japan.

Dag 2

Aankomst Tokyo

Tokyo in de avond

Tokyo in de avond

Na aankomst in Tokyo wordt u met een shuttlebus naar uw hotel gebracht.

Tokyo is een unieke 21e-eeuwse metropool. De tegenstellingen binnen deze ruim 12 miljoen inwoners tellende hoofdstad zijn enorm: het is een bruisende, drukke stad waarin vele traditionele, rustige parken en tempels schuilen. Het uitgebreide metronetwerk sluit uitstekend aan op de treinlijnen, waardoor Tokyo de belangrijkste toegangspoort is tot de rest van Japan.

U verblijft in Shiba Park Hotel - Tokyo
Dag 3-4

Vrije dagen Tokyo

Winkel in Tokyo

Winkel in Tokyo

Metropool Tokyo is een stad van interessante contrasten en gemakkelijk te verkennen met het openbaar vervoer. Wandel over de iconische Shibuya Crossing of bewonder de vele lichtjes in de drukke wijk Shinjuku. Ervaar de rust in Hamarikyu Gardens, een prachtig park dat omringd wordt door moderne wolkenkrabbers, maar toch aandoenlijk aandoet vanwege de traditionele Japanse bruggetjes en vele bloemen. Het theehuis in het hart van het park is dan ook de perfecte plek om tot rust te komen onder het genot van een kop groene thee en wat lekkers.

Haal het optimale uit uw verblijf door een dag(deel) met een privé-gids op pad te gaan. U kunt deze tijd gebruiken om Tokyo op eigen gelegenheid verder te verkennen of om een van de nabijgelegen plaatsen (zoals Nikko, Kamakura of Yokohama) te bezoeken.

U verblijft in Shiba Park Hotel - Tokyo
Dag 5

Tokyo - Hakone National Park

Hakone National Park

Hakone National Park

Vandaag verlaat u de grote stad en vertrekt u naar de mooie omgeving van Hakone. Het duurt wel even voordat u de stad echt achter u heeft gelaten, want de trein rijdt eerst nog een tijdje door diverse woonwijken. Langzamerhand verandert het aan u voorbijglijdende landschapsbeeld en komt u in een groenere en bergachtige omgeving. Hakone is een groot, bergachtig gebied waar verschillende plaatsjes toebehoren.

Als u aan de rechterkant van de trein zit, kunt u bij helder weer onderweg een glimp van Mount Fuji opvangen.

U verblijft in Ichinoyu Honkan - Hakone
Dag 6

Hakone National Park - Takayama

Takayama

Takayama

Vanaf Odawara reist u eerst naar Nagoya en vervolgens bereikt u met een express-trein het bergdorpje Takayama.

U verblijft in Oyado Yamakyu - Takayama
Dag 7

Vrije dag Takayama

Rijstplukster in Takayama

Rijstplukster in Takayama

Takayama is een stadje in de Japanse Alpen en wordt ook wel Klein Kyoto genoemd. In het oude centrum vindt u leuke winkeltjes, tempels, restaurants en sakebrouwerijen. Ook Yatai Kaikan Hall en het Hida No Sato Folk Village zijn zeker een bezoek waard. In de avonduren is Takayama een rustig plaatsje, maar er zijn voldoende barretjes en eettentjes waar u de avond op een leuke manier kunt doorbrengen.

Zowel in Takayama zelf als in de landelijke omgeving kunt u prachtig fietsen. Wij raden u aan om dit onder begeleiding van een gids te doen, zodat u de leukste plaatsen bezoekt en op deze wijze leert u ook veel over de omgeving.

U verblijft in Oyado Yamakyu - Takayama
Dag 8

Takayama - Kyoto

Tempel in Kyoto

Tempel in Kyoto

In tweeënhalf uur reist u per trein vanaf Takayama naar Kyoto.

In de tempelstad Kyoto kunt u makkelijk een week verblijven. De stad is bijzonder veelzijdig en heeft een aangename sfeer. Ondanks de grootte kunt u er heerlijk wandelen, want iedere straat biedt vele bezienswaardigheden in de vorm van tempels, parkjes of lokale eetgelegenheden. Wij bieden hier ook een uniek verblijf in een ryokan en enkele bijzondere excursies.

U verblijft in Hotel Vista Premio Kyoto - Kyoto
Dag 9-10

Vrije dagen Kyoto

Gion, Kyoto

Gion, Kyoto

Kyoto is een erg aantrekkelijke stad met veel bezienswaardigheden. U vindt hier bijvoorbeeld de Fushimi Inari Shrine, een belangrijk shinto-heiligdom, waar meer dan 10.000 rode torii (poortjes) zijn neergezet op weg naar de heilige Mount Inari (genoemd naar de god van de rijst). 

Een leuke manier om de stad te verkennen is per fiets. Het is mogelijk om een begeleide fietstour te maken maar u kunt ook zelf een fiets huren en zelfstandig op pad gaan. Er zijn geen fietspaden, er wordt hier op het trottoir gefietst. Ook is er een goede fietsroute langs de rivier.

U kunt ervoor kiezen om deze tijd te gebruiken om meer van Kyoto te zien of u kunt een bezoek brengen aan een nabijgelegen plaats, zoals het schilderachtige stadje Nara.

U verblijft in Hotel Vista Premio Kyoto - Kyoto
Dag 11

Kyoto - Hiroshima

Hiroshima

Hiroshima

U raast met de Shinkansen-trein verder zuidwaarts naar de beroemde stad Hiroshima.

De grootste stad van het westen van Honshu heeft geen uitgebreide introductie nodig. De naam Hiroshima staat synoniem aan de atoombomaanval tijdens de Tweede Wereldoorlog. Destijds werd bijna alles binnen een straal van twee kilometer verwoest, maar tegenwoordig is Hiroshima weer een levendige stad die internationaal aanvoelt.

U verblijft in Hotel Sunroute Hiroshima - Hiroshima
Dag 12

Vrije dag Hiroshima

Hiroshima

Hiroshima

U heeft de tijd om (de omgeving van) Hiroshima verder te verkennen, of u kunt ervoor kiezen om een bezoek te brengen aan het verderop gelegen eiland Miyajima. Miyajima is vooral bekend vanwege de iconische torii, de heilige toegangspoort van de Itsukushima-schrijn.

U verblijft in Hotel Sunroute Hiroshima - Hiroshima
Dag 13

Hiroshima - Nagasaki

Nagasaki

Nagasaki

U verlaat Hiroshima en reist per Shinkansen verder naar het zuiden. Na ongeveer vier uur bereikt u Nagasaki.

U verblijft in Best Western Premier Hotel Nagasaki - Nagasaki
Dag 14

Vrije dag Nagasaki

Glover Garden, Nagasaki

Glover Garden, Nagasaki

Nagasaki is een levendige havenstad op het hoofdeiland Kyushu en doet vrij Europees aan. Tegenwoordig is de stad vooral bekend vanwege de Tweede Wereldoorlog, omdat er toentertijd (net als in Hiroshima) een atoombom op werd geworpen. Eeuwen geleden was Nagasaki echter de enige stad die handel dreef met het westen, vooral met de Nederlanders.

Een prachtig uitzicht op de stad heeft u vanaf Mount Inasa. U kunt hier met een kabelbaan naartoe en vooral ´s avonds is het uitzicht op de verlichte stad geweldig.

U verblijft in Best Western Premier Hotel Nagasaki - Nagasaki
Dag 15

Nagasaki - Osaka

Tsutenkaku Tower, Osaka

Tsutenkaku Tower, Osaka

U begint aan de treinreis naar Osaka. Deze treinrit, van ruim vierenhalf uur, kunt u onderbreken met een bezoek aan de moderne 'kanaalstad' Fukuoka. 

Osaka is een van de grotere moderne steden van Japan en staat bekend om zijn drukte, grote winkelcentra, karaokebars, restaurants en clubs. Het mag dan wel druk op straat zijn, in Japan heeft men respect voor elkaars ruimte en u kunt dus ook gerust op verkenning gaan. 

Sla een bezoek aan de 173 meter hoge Umeda Sky Building niet over. Dit gebouw bestaat uit twee torens die met bruggen en een roltrap met elkaar zijn verbonden via de Floating Garden Observatory. Vanaf hier heeft u een waanzinnig uitzicht over de stad!

U verblijft in Cross Hotel Osaka - Osaka
Dag 16

Vertrek Osaka - Amsterdam

U reist per trein vanaf het station in Osaka naar de luchthaven. Hier maakt u zich klaar voor de terugvlucht naar huis. Einde van een prachtige rondreis.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Klimaat

Japan kent net als Nederland vier jaargetijden. Het voorjaar (maart tot en met mei) is een van de beste reisperioden voor Japan. April is de maand van de kersenbloemsemperiode. De bomen staan dan prachtig in bloei en de Japanners vieren dit uitbundig. De zomer is warm en vochtig, maar droog. Het najaar van september tot en met november is wederom een droge, koelere tijd met vele heldere dagen. In de winter kan het met name in het noorden zeer koud worden met hier en daar kans op sneeuwval. Gedurende het voor- en najaar is er kans op neerslag.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u voor Japan geen inentingen nodig. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Tijdsverschil

In Japan is het in de zomer 7 uur – en in de winter 8 uur – later dan in Nederland/België.

Reisdocumenten

Bij aankomst in Japan krijgt u kosteloos een visum waarmee u 90 dagen aaneengesloten in Japan mag verblijven.
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 1 dag geldig is bij vertrek uit Japan.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 3.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Treinreizen volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Andere entreegelden nationale parken & attracties
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden
 • De fietstocht in Takayama is in internationaal gezelschap en wordt in de periode december t/m maart vervangen door een wandelexcursie (i.v.m. sneeuwval)
 • De transfer van de luchthaven naar uw accommodatie is in internationaal gezelschap (m.u.v. de deluxe versie).

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Fushimi Inari-tempel, Kyoto

Waarom naar Japan met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds