• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Rondreis Nepal

Reis naar Nepal in de Himalaya en wordt net als wij betoverd door de adembenemende vergezichten over de besneeuwde bergtoppen. Ook de religieuze tempels en de oude koningssteden zullen een letterlijk hoogtepunt zijn van uw rondreis Nepal.
Jelmer Bergsma
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Bestemmingen in Nepal
Reisinformatie Nepal

Het Himalayarijk Nepal is een interessante bestemming zowel op landschappelijk als cultureel gebied. U vindt er een prachtig berglandschap met de bekende en beruchte Mount Everest en de Annapurna, de meest populaire regio voor trekkers. U vindt er talrijke, kleine dorpen, talrijke religieuze bouwwerken en een vriendelijke bevolking. De bevolking van Nepal woont voornamelijk in de laaggelegen gebieden langs de grens met India en in de vallei rond Kathmandu. De meerderheid van de bevolking belijdt het hindoeïsme en ongeveer 10% van de bevolking is boeddhist. Een vakantie in het indrukwekkende Nepal laat een blijvende indruk achter bij menig reiziger.
Onze reizen in Nepal

Een vakantie in het indrukwekkende Nepal laat een blijvende indruk achter bij menig reiziger.Nepal is ook een uitstekende verlengingsmogelijkheid op een reis door India.
Bekijk hier onze reizen Nepal.

Het Himalayarijk Nepal is een interessante bestemming zowel op landschappelijk als cultureel gebied. U vindt er een prachtig berglandschap met de bekende en beruchte Mount Everest en de Annapurna, de meest populaire regio voor trekkers. U vindt er talrijke, kleine dorpen, talrijke religieuze bouwwerken en een vriendelijke bevolking. De bevolking van Nepal woont voornamelijk in de laaggelegen gebieden langs de grens met India en in de vallei rond Kathmandu. De meerderheid van de bevolking belijdt het hindoeïsme en ongeveer 10% van de bevolking is boeddhist. Een vakantie in het indrukwekkende Nepal laat een blijvende indruk achter bij menig reiziger.

Tijdsverschil Nepal

Het is in Nepal, tijdens onze zomertijd, 3 uur en 45 minuten later dan in Nederland en wanneer wij wintertijd hebben is het 4 uur en 45 minuten uur later.

Feestdagen Nepal

Feestdagen die altijd op dezelfde dag van het jaar vallen, zijn:
• Dag van de Martelaren: 30 januari
• Dag van de Democratie: 18 februari
• Dag van de Republiek: 28 mei
• Dag van het Kind: 14 september
• Dag van de Grondwet: 19 september
• Kerstmis: 25 en 26 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals het Tibetaans Nieuwjaar en de verschillende maandagen. Daarnaast wordt er bijna elke dag wel ergens in Nepal een festival gevierd. Zij hebben niet alleen een religieus karakter, maar het zijn ook vaak sociale gebeurtenissen met jaarmarkten en trouwpartijen. De traditionele Nepalese feestdagen en festivals zijn gebaseerd op de maankalender, hetgeen inhoudt dat zij niet elk jaar op dezelfde datum van onze kalender plaatsvinden. Veel festivals zijn gerelateerd aan de oogsttijd. De seizoensveranderingen worden gevierd met zang en dans. Andere feestdagen zijn opgedragen aan specifieke goden.
Veel openbare voorzieningen zijn op feestdagen gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal in Nepal

Het Nepali is van oorsprong de taal van de hoogste kasten van de Kathmandu-vallei. Deze taal is verwant aan de belangrijkste taal van India, het Hindi. In Kathmandu, Pokhara en Chitwan kunt u over het algemeen met Engels terecht.

Geldzaken in Nepal

De munteenheid van Nepal is de Nepalese Rupee (NPR). Het beste kunt u US dollars of euro’s in contanten en(in mindere mate) traveller’s cheques meenemen. Voor veel Nepalezen is 500 rupees een groot bedrag. Gaat u de bergen in, neem dan geen biljetten mee die groter zijn dan NPR 100. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. NPR 124,72 (NPR 100 = ca. € 0,80). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/

Creditcard: De betere hotels, restaurants en winkels in de grote steden zoals Kathmandu en Pokhara accepteren creditcards. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of ATM-automaat.
Pinpas: Met uw bank-/pinpas kunt u geld pinnen bij de zogenaamde ATM-automaten, mits deze zijn voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro). Houdt u er rekening mee, dat deze vooral in de grotere plaatsen te vinden zijn. Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort, dat na vertrek uit Nepal nog tenminste zes maanden geldig is. Daarnaast is een visum noodzakelijk. Via Visa4travel.nl kunt u eenvoudig en online uw visum voor Nepal aanvragen. Visa4travel.nl garandeert een snelle afhandeling en een gunstige prijs. Heeft u vragen over het aanvragen van een visum of over een afgegeven visum? De collega's van Visa4travel.nl zijn elke dag bereikbaar voor al uw vragen.
Visum aanvragen Nepal.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in Nepal

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
Verblijf: Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden
Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken in Nepal

Cornflakes, pap, yoghurt (curd), toast, jam, boter en op tal van manieren bereide eieren behoren tot het standaard ontbijt van hotels en restaurants. In Nepal wordt 's middags en 's avonds warm gegeten en niet tot nauwelijks vlees. Alleen bij speciale gelegenheden eet men kip, geit of buffel. Het grootste verschil met Indiaas eten is dat het Nepalese eten minder pittig is. Een van de bekendste gerechten van Nepal is dal-bhaat-tarkari; linzensoep met rijst en groente. Elke familie en elk restaurant bereidt dit gerecht weer op geheel eigen wijze. Een ander populair gerecht is momo, dit zijn gestoomde of gebakken deegballetjes met vlees of groente.
Koffie, thee (chai is met melk en en suiker), bier, frisdrank en rum zijn ruim voorradig. Daarnaast hebben ze vrijwel overal rakshi, een lokale alcoholische drank die gestookt is van tarwe. De Tibetanen en Bhote's hebben Chang, een soort gerstebier. Beide dranken worden warm gedronken. Leidingwater kunt u niet drinken, maar u kunt overal flessen water kopen. Let erop dat de dop is verzegeld bij aankoop.

Het weer in Nepal

De temperaturen in Nepal zijn zowel afhankelijk van de hoogte als van de tijd in het jaar. De beste tijd om het land te bezoeken is tussen oktober en november en midden februari tot en met mei. In deze maanden is de temperatuur aangenaam, de lucht vaak helderblauw en staat de natuur prachtig in bloei. De temperaturen zijn gematigd, tussen de 20 en 25 °C. De moesson heerst tussen juni tot en met september. Er vallen dan regelmatig stevige buien en het vochtigheidsgehalte is zeer hoog. In de winter, december tot en met februari, kan het behoorlijk koud zijn en bestaat de kans op flinke sneeuwbuien.
Reisblog Nepal

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Nepal met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me