• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Travel shop
  Kom langs in een van onze
  Travel Shops
  Kom langs in de Tenzing Travel Shop

  » Advies uit eigen ervaring
  » Uw reis op maat

  Onze travel shops
 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Vakantie Singapore

Maak een stop in Singapore als u op reis bent naar Australië of Nieuw-Zeeland. Zo onderbreekt u de lange vlucht met deze geliefde wereldstad met zowel een zakelijk centrum als diverse traditionele Aziatische wijken.
Janneke IJske
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:

 • Singapore in beeld Nieuwsgierig naar Singapore? Bekijk onze video en ontdek Singapore in vogelvlucht!
  Lees meer
 • Stopover Down Under Reist u naar Australië of Nieuw-Zeeland? Maak dan een stopover in Singapore! Met dit arrangement verkent u de hoogtepunten van deze bruisende metropool.
  Lees meer
 • Rustpunt na Down Under Komt u terug van een reis door Australië of Nieuw-Zeeland? Plan dan een rustmoment in op de stranden van Sentosa Island, iets ten zuiden van Singapore.
  Lees meer


Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd
Bestemmingen in Singapore
Reisinformatie Singapore

Singapore, bijgenaamd de Garden City, is de belangrijkste springplank van het Verre Oosten. Het moderne zakencentrum met indrukwekkende wolkenkrabbers, brede boulevards en enorme winkelcentra zorgt voor een vertrouwde, westerse sfeer. Een beetje buiten de drukke stad vind u mooie stranden bezoek bijvoorbeeld Bintan Island of Sentosa Island.Singapore Stad

De exotische restaurants, oude wijken zoals Chinatown en Little India en de bonte mengeling van Aziatische nationaliteiten geven de stad op hun beurt een oosters tintje. U proeft er ook de sfeer uit lang vervlogen tijden dankzij de overblijfselen uit de Engelse koloniale tijd. Langs de Singapore River, waar ooit de eerste immigranten de stad binnenkwamen, staan gerenoveerde Chinese pakhuizen. Zij vormen een schril contrast met de erachter oprijzende gigantische wolkenkrabbers die van Singapore een moderne metropool maken.
Lees meer over Singapore Stad >Bintan Island

Singapore staat bekend als een moderne stad die alle Westerse gemakken biedt. Het eiland Bintan laat een heel andere kant van Singapore zien.
Lees meer over Bintan Island >Sentosa Island

Iets ten zuiden van het drukke Singapore vindt u een paradijsje met prachtige stranden en gezellige bars en restaurants: Sentosa Island.
Lees meer over Sentosa Island >

Singapore, bijgenaamd de Garden City, is de belangrijkste springplank van het Verre Oosten. Het moderne zakencentrum met indrukwekkende wolkenkrabbers, brede boulevards en enorme winkelcentra zorgt voor een vertrouwde, westerse sfeer. Een beetje buiten de drukke stad vind u mooie stranden bezoek bijvoorbeeld Bintan Island of Sentosa Island.

Tijdsverschil Singapore

Het is in Singapore tijdens onze zomertijd zes uur later en wanneer wij wintertijd hebben is het zeven uur later.

Feestdagen Singapore

Feestdagen die altijd op dezelfde dag van het jaar vallen zijn:
• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Nationale Feestdag: 9 augustus
• Kerstmis: 25 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals:
• Chinees Nieuwjaar: 2 dagen in januari of februari
• Vesak-dag: in mei
• Deepavali: eind oktober/ begin november
• Hari Raya Puasa
• Hari Raya Haji
Op deze dagen zijn veel openbare voorzieningen gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Voor verdere mogelijkheden, zie onze website: https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële talen van Singapore zijn Engels en Chinees.

Geldzaken Singapore

De munteenheid in Singapore is de Singapore Dollar (SGD). Deze munt mag u net als buitenlandse valuta min of meer onbeperkt in- en uitvoeren. Het verzilveren van reischeques vormt zelden een probleem. De meeste banken wisselen ook euro’s. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: € 1,- = ca. SGD 1,53 (SGD 1 = ca. € 0,65). De actuele koersen kunt u raadplegen op de website: www.oanda.com/currency/converter/

Creditcard: Vrijwel alle hotels en de grotere winkels en restaurants accepteren de bekende internationale creditcards. U kunt uw creditcard ook gebruiken voor het opnemen van geld via een bank of ATM-automaat.
Pinpas: Met uw bank-/pinpas kunt u geld pinnen bij de zogenaamde ATM-automaten, mits deze zijn voorzien van de juiste logo’s (cirrus en maestro). Wij raden u aan niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Paspoort en visum Singapore

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort, met minimaal één lege bladzijde dat na afloop van de reis nog tenminste zes maanden geldig is. Een visum is pas noodzakelijk indien u langer dan drie maanden in Singapore verblijft. Bovendien moet u bewijs bij zich hebben van een terug- of doorvlucht.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Hotels in Singapore

• Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.
• Uitchecken: Uitchecken kan normaliter tot 11.00 uur.

Eten en drinken in Singapore

U kunt in Singapore uitstekend eten, van Chinees, Indiaas of Zuidoost-Aziatisch tot fast food en Italiaans. Niet alleen in de hotels, talloze restaurants en eethuisjes, ook bij de eetstalletjes op straat kunt u uitstekend en veilig, eten. Het is hier echt een mengelmoes van verschillende Aziatische en internationale keukens. De Chinese, Maleisische en Indiase keukens zijn in de meerderheid in Singapore, dit heeft vooral te maken met het feit dat de meeste inwoners uit Singapore oorspronkelijk uit deze landen komen.
De populairste plek om uit eten te gaan is bij Clarke en Boat Quay, aan de Singapore River. Hier kunt u zowel buiten als binnen genieten van allerlei verschillende gerechten. Maar de plekken om te gaan eten in Singapore zijn bij de Hawker Centres, dit zijn een overdekte ruimtes met heel veel eetkramen. Onder de locals is dit erg populair en het kan er tijdens de avonduren dan ook erg druk zijn, maar het is een absolute 'must do' in Singapore.
U kunt in in Singapore (als een van de weinige Aziatische landen) overal het kraanwater drinken. Verder is er een duidelijk thee- en koffiecultuur aanwezig, van de lokale barretjes tot de internationale ketens. De inwoners van Singapore bestellen meestal kopi (donkerzwarte koffie) of kopi tarik (vergelijkbaar met cappuccino).

Het weer in Singapore

Singapore kent geen echte seizoenen. De temperatuur is het hele jaar vrij stabiel. ’s Nachts daalt de temperatuur tot ca. 24°C, overdag stijgt het tot ca. 30°C. In december en januari kan het iets koeler zijn, van mei tot en met augustus is het iets warmer. Ook de regenval is tamelijk constant, maar de natste maanden zijn november tot en met januari. Meestal zijn het stortbuien van ca. een uur, maar in de wintermaanden kan het (dagenlang) flink grijs en nat zijn.


Singapore

Singapore in vogelvlucht
Singapore - Culinair

Ontdek de lokale keuken van Singapore

Bezoek ons tijdens onze landenpresentaties

Onze reisspecialisten informeren u uit eigen ervaring over de de mooiste routes en bezienswaardigheden. Uiteraard kunt u uitgebreid informatie inwinnen en uw reisplannen met ons bespreken. Meld u snel aan, want vol is vol.

02 november 2019Japan Dag
Aanvang: 11:00 uur Locatie: Tenzing Travel Shop Amsterdam
Tenzing Travel Shop Amsterdam
Entrada 201
1114 AA Amsterdam-Duivendrecht
Tel. 020 - 398 93 98
- Route
Aanmelden
Aanhef:
Dhr. Mevr.
Voornaam:
*
Tussenvoegsels:
Achternaam:
*
E-mail:
*
Verborgen veld om ongewenste berichten te voorkomen:
  *
Telefoon: *
Aantal personen:
Persoonlijk adviesgesprek:
Ja, ik wil graag ook een persoonlijk adviesgesprek.

- even geduld a.u.b. -


Staat uw bestemming er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.
Reisblog Singapore

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Singapore SG met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me