Best of Sri Lanka

15-daagse privéreis

Deze geweldige rondreis door Sri Lanka maakt de naam 'Best of' in alle opzichten waar. De hoogtepunten van Sri Lanka vormen de belangrijkste ingrediënten. Het tempo is ontspannen en er is veel tijd voor eigen initiatief of luieren ingepland. Er staan in de reisbeschrijving een aantal optionele excursies genoemd, die u naar wens kunt bijboeken, zodat u zelf optimaal uw tijd kunt indelen.
lees verder

Reisfoto's

Leeuwenrots, Sigiriya

Leeuwenrots, Sigiriya

Olifanten in Yala National Park

Olifanten in Yala National Park

Galle

Galle

Strand van Negombo

Strand van Negombo

Fresco, Sigiriya

Fresco, Sigiriya

Highlights

 • Culturele Driehoek rondom Sigiriya
 • Tempel van de Tand in Kandy
 • Uitgestrekte theeplantages
 • Safaritochten om dieren te ontdekken
 • Strandverblijf in Negombo
 • Rustig tempo en veel vrije tijd
+ +

Indicatieprijs

€ 2.499 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze geweldige rondreis door Sri Lanka maakt de naam 'Best of' in alle opzichten waar. De hoogtepunten van Sri Lanka vormen de belangrijkste ingrediënten. Het tempo is ontspannen en er is veel tijd voor eigen initiatief of luieren ingepland. Er staan in de reisbeschrijving een aantal optionele excursies genoemd, die u naar wens kunt bijboeken, zodat u zelf optimaal uw tijd kunt indelen. Via de gevarieerde Culturele Driehoek in het binnenland rijdt u de koele hooglanden in, bij Nuwara Eliya. Bij de uitgestrekte theeplantages proeft u zeker nog de Engelse sfeer. U ervaart het beroemde safaripark Yala en u eindigt in de mooie badplaats Negombo. Een afwisselende reis die u desgewenst kunt aanpassen!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Sri Lanka.

Dag 2

Aankomst Colombo

Colombo

Colombo

Bij aankomst staat onze lokale vertegenwoordiger u op te wachten om u naar uw hotel te brengen. U heeft de rest van de dag vrij, maar optioneel kunt u vanmiddag een stadsexcursie maken door de hoofdstad.

U verblijft in The Boutique Spice - Colombo
Dag 3

Colombo - Anuradhapura

Anuradhapura

Anuradhapura

In de middag arriveert u in de oude hoofdstad Anuradhapura, waar zich tussen de uitgestrekte ruïnes nog vele prachtig bewaard gebleven stoepa's bevinden. Als voorproefje voor de excursie op dag vier bezoekt u vanmiddag enkele van de heiligste stoepa's, Ruwanwelisaya en Jetavanaramaya.

U verblijft in Aryana Boutique Hotel - Anuradhapura
Dag 4

Anuradhapura - Sigiriya

De Leeuwenrots, Sigiriya

De Leeuwenrots, Sigiriya

Vanochtend verkent u de goed bewaarde ruïnes van de oude Sri Lankaanse beschaving, veelal boeddhistische bouwwerken, en leert u veel over de geschiedenis van Sri Lanka. Bij de tweeduizend jaar oude boom Sri Maha Bodhi aanschouwt u ook de dagelijkse offer-rituelen, voordat u op weg gaat naar Sigiriya, perfect als basis voor uw verkenning van de Culturele Driehoek. Eenmaal aangekomen bij uw hotel kunt u de rest van de dag zelf invullen.

U verblijft in Camellia Resort and Spa - Sigiriya
Dag 5-6

Vrije dagen

Aapjes bij Sigiriya

Aapjes bij Sigiriya

Maak kennis met de Sri Lankaanse 'way of life' tijdens een wandeltocht nabij het dorpje Hiriwaduna. De ontdekkingstocht brengt u door een waterrijk landschap met plantages en lokale huisjes. U steekt met een boot de rivier over en maakt een rit door de jungle. In de middag kunt u (optioneel) een safari maken in het Minneriya N.P. 

De volgende dag staat een bezoek aan Polonnaruwa op het programma. U bekijkt ruïnes van het Koninklijke Paleis en de enorme liggende Boeddha. 's Middags kunt u mee naar de indrukwekkende Leeuwenrots van Sigiriya, met de Spiegelmuur, de Watertuinen, de muurschilderingen en natuurlijk een spectaculair uitzicht vanaf de top (optioneel).

U verblijft in Camellia Resort and Spa - Sigiriya
Dag 7

Sigirya - Dambulla - Kandy

Straatbeeld in Kandy

Straatbeeld in Kandy

Onderweg naar Kandy stopt u bij de Gouden Tempel in Dambulla, waar over het leven van Boeddha wordt verteld. De volgende stop is in Matale waar u een Batik-werkplaats bezoekt en even de benen kunt strekken. In Kandy gaat u vanmiddag naar de bekende Tempel van de Tand, waarmee deze stad op de Werelderfgoedlijst van Unesco staat. Hier bevindt zich het enige overgebleven relikwie van Boeddha, dat vereerd wordt door boeddhisten. In de avond woont u een culturele dansshow bij.

U verblijft in Hotel Topaz - Kandy
Dag 8

Vrije dag Kandy

Tempel van de Tand, Kandy

Tempel van de Tand, Kandy

Vanochtend kunt u er (optioneel) voor kiezen om een excursie bij te boeken, zoals raften op de Kelani-rivier met stroomversnellingen (niveau drie) of wandelen door het bos bij Udawatte Kele Sanctuary. Vanmiddag staan de mooie botanische tuinen van Peradeniya op het programma, die hun oorsprong hebben in de 14e eeuw. De tuinen staan vol met vele soorten planten en bloemen.

U verblijft in Hotel Topaz - Kandy
Dag 9

Kandy - Nuwara Eliya

Theeplukster, Nuwara Eliya

Theeplukster, Nuwara Eliya

Na het ontbijt reist u per trein in ongeveer vier uur van Peradeniya naar Nanu Oya, waarbij u onderweg geniet van prachtige uitzichten over theeplantages en watervallen. Bij aankomst vervolgt u uw weg naar Nuwara Eliya. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel maakt u een korte wandeling door Nuwara Eliya en brengt u een bezoek aan de lokale markt.

U verblijft in Glenfall Reach Hotel - Nuwara Eliya
Dag 10

Nuwara Eliya - Yala National Park

Olifantenfamilie in Yala National Park

Olifantenfamilie in Yala National Park

's Ochtends vroeg is er nog tijd voor een bezoek aan de Horton Plains (optioneel). De uitgestrekte graslanden en groene wouden zijn het leefgebied van veel verschillende dieren (waaronder ook luipaarden) en vogels. Verder richting Yala stopt u onderweg ook nog bij de Rawana-watervallen en Ella Gap. U verblijft twee nachten in Tissamarahama, gelegen aan de rand van het Yala National Park.

U verblijft in Chaarya Resort & Spa by Chandrika - Tissamaharama
Dag 11

Vrije dag Yala National Park

Luipaard in Yala National Park

Luipaard in Yala National Park

Een ochtend ter ontspanning. Even bijkomen van de afgelopen dagen en alle indrukken laten bezinken. 's Middags gaat u per jeep op safari in het Yala National Park. Hier houden onder andere olifanten, luipaarden, beren en krokodillen zich schuil.

U verblijft in Chaarya Resort & Spa by Chandrika - Tissamaharama
Dag 12

Yala National Park - Galle

Fort van Galle

Fort van Galle

Na het ontbijt gaat u op weg naar uw volgende bestemming, de boeiende havenstad Galle. U rijdt langs de prachtige stranden van Tangalle Beach waar een korte stop wordt ingelast voordat u Galle bereikt. Na aankomst in uw hotel heeft u vrije tijd.

U verblijft in Mango House - Galle Fort
Dag 13

Galle - Negombo

Boten in Negombo

Boten in Negombo

Het is vandaag vroeg opstaan als u mee wilt met een walvissenexcursie (optioneel, mogelijk in de maanden november tot en met maart). Vervolgens rijdt u verder richting Negombo. Onderweg stopt u bij een schildpaddenbroederij in Kosgoda. Tevens maakt u een korte stadstour in Galle, waar u onder meer het beroemde Nederlandse fort bezoekt.

U verblijft in Arie Lagoon - Negombo
Dag 14

Vrije dag Negombo

Strand van Negombo

Strand van Negombo

U heeft een gehele dag vrij om te genieten van de faciliteiten van uw strandresort en deze levendige strandbestemming te verkennen.

U verblijft in Arie Lagoon - Negombo
Dag 15

Vertrek Negombo - Amsterdam

U wordt naar de luchthaven gebracht waar u zich klaarmaakt voor de vlucht naar huis.
Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP, hepatitis A en buiktyfus. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Klimaat

Sri Lanka kent het hele jaar door vrij gelijkmatige dagtemperaturen. In het westelijke kustgebied is het overdag bijna altijd 28°C tot 30°C. In het hoger gelegen binnenland (Kandy en vooral Nuwara Eliya) kunt u op dagtemperaturen van rond de 20°C rekenen, terwijl de temperatuur 's nachts rond de 10°C schommelt. In het algemeen zijn de temperaturen wat hoger van maart tot juni en wat lager van november tot januari. Wat de neerslag aangaat is mei tot september de periode van de zuidwestelijke moesson en oktober tot januari die van de noordoostelijke moesson. Dit betekent dat in de zomer de meeste neerslag in het zuidwesten valt en in de winter in het noordoosten. Gewoonlijk betreft dit kortstondige tropische buien die even snel weer ophouden als zij begonnen zijn. Gedurende de zomermaanden is de zee aan de westkust ruw. Ook is er dan veelvuldig een sterke onderstroming. Het is niet verstandig en vaak ook niet toegestaan om dan in zee te zwemmen of andere watersporten te beoefenen (scubaduiken, waterskiën etc.). De beste tijd om de strandgebieden van Zuidwest-Sri Lanka te bezoeken is derhalve de periode van november tot april.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden na vertrek uit Sri Lanka geldig is.
 
Daarnaast heeft u een visum nodig, welke u ontvangt bij binnenkomst in Sri Lanka.

Tijdsverschil

In onze zomertijd is het in Sri Lanka 3,5 uur, en in onze wintertijd 4,5 uur, later dan in Nederland/België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.499,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met Emirates vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Treinreis volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij Emirates
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en (lokale) feestdagen
 • Deze reis is tevens mogelijk in omgekeerde richting. Vraagt u ons hiernaar
 • Het Forest Rock Garden in Anuradhapura (eersteklasse/karakteristiek) serveert enkel vegetarische maaltijden.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Nine Arches Bridge, Demodara

Waarom naar Sri Lanka met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds