Taste of Thailand

14-daagse privéreis

Thailand is een aaneenschakeling van bezienswaardigheden. Tijdens deze reis 'proeft' u van de belangrijkste hoogtepunten. U start natuurlijk in wereldstad Bangkok, waar u het bedrijvige Thaise stadsleven ervaart. U duikt de historie in bij de beruchte River Kwai, het eeuwenoude Ayutthaya en eerste hoofdstad Sukhothai. In het noorden zal Chiang Mai u (blij) verrassen met haar culturele rijkdom en vele excursiemogelijkheden. Afsluiten doet u op, hoe kan het ook anders, de heerlijke stranden van Thailand. De perfecte kennismakingsreis!

lees verder

Reisfoto's

Highlights

 • Bedrijvig Bangkok
 • Indrukwekkende River Kwai
 • Historisch Ayutthaya, Phitsanoluk & Sukhothai
 • Cultureel Chiang Mai
 • Zonovergoten strand
+ +

Prijs op aanvraag

Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Thailand is een aaneenschakeling van bezienswaardigheden. Tijdens deze reis 'proeft' u van de belangrijkste hoogtepunten. U start natuurlijk in wereldstad Bangkok, waar u het bedrijvige Thaise stadsleven ervaart. U duikt de historie in bij de beruchte River Kwai, het eeuwenoude Ayutthaya en eerste hoofdstad Sukhothai. In het noorden zal Chiang Mai u (blij) verrassen met haar culturele rijkdom en vele excursiemogelijkheden. Afsluiten doet u op, hoe kan het ook anders, de heerlijke stranden van Thailand. De perfecte kennismakingsreis!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Bangkok in Thailand.

2

Aankomst Bangkok

Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. Wanneer u nog wel in bent voor wat activiteit dan kunt u voor vanmiddag een excursie naar Chinatown bijboeken. Even bijkomen van de reis behoort ook tot de mogelijkheden.

U verblijft in Casa Nithra - Bangkok
3

Vrije dag Bangkok

Samen met een gids verkent u deze ochtend de stad per openbaar vervoer. De leukste manier om de stad beter te leren kennen en u te mengen tussen de locals. U bezoekt onder meer de mooie Wat Pho en het schitterende Grand Palace.

U verblijft in Casa Nithra - Bangkok
4

Bangkok - River Kwai

U gaat kennismaken met de kleuren van Damnoen Saduak, de bekende drijvende markt. Per longtailboot vaart u door het doolhof van kanalen, door lokale dorpjes en langs allerhande plantages. Zo krijgt u een mooi inkijkje in het lokale leven in de omgeving van Damnoen Saduak. Aansluitend bezoekt u de drijvende markt, een bijzonder schouwspel. De volgende activiteit op het programma: fietsen! U fietst over kleine landweggetjes in het achterland, waar het fruit rijp aan de bomen hangt. Naast de schitterende natuur vindt u in de omgeving mooie tempels, waar uw gids u graag meer over vertelt. U geniet van een Thaise lunch aan de Mae Klong-rivier voor u de fietstocht voortzet over smalle weggetjes en kleine houten bruggetjes. U fietst langs de rivier tot u bij de ferry komt die u naar de overkant brengt. Hier kunt u rondslenteren over Amphawa Market of een bezoek brengen aan King Rama II Park. Hierna wordt u naar Kanchanaburi gebracht.

U verblijft in River Kwai Jungle Rafts - River Kwai
5

Vrije dag River Kwai

De omgeving van de River Kwai is beroemd en berucht. De historie van de plek is akelig, maar ontzettend interessant. U bezoekt vandaag het spoorwegmuseum en de oorlogsbegraafplaats. Beide zeer indrukwekkend. En natuurlijk staat een bezoek aan de fameuze Bridge over the River Kwai op het programma. U maakt een stop bij de Hellfire Pass Memorial voor u teruggebracht wordt naar uw hotel.

U verblijft in River Kwai Jungle Rafts - River Kwai
6

River Kwai - Ayutthaya

U start de dag met een bezoek aan een dorpje van de lokale Mon-stam, gevolgd door een ontspannen junglewandeling. Aan het begin van de middag staat er een ritje over de dodenspoorweg op het programma. Aansluitend rijdt u door naar uw volgende bestemming.

U verblijft in Baan Tye Wang Resort - Ayutthaya
7

Vrije dag Ayutthaya

Het historische Ayutthaya was eeuwen geleden de hoofdstad van Thailand. Per tuk tuk bezoekt u de oude tempels en ruïnes die hier nog altijd te vinden zijn. U bezoekt onder meer Wat Maha Dhat, waar het hoofd van een boeddhabeeld gevangen is in de wortels van een banyan-boom. Een iconisch plaatje! Ook bezoekt u Wat Ratchaburana en Wat Mongkolborphit.

U verblijft in Baan Tye Wang Resort - Ayutthaya
8

Ayutthaya - Phitsanulok - Sukhothai

In Phitsanulok bezoekt u Wat Mahathat, waar u (volgens vele Thai) de mooiste afbeelding van Boeddha vindt. Hierna rijdt u naar Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand. Hier staat het Sukhothai Historical Park op het programma. Het park herbergt vele oude tempels, u raakt niet uitgekeken.

U verblijft in Le Charme Sukhothai Historical Park Resort - Sukhothai
9

Sukhothai - Lampang - Chiang Mai

Na het ontbijt reist u naar Lampang, waar u per paard en wagen de in Birmese stijl gebouwde tempels bezoekt. Ook bekijkt u de historische tempel Phrathat Lampang Luang, beschouwd als een zeer belangrijke tempel. U vervolgt de reis naar Chiang Mai en bezoekt na aankomst de Wat Phra That Doi Suthep, een schitterende tempel.

U verblijft in HOMM Boutique Hotel - Chiang Mai
10

Vrije dag Chiang Mai

U heeft een dag ter vrije besteding in deze Noord-Thaise stad. De stad zelf biedt vele bezienswaardigheden en leuke eettentjes, de dag is zo gevuld. Ook kunt u bij een van de vele kookscholen een workshop volgen en kennismaken met de Thaise keuken. Bent u in voor iets unieks? Boekt u dan een fietsexcursie in de omgeving van Chiang Mai. Een ervaring die u niet snel zult vergeten! Sluit de dag af op de gezellige en kleurrijke avondmarkt van Chiang Mai. De perfecte plek om leuke souvenirs te scoren.

U verblijft in HOMM Boutique Hotel - Chiang Mai
11

Chiang Mai - Koh Samui

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar uw strandbestemming. De keuze is aan u: reist u af naar Krabi of wordt het Koh Samui? Een verkeerde keuze bestaat niet, beide bestemmingen zijn een goede keuze voor heerlijke stranddagen.

U verblijft in Karma Resort - Koh Samui
12

Vrije dag Koh Samui

U kunt vandaag van alles ondernemen, maar het is net zo lekker om gewoon even uitgebreid te genieten van de zon, de zee en het strand.

U verblijft in Karma Resort - Koh Samui
13

Koh Samui - Amsterdam

Het was een mooi avontuur, maar aan alles komt een einde. Geniet u nog even van deze heerlijke omgeving voor u naar de luchthaven wordt gebracht.

14

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige rondreis!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP en Hepatitis A
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. De regenperiode is van juni tot en met oktober. Maakt u zich echter geen zorgen: regenseizoen betekent een flinke bui in de middag, waarna het normaal gesproken weer zonnig wordt. De temperatuur is het hoogst van maart tot en met juni.

Reisdocumenten

U dient in bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden na vertrek uit Thailand geldig is. Indien u langer dan 30 dagen in Thailand verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. In het vliegtuig ontvangt u een douaneformulier dat u voor aankomst dient in te vullen.

Tijdsverschil

In Thailand is het in de zomer 5 uur – en in de winter 6 uur – later dan in Nederland/België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vlucht, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Overige excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en (lokale) feestdagen
 • Bij het bezoeken van de diverse tempels dient u gepaste kleding te dragen
 • De fietsexcursie in Bangkok op is in internationaal gezelschap.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Khao Sok National Park

Waarom naar Thailand met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Advies uit eigen ervaring
 • Advies uit eigen ervaring
 • 24/7 bereikbaar tijdens uw reis
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds