Taste of Thailand

14-daagse privéreis

Thailand is een aaneenschakeling van bezienswaardigheden. Tijdens deze reis 'proeft' u van de belangrijkste hoogtepunten. U start natuurlijk in wereldstad Bangkok, waar u het bedrijvige Thaise stadsleven ervaart. U duikt de historie in bij de beruchte River Kwai, het eeuwenoude Ayutthaya en eerste hoofdstad Sukhothai.
lees verder

Reisfoto's

Damnoen Saduak

Damnoen Saduak

Ayutthaya

Ayutthaya

Wat Rong Khun, Chiang Rai

Wat Rong Khun, Chiang Rai

Wat Po, Bangkok

Wat Po, Bangkok

Hellfire Pass, River Kwai

Hellfire Pass, River Kwai

Highlights

 • Bedrijvig Bangkok
 • Indrukwekkende River Kwai
 • Historisch Ayutthaya, Phitsanoluk & Sukhothai
 • Cultureel Chiang Mai
 • Zonovergoten strand
+ +

Prijs op aanvraag

Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Thailand is een aaneenschakeling van bezienswaardigheden. Tijdens deze reis 'proeft' u van de belangrijkste hoogtepunten. U start natuurlijk in wereldstad Bangkok, waar u het bedrijvige Thaise stadsleven ervaart. U duikt de historie in bij de beruchte River Kwai, het eeuwenoude Ayutthaya en eerste hoofdstad Sukhothai. In het noorden zal Chiang Mai u (blij) verrassen met haar culturele rijkdom en vele excursiemogelijkheden. Afsluiten doet u op, hoe kan het ook anders, de heerlijke stranden van Thailand. De perfecte kennismakingsreis!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Vertrek Amsterdam

Vandaag vertrekt u naar Bangkok in Thailand.

Dag 2

Aankomst Bangkok

Grand Palace, Bangkok

Grand Palace, Bangkok

Na aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht door onze lokale vertegenwoordiging en naar uw hotel gebracht. Wanneer u nog wel in bent voor wat activiteit dan kunt u voor vanmiddag een excursie naar Chinatown bijboeken. Even bijkomen van de reis behoort ook tot de mogelijkheden.

U verblijft in Casa Nithra - Bangkok
Dag 3

Vrije dag Bangkok

Wat Benjamaborphit Tempel, Bangkok

Wat Benjamaborphit Tempel, Bangkok

Samen met een gids verkent u deze ochtend de stad per openbaar vervoer. De leukste manier om de stad beter te leren kennen en u te mengen tussen de locals. U bezoekt onder meer de mooie Wat Pho en het schitterende Grand Palace.

U verblijft in Casa Nithra - Bangkok
Dag 4

Bangkok - River Kwai

Floathouse, River Kwai

Floathouse, River Kwai

U gaat kennismaken met de kleuren van Damnoen Saduak, de bekende drijvende markt. Per longtailboot vaart u door het doolhof van kanalen, door lokale dorpjes en langs allerhande plantages. Zo krijgt u een mooi inkijkje in het lokale leven in de omgeving van Damnoen Saduak. Aansluitend bezoekt u de drijvende markt, een bijzonder schouwspel. De volgende activiteit op het programma: fietsen! U fietst over kleine landweggetjes in het achterland, waar het fruit rijp aan de bomen hangt. Naast de schitterende natuur vindt u in de omgeving mooie tempels, waar uw gids u graag meer over vertelt. U geniet van een Thaise lunch aan de Mae Klong-rivier voor u de fietstocht voortzet over smalle weggetjes en kleine houten bruggetjes. U fietst langs de rivier tot u bij de ferry komt die u naar de overkant brengt. Hier kunt u rondslenteren over Amphawa Market of een bezoek brengen aan King Rama II Park. Hierna wordt u naar Kanchanaburi gebracht.

U verblijft in River Kwai Jungle Rafts - River Kwai
Dag 5

Vrije dag River Kwai

Jungle Rafts, River Kwai

Jungle Rafts, River Kwai

De omgeving van de River Kwai is beroemd en berucht. De historie van de plek is akelig, maar ontzettend interessant. U bezoekt vandaag het spoorwegmuseum en de oorlogsbegraafplaats. Beide zeer indrukwekkend. En natuurlijk staat een bezoek aan de fameuze Bridge over the River Kwai op het programma. U maakt een stop bij de Hellfire Pass Memorial voor u teruggebracht wordt naar uw hotel.

U verblijft in River Kwai Jungle Rafts - River Kwai
Dag 6

River Kwai - Ayutthaya

Ayutthaya

Ayutthaya

U start de dag met een bezoek aan een dorpje van de lokale Mon-stam, gevolgd door een ontspannen junglewandeling. Aan het begin van de middag staat er een ritje over de dodenspoorweg op het programma. Aansluitend rijdt u door naar uw volgende bestemming.

U verblijft in Baan Tye Wang Resort - Ayutthaya
Dag 7

Vrije dag Ayutthaya

Ayutthaya

Ayutthaya

Het historische Ayutthaya was eeuwen geleden de hoofdstad van Thailand. Per tuk tuk bezoekt u de oude tempels en ruïnes die hier nog altijd te vinden zijn. U bezoekt onder meer Wat Maha Dhat, waar het hoofd van een boeddhabeeld gevangen is in de wortels van een banyan-boom. Een iconisch plaatje! Ook bezoekt u Wat Ratchaburana en Wat Mongkolborphit.

U verblijft in Baan Tye Wang Resort - Ayutthaya
Dag 8

Ayutthaya - Phitsanulok - Sukhothai

Sukhothai

Sukhothai

In Phitsanulok bezoekt u Wat Mahathat, waar u (volgens vele Thai) de mooiste afbeelding van Boeddha vindt. Hierna rijdt u naar Sukhothai, de eerste hoofdstad van Thailand. Hier staat het Sukhothai Historical Park op het programma. Het park herbergt vele oude tempels, u raakt niet uitgekeken.

U verblijft in Le Charme Sukhothai Historical Park Resort - Sukhothai
Dag 9

Sukhothai - Lampang - Chiang Mai

Wiang Kum Kam Tempel, Chiang Mai

Wiang Kum Kam Tempel, Chiang Mai

Na het ontbijt reist u naar Lampang, waar u per paard en wagen de in Birmese stijl gebouwde tempels bezoekt. Ook bekijkt u de historische tempel Phrathat Lampang Luang, beschouwd als een zeer belangrijke tempel. U vervolgt de reis naar Chiang Mai en bezoekt na aankomst de Wat Phra That Doi Suthep, een schitterende tempel.

U verblijft in HOMM Boutique Hotel - Chiang Mai
Dag 10

Vrije dag Chiang Mai

Wat Doi Suthep, Chiang Mai

Wat Doi Suthep, Chiang Mai

U heeft een dag ter vrije besteding in deze Noord-Thaise stad. De stad zelf biedt vele bezienswaardigheden en leuke eettentjes, de dag is zo gevuld. Ook kunt u bij een van de vele kookscholen een workshop volgen en kennismaken met de Thaise keuken. Bent u in voor iets unieks? Boekt u dan een fietsexcursie in de omgeving van Chiang Mai. Een ervaring die u niet snel zult vergeten! Sluit de dag af op de gezellige en kleurrijke avondmarkt van Chiang Mai. De perfecte plek om leuke souvenirs te scoren.

U verblijft in HOMM Boutique Hotel - Chiang Mai
Dag 11

Chiang Mai - Koh Samui

De Wat Phra Yai tempel op Koh Samui

De Wat Phra Yai tempel op Koh Samui

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar uw strandbestemming. De keuze is aan u: reist u af naar Krabi of wordt het Koh Samui? Een verkeerde keuze bestaat niet, beide bestemmingen zijn een goede keuze voor heerlijke stranddagen.

U verblijft in Karma Resort - Koh Samui
Dag 12

Vrije dag Koh Samui

Strand van Koh Samui

Strand van Koh Samui

U kunt vandaag van alles ondernemen, maar het is net zo lekker om gewoon even uitgebreid te genieten van de zon, de zee en het strand.

U verblijft in Karma Resort - Koh Samui
Dag 13

Koh Samui - Amsterdam

Het was een mooi avontuur, maar aan alles komt een einde. Geniet u nog even van deze heerlijke omgeving voor u naar de luchthaven wordt gebracht.

Dag 14

Aankomst Amsterdam

Einde van een prachtige rondreis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP en Hepatitis A
Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen.

Klimaat

Thailand heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 28 graden. De regenperiode is van juni tot en met oktober. Maakt u zich echter geen zorgen: regenseizoen betekent een flinke bui in de middag, waarna het normaal gesproken weer zonnig wordt. De temperatuur is het hoogst van maart tot en met juni.

Reisdocumenten

U dient in bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal zes maanden na vertrek uit Thailand geldig is. Indien u langer dan 30 dagen in Thailand verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. In het vliegtuig ontvangt u een douaneformulier dat u voor aankomst dient in te vullen.

Tijdsverschil

In Thailand is het in de zomer 5 uur – en in de winter 6 uur – later dan in Nederland/België.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € ,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vlucht, inclusief handbagage, ruimbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen inclusief de aangegeven maaltijden
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Overige excursies
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bijzonderheden

 • Het programma is onder voorbehoud van de weersomstandigheden en (lokale) feestdagen
 • Bij het bezoeken van de diverse tempels dient u gepaste kleding te dragen
 • De fietsexcursie in Bangkok op is in internationaal gezelschap.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Khao Sok National Park

Waarom naar Thailand met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds