• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

Bahamas vakantie

Een Bahamas vakantie is bijzonder vanwege de witte en zelfs roze zandstranden. Maar ook kunt u duiken en snorkelen in een van de grootste koraalriffen ter wereld. Wat ons betreft een onvergetelijke ervaring.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Reizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.


Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerd


Reisinformatie Bahamas

Een vakantie op de Bahamas klinkt voor velen van u als een echte droomvakantie. De eilanden van de Bahamas strekken zich uit van vlak voor de kust van Florida tot circa 500 kilometer verder naar het oosten, ten noorden van Cuba, en bestaan uit honderden kleine en grotere eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn. Enkele eilanden bieden vermaak voor jong en oud.


Hotels voor een vakantie Bahamas

Wij bieden diverse hotels aan voor uw vakantie Bahamas. Neem een kijkje in ons aanbod of neem contact op met een van onze reisspecialisten voor een reisadvies op maat.
Bekijk de hotels op de Bahamas >


De eilanden van de Bahamas

De meeste eilanden van de Bahamas zijn onbewoond en daar kunt u dan ook niet naar toe gaan voor uw vakantie. Ooit gedacht om samen met varkens in een azuurblauwe zee te zwemmen? Dit is mogelijk op het eiland Big Major Cay, wat nu liefkozend 'Pig Beach' wordt genoemd. Deze eilanden bieden vermaak voor zowel jong als oud.

Nassau / New Providence

Nassau, op het hoofdeiland New Providence, is de hoofdstad van de Bahamas en werd genoemd naar onze eigen stadhouder Willem van Oranje-Nassau.
Tegenwoordig is Nassau het bruisende middelpunt, cruisehaven en uitvalsbasis van uw vakantie op de Bahamas.
Hier kunt u uitstekend winkelen, dineren, uitgaan tot in de kleine uurtjes, zwemmen met dolfijnen en natuurlijk genieten van zon, zee en strand.

Paradise Island

Paradise Island ligt aan de overkant van de brug, vlakbij Nassau en is vooral bekend vanwege het grootste en meest bijzondere hotel van de Bahamas, Atlantis: het beslaat een groot deel van Paradise Island en beschikt over vrijwel alle faciliteiten die men kan bedenken.

Een vakantie op de Bahamas klinkt voor velen van u als een echte droomvakantie. De eilanden van de Bahamas strekken zich uit van vlak voor de kust van Florida tot circa 500 kilometer verder naar het oosten, ten noorden van Cuba, en bestaan uit honderden kleine en grotere eilanden, waarvan de meeste onbewoond zijn. Enkele eilanden bieden vermaak voor jong en oud.

Tijdsverschillen op de Bahamas

Het is op St. Maarten 5 uur vroeger; wanneer wij zomertijd hebben 6 uur.

Feestdagen op de Bahamas

Nieuwjaarsdag: 1 januari
Labour Day: 4 juni
Onafhankelijkheidsdag: 10 juli
Emancipation Day: 2 augustus
Columbusdag/Ontdekkingsdag: 12 oktober
Kerstmis: 25 en 26 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Carnaval, Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden op de Bahamas op dezelfde dag gevierd als bij ons.

Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten.

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
Voor verdere mogelijkheden, zie onze website:
https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties 
Of neem een kijkje op
www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Dengue, Chikungunya en Zika
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook op de Bahamas. Dit zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.
Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

In verband met de uitbraak van het coronavirus in China wordt sinds 30 januari 2020 de toegang tot de Bahamas geweigerd aan reizigers (ongeacht de nationaliteit) die de voorafgaande 20 dagen China bezocht hebben.

Taal op de Bahamas

De officiële taal is Engels.

Geldzaken op de Bahamas

De munteenheid is de Bahamian dollar (BSD). De munt heeft een vaste omrekenkoers met de Amerikaanse dollar. De wisselmogelijkheden voor andere muntsoorten dan de Amerikaanse dollar zijn beperkt. Wij adviseren u derhalve uitsluitend Amerikaanse dollars in contant mee te nemen. Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: EUR 1 = ca. 1,09 Bahamian Dollar (BSD). 1 BSD = ca. EUR 0,90.

Creditcard: Met creditcards kunt u in de hotels en grote restaurants en winkels terecht. Ook kunt u ‘pinnen’ met uw creditcard of met uw creditcard contant geld opnemen bij de bank; u dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort.

Pinnen:Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in de grotere steden terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden. Het dient aanbeveling niet uitsluitend uw pinpas mee te nemen.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met 6 maanden na uw terugkomst.
Reist u via Amerika naar de Bahamas, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op
ESTA-aanvraag voor meer informatie.

 

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Accommodaties op de Bahamas

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken: De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken op de Bahamas

Er zijn diverse restaurants met een internationale keuken en natuurlijk de lokale keuken. Nassau (New Providence) telt vele uitstekende restaurants. In deze gelegenheden kost een lunch of diner zo’n USD 15/30. In eenvoudiger etablissementen moet u op USD 10/15 rekenen. Frisdrank kost gemiddeld USD 2/3, een biertje ca. USD 3/4 en een alcoholisch drankje ongeveer USD 5. Het leidingwater kunt u gewoon drinken, mineraalwater is overal te koop.

All-In formule: In sommige hotels is de All-In formule van kracht. Dit houdt in dat vrijwel alles bij de reissom is inbegrepen: van uw maaltijden tot de (water)sportfaciliteiten, van uw drankjes bij het eten tot de snacks en verfrissingen die u aan de bars nuttigt. Over het algemeen zijn de eet- en drinkgelegenheden niet 24 uur per dag geopend. Meestal geldt dat het gebruik van (sport) faciliteiten niet ongelimiteerd is (tenzij anders vermeld).

Klimaat op de Bahamas

De meeste regen valt in de periode juni tot en met november, het ‘natte seizoen’. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen. Dezelfde periode staat tevens bekend als ‘orkaan-seizoen’; de statistieken geven echter aan dat de meeste Caribische eilanden gemiddeld slechts twee tot drie keer per eeuw worden getroffen door een zogenaamde ‘hurricane’.

Binnenlands vervoer op de Bahamas

De taxi’s hebben soms geen meter, maar de prijzen naar de meeste bestemmingen zijn van tevoren min of meer vastgesteld. Op Nassau (New Providence) en Grand Bahama kan ook gebruik worden gemaakt van zogenaamde ‘jitneys’, lokale busjes. Tussen de eilanden worden regelmatige vliegverbindingen onderhouden, waarbij de toeristisch belangrijke plaatsen Nassau en Freetown (Grand Bahama) de belangrijkste ‘hubs’ vormen. Tevens is het mogelijk om de afstanden tussen de eilanden per (post)boot af te leggen.

Bagage restricties Bahamasair voor binnenlandse vluchten: 2 stuks bagage per persoon met een maximaal gewicht van 20 kilo en maximale afmeting van 157 cm (totaal, niet per koffer).De Bahamas

Droom nu alvast weg bij zonnige beelden van deze bijzondere bestemming.
Reisblog Bahamas

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor Bahamas met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me