• Contact
  Neem contact op met Tenzing Travel Wij staan voor u klaar:

  T   020 - 398 93 98

  »   vraag per e-mail

  »   laat ons u bellen

 • Nieuwsbrief
  Het laatste reisnieuws per e-mail? Tenzing Travel Nieuwsbrief Abonneer u op onze nieuwsbrief en ontvang wekelijks het laatste reisnieuws en interessante aanbiedingen.

  x

  Meld u aan:


    *
 • Offerte
  Vraag vrijblijvend een reisvoorstel aan U heeft een reisidee? Wij werken het graag volledig voor u uit.

  » Compleet voorstel
  » Uw reis op maat
  » Geheel vrijblijvend!

  Offerte op maat

St. Eustatius vakantie

Zwemmen tussen gezonken ankers, kanonnen en aardewerkscherven: duik in de onderwaterwereld van St. Eustatius. Een walhalla voor iedereen die gek is op duiken! Ook bijzonder is een wandeling naar de Quill, een vulkaan met een bosrijke krater. Zeker een bezoekje waard.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

ga direct naar:Hotels en resorts door onze specialisten geselecteerdReizen door onze specialisten geselecteerd

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.
Reisinformatie St. Eustatius

St. Eustatius is een klein eiland met een verrassend rijk verleden en zeer interessant voor uw vakantie.


Oranjestad

In de hoofdstad Oranjestad waant u zich even terug in de tijd. In de koloniale tijd was Oranjestad het middelpunt van de handel van slaven, suiker, katoen en goederen uit Europa en het Verre Oosten. De historische bezienswaardigheden, waaronder ook een klein museum en de nog ongerepte natuur maken St. Eustatius tot een mooie vakantiebestemming voor mensen die houden van cultuur en gesteld zijn op hun rust.


Activiteiten op St. Eustatius

Gaat u op vakantie naar St. Eustatius? Dan hebben wij twee absolute aanraders:


Wandelen naar de Quill

een klassiek gevormde vulkaan met een bosgevulde krater (600 meter hoog).Duiken

Meer dan 100 handelsschepen zonken bij de kusten van Statia, wat dit een walhalla voor duikers maakt; gezonken ankers, kanonnen en aardewerkscherven vormen de stille getuigen van het verhaal van het eiland.


Hoe bereikt u St. Eustatius?

St. Eustatius is te bereiken in combinatie met St. Maarten en ook goed te combineren met Saba.

St. Eustatius is een klein eiland met een verrassend rijk verleden en zeer interessant voor uw vakantie.

Tijdsverschillen op St. Eustatius

Het is op de Bovenwindse eilanden 5 uur vroeger dan in Nederland; wanneer wij zomertijd hebben 6 uur.

Feestdagen op St. Eustatius

• Nieuwjaarsdag: 1 januari
• Koningsdag: 27 april
• Dag van de Arbeid: 1 mei
• Allerheiligen: 1 novemberber
• Allerzielen: 2 november
• St.Eustatius Dag: 16 november
• Kerstmis: 25 en 26 december

Daarnaast zijn er feestdagen, waarvan de datum op onze kalender per jaar verschilt, zoals Goede Vrijdag, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren. Deze feestdagen worden op St. Eustatius op dezelfde dag gevierd als bij ons.
Veel openbare voorzieningen zijn op bovengenoemde feestdagen gesloten. Lokaal kunnen er religieuze feestdagen of historische evenementen zijn waardoor de openbare voorzieningen ook zijn gesloten 

Gezondheid & vaccinaties

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com.
Voor verdere mogelijkheden, zie onze website:
https://www.tenzingtravel.nl/service/extra-service#thuisvaccinaties 
Of neem een kijkje op
www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Dengue, Chikungunya en Zika
Dengue (knokkelkoorts), Chikungunya en Zika komen in veel tropische gebieden voor en zo ook op St. Eustatius. Dit zijn door muggen overgebrachte virusziektes die gepaard gaat met hoge koorts, hoofdpijn en spierpijn. Vaak treedt daarbij uitslag op. Er bestaat geen behandeling voor en over het algemeen herstellen de patiënten goed. De mug die dengue overbrengt steekt met name overdag maar ook ’s nachts, en kan met behulp van muggenwerende maatregelen goed worden bestreden.
Vermijd plaatsen met stilstaand water, daar broeden de dengue-, chikungunya- en zikamuggen (Aedes Aegypti-soort). De muggen steken vooral overdag. Draag daarom bedekkende kleding en gebruik muggenrepellant (DEET).

Taal op St. Eustatius

De officiële talen zijn Nederlands en Engels.

Geldzaken St.Eustatius

De munteenheid is de Amerikaanse Dollar (USD). Op het moment van het samenstellen van deze informatie was de koers: USD 1 = EUR 0,90.

Creditcard: Met creditcards kunt u in de hotels en grote restaurants en winkels terecht. Ook kunt u ‘pinnen’ met uw creditcard of met uw creditcard contant geld opnemen bij de bank; u dient zich dan echter te kunnen legitimeren met uw paspoort. Indien u een auto wilt huren is het noodzakelijk om over een creditcard te beschikken.

Pinnen: Met een bank/pinpas waarop een maestro- of cirrus-teken staat, kunt u in de grotere steden terecht bij de geldautomaten welke tevens een maestro- of cirrus-teken vermelden.

Reisdocumenten
U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met uw terugkeer in Nederland.

 

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Verblijf op St. Eustatius

Inchecken: Inchecken kan normaliter vanaf 15.00 uur. Er zijn hotels die het verplicht stellen een bedrag als borgsom te betalen, waarmee zij de extra kosten die u tijdens uw verblijf maakt, kunnen verrekenen. U kunt een contant bedrag geven, maar de makkelijkste manier is het laten maken van een afdruk van uw creditcard. Wanneer u vertrekt uit het hotel kunnen de extra kosten op deze manier worden verrekend. Als u geen extra kosten hoeft te betalen of als u er voor kiest om deze kosten contant te voldoen, wordt de afdruk verscheurd. Vraagt u de receptionist dit in uw bijzijn te doen. Dit voorkomt eventuele problemen achteraf.

Verblijf: Enkele wenken voor uw verblijf in de accommodatie:
• Als zich een minibar in uw kamer bevindt kunt u daar gebruik van maken. Deze kosten zijn voor eigen rekening.
• Bestellingen via roomservice dient u niet contant te betalen, maar op de kamerrekening te laten zetten.
• Preferenties die u bij boeking heeft doorgegeven zijn nooit gegarandeerd. Ter plaatse, bij het inchecken, hoort u of uw preferentie ingewilligd kan worden.

Uitchecken:De algemene regel is dat u uw kamer uiterlijk om 12.00 uur dient te verlaten.

Eten en drinken op St. Eustatius

Saba heeft een beperkt aanbod aan restaurants.
Het leidingwater kunt u in sommige gevallen gewoon drinken, maar het valt aan te raden mineraalwater in flessen te drinken, dat overal te koop is.

Klimaat op St. Eustatius

De zogenaamde ‘Bovenwindse eilanden’ waartoe deze eilanden behoren, hebben een gemiddelde temperatuur van 22-28°C (op het bergachtige St. Eustatius kunnen de temperaturen iets lager zijn). De verkoelende passaatwind zorgt voor een aangename verfrissing. De meeste regen valt in de periode juni tot en met november, het ‘natte seizoen’. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen. Dezelfde periode staat tevens bekend als ‘orkaan-seizoen’; de statistieken geven echter aan dat de meeste Caribische eilanden gemiddeld slechts twee tot drie keer per eeuw worden getroffen door een zogenaamde ‘hurricane’.

Binnenlands vervoer op St. Eustatius

De taxi’s hebben vaak geen meter, maar de prijzen naar de meeste bestemmingen zijn van tevoren min of meer vastgesteld. Voor het huren van een auto heeft u een geldig Nederlands rijbewijs nodig. De voorwaarden verschillen per bestemming. In de meeste gevallen dient de huurder/bestuurder minimaal 25 jaar oud te zijn. Afhankelijk van het type moet u per dag op USD 30/40 of per week op USD 200/250 rekenen.
Reisblog St. Eustatius

Onze reizigers en onze specialisten delen hun ervaringen en reistips voor St. Eustatius met u.


Bekijk alle berichten
please chat with me