Lees alles over reizen in deze tijd en de drukte op Schiphol

Aruba vakantie

Het leuke aan een Aruba vakantie is de enorme diversiteit. Er is van alles op Aruba: veel witte stranden met intens blauw zeewater maar ook kun je er vele excursies maken en genieten van de gezellige sfeer op het gehele eiland.

Anouk Vial
Reisspecialist Tenzing Travel

Beleef Aruba met Tenzing Travel

Wilt u een reis aanpassen? Dat kan! Wij maken graag een voorstel op maat.

Daarom een kwaliteitsreis naar Aruba met Tenzing Travel

  • Unieke belevingen inbegrepen
  • Verblijven die een ervaring op zich zijn
  • Overnacht op A-locaties
  • Comfortabele huurauto (all inclusive)
  • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
  • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Aruba

Kunnen wij u helpen?

Wilt u meer weten over uw favoriete bestemming of vrijblijvend een reisvoorstel aanvragen? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.

Of bel ons direct:

020 - 398 93 98

Anouk Vial

Reisspecialist Aruba

Reisinformatie Aruba

  • Overzicht
  • Algemene info
  • Foto's

Voor een vakantie Aruba behoren vele mogelijkheden: brede witte zandstranden, het kalme, intens blauwe zeewater en de uitgebreide watersportmogelijkheden; de stranden van Aruba behoren tot de mooiste van de wereld.

Hotels Aruba

De hotels op Aruba kunnen zich meten met de beste hotels ter wereld. Aruba verdeelt hotels in ‘highrise’ (hoogbouw) en ‘low rise’ (laagbouw) hotels. Ons aanbod hotels op Aruba is zeer divers en voor ieder wat wils. Uiteraard is de keuze van uw hotel afhankelijk van de ligging. Op basis van uw budget kunnen wij aangeven welke luxe, comfort en faciliteiten u mag verwachten.

Autohuur Aruba

Aruba is weliswaar niet zo groot en het leven speelt zich voornamelijk in Oranjestad en op Palm Beach af, maar om het eiland te leren kennen raden wij u aan om een auto te huren op Aruba. Voor het ophalen en inleveren van de huurauto kunt u kiezen wat het handigst is voor u: direct op de luchthaven bij aankomst of bij enkele hotels. Ook kunt u de huurauto ophalen bij het autoverhuurbedrijf.

Waar te verblijven op Aruba?

Oranjestad

De hoofdstad van Aruba heeft een kleine haven en staat bekend om haar koloniale panden en toch hippe uitstraling door luxe winkels, vele restaurants en clubs. Ondanks dat Aruba de meeste hotels aan het strand gelegen heeft, zijn er ook enkele hotels in de hoofdstad.

Eagle Beach en Druif Beach

Twee van de mooiste stranden van Aruba zijn Eagle Beach en Druif Beach.

Palm Beach

Het bekendste en langste strand van Aruba waar een groot aantal, vooral luxe hotels naast elkaar liggen.

Waarom een vakantie Aruba?

Natuurlijk kent u de schitterende stranden van Aruba, zoals Eagle Beach en Druif Beach, maar het eiland biedt meer voor een veelzijdige vakantie:

Huwelijksreis Aruba

Trouwplannen of bent u pas getrouwd? Kies dan voor een huwelijksreis op Aruba. Hier kunt u romantisch met uw geliefde bijkomen aan een van de schitterende stranden van Aruba. Bij de resorts wordt u als pasgetrouwd stel getrakteerd op vele extra’s.

Culinair Aruba

Op Aruba is het culinair genieten geblazen. Met meer dan 200 restaurants biedt het eiland een variatie aan mogelijkheden. Van hotel-restaurants met internationale menukaarten tot hippe restaurants op sterrenniveau. Op Aruba vindt u keukens uit de hele wereld: Italiaans, Frans, Nederlands, Argentijns, Indiaas, Japans, Caraïbisch, Chinees en Amerikaans.

Excursies en activiteiten op Aruba

Aruba Sightseeing

In een luxueuze touringcar, voorzien van airco, bezoekt u de beroemdste plaatsen van het eiland en maakt u zodoende kennis met de rijke historie en natuurlijke pracht van Aruba.

Jeep Safari

In een jeep met vierwielaandrijving rijdt u langs de meest fascinerende bezienswaardigheden van Aruba. U rijdt langs prachtige stranden, maar ook langs de ruige kust aan de noordkant van Aruba.

Zeiltocht

Maak een tocht bij zonsondergang en vaar mee op een luxe catamaran of klassiek zeilschip langs Aruba’s fenomenale kustlijn. Geniet van deze adembenemende zonsondergang onder het toeziend oog van de volschijnende maan.

Palm Island

Bezoek Paradijs eiland, ‘De Palm Island’ en geniet van een fantastische tijd. De keuze uit een scala van activiteiten zorgt ervoor dat met name jongeren en kinderen zich hier geen moment hoeven te vervelen.

Aloëfarm

Een rondleiding op de boerderij waar de Aloë plant verbouwd wordt.

Spa en Wellness

De meeste hotels & resorts beschikken over faciliteiten om uw lichaam en geest tot rust te laten komen met diverse therapieën en behandelingen als hydrotherapie, hot stone therapie, aromatherapie, moddertherapie, massages, gezichtsbehandelingen en stoombaden.

California Lighthouse

Deze vuurtoren ligt in het noordwesten van Aruba en is een ware attractie.

San Nicolas

Een gezellige plaats in het zuiden van Aruba met een levendige sfeer.

Tijdsverschillen

Het is op Aruba 5 uur vroeger dan in Nederland; wanneer wij zomertijd hebben 6 uur.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services: https://klmhealthservices.com. Of neem een kijkje op www.anvr.nl waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal is Nederlands, maar de voertaal is Papiaments. De meeste bewoners spreken ook Engels of Spaans.

Geldzaken

De munteenheid is de Arubaanse gulden. De munt heeft een vaste omrekenkoers met de Amerikaanse dollar. Wij adviseren u echter om (ook) Amerikaanse dollars in contant mee te nemen, omdat dit het meest gangbare betaalmiddel is. De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is tot en met uw terugkomst. Tevens dient u zich uiterlijk 48 uur voor vertrek naar Aruba online te registreren voor de immigratiekaart (de zogeheten Emkarkation and Disembarkation kaart) via www.edcardaruba.aw

Via Amerika naar Aruba
Reist u via Amerika naar Aruba, dan dient u zich online te registreren voor een ESTA reistoestemming. Kijkt u op https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ voor meer informatie. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste en benodigde documenten.

Klimaat op Aruba

Aruba kent tropische temperaturen, gemiddeld tussen de 28-30°C. De passaatwind, kenmerkend voor de benedenwindse eilanden, zorgt voor een aangename, verkoelende bries. Aruba valt buiten de zogenaamde ‘hurricane-belt’, de orkaanzone. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 27-30°C. De meeste regen valt in de periode juni tot en met november, het ‘natte seizoen’. Dit neemt niet weg dat er gedurende deze maanden volop zon kan zijn; het grootste deel van de dag is het gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing kan zorgen.

Reisfoto's Aruba

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.