Best of Iceland

14-daagse autoreis

Tijdens deze reis zult u per huurauto alle hoogtepunten van IJsland aandoen. U reist in een prettig tempo, zodat u voldoende tijd heeft om iedere bestemming goed te verkennen. U begint uw reis in het kleinschalige, maar bruisende Reykjavik. Daarna gaat u de wereldberoemde Golden Circle met zijn hoogtepunten bezoeken.
lees verder

Maak per zodiac boot een tocht over het gletsjermeer Fjallsárlón met zijn indrukwekkende ijswand. Op deze manier ervaart u het echte IJsland

- reisspecialist Simone Jansen

Reisfoto's

Kirkjufell waterval

Kirkjufell waterval

Jökulsárlón

Jökulsárlón

Blue Lagoon

Blue Lagoon

Akureyri

Akureyri

Highlights

 • Ontdek de hoofdstad Reykjavik
 • Aanschouw de vele watervallen
 • Ruik de geisers in de Golden Circle
 • Dobber in de Blue Lagoon warmwaterbronnen
 • Speur naar walvissen
 • Ervaar het IJsschotsenmeer Jokülsárlón
 • Spot de leuke papegaaiduikers
+ +

Indicatieprijs

€ 2.999 p.p.
Meer prijsinfo >

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Tijdens deze reis zult u per huurauto alle hoogtepunten van IJsland aandoen. U reist in een prettig tempo, zodat u voldoende tijd heeft om iedere bestemming goed te verkennen. U begint uw reis in het kleinschalige, maar bruisende Reykjavik. Daarna gaat u de wereldberoemde Golden Circle met zijn hoogtepunten bezoeken. Uiteraard ontbreken ook de zwarte stranden van Reynisfjara aan de zuidkust, het nationale park Vatnajökull en de verschillende watervallen niet tijdens deze rondreis. Vervolgens gaat u naar het noorden, waar u de bekende warmwaterbronnen, de vissersdorpen en het vulkanische landschap bewondert. U eindigt de reis op het schiereiland Sneafellsness, waar u al het moois van IJsland kunt herbeleven. Sneafellsness wordt namelijk ook wel ‘IJsland in het klein’ genoemd. Tijdens deze reis slaapt u in comfortabele, authentieke accommodaties.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Reykjavik

Reykjavik

Reykjavik

Na aankomst op de luchthaven van Reykjavik neemt u direct de huurauto in ontvangst. Vervolgens rijdt u naar Reykjavik om daar de eerste twee nachten van uw rondreis door IJsland te verblijven. Houd rekening met ongeveer een uur reistijd van de luchthaven naar het centrum van Reykjavik.

U verblijft in Storm Hotel - Reykjavik
Dag 2

Vrije dag Reykjavik

Reykjavik

Reykjavik

De hoofdstad van IJsland mag dan wel niet groot zijn, er is ontzettend veel te ondernemen. Vanuit de haven vertrekken de boten op zoek naar de vele walvissen, maar ook in de stad zijn verschillende warmwaterbronnen te vinden. Leuk is een fietstocht door de stad en geniet ook vooral van de vele culinaire hoogstandjes die Reykjavik rijk is. Het is echt de enige stad van betekenis op IJsland, waardoor er hier extra genoten kan worden van goede restaurants.

U verblijft in Storm Hotel - Reykjavik
Dag 3

Reykjavik - Laugarvatn (Golden Circle)

Golden Circle geiser

Golden Circle geiser

Het is tijd om Reykjavik te verlaten en naar Laugarvatn te rijden, de volgende bestemming van uw rondreis door IJsland. Laugarvatn is onderdeel van de beroemde Golden Circle en de reisafstand is vandaag relatief kort. Geniet onderweg van de uitgestrekte landschappen, die u soms het gevoel geven dat u alleen op de wereld bent.
 

U verblijft in Efsti Dalur - Golden Circle
Dag 4

Vrije dagen Golden Circle

Golden Circle

Golden Circle

Het meest bekende natuurgebied staat bekend om de prachtige watervallen, geisers, warmwaterbronnen en het Thingvellir National Park. In dit park ligt de scheidslijn tussen het Noord-Amerikaanse en het Euraziatische continent.

U verblijft in Efsti Dalur - Golden Circle
Dag 5

Laugarvatn (Golden Circle) – Hof

Waterval van Skogafoss

Waterval van Skogafoss

Omdat de rit van vandaag wat langer is, raden wij u aan vroeg te vertrekken. De reis vervolgt zich via ringweg 1 en kent als eindbestemming het dorpje Hof. U rijdt via de zuidkust richting het oosten van IJsland. Het is een mooie route en onderweg kunt u bij een aantal bezienswaardigheden stoppen. Voor de lunch kunt u terecht in het dorpje Vík.

U verblijft in Fosshotel Nupar - Hof
Dag 6

Hof – Höfn

Bergen van Höfn

Bergen van Höfn

De rit van vandaag neemt u verder mee langs de indrukwekkende oostkust van IJsland. De eindbestemming is het dorpje Höfn. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het ijsmeer van Jökulsárlón of een van de vele gletsjers die onderdeel zijn van het Vatnaköjull National Park.

U verblijft in Seljavellir Guesthouse - Höfn
Dag 7

Höfn – Egilstaddir

Kabelbaan in Egilsstadir

Kabelbaan in Egilsstadir

De rondreis door IJsland gaat vandaag verder langs de grillige oostkust. Dit is wederom een schitterende route om te rijden, want u passeert fjorden en authentieke vissersdorpjes. De eindbestemming van vandaag is Egilsstadir, de perfecte uitvalsbasis voor een verdere verkenning van Oost-IJsland.

U verblijft in Hotel Eyvindara - Egilsstadir
Dag 8

Egilstaddir – Mývatn

Myvatn

Myvatn

Het is tijd om de oostkust van IJsland vandaag achter u te laten en richting het noorden te rijden. U volgt nog steeds ringweg 1 en passeert heuvellandschappen met rivieren. In dit dunst bevolkte gebied van IJsland zult u onderweg weinig tegenkomen, een enkele boerderij daargelaten. De eindbestemming van vandaag is Mývatn, maar voordat u dit dorp bereikt raden wij u aan om voor het meer van Mývatn rechtsaf te slaan, de 864 op, zodat u nog een bezoek kunt brengen aan twee watervallen; de Dettifoss en de Selfoss.

U verblijft in Narfastadir Country Hotel - Myvatn
Dag 9

Vrije dag Mývatn

Vandaag heeft u de tijd om deze geweldige regio verder te verkennen. Bezoekt u verschillende hoogtepunten die naast of dichtbij het meer liggen, of gaat u op dagexcursie naar de bekende vulkaan Askja?

U verblijft in Narfastadir Country Hotel - Myvatn
Dag 10

Mývatn – Akureyri

Walvis bij Akureyri

Walvis bij Akureyri

Vandaag staat er een korte rit op het programma. U kunt er dus voor kiezen om in de ochtend nog mooie plekken in de omgeving van Mývatn te bezoeken, of u kunt al vroeg vertrekken naar Akureyri, de eindbestemming van vandaag. Dit is namelijk dé plek om een walvissenexcursie te doen. Halverwege de route vindt u de spectaculaire Godafoss-waterval, een aanrader!

U verblijft in Hotel Nordurland - Akyreyri
Dag 11

Akureyri – Snæfellsnes

Landschap van Snaefellsnes

Landschap van Snaefellsnes

Via het binnenland verlaat u het noorden van IJsland en u reist vervolgens naar de westkust. U rijdt door groene valleien met aan weerszijden besneeuwde bergtoppen. Het gevarieerde schiereiland Snæfellsnes is de laatste locatie van deze rondreis. U kunt onderweg stoppen in Hvammstangi, om van daaruit een boottocht te maken en op zoek te gaan naar zeehonden.

U verblijft in Arnarstapi Hotel - Snæfellsnes
Dag 12

Vrije dag Snæfellsnes

Kirkjufell waterval

Kirkjufell waterval

Vandaag heeft u een dag ter vrije besteding en kunt Snæfellsnes ontdekken. De regio leent zich uitstekend om mooie wandelingen te maken, maar daarnaast kunnen wij ook sneeuwscooter safari's of een excursie in een lavagrot aanbieden.

U verblijft in Arnarstapi Hotel - Snæfellsnes
Dag 13

Snaefellsnes – Reykjanes

Rotsen bij Reykjanes

Rotsen bij Reykjanes

De rondreis komt bijna tot zijn einde. Vandaag rijdt u naar uw laatste verblijf op het schiereiland Reykjanes, dat ten zuiden van Reykjavik ligt. Wij raden u aan om vroeg te vertrekken zodat u in de middag nog voldoende tijd heeft om Reykjanes te verkennen.

U verblijft in Berg Hotel - Reykjanes
Dag 14

Reykjavik - Amsterdam

Vandaag rijdt u terug naar de luchthaven van Reykjavik. Na deze korte rit levert u uw huurauto hier weer in. Hierna maakt u zich klaar voor de terugvlucht naar Amsterdam.

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Tijdsverschil

In IJsland is het tijdens onze zomertijd twee uur, en tijdens onze wintertijd één uur, vroeger dan in Nederland en België.

Gezondheid

Voor informatie met betrekking op gezondheid en eventueel benodigde vaccinaties voor uw reisbestemming, adviseren wij u contact op te nemen met een specialist. Zij kunnen u het juiste advies geven.

U kunt advies inwinnen bij bijvoorbeeld uw huisarts, de GGD en de KLM Health Services (klik hier). Of neem een kijkje op de website van de ANVR (klik hier), waar u reisinformatie per bestemming vindt.

Taal

De officiële taal van IJsland is het IJslands.

Geldzaken

De munteenheid is de IJslandse kroon (ISK). De actuele koersen kunt u raadplegen via www.valuta.nl. Bankpassen en creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart dat nog minimaal drie maanden na vertrek vanuit IJsland geldig is. Voor een bezoek aan IJsland (van minder dan 90 dagen) heeft u geen visum nodig.

Indien u na uw bezoek aan IJsland doorreist naar Amerika zijn er afwijkende regels van toepassing. U dient dan in het bezit te zijn van een paspoort dat nog geldig is een dag na vertrek vanuit Amerika. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor het visumvrij reizen naar of via Amerika. Deze ESTA-aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot Amerika voor een periode van twee jaar. Hiervoor dient ,- per persoon te worden betaald.

NB: Bovengenoemde informatie geldt voor Nederlandse paspoorthouders. Onze informatie omtrent de reisdocumenten is een richtlijn en altijd onder voorbehoud van wijzigingen. U blijft als reiziger zelf verantwoordelijk voor het in het bezit hebben van de juiste documenten.

Klimaat

Het klimaat in IJsland is milder dan door velen wordt gedacht. De beste reisperiode is van juni tot en met augustus. De dagen zijn lang, waarbij de zon in juni vrijwel niet onder gaat. Ook liggen de temperaturen in deze periode het hoogst. De dagtemperaturen liggen gemiddeld tussen de 10°C en 15°C. In de winterperiode wordt het vrijwel niet licht en liggen de temperaturen, afhankelijk van de regio, rond of onder het vriespunt. Dit is wel de beste periode om het noorderlicht te aanschouwen.

Hoogseizoen

Juli/augustus is het hoogseizoen in IJsland. Vanwege de kleinschaligheid van de hotels zijn veel hotels dan ook snel volgeboekt. Mocht u deze reis willen maken in deze maanden, dan raden we u aan om zeer vroeg te boeken.

Levensstandaard

In IJsland liggen de kosten hoger dan in Nederland en België. De levensstandaard in IJsland is ontzettend hoog, maar ook het feit dat vele producten ingevoerd moeten worden zorgen voor hogere kosten. Met name maaltijden in restaurants en alcohol zijn beduidend duurder dan u gewend bent. Voor een eenvoudige lunch dient u rekening te houden met ongeveer €15 per persoon. Voor een driegangenmaaltijd is dit rond de €50 per persoon. Daar tegenover staat weer dat veel van het natuurschoon gratis te bewonderen is.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 2.999,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met Iceland Air, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen in aangegeven kamertypes inclusief de aangegeven maaltijden
 • Autohuur Intermediate 4-deurs, All-inn verzekeringen
 • Boottocht ijsbergenmeer Jökulsárlón inbegrepen
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij Icelandair
 • Maaltijden tijdens de vluchten met Icelandair
 • Fooien
 • Maaltijden
 • Benzine
 • GPS bij de huurauto
 • Entreegelden nationale parken & attracties
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Stakkholtsgjá Canyon

Waarom naar IJsland met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds