Best of Sweden

10-daagse autorondreis

Deze 10-daagse rondreis door Zweden begint in het zuidwesten, in de levendige stad Göteborg. Het is een kleine stad met vriendelijke inwoners, goede restaurants en gezellige cafés. Na het verblijf in Göteborg gaat u met uw huurauto op pad en is het tijd om de betoverende Bohuslän-archipel te ontdekken, die ten noorden van Göteborg start en eindigt bij de grens met Noorwegen.
lees verder

Reisfoto's

Smogen

Smogen

Goteborg

Goteborg

Marstrand

Marstrand

Stockholm

Stockholm

Stockholm

Stockholm

Highlights

 • Levendig Stockholm
 • Scherenkust van Bohuslän
 • Historie in Grebbestad
 • Göta Kanal
 • Göteborg
 • Vänermeer
+ +

Indicatieprijs

€ 1.299 p.p.
Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Deze 10-daagse rondreis door Zweden begint in het zuidwesten, in de levendige stad Göteborg. Het is een kleine stad met vriendelijke inwoners, goede restaurants en gezellige cafés. Na het verblijf in Göteborg gaat u met uw huurauto op pad en is het tijd om de betoverende Bohuslän-archipel te ontdekken, die ten noorden van Göteborg start en eindigt bij de grens met Noorwegen. U bezoekt prachtige eilandjes die voor de kust zijn gelegen, maakt wandelingen over autovrije eilanden en heeft de mogelijkheid om de kust per kajak te verkennen. Onderweg passeert u authentieke dorpjes met de bekende houten huizen, vaak in de typerende rode kleur geverfd. Na de Bohuslän-archipel reist u richting het oosten, waar het landschap langzaamaan overgaat in dichtbegroeide bossen die worden afgewisseld met fotogenieke meren en verschillende kanalen en sluizen. Tijdens de reis bezoekt u ook een aantal markante kastelen, prachtige overblijfselen uit de eeuwenoude renaissance tijd! Iedere regio leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen, maar wist u dat zowel aan de westkust als bij de meren in het binnenland ook idyllische strandjes zult tegenkomen waar u heerlijk kunt ontspannen? De relatief korte afstanden zorgen ervoor dat u voldoende tijd heeft om optimaal van de omgeving te genieten. U leest het, deze gevarieerde rondreis heeft voor ieder wat wils!

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam – Göteborg

Goteborg

Goteborg

Na aankomst op de luchthaven van Göteborg wordt u met privévervoer naar uw hotel gebracht. Het avontuur in Zweden kan gaan beginnen!

U verblijft in Clarion Collection Hotel Odin - Göteborg
Dag 2

Vrije dag Göteborg

Botanische tuin, Goteborg

Botanische tuin, Goteborg

U heeft een hele dag om Göteborg op uw gemak te verkennen. Vergeet u niet om tussen het ontdekken door te stoppen voor een ‘fika’? Maak een rondvaart per traditionele Paddan boot door de oude kanalen rondom de stad of struin rond in de gezellige wijk Haga met haar vele authentieke huizen en boetiekjes.

U verblijft in Clarion Collection Hotel Odin - Göteborg
Dag 3

Göteborg – Lysekil

Lysekil

Lysekil

Vanochtend haalt u uw huurauto op en is het tijd om de schitterende Bohuslän-archipel te gaan ontdekken. Deze archipel, bezaaid met duizenden eilanden, begint net ten noorden van Göteborg en loopt tot aan de grens met Noorwegen. Langs de kust hoeft u alleen maar de 300 kilometer lange E6 te volgen en te besluiten waar u onderweg wilt stoppen. Graag geven wij u iedere dag tips voor de mooiste plaatsen onderweg om te stoppen. De eindbestemming van vandaag is het dorpje Lysekil.

U verblijft in Strandflickornas Havshotell - Lysekil
Dag 4

Lysekil – Grebbestad

Grebbestad

Grebbestad

Voordat u vanochtend weer verder richting het noorden reist, raden wij u aan om op de veerboot ‘Carl Wilhelmson’ te stappen die u in minder dan een kwartier naar het charmante eilandje Skaftö brengt. Eenmaal terug in Lysekil raden wij aan om hoofdweg E6 links te laten liggen en via de lokale wegen (route 171 en 163) via het fraaie platteland te rijden met Grebbestad als eindbestemming van vandaag. U verblijft in Tanumstrand, een heerlijke accommodatie in een pittoreske omgeving die aan Grebbestad grenst

U verblijft in TanumStrand - Grebbestad
Dag 5

Vrije dag Grebbestad

Grebbestad

Grebbestad

U heeft vandaag een hele dag om heerlijk te ontspannen op het strand of in de Noorse spa van TanumStrand. Uiteraard kunt u ook de omgeving van Grebbestad gaan verkennen. Met name de Kosterhavet-archipel is een bezoek waard!

U verblijft in TanumStrand - Grebbestad
Dag 6

Grennestad – Vänersborg

Dalsland

Dalsland

Na het ontbijt verlaat u de ruige westkust en rijdt u naar de groene provincie Dalsland. Hier voeren serene meren en dichtbegroeide bossen de boventoon. Wij raden u aan om te rijden via Route 164 en Route 166, waarbij u over slingerende wegen langs glooiende velden en authentieke houten boerderijen wordt geleid. Een aantal keren zullen de bossen abrupt stoppen en plaatsmaken voor grote meren. Onderweg zijn er een aantal mooie bezienswaardigheden waar u kunt stoppen. Uiteindelijk arriveert u in Vänersborg, de eindbestemming van vandaag.

U verblijft in Ronnums Herrgård - Vänersborg
Dag 7

Vänersborg – Motala

Gota Kanal

Gota Kanal

De reis vervolgt zich vandaag verder naar het oosten. De eindbestemming is Motala en vandaag kunt u kiezen tussen twee routes die naar Motala leiden. Beide keren zult u langs het Gotä Kanal komen. De eerste route neemt u mee langs het imposante Läcko Castle, de zogeheten Riviera van Lidköping met het strand van Svlanäs, schiereiland Hindens Rev, het kleine plaatsje Sjötorp en tot slot beukenbos Surö. De tweede route loopt oostelijker via de stad Jönköping en vervolgens de panoramische route langs de westkust van het Vättern-meer naar Gränna en vanuit daar via het fantastische Vadstena-kasteel en klooster.

U verblijft in Hotel Nostalgi - Motala
Dag 8

Motala – Stockholm

Vandaag is de laatste dag dat u met de auto op pad gaat. De hoofdstad van Zweden is de laatste bestemming van deze mooie rondreis. Voordat u de huurauto in Stockholm inlevert zijn er onderweg nog een aantal leuke bezienswaardigheden om te stoppen.

U verblijft in Stallmästaregården - Stockholm
Dag 9

Vrije dag Stockholm

Stockholm

Stockholm

Deze dag ter vrije besteding zult u zeker goed kunnen gebruiken om Stockholm te ontdekken, want met tal van leuke wijken, musea en andere bezienswaardigheden kan het soms lastig zijn om te kiezen waar te beginnen.

U verblijft in Stallmästaregården - Stockholm
Dag 10

Stockholm - Amsterdam

U wordt met privévervoer naar de luchthaven van Stockholm gebracht. Vanuit hier vliegt u rechtstreeks terug naar Amsterdam en komt er een einde aan de rondreis door Zweden. Hej då!

 

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Beste Reistijd

Het zuidelijke deel van Zweden, waar onze reizen voornamelijk plaatsvinden, heeft een gematigd zeeklimaat. De weersomstandigheden en het type klimaat komen hier redelijk overeen met dat van Nederland. De temperaturen worden zowel in de zomers als in de winters getemperd door de matigende invloed van de zee. In de wintermaanden ligt de temperatuur rond het vriespunt en in de zomermaanden zo rond de 20 graden. De regen valt gelijkmatig het hele jaar door.

Inentingen

Voor Zweden zijn geen inentingen nodig.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of identiteitskaart. Voor een bezoek aan Zweden heeft u geen visum nodig.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 1.299,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM, inclusief handbagage en luchthavenbelasting
 • Alle overnachtingen in de aangegeven verblijven op basis van logies en ontbijt
 • Vervoer van de luchthaven naar het verblijf en v.v.
 • Autohuur, inclusief alle verzekeringen
 • Fietstour Stockholm inbegrepen
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Ruimbagage tijdens de vluchten
 • Stoelreserveringen KLM
 • GPS bij de huurauto
 • Overige maaltijden
 • Overige excursies
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Reis- en annuleringsverzekering

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
rondreis zweden

Waarom naar Zweden met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds