Highlights of Argentina & Chile

17-daagse privéreis

In onze Highlights-reis combineren we Argentijns- en Chileens-Patagonië. Na een kort verblijf in bruisend Buenos Aires beginnen we in het merengebied, waar we de prachtige boot-bus-boot doorsteek naar Chili maken. Het zijn een paar dagen vol meren, bossen en varen. Dan per vliegtuig naar het uiterste zuiden van Chili voor een bezoek aan het beroemdste natuurpark van het land: Torres del Paine.
lees verder

Reisfoto's

Bariloche

Bariloche

Buenos Aires

Buenos Aires

Australis Punta Arenas

Australis Punta Arenas

Puerto Varas

Puerto Varas

Perito Moreno El Calafate

Perito Moreno El Calafate

Highlights

 • Argentijns en Chileens merengebied
 • Ontelbare meren, bossen en bergen
 • Nationale Park Torres del Paine
 • Gletsjers o.a. Perito Moreno
 • Buenos Aires
+ +

Prijs op aanvraag

Meer prijsinfo >

Reisinformatie

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

In onze Highlights-reis combineren we Argentijns- en Chileens-Patagonië. Na een kort verblijf in bruisend Buenos Aires beginnen we in het merengebied, waar we de prachtige boot-bus-boot doorsteek naar Chili maken. Het zijn een paar dagen vol meren, bossen en varen. Dan per vliegtuig naar het uiterste zuiden van Chili voor een bezoek aan het beroemdste natuurpark van het land: Torres del Paine. We varen naar de gletsjers en toeren door de ruige bergwereld. Tijdens de busreis naar El Calafate komt u vanuit de groene wereld terecht in het weidse steppeland van Argentinië. De Perito Morenogletsjer is één van de hoogtepunten van Zuid-Amerika.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Dag tot dag

Dag 1

Amsterdam - Buenos Aires

Vandaag vertrekt u met een rechtstreekse vlucht naar Buenos Aires.

Dag 2

Aankomst Buenos Aires

Recoleta begraafplaats, Buenos Aires

Recoleta begraafplaats, Buenos Aires

Na aankomst op de luchthaven wordt u door onze lokale vertegenwoordiger ontvangen en naar uw hotel gebracht voor twee overnachtingen in Buenos Aires.

U verblijft in Kenton Palace Hotel - Buenos Aires
Dag 3

Buenos Aires

Plaza de Mayo, Buenos Aires

Plaza de Mayo, Buenos Aires

U maakt een uitgebreide stadsrondrit. U ziet onder meer het Plaza de Mayo, de kleurrijke wijk La Boca, de tangowijk San Telmo en de wijk Recoleta met de elegante lanen en parken, de ambassades en de musea. In de avond bezoekt u een tango & dinner show in stijl.

U verblijft in Kenton Palace Hotel - Buenos Aires
Dag 4

Buenos Aires - Bariloche

Andes doorsteek, Merengebied

Andes doorsteek, Merengebied

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Bariloche en bij aankomst transfer naar het hotel waar u twee nachten verblijft. In Bariloche begon 100 jaar geleden het toerisme in Argentinië – op de latten in de winter, te voet en te paard in de zomer. Vandaag en de komende 4 dagen bent u in het merengebied.

U verblijft in Hotel Tres Reyes - Bariloche
Dag 5

Bariloche

Merengebied

Merengebied

In de ochtend staat de excursie ‘Circuito Chico’ op het programma, een rondje door de omgeving: bergen, bossen en alsmaar prachtige kijkjes op het meer. Bij de Cerro Campanario gaat u met de stoeltjeslift naar de top voor een weids uitzicht over de meren en de Andes. De middag kunt u naar eigen wens invullen.

U verblijft in Hotel Tres Reyes - Bariloche
Dag 6

Bariloche - Puerto Varas (Chili)

Chiloe Island

Chiloe Island

Vandaag maakt u een bijzondere oversteek naar Chili waarbij u afwisselend per bus en boot reist, dwars door de Andes, die hier onderbroken wordt door een snoer van meren. U wisselt tijdens de tour 5 keer van vervoer! Voor de bagage wordt gezorgd. Rond het middaguur bent u in het dorp Peulla, een paar huizen en 2 hotels ‘in the middle of nowhere’ voor lunchgelegenheid. Na de lunch gaat het verder: eerst 2 uur varen over Lago Todos los Santos, omringd door vulkanen en beboste berghellingen. In Petrohué stapt u de bus voor het laatste traject, langs de zuidoever van het Lago Llanquihue. Maar eerst hebt u aan uw rechterhand af en toe prachtige panorama's op de witte top van de vulkaan Osorno. Hierna naar Puerto Varas, een charmant plaatsje aan het Llanquihuemeer met veel houten huizen en tal van gezellige restaurants en café's. U verblijft twee nachten in Puerto Varas.

U verblijft in Cabañas del Lago - Puerto Varas
Dag 7

Puerto Varas

Merengebied

Merengebied

Vandaag maakt u een dagexcursie naar het eiland Chiloé in de Chileense fjorden. De houten kerken en de palafitos (huizen op palen) zijn karakteristiek voor het eiland. De natuur bestaat uit groene glooiende heuvels, ongerepte kust, weilanden en heel veel bloeiende brem. Met regelmaat ziet u hier over de deels ongeasfalteerde wegen nog ossenkarren rijden, waarmee nog dagelijks producten naar de markt worden vervoerd. De houten kerken staan collectief op de Werelderfgoedlijst.

U verblijft in Cabañas del Lago - Puerto Varas
Dag 8

Puerto Varas - Punta Arenas

Punta Arenas

Punta Arenas

Vandaag is een reisdag, van het merengebied in één keer naar het zuiden van Patagonië. In de loop van de middag wordt u naar de luchthaven van Puerto Montt gebracht voor de 2 uur durende vlucht naar Punta Arenas. Na aankomst in Punta Arenas wordt u naar het hotel gebracht voor de overnachting

U verblijft in Isla Rey Jorge - Punta Arenas
Dag 9

Punta Arenas - Puerto Natales

Puerto Natales

Puerto Natales

U reist vanmorgen met de lijnbus naar Puerto Natales, een mooie tocht door de grootse lege steppe (250 km). De middag heeft u ter vrije besteding. U verblijft drie nachten in Puerto Natales.

U verblijft in Weskar Lodge - Puerto Natales
Dag 10-11

Puerto Natales

Torres del Paine

Torres del Paine

U maakt de eerste dag een prachtige boottocht over de zeearm Ultimo Esperanza naar de gletsjers van de Balmaceda en Rio Serrano. Er is een mooi wandelpad door het bos naar het gletsjermeer, dat aan de voet van de grote ijsmassa ligt. Op de terugweg luncht u op een estancia (inbegrepen). Een lekker ontspannen dagje in de wildernis en op de boot.

De tweede dag maakt u een excursie naar het nationale park Torres del Paine. Zodra u het park inrijdt zult u in vervoering raken van het eenzame en ruige landschap van meren, heuvels, watervallen en bergen. Het Paine bergmassief met de beroemde granieten bergpieken is indrukwekkend, waarvan de Cuernos (hoorns) en de Torres (torens) de meest opvallende zijn. In de vlaktes en op de hellingen leven guanaco’s, vossen, wilde paarden en in de lucht zweven condors. U bezoekt o.a. de waterval Salta Grande bij het Lago Nordenskjold.

U verblijft in Weskar Lodge - Puerto Natales
Dag 12

Puerto Natales - El Calafate (Argentinië)

El Calafate

El Calafate

Transfer naar het busstation en met de lijnbus naar El Calafate. De busrit duurt ongeveer 5 uur, afhankelijk van de drukte aan de grensposten. behalve de landsgrens passeert u ook een klimaatgrens: van de vochtige westkant naar de droge oostkand van d Andes; van bos en weide naar steppe. Bij aankomst op het busstation van El Calafate transfer naar uw hotel, waar u drie nachten verblijft.

U verblijft in Rochester El Calafate - El Calafate
Dag 13-14

El Calafate

Boottocht excursie El Calafate

Boottocht excursie El Calafate

De eerste dag in El Calafate een excursie naar het nationale park 'Los Glaciares' dat 80 kilometer ten westen van El Calafate begint. Er is meteen al een drastische verandering in de vegetatie: van graslanden naar mooie bossen met inheemse boomsoorten. En dan staat u oog in oog met de beroemdste gletsjer van Zuid-Amerika: de Perito Moreno. Een geweldige ijsmassa, die langzaam in het meer schuift. Grote brokken ijs storten met veel lawaai en geweld in het water. De vele wandelpaden en boardwalks geven plenty uitzicht. Tijdens de boottocht voor het front van de gletsjer langs (vaartijd 1 uur en inbegrepen) ervaart u eens te meer de omvang van de ijsmassa. U kunt facultatief deelnemen aan een wandeling over de gletsjer, de zogenaamde mini-icetrekking. Met schoenijzers loopt u onder begeleiding over de gletsjer.

De tweede dag is voor optionele excursies. Bijvoorbeeld Express Ice Rivers: een dagje varen naar al die andere gletsjers. Of u boekt de excursie naar estancia Cristina, eerst 3 uur varen naar een verlaten schapenboerderij en dan met jeeps de bergen in naar een uitzichtspunt waar u een overweldigend panorama hebt over het gehele zuidelijk ijsveld van Patagonië. Met de  jeep retour naar de estancia voor lunchgelegenheid, museumbezoek en wandeling in de toendra. Met boot en bus terug naar het hotel (totale duur 12 uur). Facultatief: tegen een kleine toeslag wandelt u (i.p.v. jeep) met een gids van boven in ruim 4 uur terug naar de estancia. Deze trekking is 14 km lang en helemaal dalwaarts.

U verblijft in Rochester El Calafate - El Calafate
Dag 15

El Calafate - Buenos Aires

La Boca, Buenos Aires

La Boca, Buenos Aires

Transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Buenos Aires. Na aankomst wordt u naar het hotel gebracht.

U verblijft in Kenton Palace Hotel - Buenos Aires
Dag 16

Buenos Aires - Amsterdam

Transfer naar de internationale luchthaven voor de retourvlucht naar Amsterdam.

Dag 17

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Argentinië

Inentingen

Vaccinaties worden voor sommige gebieden aanbevolen. Wij raden u aan contact op te nemen met één van de gezondheidsorganisaties in uw woonplaats, bijvoorbeeld huisarts of GG & GD. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel.

Klimaat

Argentinië kunt u het gehele jaar bezoeken, maar heeft echter een zeer divers klimaat. Over het algemeen is de beste reistijd van oktober tot en met maart. Het noorden en westen (Iguazu en Salta) is subtropisch, waarbij het in de maanden december tot en met februari hoog zomer is, met temperaturen boven de 30 graden Celsius. Dit gedeelte van Argentinië is geschikt om het hele jaar door te bezoeken. Let wel op dat het in december en januari erg heet kan zijn en dat er in Iguazu dan een tropische regenbui valt.

Het uiterste zuiden (Patagonië) kan in de Nederlandse zomer (daar winter) erg koud zijn. Van oktober tot en met maart heeft u hier een koude Nederlandse zomer, maar er kunnen ook dagen van 20 graden Celsius tussen zitten. In de Andes (bij Bariloche) valt in de winter (onze zomer) veel sneeuw en is daarom een perfect wintersportgebied.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na aankomst in Argentinië. Indien u langer dan 90 dagen in Amerika verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum. De kinderen dienen in het bezit te zijn van een eigen internationaal paspoort! Daarnaast kan u gevraagd worden uw ticket te laten zien voor de terugvlucht en een bewijs voor uw eerstvolgende bestemming (hotelvoucher/ticket voor uw doorvlucht).

Tijdsverschil

Het is in Argentinië 4 uur vroeger dan in Nederland; 5 uur wanneer wij zomertijd hebben. Argentinië kent geen zomertijd en er zijn geen verschillende tijdszones in het land.

Chili

Inentingen

Vaccinaties worden voor sommige gebieden aangeraden. Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP & Hepatitis A. Wij adviseren u om contact op te nemen met uw huisarts of de GG&GD voor de meest actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Vanwege de ligging en de geografische kenmerken die Chili bezit, variëren de seizoenen enorm. Chili ligt op het zuidelijk halfrond en daardoor zijn de seizoenen precies omgekeerd met deze in Nederland en België. In de Nederlandse zomer is het winter in Chili en andersom. Het noorden van Chili kent een overgang van gematigd zeeklimaat naar een koud woestijnklimaat. Het uiterst noordwestelijke puntje heeft relatief gezien een warm woestijnklimaat. In het zuiden van Chili heerst een zeeklimaat, het regent er veel en het is er ’s winters erg koud. Chili ligt langs het Andes gebergte: het westen is kustgebied langs de Grote Oceaan en het oosten is de westelijke helft van het Andes gebergte, wat overgaat in Vuurland, een eilandengroep met een koel zeeklimaat. Op Paaseiland is er sprake van een vochtig subtropisch klimaat.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog 6 maanden geldig is na aankomst in Chili. De kinderen hebben een eigen paspoort nodig! Daarnaast kan u gevraagd worden uw ticket te laten zien voor de terugvlucht en een bewijs voor uw eerstvolgende bestemming (hotelvoucher/ticket voor uw doorvlucht).
 
Reist u via de USA: Voor vertrek dient u toestemming aan te vragen voor het visum-vrij reizen naar of via de USA. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur voor vertrek te zijn afgerond en geldt ook voor kinderen. De toestemming is geldig voor meervoudige toegang tot de USA voor een periode van twee jaar. Er dient hiervoor ,- per persoon te worden betaald.

Tijdsverschil

Er is in Chili zomer- en wintertijd. De wisseldata lopen niet synchroon met de onze. De Chileense zomertijd duurt lang, van half augustus tot half mei. Tijdens onze winterklokperiode is het op het vasteland 6 uur vroeger en op Paaseiland 8 uur vroeger dan in Nederland.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

De prijs voor deze reis is op aanvraag. Interesse in deze reis? Neem contact met ons op en wij bespreken graag met u de mogelijkheden en prijzen voor een rondreis door Argentinië & Chili.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen middenklasse verblijven inclusief ontbijt
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Niet inbegrepen

 • Stoelreserveringen bij KLM
 • Fooien
 • Overige maaltijden
 • Optionele excursie(s)
 • Reis- en annuleringsverzekering

Argentinië

Bijzonderheden

 • De beste periode voor deze reis zijn de maanden oktober t/m maart
 • U kunt deze reis of onderdelen ervan ook boeken op privébasis
 • Verleng de reis met een 3-daags arrangement in Iguazú of blijf nog wat langer in Buenos Aires door een aantal nachten bij te boeken

Chili

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer
Buenos Aires

Waarom naar Argentinië met Tenzing Travel?

 • Reizen op basis van uw wensen
 • Gemiddelde reiswaardering: 9,1
 • Advies uit eigen ervaring
 • Snel en persoonlijk contact (ook op reis)
 • Flexibele voorwaarden
 • Zekerheid: ANVR, SGR & Calamiteitenfonds