Highlights of Brazil

13-daagse privéreis

Brazilië is een groot land met veel hoogtepunten. Voor deze Highlights-reis hebben we de hoogtepunten uitgezocht die met niet al te lange vluchten de reis aangenaam compact houden. De setting van Rio de Janeiro is ronduit spectaculair met alle rotsbergen midden in de stad, de watervallen van Iguaçu zijn op zich al de reis waard en de wildlife van de Pantanal is de beste van het land.
lees verder

Reisfoto's

Uitzicht op Rio de Janeiro

Uitzicht op Rio de Janeiro

Foz de Iguaçu

Foz de Iguaçu

Jaguar in de Pantanal

Jaguar in de Pantanal

Pelourinho wijk in Salvador da Bahia

Pelourinho wijk in Salvador da Bahia

Selaron trappen Rio de Janeiro

Selaron trappen Rio de Janeiro

Escadaria Selarón trappen, Rio de Janeiro
Hoogtepunten
 • Rio de Janeiro
 • Watervallen van Iguaçu
 • Wildlife spotting in Pantanal
 • Afro-cultuur en koloniale architectuur in Salvador da Bahia
+ +

Indicatieprijs

€ 3.399 p.p.
 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen middenklasse verblijven inclusief ontbijt
 • Excursies volgens beschrijving
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Brazilië is een groot land met veel hoogtepunten. Voor deze Highlights-reis hebben we de hoogtepunten uitgezocht die met niet al te lange vluchten de reis aangenaam compact houden. De setting van Rio de Janeiro is ronduit spectaculair met alle rotsbergen midden in de stad, de watervallen van Iguaçu zijn op zich al de reis waard en de wildlife van de Pantanal is de beste van het land. Maar de reis wordt pas compleet met het bezoek aan de mooie stad Salvador da Bahia in het noordoosten.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Rio de Janeiro

Vandaag vertrekt u met een rechtstreekse vlucht naar Rio de Janeiro.

Dag 2

Aankomst Rio de Janeiro

Tram in Rio de Janeiro

Tram in Rio de Janeiro

Na aankomst ontvangst op de luchthaven en transfer naar uw hotel aan de Copacabana voor drie overnachtingen.

U verblijft in Copa Sul - Rio de Janeiro
Dag 3-4

Rio de Janeiro

Boulevard van Copacabana

Boulevard van Copacabana

De eerste dag heeft u een dagexcursie naar de twee beroemde iconen van Rio en Brazilië. Per kabelbaan naar de top van de Sugar Loaf. Vanaf de tweede top hebt u een schitterend panorama over de baai naar Niteroi, naar de stranden van Copacabana en het stadscentrum. Daarna naar Corcovado, waar het Christusbeeld op 700 meter hoogte imposant boven de stad uittorent. U gaat met een treintje naar boven. Het uitzicht is fenomenaal, al wordt het zicht af en toe belemmerd door wolkenflarden. Deze excursie is inclusief lunch.

De tweede dag is een vrije dag. Flaneren langs de strandboulevards of winkelen in de shopping malls, een dagje Rio vliegt voorbij. Maar u kunt ook een extra excursie bijboeken. Bijvoorbeeld een fietstocht door Ipanema en langs de stranden, een boottocht per schoener door de baai van Guanabara of geniet van het Braziliaanse nachtleven tijdens een swingende Carnaval show.

U verblijft in Copa Sul - Rio de Janeiro
Dag 5

Rio de Janeiro - Iguaçu watervallen

Foz de Iguaçu

Foz de Iguaçu

In de ochtend transfer naar het vliegveld van Rio de Janeiro en vlucht naar Foz de Iguaçu (met overstap), waar u twee nachten verblijft. In de middag bezoekt u de Braziliaanse kant van de watervallen. Het panorama op de Duivelskeel is heel indrukwekkend.

U verblijft in Vivaz Cataratas Hotel - Foz de Iguacu
Dag 6

Iguaçu

Drielandenpunt Igauzu watervallen

Drielandenpunt Igauzu watervallen

Vandaag staat wederom in het teken van de watervallen. Dit keer bezoekt u de Argentijnse kant waar tal van wandelpaden zijn uitgezet, zowel beneden- als bovenlangs. In de grensrivier tussen Brazilië en Argentinië liggen honderden kleinere en grotere watervallen over een breedte van ruim twee kilometer. In meerdere etappes stort het water 80 meter naar beneden. Het is een weelderige plantenwereld vol vogels en vlinders. Naar de grootste waterval, de Duivelskeel, gaat u met een treintje. Optioneel kunt u een spannend zodiactochtje bijboeken waarbij u dichtbij de watervallen vaart.

U verblijft in Vivaz Cataratas Hotel - Foz de Iguacu
Dag 7

Iguaçu - Cuiabá - Pantanal

Zonsondergang op de Pantanal

Zonsondergang op de Pantanal

Vroege vlucht (met overstap) naar Cuiabá, de toegangspoort tot de noordelijke Pantanal. Bij aankomst op het vliegveld wordt u verwelkomd door de staf van de lodge en volgt de mooie rit over de Transpantaneiro (ca. twee uur) naar de lodge. Onderweg is er al van alles te zien aan bijzondere vogels en planten. De Pantanal is het mooiste natuurgebied van het land, met afwisselend bossen, savanne, moerassen en weidegebieden voor de veeteelt. U heeft drie overnachtingen in de lodge op basis van volpension.

U verblijft in Pousada Piuval - Pantanal Noord
Dag 8-9

Pantanal

De oever van Rio de Salobra, Pantanal

De oever van Rio de Salobra, Pantanal

Twee dagen lang op stap met de natuurgidsen, een boottocht, rit te paard, een wandeling of op safari per jeep. Sommige excursies zijn bij het krieken van de dag of in de avond, momenten dat de natuur het meest actief is. Er is een grote kans op het spotten van dieren. Bijvoorbeeld capibara’s (waterzwijn), kaaimannen, apen, reuzenotters, tapirs of misschien zelfs wel de jaguar.

U verblijft in Pousada Piuval - Pantanal Noord
Dag 10

Pantanal - Salvador da Bahia

Salvador de Bahia

Salvador de Bahia

In de ochtend gaat u voor de laatste keer met de gids op stap. Of u doet het deze ochtend rustig aan na al die vroege excursies van de vorige dagen. Rond de middag transfer naar het vliegveld van Cuiabá en vlucht (met overstap) naar Salvador waar u twee nachten verblijft. Bij aankomst transfer naar het hotel in de wijk Pelourinho.

U verblijft in Casa do Amarelindo - Salvador
Dag 11

Salvador da Bahia

Straat in Salvador da Bahia

Straat in Salvador da Bahia

De hoofdstad van de deelstaat Bahia is een etnische smeltkroes van de Afro-Braziliaanse cultuur. Pelourinho is het historische centrum van Salvador, dat uitgeroepen is tot werelderfgoed. In de ochtend maakt u een wandeling door deze bruisende wijk. Schilderachtige keienstraatjes met bonte gevels vol leven. Op de pleintjes oefenen de mannen de capoeira, elders is straatmuziek en tref je flink uitgedoste straatverkopers. Sommige kerken zijn echte must sees. De middag is ter vrije besteding. Ga bijvoorbeeld met de stadslift Lacerda naar de oude benedenstad om een hapje te eten in een van de vele restaurants.

U verblijft in Casa do Amarelindo - Salvador
Dag 12

Salvador da Bahia - Rio de Janeiro - Amsterdam

Deze reis eindigt met een transfer naar de luchthaven van Salvador voor de terugvlucht via Rio de Janeiro naar Amsterdam.

Dag 13

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

Volgens onze laatste informatie heeft u nodig: DTP, Hepatitis A en Gele koorts. Wij adviseren u contact op te nemen met de GG & GD of huisarts voor de actuele informatie over inentingen. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Door de immense afmeting van Brazilië is er een grote diversiteit aan klimaten waarneembaar. Over het algemeen varieert het van tropisch in het noorden, waar het zelden koud is met een gemiddelde temperatuur van ongeveer 28 ºC, tot een gematigd klimaat in het zuiden waar het zelfs kan sneeuwen af en toe. Brazilië ligt ten zuiden van de evenaar, dit heeft tot gevolg dat de seizoenen precies tegenovergesteld zijn aan die van ons hier in Europa. Extreme seizoen veranderingen zoals wij die kennen in Europa zijn er niet. De winter duurt van juni tot augustus, de gemiddelde temperatuur is dan ongeveer 17 tot 19 ºC in de zuidelijke staten en 25 tot 30 ºC in de rest van Brazilië. De zomer duurt van december tot februari. In deze periode kan het zeer warm worden in het grootste gedeelte van het land. In het noorden zelfs tot ongeveer 35 ºC. De zomer brengt ook het regenseizoen met zich mee. Men hoeft echter niet bang te zijn dat de vakantie hierdoor in het water valt, het regent dan slechts een paar keer per week één of meer uren per dag.

Reisdocumenten

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden na terugkomst in Nederland geldig is. Indien u langer dan 90 dagen in Brazilië verblijft, dient u tevens in het bezit te zijn van een visum.

Tijdsverschil

Brazilië heeft 4 tijdzones; het is in Brazilië 3 tot 6 uur vroeger dan in Nederland.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een indicatieprijs van € 3.399,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen middenklasse verblijven inclusief ontbijt
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Bijzonderheden

 • Wisselende Engelssprekende gidsen tijdens de excursies en de binnenkomende transfers. De uitgaande transfers zijn alleen met Portugeessprekende chauffeur
 • Transfers en excursies op privébasis. Uitgezonderd de excursie in Rio de Janeiro en de excursies en transfers in de Pantanal, die zijn op groepsbasis in internationaal gezelschap
+ +

Indicatieprijs

€ 3.399 p.p.

Veilig op reis met Tenzing Travel

Kijkt u ernaar uit om weer reisplannen te maken? Maar heeft u ook twijfels en vragen door de onzekere tijd waarin we leven? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Brazilië met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Rio de Janeiro