Highlights of Colombia

13-daagse privéreis

Een verrassende mix van culturen, natuurgebieden, kleurrijke dorpjes en indrukwekkende steden. Tijdens deze reis belandt u in koloniale wijken, slaapt u tussen de koffieplantages omgeven door machtige Andespieken en diepe valleien en bewondert u de beelden van kunstenaar Botero. Medellín bruist als nooit tevoren na de sociale transformatie van de afgelopen jaren.
lees verder

Reisfoto's

Bogotá

Bogotá

Warmwaterbron in de koffieregio

Warmwaterbron in de koffieregio

Medellín

Medellín

Cartagena vanaf het water

Cartagena vanaf het water

Cocoravallei

Cocoravallei

Hoogtepunten
 • Koffieplantages
 • Koloniale stad Cartagena
 • Pre-Columbiaanse culturen
 • Goudmuseum in Bogotá
 • Innovatief Medellín
+ +

Vanafprijs

€ 3.299 p.p.
 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen middenklasse verblijven inclusief ontbijt
 • Excursies volgens beschrijving
 • Lees meer over wat er is inbegrepen
Reisvoorstel aanvragen

Dit gaat u beleven

 • Beschrijving
 • Praktisch
 • Prijs & info

Een verrassende mix van culturen, natuurgebieden, kleurrijke dorpjes en indrukwekkende steden. Tijdens deze reis belandt u in koloniale wijken, slaapt u tussen de koffieplantages omgeven door machtige Andespieken en diepe valleien en bewondert u de beelden van kunstenaar Botero. Medellín bruist als nooit tevoren na de sociale transformatie van de afgelopen jaren. Aan de kust ligt Cartagena, de stad met Caraïbische flair, één van de mooiste koloniale steden van Zuid-Amerika.

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.
Dag 1

Amsterdam - Bogotá

Plaza Bolivar, Bogotá

Plaza Bolivar, Bogotá

Vandaag vertrekt u per rechtstreekse vlucht naar Bogotá. Na aankomst ontvangst op de luchthaven en transfer naar uw hotel voor drie overnachtingen.

U verblijft in Hotel Cité - Bogotá
Dag 2-3

Vrije dagen Bogotá

Kleurrijk straatje in Bogotá

Kleurrijk straatje in Bogotá

Wij raden u aan de eerste dag een stadswandeling in Candelaria, de historische binnenstad, met bezoek aan het Goud museum en het Botero museum te maken. Daarna met de kabelbaan naar de top van de Monserrate voor een panorama over de stad. U kunt ook een bezoek aan de lokale markt Paloquemao brengen en genieten van de kleurrijke kraampjes vol met vele fruit en orchidee soorten.

De tweede vrije dag kunt u optioneel een excursie naar Zipaquirá maken, waar de ondergrondse zout kathedraal bezocht wordt. Ooit door de mijnwerkers uitgehouwen om bescherming af te smeken, nu omgetoverd tot een sprookjesachtige plek.

U verblijft in Hotel Cité - Bogotá
Dag 4

Bogotá - Pereira

Cocoravallei

Cocoravallei

Transfer naar het vliegveld en vlucht naar Pereira. Aansluitend de transfer naar uw hotel in het koffiedistrict waar u drie nachten verblijft.

U verblijft in Hacienda San José - Pereira
Dag 5-6

Pereira

Koffie in Salento

Koffie in Salento

De eerste dag staat de Cocoravallei op het programma. De vallei ligt in tropische nevelwoud gebied en daarom verdwijnen de hoge toppen van de wax palm, die wel 80 meter hoog kan worden, soms helemaal in de mist en de wolken. Een wandeling krijgt dan iets sprookjesachtig. Na de lunch bezoekt u Salento.

De tweede dag is het tijd voor koffie! U ziet eindeloze velden vol koffieplanten die als groene dekens de heuvels kleuren. U leert alles over de koffie: van struik tot het geurige kopje Colombiaanse troost.

U verblijft in Hacienda San José - Pereira
Dag 7

Pereira - Medellín

Vrachtauto in Medellín

Vrachtauto in Medellín

Transfer naar het vliegveld en vlucht naar Medellín. Aansluitend transfer naar uw hotel voor de volgende drie nachten.

U verblijft in Hotel Du Parc - Medellín
Dag 8-9

Medellín

Kabelbaan in Medellín

Kabelbaan in Medellín

Op de eerste dag de stadsrondrit. Deze staat in het teken van de sociale transformatie die Medellín de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, sinds de gevangenneming van de drugsbaas Pablo Escobar. Als voorbeeld van die verandering bezoekt u de wijk San Javier (ook wel Comuna 13 genoemd), van superonveilg naar een normaal sociaal functionerende buurt. Nu staat hier een grote bibliotheek en zijn er roltrappen, de Escaleras Electricas, in de steile straatjes aangelegd.

De tweede dag heeft u ter vrije besteding. U kunt u optioneel een dagexcursie maken naar Piedra de Peñol en Guatapé. De Peñol is een granietkoepel van meer dan 2000 meter hoog, de klim van 659 treden meer dan waard voor het prachtige uitzicht op het stuwmeer van Guatapé. In het dorpje Guatapé, met de bontgekleurde huizen en de typische zocalo's (mooi geschilderde figuren aan de onderkant van de gevels), kunt u prachtige plaatjes schieten.

U verblijft in Hotel Du Parc - Medellín
Dag 10

Medellín › Cartagena

Kleurrijke straat in Cartagena

Kleurrijke straat in Cartagena

Vlucht naar Cartagena via Bogotá. Transfer naar het hotel waar u twee nachten verblijft. Waarschijnlijk hebt u na aankomst nog voldoende tijd om op eigen gelegenheid de mooie en compacte binnenstad te verkennen.

U verblijft in Hotel Alfiz - Cartagena
Dag 11

Vrije dag Cartagena

Centrale plein van Cartagena

Centrale plein van Cartagena

Optioneel maakt u vandaag de stadstour die u brengt naar het klooster La Popa hoog in de heuvels gelegen. Hier hebt u een schitterend uitzicht over de stad. Daarna volgt het San Felipe Fort, de stranden en de moderne zakenwijken. Het centrum van Cartagena is kleinschalig met smalle straatjes en pleinen, daarom perfect om te voet te verkennen.

U verblijft in Hotel Alfiz - Cartagena
Dag 12

Cartagena - Amsterdam

De transfer brengt u naar het vliegveld voor uw vlucht terug naar Amsterdam.

Dag 13

Aankomst Amsterdam

Einde van een fantastische reis!

terug naar boven ↑

Deze reis is volledig aan te passen aan uw wensen.

Bekijk prijsinformatie
Reisvoorstel aanvragen

Inentingen

Afhankelijk van welke gebieden bezocht worden wordt de gele koorts, DTP en Hepatitis A vaccinatie aangeraden. Wij raden u ten alle tijden aan contact op te nemen met uw huisarts of de GGD, voor feitelijke informatie. Wellicht is vaccinatie bij u thuis prettig? Kijkt u dan eens op https://www.thuisvaccinatie.nl/reisorganisaties/tenzing-travel

Klimaat

Colombia is in alle maanden van het jaar te bezoeken. Door de ligging nabij de evenaar is de temperatuur het gehele jaar constant en niet afhankelijk van seizoenen, maar juist van de hoogte waarop u zich bevindt. Het klimaat in Colombia wordt voor een groot deel bepaald door de bergachtige delen.
 
In de bergen is het koeler, zo ligt de temperatuur in Bogota gemiddeld rond de 20°C. Aan de Caribische kust in het oosten van Colombia kan het erg warm worden, met gemiddelde temperaturen tussen de 30 °C en 35°C. Deze kust is wat droger dan de Pacifische westkust die veel regen kent.
 
Over het algemeen is de beste tijd om Colombia te bezoeken de periode van december t/m februari en juni t/m augustus, waarin gemiddeld genomen de minste regen valt.
 
Juli en augustus zijn de droge maanden in het zuiden van Colombia. In het noorden valt het droge seizoen tussen december en maart. Over het algemeen is het verstandig om Colombia te bezoeken in de droge periode.
 
Aan de Pacifische kust kan het eveneens het gehele jaar regenen. Van circa juni/juli t/m oktober is de wat drogere periode. Dit is meteen ook het walvisseizoen; u kunt er uitstekend migrerende walvissen spotten die zich in de kustwateren bevinden.

Reisdocumenten

Een geldig paspoort dat na vertrek uit Colombia nog 6 maanden geldig is, is vereist. Kinderen hebben een eigen paspoort nodig.  U ontvangt bij aankomst in Colombia een toestemmingsbewijs dan geldig is voor een verblijf van maximaal 180 dagen. Andere visa zijn niet nodig. Als u via de Verenigde Staten vliegt, dient u uiterlijk 72 uur voor vertrek een "reisautorisatie" aan te vragen. Meer informatie hierover vindt u op de website van de ESTA. Alle reizigers hebben een eigen paspoort nodig!

Tijdsverschil

In Colombia is het gedurende de Nederlandse zomertijd 7 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het in Colombia 6 uur vroeger.

De prijzen van een rondreis zijn afhankelijk van keuzes die gemaakt worden in het programma, waaronder eventuele verlenging, toevoeging strandverblijf en/of andere persoonlijke wensen. De reizen worden geheel op maat samengesteld en het is ons doel een reis uit te werken welke geheel bij uw wensen past.

Voor deze reis dient u rekening te houden met een vanafprijs van € 3.299,- per persoon, op basis van 2 volwassenen.

Inbegrepen

 • Vliegtickets met KLM vanuit Amsterdam, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Binnenlandse vluchten, inclusief ruim- en handbagage en luchthavenbelasting
 • Overnachtingen middenklasse verblijven inclusief ontbijt
 • Excursies volgens beschrijving
 • Transfers volgens beschrijving
 • Documentatiepakket

Bijzonderheden

 • Engelssprekende gidsen tijdens de excursies en aankomsttransfers
 • De gidsen wisselen per bestemming
 • Vertrektransfers zijn zonder gids
 • Privé vervoer tijdens vluchttransfers
 • (Groeps)excursies per airco (mini)bus
+ +

Vanafprijs

€ 3.299 p.p.

Reizen met een gerust gevoel

Wilt u weer een mooie reis maken, maar heeft u vragen over hoe dat gaat in deze tijd en wat u van ons kunt verwachten? Dat begrijpen we heel goed. Daarom laten we u graag zien hoe wij werken, welke flexibele voorwaarden wij bieden en wat wij doen in het geval de situatie op uw reisbestemming wijzigt. Zo weet u precies waar u aan toe bent. Lees meer

Daarom een kwaliteitsreis naar Colombia met Tenzing Travel

 • Unieke belevingen inbegrepen
 • Verblijven die een ervaring op zich zijn
 • Overnacht op A-locaties
 • Comfortabele huurauto (all inclusive)
 • Ideaal reistempo voor een optimale ervaring
 • Volledig verzorgd op reis: van A tot Z geregeld
Local in Cartagena

Wilt u reisinspiratie ontvangen en geen enkele tip missen?

Meld u dan nu aan voor onze nieuwsbrief.